2016-08-22 236 瀏覽
Eat Together makes the best noodles in HK period. i only come here because of thr noodles. big portion. many choice of toppings. good prices too. clean always and easy to get a seat. But service getting slow. orders taken quickly, but many errors and slowness from kitchen. For example had to ask 2x for my missing wontons. great noodles. baf service
Noodles
15 分鐘 (堂食)
Noodles
  • Pumpkin noodles
2016-05-26 344 瀏覽
食第2次,一條友諗住快快趣食完走人,上次食都麻麻地D野,一D都唔好食,一個字平,43蚊咖哩飯都唔可以要救好高,服務員又小,漏單叫睇又冇跟,D大媽一味話聽到聽到,流嬲嬲地食一半走,冇下次
2016-03-21 266 瀏覽
話說. 前幾日夜媽媽喺深水埗搵食本身諗住食米線. 但川味收左.3哥又勁full咁就行前少少.諗住食大家食點知食開個間.又勁多人咁就在行前多少少入左呢間今次係第一次食我叫左個雲南風味湯底.炸豬扒手攪麵走青點知泥到之後.... 真係見到都唔開胃我見到仲有九菜.就問牙姐la點知佢答我走青唔走九菜唔知個牙姐咩鄉下.乜九菜唔係青色ge咩啲仲要豬扒油到乜咁. 啲油都未"瓊"乾就上碟甘諗住算la.炸豬扒係油嫁la.用油炸嫁嘛點知一食落口勁硬勁鞋算.....甘我唔食餸靜食麵lo但個麵都咸到食唔到囉......👎👎真係冇下次...下次全條街都full晒都唔會入去寧願去對面篤串魚蛋都冇甘嬲P.S. 男朋友叫左個沙爹湯.炸魚柳鹵牛肉手攪麵 個麵同牛肉還可以.但魚柳一樣油林林
話說. 前幾日夜媽媽喺深水埗搵食

甘諗住算la.炸豬扒係油嫁la.用油炸嫁嘛
點知一食落口勁硬勁鞋
算.....甘我唔食餸靜食麵lo
但個麵都咸到食唔到囉......👎👎

真係冇下次...
下次全條街都full晒都唔會入去
寧願去對面篤串魚蛋都冇甘嬲

P.S. 男朋友叫左個沙爹湯.炸魚柳鹵牛肉手攪麵
個麵同牛肉還可以.但魚柳一樣油林林
2016-03-17
2015-05-18 310 瀏覽
極差服務叫左狀元骨手攪麵碗野一黎, 發現得4粒細細粒的排骨, 你當我乞兒?d排骨味道一般但超級極多油, 只係炸完加味椒鹽碗麵味道都不太難食, 但就好細碗, 得半碗左右, 食完仲好肚餓要去第度再食問侍應攞杯水, 佢就黑面叫我自己出去斟基本禮貌都冇食到成肚氣都食過lee個餐廳集團幾次, comment係一日不如一日
極差服務
叫左狀元骨手攪麵
碗野一黎, 發現得4粒細細粒的排骨, 你當我乞兒?
d排骨味道一般但超級極多油, 只係炸完加味椒鹽
侍應攞杯水, 佢就黑面叫我自己出去斟
基本禮貌都冇
食到成肚氣
都食過lee個餐廳集團幾次, comment係一日不如一日
得四粒排骨, 你當我乞兒?
2015-05-18
1K
2015-03-18 349 瀏覽
要快趣地完成一餐,很多時都會想起車仔麵,因為快得來又不會乾吃。而車仔入舖,不但座位不同了,而食材以致湯底都多了很多選擇。這次選吃的是:- 雲南酸辣湯底- 手拉麵- 貢丸- 豬腸湯底味道不錯,很香,酸酸辣辣確是開胃。而拉麵的質感也不錯,有嚼勁,不會像其它麵般過軟。而最特別的是貢丸,細細粒的,有至少六粒以上,這樣可以令客人覺得數量不少之餘又可以保持付出的用材不會太多,不錯。

- 雲南酸辣湯底
- 手拉麵
- 貢丸
- 豬腸
酸辣湯底拉麵
2015-03-15
酸辣湯底拉麵
2014-11-12 207 瀏覽
魚柳包 即製都算不過不失魚柳脆, 沙律醬恰到好處有莱, 蕃茄仲有都幾大舊加埋杯熱奶茶但熱奶茶不算又熱, 偏暖另外 坐位位置比較大風價錢有的貴 $25對於想平平地食個早餐好似好難咁
魚柳包 即製
都算不過不失
魚柳脆, 沙律醬恰到好處
有莱, 蕃茄
仲有都幾大舊
加埋杯熱奶茶
但熱奶茶不算又熱, 偏暖

另外 坐位位置比較大風

價錢有的貴 $25
對於想平平地食個早餐
好似好難咁
魚柳包
魚柳包
2012-11-10 89 瀏覽
於某團購網買了大家食這裡的團購券,包括有三餸的手攪麵、油菜及飲品,這天晚上便來了深水埗的分店換領。三餸手攪麵的三餸是預先設定的,包括有蘿蔔、雞翼尖和相思骨。蘿蔔入口夠淋,而且也算入味,可惜是蘿蔔本身並不太靚,不夠清甜。雞翼尖說是紅燒的,但吃起來帶點麻辣的味道,尚算入味。相思骨吃來有點像糖醋骨,不過甜味和酸味都輕一點,軟骨的部份太硬了,吃不下。重點的手攪麵煮得過淋,沒有咬口,若能煮得彈牙一點會好吃得多。油菜是白灼生菜,配上的不是蠔油而是蒜蓉汁,吃來香口惹味一點,也可以。奶茶算得上有點茶味,但奶香則欠缺了一點。最後,吃完這一餐整晚也覺得十分口渴,相信食物內的味精也不少。本來還覺得是OK的,但味精這個問題還是要給個喊臉。
手攪麵
油菜
凍奶茶
奶茶算得上有點茶味,但奶香則欠缺了一點。

2012-11-06
2012-02-27 72 瀏覽
晚飯時間入去大把位. 食物普通, 酸辣湯底, 只係得個酸, 水準...最興係D 服務員態度極差, 最後收銀仲差, 遲來收銀. 仲要話唔收 毫子. 根據《硬幣條例》 ,1元以下硬幣,即1角、2角、5角,每次交易總額不可以超過$2。當時只是付了 1個5角, 3個1角及1個2角. 加起來都是 $1元.服務員態度好D 都唔會同佢理論; 咀臉差到爆. 簡直同店主倒米. 絕對唔會再幫襯, 比錢食野仲要受氣. 除非換左D 態度差服務員.
...

2012-02-27
2010-07-20 74 瀏覽
係SSP食,但唔知係咪呢間分店其實純粹係陪BF食,本身食左野所以叫左個18餸個SET+手攪麵+凍OT我唔食辣,所以BF個辣湯就另上手攪麵一般,相反見人地食手削麵好似幾好味咁,下次要試下餸:3款丸類全部都係得半粒牛肉,雞肉,腩肉,腐皮,芽菜,豆POT,魚腐...但係全部都係好少,我最仲意既腐皮得個一塊仔比較番譚仔,佢個湯清湯底好味好多同埋足料如果唔係要排隊,我寧願食番譚仔好過
係SSP食,但唔知係咪呢間分店
其實純粹係陪BF食,本身食左野
所以叫左個18餸個SET+手攪麵+凍OT
我唔食辣,所以BF個辣湯就另上
手攪麵一般,相反見人地食手削麵好似幾好味咁,下次要試下
餸:3款丸類全部都係得半粒
牛肉,雞肉,腩肉,腐皮,芽菜,豆POT,魚腐...
但係全部都係好少,我最仲意既腐皮得個一塊仔

比較番譚仔,佢個湯清湯底好味好多同埋足料
如果唔係要排隊,我寧願食番譚仔好過
2010-07-18
2009-10-09 80 瀏覽
2009年9月20日 星期日今天與太太往九龍逛街,我們首先往深水場搵嘢食,原本想食(維記),但見排長龍,我們便轉往(大家食)因唔使排隊即刻有得食.我們點左4樣嘢,水準一般.(1)茄蛋牛肉手攪麵(以前很正架)(番茄太青不夠甜,牛肉ok,麵身與湯最好食,)(3分)(2)東坡肉水餃麵(東坡肉炆得不夠時間,水餃0.k,麵身好食)(3分)(3)凍檸茶(普通)(3分)(4)紅豆冰(味道ok,豆唔夠淋)(3分)
(3)凍檸茶(普通)(3分)
(4)紅豆冰(味道ok,豆唔夠淋)(3分)
餐牌
(1)茄蛋牛肉手攪麵(3分)
(3)凍檸茶---3分 (4)紅豆冰---3分
(2)東坡肉水餃麵---3分
2009-09-20
餐牌
(1)茄蛋牛肉手攪麵(3分)
這店如維記一樣﹐一街三鋪﹐心諗食物應不錯才可擴充﹐所以進內試試他們的手攪麵。 這裡環境光猛﹐空調夠涼﹐枱櫈衛生尚算乾淨。 因見到牆上有誠意提示有關茄蛋牛﹐所以就點了茄蛋牛手攪麵。茄蛋牛手攪麵 $18 – 賣相清清﹐見到有不少芽菜跟芹菜作調味。湯底夠熱﹐ 味道喝下感覺清新﹐蕃茄的微酸令味道更加開胃。蕃茄是用上新鮮蕃茄﹐不是沒有誠意的茄蓉。 手攪麵麵質滑滑﹐亦不會大量吸收湯底﹐所以吃落不會淋淋。堂食位置衛生合格﹐食物質素亦不錯, 筷子套背後亦有誠意地供顧客留下任何意見。但是日下雨﹐廁所內的天花版跟抽氣扇都滴水﹐好不容易地屈曲身體成不同英文字母的形狀才能避開水滴成功過關去廁所。

2008-05-01 31 瀏覽
發覺依家啲碟頭白飯愈來愈細碟!但依間無變過!30.4.08 3:00pm賽狗肉反(係無骨朱腳肉,好食,但細粒左,少左咬口)$20、鹵牛反(肉份量算多,口感適中, 鹵得入味)$20菜心$5,夠大碟!飯加有炸菜肉絲,好好送反,可以任加棘蘿蔔粒。咁嘅價錢+份量+味道,抵!隔離間 泰國雞飯,朱腳反一碟要$39,朱腳份量係多啲,但味道唔見特別好食,唔值!
發覺依家啲碟頭白飯愈來愈細碟!
但依間無變過!

30.4.08 3:00pm
賽狗肉反(係無骨朱腳肉,好食,但細粒左,少左咬口)$20、
鹵牛反(肉份量算多,口感適中, 鹵得入味)$20
菜心$5,夠大碟!

飯加有炸菜肉絲,好好送反,可以任加棘蘿蔔粒。

咁嘅價錢+份量+味道,抵!

$22.50 (午餐)
2008-03-29 11 瀏覽
一支公來到深水步, 就揀左大家食對上一次來幫襯, 應該都係上年中既事, 因為裝修過既關係, 地方光猛左, 清潔左, 地下見唔到有水漬垃圾但阿姐既招呼就機械左, 無以前甘多笑容講番食物叫左個東坡肉+滷牛肉手攪麵, 湯底唔要辣$24個麵好有咬口, 同拉麵有得比湯內有些少腐皮, 芽菜, 菜甫, 蝦米, 好似酸辣米線甘款, 下次可以試下少辣東坡肉, 其實佢係五花腩, 夠鬆化滷牛肉, 無乜特別另加五蚊要左碟油菜, 份量都唔少4蚊一杯豆漿, 有豆味, 少甜, 岩晒我來幫襯既, 大部份都好似我甘, 單身男人一件, 單身女仔都有喎, 反而就好似唔多有情侶來, 可能覺得呢d地方唔岩拍拖來食掛但以甘既價格同出品來講, 係好值得再來幫襯的
一支公來到深水步, 就揀左大家食
對上一次來幫襯, 應該都係上年中既事,
因為裝修過既關係,
地方光猛左, 清潔左, 地下見唔到有水漬垃圾
但阿姐既招呼就機械左, 無以前甘多笑容

講番食物
叫左個東坡肉+滷牛肉手攪麵, 湯底唔要辣$24
個麵好有咬口, 同拉麵有得比
東坡肉, 其實佢係五花腩, 夠鬆化
滷牛肉, 無乜特別
另加五蚊要左碟油菜, 份量都唔少
4蚊一杯豆漿, 有豆味, 少甜, 岩晒我

但以甘既價格同出品來講, 係好值得再來幫襯的
2007-12-08 16 瀏覽
昨晚叫左個鹵牛肉手攪面($16)加碟通菜($4),另外有淨水餃(8pc/$16)加杯豆漿($4)鹵牛肉咸左D都好味精..面質都可以通菜上面D腐乳都係咸左D....淨水餃咬下去質感可以..不過味精重豆漿..依個$想掂AR..可以
鹵牛肉咸左D都好味精..面質都可以
通菜上面D腐乳都係咸左D....
淨水餃咬下去質感可以..不過味精重
豆漿..依個$想掂AR..可以

2007-04-09 16 瀏覽
叫左....1.茄牛手攪面--講真真係唔係太得..連我呢個蕃茄痴都食左幾淡就冇食可想而知2.豬頸肉--都幾香3.涼拌青瓜--正,不過咸左d4.腐乳通菜--用錯腐乳,好苦呀5.豆漿--一般啦
叫左....

2.豬頸肉--都幾香