餐廳: 大快活
資訊:

2024-04-14 61 瀏覽
咁多間集團式快餐店來講,大快活應該係食得最多次既一間,因為咁多年佢既質素份量都維持得好好。今日起身肚仔特別餓,衝左過去食早餐,黑椒牛扒,炒滑蛋加多士,配辣肉醬米粉,加一杯凍檸茶,都係四十幾蚊,以香港今時今日既物價,真係唔算貴。
2023-09-29 205 瀏覽
大快活既打邊爐一向都好受歡迎,晚上5點開始供應,有時7點幾去到都已經售罄晒😢😢或者個湯底得返一款可以揀😢今次我都唔輸虧,6點幾就去到🤣終於比我叫到呢個淮山湯底!肉我就要左半磅穀飼牛肉,可以揀4安士既不過就一定唔夠我食🤣火鍋配料都唔少架,有餃子、香菇肉丸、扎肉、海苔魚棒、生菜等,如果覺得唔夠都仲可以加配料,我就加左一份午餐肉👍🏻主食仲包飯/烏冬,打邊爐就一定會係配烏冬架啦所以唔洗諗😋$100都唔洗就可以食咁豐富既邊爐,勁抵!不過唯一唔好就係要早啲落去食,如果唔係就會賣晒😢

肉我就要左半磅穀飼牛肉,可以揀4安士既不過就一定唔夠我食🤣
主食仲包飯/烏冬,打邊爐就一定會係配烏冬架啦所以唔洗諗😋
2023-08-26 74 瀏覽
🐻大快活既早餐性價比真係好高🐻$5x 個餐 有牛扒,蛋多士加多個粉仲有杯凍飲,出面茶記都唔得,今日去到最可惜既係,我最鐘意既辣肉醬味已經唔再出,食左成十年,真係唔拾聿捨得,因為真係好好食🥲
🐻大快活既早餐性價比真係好高

牛扒炒滑蛋餐
牛扒炒滑蛋餐
2023-07-16 52 瀏覽
大快活位於元朗朗屏商場,茶餐廳經典菜式。無論是燒鵝飯、豉油雞飯還是炒蝦仁,每一道菜都經過精心烹調,保留了港式菜的原汁原味。他們的燒鵝皮酥脆多汁,肉質鮮嫩;豉油雞鮮香滑嫩,入口即化;炒蝦仁鮮甜彈牙,配料豐富。無論您喜歡清淡口味還是重口味,這裡都能夠滿足您的需求。其次,大快活的價格十分合理。他們的菜品份量足夠,價格相對實惠。您可以品嚐到美味的港式菜,同時不會對您的荷包造成太大壓力。無論是單獨用餐還是和家人朋友一起共享,這裡都是一個不錯的選擇。此外,大快活的用餐環境非常舒適。餐廳的裝潢簡潔現代,桌椅整潔舒適。最後,我要推薦他們的特色甜品。大快活的甜品種類繁多,有芒果班戟、椰汁糕、糯米糍等等。無論您是喜歡清新的水果甜品還是傳統的中式糕點,這裡都能夠滿足您的味蕾。他們的甜品不僅美味可口,而且份量十足,能夠讓您享受到甜品的滿足感。

2023-06-06
外賣自取
午餐
2023-04-04 131 瀏覽
大快活打邊爐係晚市先有嘅項目 。餐廳既環境坐得舒適,裝修風格簡潔明亮,讓人感到舒適和放鬆。湯底方面,大快活打邊爐提供了多種口味,包括清湯、麻辣湯、芫荽皮蛋湯等等,讓客人可以根據自己的口味選擇。湯底的味道濃郁,香氣四溢,非常適合用來煮食材。食材方面,大快活打邊爐提供了多種新鮮的肉類、海鮮、蔬菜等食材,品質優良。總體而言,大快活打邊爐是一家值得推薦的餐廳,湯底味道濃郁,食材新鮮,環境舒適,服務態度也非常好。如果你喜歡火鍋,那麼這裡絕對是一個不錯的選擇。

大快活打邊爐係晚市先有嘅項目 。

餐廳既環境坐得舒適,裝修風格簡潔明亮,
讓人感到舒適和放鬆。

湯底的味道濃郁,香氣四溢,非常適合用來煮食材。

2022-08-25 156 瀏覽
今晚同家人諗唔到食咩好,我諗起而家大快活有啲小菜係無味精,而且外賣平台又做緊推廣,決定試下。菠蘿咕嚕肉 (無味精)肉質都唔錯,個汁亦夠惹味,份量都OK, 套餐跟個白飯及無味精老火湯,個湯亦OK滑蛋粟米魚塊 (無味精)魚塊亦都OK,有啲西蘭花作為伴菜,個汁方便送飯。另外再叫咗個經典雜扒餐 +迷你蕃茄腸片飯有牛/豬/雞扒及腸仔,各樣都唔差。個迷你腸片飯啲汁就酸咗少少。跟餐羅宋湯咸咗小小因為可能無特別期望,所以感覺真係唔差,尤其係2款無味精的小菜。

菠蘿咕嚕肉 (無味精)

滑蛋粟米魚塊 (無味精)
魚塊亦都OK,有啲西蘭花作為伴菜,個汁方便送飯。

另外再叫咗個經典雜扒餐 +迷你蕃茄腸片飯
有牛/豬/雞扒及腸仔,各樣都唔差。
個迷你腸片飯啲汁就酸咗少少。
跟餐羅宋湯咸咗小小

2022-08-22
外賣送餐
今日一訓醒🤭就好想食一個心靈飽滿既早餐🍳🍞來到這間位於朗屏商場的大快活🤪這裏的位置都寬躺和舒服😀這個黑椒牛扒配炒蛋再加蘿蔔糕,每次都會轉蘿蔔糕因為不太喜歡吃他們的厚多士😅,整體來說都OK好食既因為這個價錢🙂真心推介這個沙嗲牛肉麵,想不到麵質會這麼彈牙😆😆店來仲有個自助服務站,有提供搓手液的服務👏🏻👏🏻👏🏻要紙巾和調味料都可以自己去拎不用叫服務員💁🏻👍🏻👍🏻👍🏻方面方便

真心推介這個沙嗲牛肉麵,想不到麵質會這麼彈牙😆😆

2020-10-10 283 瀏覽
好耐冇食火鍋啦,😋😋由於政府宣布限聚令,所以唔可以同一班人一齊食火鍋,真係有啲唔開心。咁都唔緊要啦,唯有一個人去食一人火鍋啦,因為我自己都好鍾意打邊爐🍲,於是去咗大快活叫咗一個一人火鍋,價錢都算公道啊料都好充足,味道不過不失啦!
好耐冇食火鍋啦,😋😋
咁都唔緊要啦,唯有一個人去食一人火鍋啦,

因為我自己都好鍾意打邊爐🍲,於是去咗大快活叫咗一個一人火鍋

價錢都算公道啊料都好充足,味道不過不失啦!
2019-09-26 280 瀏覽
Very cheerful staff in the morning which is a nice start to my day. The aircon was a little high so be sure to have a jacket with you. Breakfast was good and it’s not very full in the morning so no queuing. Beans are served cold which is same as most cafes in Hk. If the beans were hot would be perfect.
2019-06-22 136 瀏覽
今朝去咗大快活食早餐,叫咗雞扒炒滑蛋配蘿蔔糕,雞扒煮得啱啱好又夠滑一啲都唔鞋,蘿蔔糕細細舊,啱晒早餐的份量,有時好怕早餐啲份量會太多,就會食唔晒變咗做大晒鬼。😈另外而家凍茶、凍啡叫少甜,佢會分開糖比你自己去調配你覺得適合嘅甜度,同埋飲管佢哋轉咗做環保飲管,好欣賞😽希望大家都支持環保♻💪🏻💪🏻

2019-06-22
早餐
2018-12-09 149 瀏覽
位置在朗屏商埸二樓,店內空間廣闊位置好多!我晚市落去食火鍋,100蚊樓下又可以享受食火鍋嘅滋味,唔洗去百幾二百蚊任食我嗌左一set半豬半牛,我覺得都夠飽,不過我都另加左好正嘅午餐肉😋一set嘢入面仲有好多菜,唔會食完好膩,推薦火鍋!
位置在朗屏商埸二樓,店內空間廣闊位置好多!

一set嘢入面仲有好多菜,唔會食完好膩,推薦火鍋
2018-08-16 164 瀏覽
上個禮拜同男朋友落樓食TEA發現大快活出左個新系列既TEA啊!!不過值得一提既係, 收銀個個TRAINEE 對前面一位婆婆態度好差老人家只係睇唔清問多2句, 佢語氣同面口都令人非常難受, 最後更唔理婆婆唔想幫佢黠餐係我同另一個男顧客問完婆婆再轉達比收銀知先成功買到佢係TRAINEE 呢個期間真係要TRAIN 好D啦~ 老人家都有比錢食既係印尼炒飯系列, 而男朋友屋企咁岩係印尼華僑呢款野就岩哂佢喇!!!!我地叫左個炸蜜糖雞脾配印尼炒飯餐要40 幾蚊架都, 其實下午茶黎講都幾貴既印尼炒飯超大兜, 係我平時食飯份量既2倍仲有隻半生熟蛋WOR, 仲有串串燒~~~  好SURPRISE 不過味道就OK咁啦, 快餐黎講都唔係咁特別炸蜜脾就一貫好食既~~~~~~今次佢比既都幾大隻
上個禮拜同男朋友落樓食TEA
發現大快活出左個新系列既TEA啊!!

係我同另一個男顧客問完婆婆再轉達比收銀知先成功買到

係印尼炒飯系列, 而男朋友屋企咁岩係印尼華僑
呢款野就岩哂佢喇!!!!
我地叫左個炸蜜糖雞脾配印尼炒飯餐
要40 幾蚊架都, 其實下午茶黎講都幾貴既

印尼炒飯超大兜, 係我平時食飯份量既2倍
不過味道就OK咁啦, 快餐黎講都唔係咁特別

炸蜜脾就一貫好食既~~~~~~今次佢比既都幾大隻
2017-09-06 153 瀏覽
商場未裝修之前冇咁好,依家裝修之後好咗好多,味道、態度加晒分。樓下d啊e超好人,推介咖哩魚柳飯,焗豬排飯。員工仲成日主動提我加辣或多汁嗎?可能買慣左佢記得我了
2017-04-06 201 瀏覽
瘦叉瀨36無乜我想燒到好靚黑點地既部分,平平無奇,有條菜咬下咁,粉量又少,不過都夠女仔食既。雞扒豬扒飯37無左公司扒飯,賣相反而仲好,有得多飯真好,燒汁無黑汁咁好味,d飯勁淋,好難食。加凍奶茶9好好喝呀少冰,無奶茶是不可以好好工作的。食後感:無乜好食,無乜要求,來去都差不多的餐牌,就得個價識向上。小妹我只係想這兒飲下嗰杯奶茶,唯一賣點。不過好又一餐,唔好又一餐,返工中午一餐只能將就少少,乜都食了。
瘦叉瀨36
雞扒豬扒飯37
加凍奶茶9
好好喝呀少冰,無奶茶是不可以好好工作的。

午餐