2024-06-10
今時今日香港好似已經冇乜大排檔😮💨今次就俾我喺元朗搵到間大排檔🤭試左間叫《多多雞大排檔》,佢仲要營業到凌晨4點🕓‼️啱晒同班朋友吹水飲酒🍻到天光🌄叫得多多雞🐔,所以一定要試下佢個招牌菜炭燒脆皮棟企雞🐓招牌即燒炭火靚雞🔥🐔|$198每一枱都會必叫👍上網睇到啲相以為好細隻,點知一上枱即刻嘩一聲‼️原來都幾大隻😲 落完order都要等十幾分鐘先上枱,因為每隻都係即叫即燒,確保客人每次食都係新鮮熱辣辣🔥最有風味係客人自己手撕同自己剪,一剪嘅時候啲肉汁係咁流😲超Juicy‼️皮脆肉嫩,感覺似食緊片皮鴨咁,勁脆‼️豬油渣炒芥蘭🥬|$78我地叫完之後幾枱都跟住叫,可想而知幾咁香😂有鑊氣又好香豬油渣味🤩芥蘭唔會老大大粒牛柳粒啫煲🐂🥘|$188黎大排檔當然要叫佢地嘅招牌啫啫煲🥘啦牛柳粒🐂真係大大粒😂份量仲唔少添,牛肉仲要超嫩,一啲都唔鞋,加埋啲姜蔥🫚一齊啫,超惹味😋星星師傅炭燒豬頸肉🐷|$128又係好大份😂好香炭香味🤤好香蒜蓉味,燒到外層好脆,內𥚃啲肉好淋👍 配埋泰式🇹🇭酸辣汁夠曬開胃‼️感覺有啲似蒜香骨味😂乾炒牛河🐂|$108我覺得要睇下間餐廳有冇水準,一定要叫乾炒牛河‼️呢間牛河炒到好香,重點唔會太油‼️牛肉🐂
叫得多多雞🐔,所以一定要試下佢個招牌菜炭燒脆皮棟企雞🐓
招牌即燒炭火靚雞🔥🐔|$198
豬油渣炒芥蘭🥬|$78
大大粒牛柳粒啫煲🐂🥘|$188
黎大排檔當然要叫佢地嘅招牌啫啫煲🥘啦
星星師傅炭燒豬頸肉🐷|$128
乾炒牛河🐂|$108
我覺得要睇下間餐廳有冇水準,一定要叫乾炒牛河‼️
呢間牛河炒到好香,重點唔會太油‼️牛肉🐂好多又唔鞋👍我就一定要加辣椒醬🔥😂即刻味道更加提升😋
第一次入到黎有啲驚驚,啲侍應老闆個個大漢好似好惡咁😲但原來佢地個個都好好人😂‼️唔好俾外表呃到🫢
就算我地食唔晒(碟碟都好大碟😂),問老闆要兩個盒打包時都問我地要唔要埋啲醬汁打包😆即刻幫我地去廚房裝啲辣椒醬、椒鹽、泰式辣醬俾我地🥰非常體貼❤️
見到好多枱都係啲街坊熟客😆啲客又會同老闆吹水,請佢飲酒🍻就知平時老闆服務幾咁好🥰😆所以先成為到熟客仔‼️我諗呢啲就係香港大排檔獨有嘅風味同人情味❤️