元朗新開的大排檔,晚上人氣十足,有室內位和室外位,室內的冷氣十分夠,而且有兩層,位置比想像中的多!而餐廳的食物選擇比想像中的要多,種類豐富,又份量又足,難怪新開就能保持到高人氣了招牌即燒炭火靚雞(198元)即叫即燒,真的要等一段時間,不過是值得的!來到是皮脆肉嫩,肉汁豐富,特別是雞皮吃起來完全不油膩!雞本身醃得挺入味的,是沙薑調味的,所以直接吃就已經很香,也可以配淮鹽來吃。厚切牛舌啫啫煲(一條)(228元)這個真的超驚喜的,份量超多,每一件牛舌都切得像午餐肉一樣厚,但吃起來是肉嫩多汁的,帶有濃濃的牛香,再被煎得表面帶點焦香,吃起來十分過癮!豉汁盤龍鱔(228/半條)調味香濃,肉質又嫩又有彈性,還有油香,半條的份量也挺多的!醬汁拌飯一流!豉椒炒生腸(108元)應該是有幾款腸混合了在一起來炒的,有的口感較爽,有的會脆一點,有的嫩一點,再配上醬香十足的豉椒一起炒,十分惹味,完全去除了內藏的氣味!脤卜卜椒鹽鮮魷(138元)這裡的椒鹽調味會淡一點,但火喉不錯,炸得非常香脆,內裡鮮魷又嫩又彈,突出了本身的鮮味!

招牌即燒炭火靚雞(198元)

厚切牛舌啫啫煲(一條)(228元)

豉汁盤龍鱔(228/半條)

脤卜卜椒鹽鮮魷(138元)

2024-04-30
呢間大排檔開咗幾個月,係元朗街坊介紹嘅,營業時間去到凌晨4點,真係坊間少有,想夜繽紛有着落😎君不見家陣香港地搵地方食宵夜難過登天?有室外有室內,室內地方乾淨光猛,冷氣夠晒凍,夏天嚟都好OK👍🏻餐牌選擇好多,淨係啫啫煲都有成三十幾款,選擇困難症下見舖頭名叫”多多雞”,咁叫雞實冇得輸掛🤭招牌即燒炭火靚雞,店員介紹係用鬍鬚雞,唔係急凍雞,用大瓦缸高溫碳即燒,落單後大約25分鐘出爐,以一飛沖天姿勢原隻上枱好型🤣🔥戴即棄手套用手撕嚟食,皮脆肉嫩多汁,唔怪得見檯檯都有一隻👍🏻👍🏻👍🏻另外叫咗時菜炒龍躉球,肉質結實,夾起唔會散開食大排檔唔少得邪惡黃金鮮魷,咸蛋黃分量多,乾身唔滲油,鮮魷有口感唔會太腍豉油王炒麵炒得夠乾身,得!好好食👍🏻👍🏻涼瓜牛肉牛肉多到喊!總結全部夠鑊氣,份量好大,偷望到隔離檯炭燒豬頸肉好似好正,下次試!
招牌即燒炭火靚雞
另外叫咗時菜炒龍躉球,肉質結實,夾起唔會散開
時菜炒龍躉球
黃金系列的鮮魷
豉油王炒麵炒得夠乾身,得!好好食👍🏻👍🏻
豉油王炒麵
涼瓜牛肉牛肉多到喊!
時菜炒龍躉球
黃金系列的鮮魷
豉油王炒麵
2024-05-06 27 瀏覽
🔸柴燒秘製脆皮燒雞   $198燒雞係原隻炭燒,即燒熱辣辣用支鐵管插起,大鐵盆捧住上枱。 雞皮係畀啲炭火烤焗到薄脆,爆發雞油香,肉嫩鮮美,咬落有汁,好正😚難怪 多多雞 係呢度嘅招牌菜。味道:8/10性價比:7/10🔸沙鍋皮蛋豆腐芫茜生魚湯   $138煲生魚湯係大大一個沙煲,可裝到落8大碗, 啲生魚係先煎過嚟再切件回鍋滾成奶白魚湯, 落嘅份量都幾多,所以成煲湯不但奶白色而且 好有生魚味, 用咗芫茜嚟辟腥, 仲有啲皮蛋下火,加上豆腐滑捋捋,個湯好潤 好甜, 其實淨係飲個湯都值回票價。味道:7/10性價比:8/10🔸酥炸台山蠔   $178生蠔足足有成一打咁多,隻隻都大大隻,肥嘟嘟 好豐盈鮮美, 係酥炸做法, 面頭個脆漿做得好到家, 脆漿唔會好厚, 都係超脆,內裏生蠔就好乾淨新鮮,酥炸生蠔蘸上酸甜汁,入口又脆又鮮,酸酸甜甜,實在太惹味。味道:8/10性價比:7/10🔸脹卜卜椒鹽鮮魷   $138椒鹽鮮魷好大碟, 魷魚好厚肉但又唔會好韌, 外面個脆漿係正宗大排檔做法,夠曬鬆脆惹味, 蘸上椒鹽更加滋味,這味菜用嚟送啤酒一流。味道:8/10性價比:7/10▪️🔹環境: 好多座位喺舖頭外面,大排檔形
🔸柴燒秘製脆皮燒雞   $198

🔸沙鍋皮蛋豆腐芫茜生魚湯   $138
味道:7/10
性價比:8/10

🔸酥炸台山蠔   $178

🔸脹卜卜椒鹽鮮魷   $138
▪️
🔹環境: 好多座位喺舖頭外面,大排檔形式, 露天開揚, 可以吸煙。 但係如果怕熱嘅朋友,就可以坐喺舖頭裏面, 有十足嘅冷氣, 地下有8張四人枱,閣樓仲有兩張十人枱,好靜局又夠涼爽🤪
2024-04-16
20 分鐘 (堂食)
  • 酥炸台山蠔
多多雞大排檔看似平凡,卻隱藏著讓人驚喜的菜式,老實說看到菜品有那麼多道時不知從何點起,還好大家都有心頭好可挑選,多多雞大排檔份量多,價位不貴,三個人點四道菜已吃飽飽,肚子裝不下的直接打包。咕嚕龍躉球倒是我第一次吃到,聽說龍躉做得好的餐廳不多,多多雞大排檔大廚的功夫了得。炸得酥脆的龍躉球經過糖醋醬的洗禮,表面脆香,肉質細緻無骨刺,完美比例,咕嚕龍躉球酸酸甜甜,份外開胃。通菜啫啫煲口感爽脆,顏色漂亮,不會黑黑乾乾的樣子,除了嫩以外,還保有通菜原本的菜味及水份,沒想到通菜啫啫煲不死鹹,是一道好吃的蔬菜,幸好媽媽堅持要點通菜啫啫煲,不然就錯過了。椒鹽海中蝦每隻個頭挺大的,而且炸到金黃香脆,外殼表層保留椒鹽調味,一拿在手上就能感受到這脆度,海中蝦閃著油亮光澤,鹹香帶海鮮鮮味,蝦肉彈牙,吃完還會忍不住吮吸手指,椒鹽海中蝦真的好下飯。多多雞大排檔必吃招牌即燒炭火靚雞,招牌即燒炭火靚雞以大瓦缸即時高溫炭燒,上桌時閃閃發光的,還不斷滴著雞油,出爐的肉香讓人立即秒吞口水。招牌即燒炭火靚雞皮脆多汁,雞肉幼嫩不老柴,相當滋味,難怪會是多多雞大排檔的搶手貨。

2024-05-04 23 瀏覽
多多雞大排檔是日放工入左元朗食大排檔,餐廳提供室內冷氣及室外露天雅座,因為怕熱,所以揀左坐室內😊😊柴燒秘製脆皮燒雞🍗🐔侍應原隻燒雞奉上,非常之打卡able,見到啲雞油一滴滴沿雞皮滑落,睇到都流口水。自己動手撕開啲雞肉黎食,甚有風味。入口皮脆肉嫩,雞皮脆口得有如食薯片一樣,雞肉仲好有肉汁,唔會燒到好乾,另外唔使點淮鹽都已經好夠味,不愧係招牌貨🤤🤤豉汁盤龍鱔(半條)✨🐟呢個餸唔係度度有得食,當然要叫黎試下。雖則半條份量但都非常大碟,上菜時顯現出蟠龍般既美態,肉質爽口彈牙又肥美,而豐腴魚脂在香濃既豉汁加持下,變得甘香而不膩,吃到厚厚既魚皮膠質😍😍沙爹金菇牛肉啫煲👅💯名副其實既啫啫煲,因為一上枱直程見到氣泡圍住煲邊啫啫作響,一開煲蓋,滿滿既粉絲同鮮嫩既牛肉片,再配上金菇、三色椒、芫茜,加埋濃濃既沙爹汁,絕對係送飯之選豬油渣炒芥蘭用豬油渣炒菜,都係第一次見。芥蘭香綠翠嫩,咬落爽脆,配上豬油渣,雖然有點邪惡,但食落非常甘香,平時聞"肪"喪膽既我,都忍唔住口食多幾條,真係絕對不能錯過🉐🉐可能因為夜市市況低迷,很多餐廳都更改營業時間,提早關門。晚間食肆選擇少,好味的選擇更少😥。真高興搵到這一間營業至凌
多多雞大排檔

柴燒秘製脆皮燒雞🍗🐔

豉汁盤龍鱔(半條)✨🐟

沙爹金菇牛肉啫煲👅💯

豬油渣炒芥蘭

可能因為夜市市況低迷,很多餐廳都更改營業時間,提早關門。晚間食肆選擇少,好味的選擇更少😥。真高興搵到這一間營業至凌晨四時😍,咁樣半夜三更五臟廟打鼓,或者想同三五知己盡情吃喝𣈱聚🍺,都有落腳地了 👍👏🎉
作為元朗街坊,有新食肆開張,急不及待的要去嚐一嚐,看看是好是壞 😁😁環境乾淨新簇,有冷氣,抵讚 👍👍點了招牌菜 - 柴燒秘製脆皮燒雞 $198,出場賣相已經先聲奪人,有霸氣 👍👍外皮烤得香脆,調味一流,不愧為招牌菜!雞胸熟透仍保持嫩滑,不是那些半生不熟的偽嫩滑,抵讚 👍👍👍鵝腸也是大排檔拿手菜,不客氣的點了XO醬炒鵝腸 $118鵝腸新鮮肥美帶鵝膏,份外有鵝味;西芹爽口無渣。若然XO醬多一點就更完美,皆因小編是個重口味😂😂😂😂青菜點了豬油渣炒西蘭花 $88加了豬油渣的青菜🥬,美味指數立時刻提升了不少😄😄再來個海鮮類的,蒜香牛油蝦 $168大大隻的羅氏蝦,配蒜蓉、牛油,就最好不過。吃得到牛油香及蒜蓉的味道,甚為出色!還有大澳蝦醬黑毛豬啫煲 $118黑毛豬無豬羶味,蝦醬的調味也不過濃過鹹,加上大料的蔥薑蒜等料頭,惹味非常。以後又多一個開飯的好地方 😋😋

環境乾淨新簇,有冷氣,抵讚 👍👍

鵝腸也是大排檔拿手菜,不客氣的點了XO醬炒鵝腸 $118

青菜點了豬油渣炒西蘭花 $88

加了豬油渣的青菜🥬,美味指數立時刻提升了不少😄😄

再來個海鮮類的,蒜香牛油蝦 $168

還有大澳蝦醬黑毛豬啫煲 $118

以後又多一個開飯的好地方 😋😋
2024-05-02 11 瀏覽
呢排同朋友見多話返,見面總是要約食飯,近近地簡左間大排檔食,一到晚上大排檔總係好多人,而大排檔有室外室內,呢啲天氣我需要冷氣,明確的咁簡左室內🤭見到佢推介燒雞,我哋兩個人食唔到而放棄左,但打卡真係好吸晴懷舊啫啫雞煲 大排檔好似一定要食雞煲,仲需要配啤酒🍻麻甩配搭,但好正😊舐舐脷牛舌心啫煲超級好食,估佢唔到開頭仲諗會唔會好怪,而且用薄既牛舌,但佢真心好出色,可能因為選用咗牛舌心既位置,食落爽口XO醬炒雞腎雞腎炒得有鑊氣,唔會好乾又夠香,最緊要係好爽脆,出色蒜香牛油蝦愛蝦的我表示蝦爽口,又香蒜味,海鮮黎講都唔錯蒜蓉炒時梳叫餸要叫菜是常識,蒜蓉炒芥蘭唔會差,菜綠新鮮好味道😋

見到佢推介燒雞,我哋兩個人食唔到而放棄左,但打卡真係好吸晴

懷舊啫啫雞煲
大排檔好似一定要食雞煲,仲需要配啤酒🍻
麻甩配搭,但好正😊

舐舐脷牛舌心啫煲
超級好食,估佢唔到

XO醬炒雞腎
雞腎炒得有鑊氣,唔會好乾又夠香,最緊要係好爽脆,出色

蒜香牛油蝦
愛蝦的我表示蝦爽口,又香蒜味,海鮮黎講都唔錯

蒜蓉炒時梳
叫餸要叫菜是常識,蒜蓉炒芥蘭唔會差,菜綠新鮮好味道😋

• 舔舔脷牛舌心啫煲
  • Xo 醬炒雞腎
  • 蒜蓉炒時蔬
元朗出名多野食收工去左呢間開到凌晨4點既多多雞大排檔佢可以揀坐出面或者入面見到好多枱都點左個燒雞~急不及待要落order-蜜椒薯仔靚牛柳粒有驚喜 味道好食之餘估唔到薯仔超脆身牛柳粒仲要重牛味 👍🏻👍🏻-柴燒秘製脆皮燒雞呢個雞真係必點!!!即叫即燒 雞樣脆卜卜燒得勁靚!雞肉充滿肉汁 4人食都夠食 ~送啤酒一流-豉汁盤龍鱔(半條)鱔都係即叫即整 要等耐少少但豉汁蒸超入味 雖然話係半條但份量一啲都唔細 鍾意食魚既朋友值得一試-金銀蛋時菜清清地叫返個金銀蛋菜 湯底仲有肉碎 令到個菜更惹味位置都幾多一班朋友夜晚搵地方坐底傾計食野可以試試~
元朗出名多野食
收工去左呢間開到凌晨4點既多多雞大排檔
佢可以揀坐出面或者入面

見到好多枱都點左個燒雞~急不及待要落order

-蜜椒薯仔靚牛柳粒
有驚喜 味道好食之餘估唔到薯仔超脆身
牛柳粒仲要重牛味 👍🏻👍🏻

-柴燒秘製脆皮燒雞
呢個雞真係必點!!!
即叫即燒 雞樣脆卜卜燒得勁靚!
雞肉充滿肉汁 4人食都夠食 ~送啤酒一流

-豉汁盤龍鱔(半條)
鱔都係即叫即整 要等耐少少
但豉汁蒸超入味 雖然話係半條
但份量一啲都唔細 鍾意食魚既朋友值得一試

-金銀蛋時菜
清清地叫返個金銀蛋菜
湯底仲有肉碎 令到個菜更惹味

位置都幾多
一班朋友夜晚搵地方坐底傾計食野可以試試~
2024-04-26 25 瀏覽
同屋企人出街食飯好耐無食過大排檔小炒小炒真係屋企唔會煮到個種鑊氣見到每台都點燒雞!係原隻燒雞上~梗係要叫黎試💚柴燒秘製脆皮燒雞燒得好靚!係金黃色原隻上完之後可以自己手撕黎食或者叫店員幫手斬斬完都仲係好熱辣辣而且外皮好脆!!皮下脂肪已經燒哂變成油入面又嫩滑Juicy難怪每台必點!💚黄金系列的鮮魷魷魚炸完再用鹹蛋黃醬撈埋一睇就知好食!整到細細舊方便食炸粉薄,鹹蛋黃好香💚椒鹽九肚魚依個真係要大排檔先食到風味!細細條,炸到好香脆就算有細骨都可以就甘食份量又多~~岩哂成班fd 食💚椒絲腐乳炒時蔬依度腐乳唔會好鹹反而有少少甜甜地通菜又新鮮爽脆撈飯食一流!
同屋企人出街食飯
好耐無食過大排檔小炒
小炒真係屋企唔會煮到個種鑊氣

見到每台都點燒雞!
係原隻燒雞上~梗係要叫黎試

💚柴燒秘製脆皮燒雞
燒得好靚!係金黃色
原隻上完之後可以自己手撕黎食
或者叫店員幫手斬
斬完都仲係好熱辣辣
而且外皮好脆!!
皮下脂肪已經燒哂變成油

一睇就知好食!
整到細細舊方便食
炸粉薄,鹹蛋黃好香

💚椒鹽九肚魚
依個真係要大排檔先食到風味!
細細條,炸到好香脆

反而有少少甜甜地
通菜又新鮮爽脆
撈飯食一流!
2024-04-25
元朗、荃灣等地都好多大排檔,好岩一家人或者三五知己吹水,一個地方大,冷氣充足,菜式豐富嘅地方,就最適合風花雪月,談天說地,要極力推介今次既餐廳。🥢炭燒豬頸肉(職人星星師傅推薦)$128有煮開野食既朋友都知,職人星星師傅既大名,我相信推介得都唔洗懷疑,仲要價錢合理,炭燒豬頸肉一到,大家都嘩左一聲,好大塊,餐廳用左脆粉包住,再炭燒,最後配上泰式辣汁,第一個菜色已經咁出色。🥢柴脆皮秘製燒雞 $198兩口子出街食飯,好少叫一隻燒雞食,今次原隻脆皮燒,雞內用左大量蒜蓉,華鹽去醃肉,我地用手撕開雞肉來吃,皮脆肉嫩,啲雞油滴到呢,真係太好味🤤🥢豉汁蒸盤龍鱔 $228(半條)如果在家整鱔非常考功夫,都係在餐廳吃最好,餐廳店員都會比客人揀上半定下半條,或者餐廳發板,豉汁蒸係最原始配搭,鱔肉爽滑彈牙 ,蒸得剛剛好。🥢椒絲腐乳炒菜心 $78菜心非常多,加上強勁椒絲,非常入味,好香口。🥢虎蝦仁黃金炒飯 $128呢個炒飯好重本,起碼有10隻虎蝦仁,每粒蝦仁都大粒飽滿,再配上菜芯頭蛋炒飯,味道適中,不會太鹹,很適合一家大小吃。💖總結:大大力推介脆皮雞,真係一試難忘,餐廳做到色香味俱全,份量十足冇花假,喺香港地食嗰

🥢炭燒豬頸肉(職人星星師傅推薦)$128

🥢柴脆皮秘製燒雞 $198

🥢豉汁蒸盤龍鱔 $228(半條)

🥢椒絲腐乳炒菜心 $78
菜心非常多,加上強勁椒絲,非常入味,好香口。

🥢虎蝦仁黃金炒飯 $128

💖總結:大大力推介脆皮雞,真係一試難忘,餐廳做到色香味俱全,份量十足冇花假,喺香港地食嗰個大排檔數一數二,重點餐廳營業時間到凌晨四點,食宵夜都可以!!

——————————————-
📍 多多雞大排檔 (元朗)
🏠元朗又新街37-51號富祐閣地下14號舖

#hkfoodstep
#hkfoodstep元朗
#hkfoodstep 大排檔
#hkfood #hkfoodie #hkcouple
#元朗美食https://www.instagram.com/reel/C6MK8QBvCvr/?igsh=N2R0c3J4Y2Uxcnp5
  • 柴脆皮秘製燒雞
2024-04-24 36 瀏覽
這間位於元朗雞地的【多多雞大排檔】,晚市除了雞煲外,還有多款小菜,全部即叫即炒,新鮮熱辣。大排檔每晚營業至凌晨四點,就算半夜肚餓,都可以落去食返個小菜。招牌即燒炭火靚雞一坐低要即叫,因為是即叫即做,所以時間有點耐,等了大既25-30分鐘先上,好香皂山炭火味,雞皮燒至香脆,雞油滲出,醃得剛好不會太咸,雞肉嫩滑有肉汁。火腩龍躉頭骨腩啫煲龍躉頭膠質豐富,啖啖魚肉,用了大量的薑葱等爆炒,十分惹味。椒鹽鮮魷鮮魷炸漿很薄,炸至金黃香脆,送酒一流。豉椒炒大腸大腸帶少許肥膏,炒至有咬口,豉椒味香濃惹味,鑊氣十足。薑汁炒芥蘭芥蘭翠綠爽脆,帶陣陣薑汁香。

火腩龍躉頭骨腩啫煲
龍躉頭膠質豐富,啖啖魚肉,用了大量的薑葱等爆炒,十分惹味。

椒鹽鮮魷
鮮魷炸漿很薄,炸至金黃香脆,送酒一流。

豉椒炒大腸
大腸帶少許肥膏,炒至有咬口,豉椒味香濃惹味,鑊氣十足。

薑汁炒芥蘭
芥蘭翠綠爽脆,帶陣陣薑汁香。
2024-04-23 19 瀏覽
昨晚下班跟家人來到這裡吃晚飯,7pm左右已經全場滿座,可見人氣十足。餐廳有户外區和室內冷氣區,職員態度友善,帶位後提醒我們燒雞跟豬頸肉需時,想吃的話可以先下單再看看其他。柴燒秘製脆皮燒雞 由於燒雞即叫即烤,下單後需要約25分鐘才能上菜,上菜時以站立的方式擺放,十分適合拍照。另會提供剪刀和手套供客人自行剪開。職員看到我們分屍得有點吃力,便主動跟我們說可以讓廚房幫我們分件,十分細心👍🏻 雞肉嫩滑多肉,外皮非常香脆,我們都吃得津津有味。星星師傅炭燒豬頸肉豬頸肉外邊香脆,肉質嫩且多汁,配搭酸辣的醬汁,帶點泰式風味。舐舐利牛舌心啫煲 牛舌心爽口,份量充足,煲內的薑蔥充滿惹味的醬汁,很適合拌飯。王牌多多雞小炒王小炒王份量如小山谷,有大量香脆的炸魚仔腰果和蝦乾,鑊氣十足,很有大排檔風味。

柴燒秘製脆皮燒雞

星星師傅炭燒豬頸肉

舐舐利牛舌心啫煲

王牌多多雞小炒王
深夜同朋友打完波, 係元朗搵到呢間開到凌晨四點既大排檔, 有出名既燒雞, 亦設有露天坐位, 一於試下先😛🔹皮蛋豆腐 叫左皮蛋豆腐作為前菜, 鋪滿層層辣椒蔥係上面, 豆腐勁滑口, 皮蛋好溏心, 食完之後, 後勁既辣度好強烈, 岩哂鍾意食辣既朋友仔🤡🔹招牌即燒炭火靚雞 呢間最出名係炭燒雞, 第一時間要叫, 因為燒一隻至少要20-30分鐘, 用高溫碳即燒即製, 侍應一拎上黎, 鄰枱都不目轉晴, 令人讚嘆, 雞除咗大隻, 外皮燒得好脆, 內裡又滑又多汁, 勁好食🤤🤤🔹沙嗲金菇牛肉啫啫煲 牛肉勁足料, 底下有好多粉絲, 索滿左濃烈嘅沙嗲汁, 仲有金菇, 送飯一流呀😋🔹金銀蛋時菜 一層既蛋白皮蛋係蓋上芥蘭, 煮得好甜, 連湯都可以飲埋☺️勁好飲

🔹皮蛋豆腐

🔹招牌即燒炭火靚雞

🔹沙嗲金菇牛肉啫啫煲

🔹金銀蛋時菜

2024-04-19 36 瀏覽
朋友特登入元朗食飯,梗係要帶去食特色嘢見面呢間新開大排檔嘅招牌柴燒脆皮燒雞即叫即燒😍等20分鐘左右就有得食,一上枱香味撲鼻,望到都流晒口水😋食落雞皮香脆燒得啱啱好,雞肉夠曬嫩滑😍❣️仲有多款精美家常小菜,真係好多選擇😍❣️椒鹽九肚魚,炸得外脆內軟❣️炭燒豬頸肉,惹味焦香,肉嫩多汁,配埋泰式醬汁好醒胃❣️豬油渣炒菜心,油香滲入落菜心😍❣️豉汁蟠龍鱔,蒸到剛剛好,肉質彈牙爽口😋❣️招牌瓦缸炭燒雞必點推介😋呢度店員都好有禮貌,有問必答,店內有冷氣,環境整潔,不過好多人原來鐘意坐室外,飲返杯冰凍啤酒,真正享受到大排檔風味😍
朋友特登入元朗食飯,梗係要帶去食特色嘢

❣️仲有多款精美家常小菜,真係好多選擇😍

❣️椒鹽九肚魚,炸得外脆內軟

❣️炭燒豬頸肉,惹味焦香,肉嫩多汁,配埋泰式醬汁好醒胃

❣️豬油渣炒菜心,油香滲入落菜心😍

❣️豉汁蟠龍鱔,蒸到剛剛好,肉質彈牙爽口😋

❣️招牌瓦缸炭燒雞必點推介😋

2024-04-18
2024-04-17 41 瀏覽
元朗真係夜夜都有野食😋落到街想食甜品有甜品🍧中日韓樣樣有,今次食傳統大排檔,風味小炒,晚市很多人滿滿又有氣氛👯🏼🥬大澳蝦醬炒時蔬 $78蝦醬配上白飯唔會太鹹,芥蘭非常合時宜🦐椒鹽海中蝦$168椒鹽很惹味,非常有鑊氣,上碟已經香噴噴,炸香的蝦頭送啤酒一流,海鮮很新鮮🐷星星傅炭烧豬頸肉128份啖啖肉汁,豬頸肉彈牙,配上泰式醬汁好味🌟大排檔晚上七點後已經座無虛席🌟大排檔碗碟乾淨服務又好好🌟鑊氣小炒
元朗真係夜夜都有野食😋落到街想食甜品甜品🍧中日韓樣樣有,今次食傳統大排檔,風味小炒,晚市很多人滿滿又有氣氛👯🏼

🥬大澳蝦醬炒時蔬 $78
蝦醬配上白飯唔會太鹹,芥蘭非常合時宜

🦐椒鹽海中蝦$168

🐷星星傅炭烧豬頸肉
128份
啖啖肉汁,豬頸肉彈牙,配上泰式醬汁好味

🌟大排檔晚上七點後已經座無虛席
🌟大排檔碗碟乾淨服務又好好