2023-10-03
前排偷了中午少少時間與卡佬二人世界一年365日都勁鍾意打邊爐嘅卡佬當然揀火鍋食啦~今次來了食肆密集區雞地搵食門面好特別,好有中國宮殿風入內每張枱有特色的宮殿裝修,夠古色古香打卡一流卡佬揀選了這個清甜消暑冬瓜瑤柱鍋估唔到湯底超清甜我倆一邊打邊爐一邊飲冬瓜湯清熱除了有一大個冬瓜之外還有大量素翅、瑤柱、雞肉及蝦肉超足料的湯底‼️加上有乾冰墊底出場,仙氣十足,食得又睇得呀!🐮牛肉拼盤(細)➡️ 分別有:安格斯、手切牛頸脊、牛黃喉、牛展、骰子牛柳粒、雪花肥牛、牛舌➡️ 一次過可以試齊7款不同部位的牛肉,每款牛肉新鮮又甜美,份量也不少呀!每件牛肉片的油脂分佈均勻,牛味十足‼️最特別而又必定要試的一定是牛黃喉,爽甜度100分呀!🐷伊比利亞橡果豬➡️ 想不到這橡果豬肉質爽嫩美味~絕不遜色於牛肉片呀!🦑🦞墨魚龍蝦丸➡️ 墨魚丸裡包咗龍蝦肉,好彈牙又多汁,原來d手打丸咁正,下次要order多幾款自家手打丸先得😍🦪日本廣島蠔➡️ 又大又肥美的新鮮廣島蠔,一咬爆汁,回味無窮🥬🌽大滾友雜菜拼盤➡️ 包括有:娃娃菜、金菇菜、甜粟米、蓮藕片、黑木耳、油麥菜、唐生菜、萵筍➡️ 每款蔬菜洗得好乾淨,而且新鮮又甜美🥕竹蔗茅根一渣➡️ 裝到
一年365日都勁鍾意打邊爐嘅卡佬當然揀火鍋食啦~
今次來了食肆密集區雞地搵食
門面好特別,好有中國宮殿風
入內每張枱有特色的宮殿裝修,夠古色古香
打卡一流
卡佬揀選了這個清甜消暑冬瓜瑤柱鍋
估唔到湯底超清甜
我倆一邊打邊爐一邊飲冬瓜湯清熱
除了有一大個冬瓜之外
還有大量素翅、瑤柱、雞肉及蝦肉
超足料的湯底‼️
加上有乾冰墊底出場,仙氣十足,食得又睇得呀!
🐮牛肉拼盤(細)
🐷伊比利亞橡果豬
➡️ 想不到這橡果豬肉質爽嫩美味~絕不遜色於牛肉片呀!
🦑🦞墨魚龍蝦丸
🦪日本廣島蠔
➡️ 又大又肥美的新鮮廣島蠔,一咬爆汁,回味無窮
🥬🌽大滾友雜菜拼盤
➡️ 每款蔬菜洗得好乾淨,而且新鮮又甜美
🥕竹蔗茅根一渣
➡️ 裝到有4杯,我同卡佬2個都飲唔哂呀!
🍨火焰焦糖豆腐花
➡️ 原本因為揸車關係,叫姨姨唔使落酒整火焰,點知食食下琋琋學校打嚟話佢唔舒服,諗住拿拿臨9秒9接阿仔去睇醫生,姨姨聽到即刻用外賣盒裝比我地拎走返去慢慢食,實在太窩心了❤️讚讚讚
📍大滾友
元朗鳳攸南街9號好順利大廈一座地下G4-G5號舖