餐廳: 大滾友火鍋
優惠: 於此國泰夥伴餐廳用餐賺里 !
條款及細則:
須受其他國泰條款及細則約束。
2023-08-28 41 瀏覽
已經很多年都沒有來過元朗吃火鍋,這裏附近已經有很多新的建築物,從港鐵站行來的時候,已經人面全非,只可以憑記憶來到這裏。消暑冬瓜瑤柱鍋,火鍋上枱的時候,視覺效果非常吸睛,乾冰的效果令到這個鍋底很有仙氣,等待煙霧散去之後,店員就會為我們將冬瓜切開,再等到湯底滾起的時候,便可以來一碗清甜的冬瓜湯了,這個湯底非常之消暑解渴,喝完便可開始火鍋。湯內除了冬瓜之外,還有雞肉粒、瑤柱、素翅。牛肉拼盤(細),包括:頂級安排斯牛小排、本地手切牛頸脊、牛展、美國頂級雪花肥牛、牛黃喉、牛肉粒、牛舌花。其中以頂級安排斯牛小排、本地手切牛頸脊、美國頂級雪花肥牛的脂肪比例和肉味較吸引。伊比利亞橡果豬,是豚肉中的天花板,可以媲美日本和牛的質素,脂肪和肉質都非常鮮甜可口,每次吃到都令人驚嘆。手打蟹子鮮蝦丸四粒,鮮蝦味道十足,爽口彈牙,非常值得推薦。👍👍👍👍👍日本廣島蠔,蠔味濃郁,只需放在湯內3分鐘,便可吃到鮮甜可口的日本廣島蠔了。竹蔗茅根一渣,自家製的竹蔗茅根,甜度適中,邊喝邊吃火鍋,人生一大樂事。大滾友雜菜拼盤,種類繁多,每款都很鮮甜可口。

湯內除了冬瓜之外,還有雞肉粒、瑤柱、素翅。

大滾友雜菜拼盤,種類繁多,每款都很鮮甜可口。

2023-08-26 59 瀏覽
我哋4大1小係OpenRice book枱有7折,原本book左7點 打去問早啲到都沒問題👍👍 去到本身留左張4人枱 佢想我地坐得舒服 就拍多張2人枱比我地,侍應態度好好😄係香港真係好難遇到🙈 我哋叫咗好多嘢食有啲唔影相 有啲啤酒四杯再一送一杯👍好耐冇試過識食啲咁好服務嘅餐廳 而且啲嘢質素唔差 我哋5人食左$2000 大家都覺得可以再encore😌1.花膠雞湯底 真係好正 😍我地飲晒佢啲湯😂😂每人應該飲咗兩碗2.牛拼盤 好似$588 再7折 好抵食 好多款 唔同部位 食完面嗰啲原來個底仲有🙈3. 即炸鹹蛋響鈴 一上枱已經清曬😂 好香鹹蛋味4.黑松露午餐肉 又係即炸 香脆 好正

3. 即炸鹹蛋響鈴 一上枱已經清曬😂 好香鹹蛋味
即炸鹹蛋響鈴
黑松露午餐肉
  • 即炸黃金響鈴
  • 大滾友牛肉拼盤
餐廳裝修古色古香,以中國宮庭風作主題的火鍋店,環境夠闊落夠冷氣,好多卡位。 以QR Code📝下單之後,職員會在面前先用熱水幫你清洗器具,這種服務好少見,很衛生。❤︎ 玲瓏浮凸花膠雞🐔半隻 $318花膠大大塊又多,先飲番2碗香濃花膠湯,之後再落熟雞🐔加熱5分鐘,雞肉質嫩滑,真係食極都有!❤︎ 伊比利亞橡果豬🐷 $168西班牙高級黑毛豬,雖然比較薄身但絕對係豬肉中嘅和牛般,有豐富油脂,肉質嫩滑,肉味濃郁,不愧店長推介之選!❤︎ 大滾友牛肉🐮拼盤(細) $418齊集不同部位的靚牛,有頂級安排斯牛小排、本地手切牛頸脊、牛展、美國頂級雪花肥牛、牛黃喉、牛肉粒同牛舌花,每款份量都唔少!❤︎ 水魷魚 $88❤︎ 龍蝦墨魚丸 $72❤︎ 大滾友雜菜拼盤 $98有比較少見嘅紫淮山同萵筍,還有唐生菜同娃娃菜,栗米🌽🍅等,加落湯底吸盡花膠湯底精華,無得頂!❤︎自家製足料竹蔗茅根水 $78清新甘甜,清涼解渴,一大支夠2個人飲到食2-3杯,夠晒清熱氣!📍大滾友火鍋 (元朗) 元朗鳳攸南街9號好順利大廈一座地下G4-G5號舖

❤︎ 玲瓏浮凸花膠雞🐔半隻 $318

❤︎ 伊比利亞橡果豬🐷 $168

❤︎ 大滾友牛肉🐮拼盤(細) $418

❤︎ 水魷魚 $88

❤︎ 龍蝦墨魚丸 $72

❤︎ 大滾友雜菜拼盤 $98

❤︎自家製足料竹蔗茅根水 $78

📍大滾友火鍋 (元朗)
元朗鳳攸南街9號好順利大廈一座地下G4-G5號舖
2023-08-25 25 瀏覽
邊個話夏天唔可以烚吓烚吓其實嘆住冷氣打邊爐都幾爽架 之前去過大滾友荃灣店覺得幾正 今次就約朋友黎元朗店🤗🍲白雪誘人 ($298)呢個湯底個名咁特別 其實係龍躉片木瓜魚湯 一擺上枱已經派頭十足 個湯愈煮愈入味鮮甜無比🥰魚肉淥幾分鐘就食得 魚樣彈牙 魚肉嫩滑🐷伊比利亞橡果豬 ($168)橡果豬帶有獨特肉香 色澤靚 肉質嫩🐮大滾友牛肉拼盤 ($338)有齊多款牛肉 最愛牛頸脊同牛柳粒 岩呀貪心嘅大家🦑鵝肝墨汁墨魚丸 四粒 ($72)食倒鵝肝同粒粒墨魚肉 勁足料入口彈牙🥬🌽大滾友雜菜拼盤 ($98)拼盤有娃娃菜 生菜 油麥菜 仲有准山 蕃茄 木耳等等🍻自家製足料竹蔗茅根 ($78)大大壺仲睇倒哂裡面嘅料 十份足料 潤喉解膩 絕對係火鍋必備飲品🔥木桶豆腐花用小木桶裝住 打卡一流 豆腐花充滿濃濃嘅豆香

🍲白雪誘人 ($298)
魚肉淥幾分鐘就食得 魚樣彈牙 魚肉嫩滑
🐷伊比利亞橡果豬 ($168)
橡果豬帶有獨特肉香 色澤靚 肉質嫩
🐮大滾友牛肉拼盤 ($338)
有齊多款牛肉 最愛牛頸脊同牛柳粒 岩呀貪心嘅大家
🦑鵝肝墨汁墨魚丸 四粒 ($72)
食倒鵝肝同粒粒墨魚肉 勁足料入口彈牙
🥬🌽大滾友雜菜拼盤 ($98)
拼盤有娃娃菜 生菜 油麥菜 仲有准山 蕃茄 木耳等等

🍻自家製足料竹蔗茅根 ($78)
大大壺仲睇倒哂裡面嘅料 十份足料
潤喉解膩 絕對係火鍋必備飲品
🔥木桶豆腐花
用小木桶裝住 打卡一流 豆腐花充滿濃濃嘅豆香
辛勞一個星期後,食餐好嘅慰勞自己😋店員超級友善,重點表揚👍🏽叫咗個花膠雞湯底(半隻)🔸$318湯底濃郁,大大片花膠放在眼前😳🥩牛肉拼盤(細)🔸$418頂級雪花牛(入口即溶)👍🏽、手切牛頸脊(香濃牛味)👍🏽、安格斯牛肉(肉質豐富)👍🏽牛展(爽口牛味濃)、牛舌片、牛柳粒、牛黃喉(爽口,口感似竹笙)👍🏽三人都夠食,種類多量多🥓伊比利亞橡果豬🔸$168👍🏽非常好味,唔鞋口,必點手打蟹籽鮮蝦丸4粒🔸$72新鮮,爽口,彈牙雜菜拼盤$98萵筍、生菜、油麥菜、金菇、蕃茄、超多種類的蔬菜自家製竹蔗茅根水🔸$78👍🏽味道濃郁,唔太甜,唔會淡。傳統豆腐花

辛勞一個星期後,食餐好嘅慰勞自己😋

店員超級友善,重點表揚👍🏽
花膠雞湯底(半隻)

叫咗個花膠雞湯底(半隻)🔸$318
湯底濃郁,大大片花膠放在眼前😳

🥩牛肉拼盤(細)🔸$418
頂級雪花牛(入口即溶)👍🏽、
手切牛頸脊(香濃牛味)👍🏽、
安格斯牛肉(肉質豐富)👍🏽
牛展(爽口牛味濃)、
牛舌片、牛柳粒、
牛黃喉(爽口,口感似竹笙)👍🏽
三人都夠食,種類多量多
橡果豬

🥓伊比利亞橡果豬🔸$168👍🏽
非常好味,唔鞋口,必點

手打蟹籽鮮蝦丸4粒🔸$72
新鮮,爽口,彈牙
雜菜拼盤$98
萵筍、生菜、油麥菜、金菇、蕃茄、超多種類的蔬菜
竹蓆茅根

自家製竹蔗茅根水🔸$78👍🏽
味道濃郁,唔太甜,唔會淡。

傳統豆腐花
  • 自家製足料竹蔗茅根
  • 大滾友牛肉拼盤
  • 手切頂級安格斯牛肉
2023-08-24 425 瀏覽
夏日炎炎都無損打邊爐嘅興致💁🏻‍♀️餐廳裝修以中式宮廷風為主 夠哂古色古香🍃坐低之後店員會附上九宮格醬料可以根據喜好調教自己獨一無二嘅醬汁另外仲附送餐前小食 - 拍青瓜 可以一邊食住小食一邊等火鍋😋🔸玲瓏浮凸 花膠雞湯 HKD318打邊爐除咗食材質素 湯底都好緊要㗎花膠雞湯係呢間舖頭嘅鎮店之寶之一店員會先將原隻花膠剪開放入雞湯中雞湯滾起可以先飲一碗 味道超濃郁而且鮮甜相信用咗唔少雞嚟熬製🐤花膠厚身滑嫩 啖啖嘅骨膠原 三黃雞預先煮至七成熟 放入滾湯煮一陣就可以食啦😌🔹牛肉拼盤 HKD418 (細)一個價錢可以品嚐多達6款牛部位🐮牛舌 牛肉粒 牛小排 🐮🐮牛頸脊 雪花肥牛 牛黃喉🐮每款牛肉都鮮味十足 肥瘦適中個人推薦牛肉粒 平時牛肉粒多數都會以燒烤為主但原來放入湯底肉質都可以保持嫩滑另外牛黃喉入口爽脆 都係必試之選👍🏻🔸伊比利亞橡果豬 HKD168平時坊間打邊爐嘅豬豚肉偏乾柴但橡果豬嘅肉同油脂分布平均 煮熟後依然可以保持肉質嫩滑同爽口🐖🔹黑松露蟹肉餃 HKD78/4粒黑松露同蟹肉意外地夾🦀咬開會食到一絲絲蟹肉 真材實料😋🔸手打蟹子鮮蝦丸 HKD72/4粒蝦丸爽口彈牙 蝦味十足 🦐🔹雜菜拼盤
夏日炎炎都無損打邊爐嘅興致💁🏻‍♀️

雞湯滾起可以先飲一碗
味道超濃郁而且鮮甜相信用咗唔少雞嚟熬製🐤
花膠厚身滑嫩 啖啖嘅骨膠原
三黃雞預先煮至七成熟 放入滾湯煮一陣就可以食啦😌

🔹牛肉拼盤 HKD418 (細)
一個價錢可以品嚐多達6款牛部位

咬開會食到一絲絲蟹肉 真材實料😋

🔸手打蟹子鮮蝦丸 HKD72/4粒
蝦丸爽口彈牙 蝦味十足 🦐

🔹雜菜拼盤 HKD98
雜菜款式豐富 份量十足!
有比較少見嘅䈑筍同紫准山

人均消費💰大約$600/位

🚩 大滾友火鍋
元朗鳳攸南街9號好順利大廈一座地下G4-G5號舖

2023-08-24 31 瀏覽
玲瓏浮凸花膠雞鍋呢款花膠雞鍋真係玲瓏有致!花膠大到嚇親寶寶,滑嫩入味,雞肉鮮嫩多汁。湯底濃郁醇厚,一啖入口,回味無窮。牛肉拼盤(細)呢個牛肉拼盤,話佢細,一上枱係勁多,成六款不停部位嘅牛肉,琳琅滿目,牛肉嫩滑彈牙,色香味俱全。配以多款醬汁,每一口都散發出濃郁的牛肉風味。黃金藏嬌和牛丸(4粒)丸子彈牙細緻,入口即化。鮮嫩多汁,中間夾住咗和牛,驚喜。呢款伊比利亞橡果豬美味絕倫!豬肉質地鮮嫩,油花分佈均勻。滋味濃郁,肉香四溢,真係令人回味無窮。大滾友雜菜拼盤菜品豐富多樣,彩色繽紛。每一款蔬菜都保持著鮮脆口感,營養豐富,味道鮮美。竹笙筍身爽脆,口感鮮嫩。清淡的味道中帶著淡淡的甘甜。HOEGAARDEN清爽的口感,微微苦,帶來一種獨特的口味享受。夏日飲啖,真係好暢快!火焰焦糖豆腐花顏色上火焰燃燒!豆腐花滑嫩細膩,黃焦糖醬汁香甜濃厚。大滾友地址:元朗鳳攸南街9號好順利大廈一座地下G4-G5號舖
玲瓏浮凸花膠雞鍋

牛肉拼盤(細)

黃金藏嬌和牛丸(4粒)
丸子彈牙細緻,入口即化。鮮嫩多汁,中間夾住咗和牛,驚喜。

呢款伊比利亞橡果豬

竹笙
筍身爽脆,口感鮮嫩。清淡的味道中帶著淡淡的甘甜。

火焰焦糖豆腐花
顏色上火焰燃燒!豆腐花滑嫩細膩,黃焦糖醬汁香甜濃厚。

大滾友
地址:元朗鳳攸南街9號好順利大廈一座地下G4-G5號舖
又俾我係元朗食到好西👍🏻👍🏻想打高質邊爐既呢到一定滿足到😊湯底揀左花膠雞湯鍋🐣齋叫呢個湯底已經抵到爛,半隻雞已經咁大碟,仲要啖啖肉,係滑雞👍🏻花膠仲要超級多,店員教我地,落完花膠水滾,飲咗花膠湯先,再慢慢落雞同正式打邊爐,超正👍🏻👍🏻👍🏻🌟🌟🌟🌟🌟推薦:大滾友牛肉拼盤超靚牛肉👏🏻👏🏻一碟已經有齊五六款牛既部位!🌟🌟🌟🌟🌟推薦:即炸黃金響鈴見餐牌俾咗個「👍🏻」就揀左,原來係鹹蛋黃響鈴😍😍😍堅脆又非常濃鹹蛋黃味,正到爆😋伊比利亞橡果豬🐷豬肉黎講一d都唔「鞋」,讚👍🏻手打蟹子鮮蝦丸🦐手打丸始終都係最彈牙又足料👍🏻🌟🌟🌟🌟🌟推薦:大滾友雜菜拼盤勁大盤!乜菜都有,食完咁多肉,食返呢盤菜好中和👍🏻自家製竹蔗茅根好清香,一樽可以裝到大約4-5杯今餐咁樣叫法大概夠食4個人。而家OpenRice預先訂座有68折,除返開每人都只係$2xx,整體黎講,係極高質又滿足既一餐!性價比都好高!一定會再encore🙌🏻
又俾我係元朗食到好西👍🏻👍🏻想打高質邊爐既呢到一定滿足到😊

湯底揀左花膠雞湯鍋🐣

🌟🌟🌟🌟🌟推薦:大滾友牛肉拼盤
超靚牛肉👏🏻👏🏻一碟已經有齊五六款牛既部位!

🌟🌟🌟🌟🌟推薦:即炸黃金響鈴

伊比利亞橡果豬🐷
豬肉黎講一d都唔「鞋」,讚👍🏻

手打蟹子鮮蝦丸🦐
手打丸始終都係最彈牙又足料👍🏻

🌟🌟🌟🌟🌟推薦:大滾友雜菜拼盤
勁大盤!乜菜都有,食完咁多肉,食返呢盤菜好中和👍🏻

自家製竹蔗茅根
好清香,一樽可以裝到大約4-5杯

2023-08-14 36 瀏覽
花膠雞湯鍋半隻大滾友最出名就係d 湯底每款真材實材花膠大大塊,食到最後都仲有雞好嫩滑,肥瘦適中滾起個湯底先飲啖湯好鮮味,再落花膠同雞牛肉拼盤(細)每款牛都有d最特別當然係牛黃喉無論滾幾耐都係好爽口牛舌片薄薄地又係易入口牛展同牛肉粒就要滾耐d牛肉片牛味好濃,鐘意食牛既叫一個拼盤就岩哂,每款都有d龍蝦墨魚丸墨魚味勁濃,又有咬口香辣牛肉餃一入口, d 辣汁衝哂出黎鐘意食辣既人一定必點依款伊比利亞橡果豬包到成朵花甘,真係睇得又食得薄身易熟,食落豬肉味好濃但絕對唔係騷味,好好食!大滾友雜菜拼盤有齊多款蔬菜,好多選擇又新鮮竹蔗茅根一上黎勁大支!一飲就知夠下火,打邊爐就岩哂火焰焦糖豆腐花第一次係大滾友點豆腐花仲用原裝木桶裝住雖然唔係好滑個種,但勝在豆味濃,係自家製feel

花膠雞湯鍋半隻
大滾友最出名就係d 湯底
每款真材實材

花膠大大塊,食到最後都仲有
雞好嫩滑,肥瘦適中

滾起個湯底先飲啖湯
好鮮味,再落花膠同雞

每款牛都有d
最特別當然係牛黃喉
無論滾幾耐都係好爽口
牛舌片薄薄地又係易入口
牛展同牛肉粒就要滾耐d
牛肉片牛味好濃,鐘意食牛既叫一個拼盤就岩哂,每款都有d

龍蝦墨魚丸
墨魚味勁濃,又有咬口

香辣牛肉餃
一入口, d 辣汁衝哂出黎
鐘意食辣既人一定必點依款

伊比利亞橡果豬
包到成朵花甘,真係睇得又食得
薄身易熟,食落豬肉味好濃但絕對唔係騷味,好好食!

大滾友雜菜拼盤
有齊多款蔬菜,好多選擇又新鮮

竹蔗茅根
一上黎勁大支!
一飲就知夠下火,打邊爐就岩哂

火焰焦糖豆腐花
第一次係大滾友點豆腐花
仲用原裝木桶裝住
雖然唔係好滑個種,但勝在豆味濃,係自家製feel

2023-08-13
午餐
坦白講,以這個價錢收費,加埋佢嘅地區及環境,不值得,太貴,食物亦只是一般,份量少,地方好細,座位好迫不舒服。如果比到這個價錢,有更好的選擇。應該不會再去幫襯了。
2023-08-04 45 瀏覽
呢間單點型式既火鍋店我已經去過幾次🥰佢地既火鍋湯底係超出色環境好大,服務又好好👍🏻❣️滋潤養神•椰子雞蜆濃湯首先雞件既數量好多,食雞都飽😂😂湯底超清甜,飲到停吾到口湯底一定係佢地自己滾先可以做到甘住家濃郁頂級雪花牛肉🐮牛肉質素好好,牛肉片有厚度肥瘦均勻,好香牛味,超高質✨伊比利亞橡果豬🐷個豬質素,好似食緊牛肉甘😂😂口感軟滑,容易咬開韮菜豬肉餃🥟豬肉餃既皮好薄好滑入邊既調味好特別~~食完4粒吾夠喉😂🇦🇺澳洲帶子片帶子有8粒大大片好新鮮,火鍋必食(*≧ω≦)大滾友雜菜拼盤🥬巨大既菜拼盤帶生菜,油麥菜,娃娃菜,蕃茄,木耳,粟米🌽超豐富,菜吸埋湯底味道,超好食🥰🥰生啤🍺有三款,配埋火鍋一流

呢間單點型式既火鍋
我已經去過幾次🥰
佢地既火鍋湯底係超出色
環境好大,服務又好好👍🏻

❣️滋潤養神•椰子雞蜆濃湯
首先雞件既數量好多,食雞都飽😂😂
湯底超清甜,飲到停吾到口
湯底一定係佢地自己滾
先可以做到甘住家濃郁

頂級雪花牛肉🐮
牛肉質素好好,牛肉片有厚度
肥瘦均勻,好香牛味,超高質✨

伊比利亞橡果豬🐷
個豬質素,好似食緊牛肉甘😂😂
口感軟滑,容易咬開

韮菜豬肉餃🥟
豬肉餃既皮好薄好滑
入邊既調味好特別~~
食完4粒吾夠喉😂

🇦🇺澳洲帶子片
帶子有8粒大大片
好新鮮,火鍋必食(*≧ω≦)

大滾友雜菜拼盤🥬
巨大既菜拼盤
帶生菜,油麥菜,娃娃菜,蕃茄,木耳,粟米🌽
超豐富,菜吸埋湯底味道,超好食🥰🥰

生啤🍺
有三款,配埋火鍋一流
2023-07-27
  • 頂級雪花牛肉
唔滾唔知咁好味@大滾友 | 卡咪飯團= = = = = = = = = = = = = = 總括💬:湯底、火鍋配料有特色,款款精彩,滿足嘴刁的你環境:9/10 | 味道:9/10服務:9/10 | 抵食:9/10 ————————————————最鍾意滾滾吓,同親愛的去咗元朗大滾友又黎滾過 裝修、擺設加入宮廷風格,今次安排坐隔離新舖,冷氣勁充足,滾緊一啲都唔覺熱,正!-▸ 玲瓏浮凸•花膠雞湯鍋 (半隻)湯底名勁有特色,用上特製龍紋鍋爐自家熬製湯底,超濃厚金黃雞湯,上枱時店員先加入大件厚花膠,十分足料。未打邊爐前先飲半鍋湯。仲有仲有半隻嫩滑雞肉,又多一個配料打邊爐-▸頂級雪花牛肉 一卷卷牛肉,擺盤好吸睛。有豐富的大理石油花,肉質一啲都唔​​​​韌,滑而彈牙,牛肉味濃-▸伊比利亞橡果豬西班牙黑毛豬,肉片同樣有好靚大理石紋般油花,肉味濃郁,不加任何調味好味到爆,入口嫩滑- ▸菜苗帶子餃-自家制手工餃,餡料包入帶子與菜苗,多重滋味口感-▸廣島蠔有沙冰底冰鎮,肉身肥厚鮮肥飽滿. ,肉質鮮甜-▸大滾友雜菜拼盤一個拼盤可以食到多款時令菜蔬,貪心人士首選-▸竹蔗茅根飲落好冰涼
[元朗.打邊爐]唔滾唔知咁好味@大滾友 | 卡咪飯團
= = = = = = = = = = = = = =
總括💬:湯底、火鍋配料有特色,款款精彩,滿足嘴刁的你
環境:9/10 | 味道:9/10
服務:9/10 | 抵食:9/10

————————————————
最鍾意滾滾吓,同親愛的去咗元朗大滾友又黎滾過
▸ 玲瓏浮凸•花膠雞湯鍋 (半隻)
湯底名勁有特色,用上特製龍紋鍋爐
▸頂級雪花牛肉
▸伊比利亞橡果豬
 ▸菜苗帶子餃
-自家制手工餃,餡料包入帶子與菜苗,多重滋味口感
▸廣島蠔
有沙冰底冰鎮,肉身肥厚鮮肥飽滿. ,肉質鮮甜
▸大滾友雜菜拼盤
一個拼盤可以食到多款時令菜蔬,貪心人士首選
▸竹蔗茅根
飲落好冰涼,味道清甜,好解渴配打邊爐一流
─ 𝑀𝑜𝑟𝑒 𝐼𝑛𝑓𝑜𝑟𝑚𝑎𝑡𝑖𝑜𝑛 ─
📍 大滾友火鍋
地址: 元朗鳳攸南街9號好順利大廈一座地下G4-G5號舖
#元朗 #元朗美食 #打邊爐 #火鍋 #大滾友
#講女C生活 #卡咪黃 #卡咪飯團 #RiceballCouple #卡米菲channel
2023-07-25 44 瀏覽
元朗高質打邊爐|大滾友火鍋湯底有超過10款選擇🤗🍲玲瓏浮凸花膠雞湯鍋🍲一大鍋金黃色雞湯,啖湯rich到不得了,再配上一大碟花膠+雞,花膠每塊都相當厚身,滾耐少少,吸收哂雞湯味道,雞件肉質嫩滑😙🐮頂級雪花牛肉🐮牛肉色澤、油脂分布平均,灼一灼,入口香濃牛味,軟腍可口😌🐷伊比利亞橡果豬🐷店長推介,肉質爽嫩,芳香濃郁嘅肉味,帶有獨特嘅橡果味道添!☺️🥟龍蝦餃🥟飽滿足料,鮮甜龍蝦味😚🐟魚唇🐟質地似花膠,富有膠質😆🥬大滾友雜菜拼盤🥬超級大的一盤蔬菜,有油麥菜、生菜、娃娃菜、紫淮山、粟米、蕃茄、黑木耳等等…😉店員細心有禮🤓整體食物同服務質素都唔錯喔!下次會再黎!👍🏻大滾友火鍋📍元朗鳳攸南街9號好順利大廈一座地下G4-G5號舖

元朗高質打邊爐|大滾友

火鍋湯底有超過10款選擇🤗
🍲玲瓏浮凸花膠雞湯鍋🍲

🐮頂級雪花牛肉🐮
牛肉色澤、油脂分布平均,灼一灼,入口香濃牛味,軟腍可口😌

🐷伊比利亞橡果豬🐷

🥟龍蝦餃🥟
飽滿足料,鮮甜龍蝦味😚

🐟魚唇🐟
質地似花膠,富有膠質😆

🥬大滾友雜菜拼盤🥬

店員細心有禮🤓整體食物同服務質素都唔錯喔!
下次會再黎!👍🏻

大滾友火鍋
📍元朗鳳攸南街9號好順利大廈一座地下G4-G5號舖

2023-07-24 43 瀏覽
一間位於元朗嘅火鍋店,店內格局布置好寬敞舒適,店員服務好好,好用心咁幫我地洗碗同餐具,好貼心🥰仲有好多款調味料選擇,湯底就揀咗花膠雞湯鍋湯底,味道特別鮮美,雞肉滑嫩,湯底又唔會太肥,好好味😋🤍伊比利亞橡果豬豬肉肉質又香又嫩,油脂甘香,豬味濃郁,片片厚度都切得啱啱好,而且份量都幾多🤪🤍頂級雪花牛肉牛肉雪花紋超靚,油脂紅白相間,入口鮮嫩,每一片都有厚度,下面附有出煙嘅效果非常打卡able🤩🤍龍蝦餃龍蝦餃個餃皮好薄好滑,龍蝦肉香味十足,仲有啲小小麻油味,好有層次感。食落去有啲彈牙,好咬口,真係好好味!🤤🤍手打蟹子蝦滑蟹子蝦滑係即場手打嘅,好新鮮,好有咬口。食落去有啲鮮甜味,配上啲調味料,味道更加豐富☺️🤍大滾友雜菜拼盤雜菜拼盤超大盤,各款新鮮嘅蔬菜,有娃娃菜油麥菜、生菜、粟米、番茄、萵筍、金菇同木耳等,好抵食之餘健康又美味😋🤍自家製竹蔗茅根竹蔗茅根清涼解渴,甜度適中,非常足料,味道好好👍🏻🍚👨‍🍳 大滾友火鍋 (元朗)📍 元朗鳳攸南街9號好順利大廈一座地下G4-G5號舖📞餐廳電話:3618 4885💞#hkfoodie #hkfood #香港美食 #foodie #hkigfood #hkf

🤍伊比利亞橡果豬

🤍頂級雪花牛肉

🤍龍蝦餃

🤍手打蟹子蝦滑

🤍大滾友雜菜拼盤

🤍自家製竹蔗茅根
竹蔗茅根清涼解渴,甜度適中,非常足料,味道好好👍🏻

🍚👨‍🍳 大滾友火鍋 (元朗)
📍 元朗鳳攸南街9號好順利大廈一座地下G4-G5號舖
📞餐廳電話:3618 4885💞

#hkfoodie #hkfood #香港美食 #foodie #hkigfood #hkfoodstagram #foodporn #yummy #元朗美食 #美食 #元朗 #正 #l4l #like #love #相機食先 #food #火鍋#高質
2023-07-24 547 瀏覽
元朗除咗老婆餅,其實都有好多邊爐打,大熱天時,個人滾到㷫烚烚打個邊爐進補祛濕都得,呢間火鍋店質素都幾好呢煲花膠雞湯,非常抵食,一煲有勁多花膠,食極都食唔完,塊塊都好大塊雞肉煮熟另上,食嘅時候先加熱,咁就唔會煲爛晒,仲好嫩滑。初初煲滾飲返頭一兩碗湯,好入味香濃打邊爐又點可以冇肥牛呢?雪花肥牛非常之靚仔淥滾佢肉質彈牙,牛味濃郁伊比利亞豬肉不遑多讓,鮮味媲美牛肉,雪花均勻具肉香如果想有澱粉質落肚,何解唔食餃子呢?呢間啲餃子幾別出新意,黑松露加蟹肉香味撲鼻,仲有啲蟹膏𠻹墨魚丸同樣係好特別,打得好彈牙裡面包住好大pat鵝肝,齒頰留香雜菜拼盤好大兜,蔬菜種類林林總總,有菜有菇,而且顏色鮮艷翠綠,口感好爽,睇嚟幾新鮮飲埋自家製竹蔗茅根,下火又解渴,頓時覺得冇咁邪惡

打個邊爐進補祛濕都得,呢間火鍋店質素都幾好

打邊爐又點可以冇肥牛呢?雪花肥牛非常之靚仔

淥滾佢肉質彈牙,牛味濃郁

店長推介伊比利亞橡果豬

伊比利亞豬肉不遑多讓,鮮味媲美牛肉,雪花均勻具肉香

黑松露蟹肉餃

如果想有澱粉質落肚,何解唔食餃子呢?

呢間啲餃子幾別出新意,黑松露加蟹肉香味撲鼻,仲有啲蟹膏𠻹

手打鵝肝墨汁墨魚丸

墨魚丸同樣係好特別,打得好彈牙

裡面包住好大pat鵝肝,齒頰留香

自家製足料竹蔗茅根

飲埋自家製竹蔗茅根,下火又解渴,頓時覺得冇咁邪惡
2023-07-23
店長推介伊比利亞橡果豬