餐廳: 大滾友火鍋
優惠: 於此國泰夥伴餐廳用餐賺里 !
條款及細則:
須受其他國泰條款及細則約束。
2023-07-22 69 瀏覽
4個人食左$1700,無叫啤酒,淨係叫左少量飲品。老實講啲野唔差,但覺得未至於要400幾蚊一位。呢個價錢真係大把選擇。大量食評都係買返黎,錢多唔知點洗既可以黎一試。
4個人食左$1700,無叫啤酒,淨係叫左少量飲品。
大量食評都係買返黎,錢多唔知點洗既可以黎一試。
2023-07-17 70 瀏覽
同級比較起黎 貴到離能夠了晒地是但叫幾碟唔飽既又唔係特別好食得去邊都幾舊水埋單差唔多價位食到嘔一街都係完全理解唔到呢間野有咩生存空間似乎都係買分為主未食過既千祈唔好去中伏
同級比較起黎
差唔多價位食到嘔一街都係
完全理解唔到呢間野有咩生存空間
似乎都係買分為主
未食過既千祈唔好去中伏
  • 水,應該只有白飲佢水先有性價比
2023-07-16 39 瀏覽
大滾友火鍋的招牌菜式當然是他們的火鍋了。他們的食材新鮮,種類繁多,能夠滿足不同食客的需求。無論是海鮮、肉類還是蔬菜,都能夠在這裡找到。火鍋的湯底更是多種口味供選擇,如麻辣湯底、清湯底和酸菜湯底等等。這些湯底風味各異,能夠滿足不同口味的食客。除了火鍋,這裡還提供了一系列的配菜和小吃。他們的凍豆腐和豆腐皮是絕對不能錯過的美味。凍豆腐清爽爽口,能夠在炎熱的夏天給人一種涼爽的感覺;豆腐皮則鮮嫩滑脆,搭配著各種醬料更是美味可口。此外,他們還提供了炸雞翅和炸薯條等小吃,讓您的用餐體驗更加豐富多樣。大滾友火鍋的服務也值得一讚。服務員態度友好親切,總是笑容滿面地為食客提供服務。他們熟悉菜單,能夠給予食客專業的建議和推薦。而且,餐廳的服務效率也很高,食材和飲料都能夠及時補充,讓食客享受到無微不至的服務。

2023-06-21
5 分鐘 (堂食)
2023-07-16 369 瀏覽
♡ —————— 𝗗𝗲𝘁𝗮𝗶𝗹𝘀 —————— ♥️【餐廳】大滾友火鍋【地區】#Dr_eat_元朗【價位】中價位【用餐時段】午市 星期日【餐廳主打】#Dr_eat_火鍋【實用資料】。人手/手機下單。有加一。星期一至日午市68折(18:00前離座)。星期一至日晚市78折(19:30前離座)。星期一至日宵夜85折(21:15前後入座)────────────────────【環境/服務/衛生/讚一讚】以古色古香風格設計,環境清幽,以2-4人大木枱同卡座為主,座位寬敞,無論係親友相聚定商務宴請都適合.【冬瓜瑤柱鍋 $218】13款火鍋湯底以足料聞名,款款都有獨特既特色同令人眼前一亮既賣相。正值夏天,我會偏向選呢個冬瓜瑤柱鍋,以清爽湯底同鮮美既瑤柱為主打。大半個冬瓜入面堆滿冬瓜,瑤柱,魚翅,蝦肉,芹菜,蟹柳等。湯頭味道勁清甜加上十足既鮮味,真係又滋補又消暑,建議大家先飲多幾碗湯再開始打邊爐~.【頂級雪花牛肉 $338】頂級雪花牛肉果然係好高質。一盤有14卷,份量足夠兩人share。雪花牛肉既質鮮嫩多汁,油脂分佈均勻,有入口即化既感覺同時牛肉風味濃厚,必食推介.【大滾友雜菜拼盤 $98】打邊爐點少

♡ —————— 𝗗𝗲𝘁𝗮𝗶𝗹𝘀 —————— ♥️
【餐廳主打】#Dr_eat_火鍋
【實用資料】
。人手/手機下單
。有加一
。星期一至日午市68折(18:00前離座)
。星期一至日晚市78折(19:30前離座)
。星期一至日宵夜85折(21:15前後入座)
────────────────────
【環境/服務/衛生/讚一讚】

【冬瓜瑤柱鍋 $218】

【頂級雪花牛肉 $338】

【大滾友雜菜拼盤 $98】
打邊爐點少得雜菜拼盤? 一份有齊粟米,蕃茄,木耳,紫淮山,金針菇,白菜等,樣樣都有d,有選擇困難症都吾怕

【伊比利亞橡果豬 $168】
伊比利亞橡果豬吾係好常見。作為世界上最優質既豬肉之一,由於以橡實同天然草本植物自然既方式飼養,豬肉質地豐腴帶優質脂肪,且分佈均勻,肉汁豐富,最特別既係含不飽和脂肪酸,對心血管好有益同時帶有獨特既豬肉味道,又係強烈推薦

【菜苗帶子餃 $78】
手工包製既菜苗帶子餃,皮薄而有嚼勁,內餡豐富鮮美,帶子既鮮甜同菜苗既清脆完美融合

【黑松露午餐肉 $78】
經油炸過既午餐肉固然係香脆誘人,再加上黑松露元素,真係令人難以抗拒

【自家製足料竹蔗茅根 $78】
打邊爐同樣少不了呢款自家製既足料竹蔗茅根,消暑解渴,又下火。

【整體用餐感/價錢】
買單一千銀,就食均高質豬,牛,餃子同飲品,特別係招牌湯底,可以當燉湯飲,而材料豐富到可以叫少幾款火鍋配料添~,總括而然,菜品品質優秀,服務出色,用餐環境舒適,值得下次再黎

────────────────────
  • 雜菜拼盤
  • 黑松露午餐肉
  • 冬天瑤柱鍋
2023-07-14 356 瀏覽
炎炎夏日,突然想打邊爐,就揀左依間小店,位置喺yoho 橋行出嚟過2條馬路就到,好方便重點係冷氣好夠,太熱會完全唔想食嘢一入到去,店員會用煲梗既熱水幫我地洗碗同餐具,乾淨!仲有調味料任揀見到個個都推薦椰子雞蜆肉煲($318)就試下,好快就上菜,勁浮誇,個爐同係咁噴煙😂打卡正,加上佢入邊有半隻雞,大概10隻蜆,同好多椰子,就咁飲都鮮甜,同好足料,想睇片請去我ig (@foodie.bose)再叫左個雪花牛($338),又係噴哂煙。presentation 好得,個肉質一睇就知靚黃金嚮鈴好食,新鮮,熱辣辣,加湯,正!橡果豬($168),豬味濃,份量都多,好食雜菜拼盤 ($98),勁多菜,好多份量,洗得乾淨,擺得靚,好多多纖維既菜,正仲叫左4粒龍蝦餃($78),彈牙肉質有咬口,小小麻油味,幾有趣值得一讚係依度有生啤飲,勁大杯,爽呀!叫左stella 同hoeggarden ,依間一大班人gathering 真心幾好,女仔都會坐得舒服,又可以打卡,又好食,男人可以啤啤去,正!店員非常勤力,主動加湯收嘢,有禮貌,仲有火燒豆腐花,為依個平日既夜晚增添左開心同滿足既感覺,人均600幾元,不過我地2個

重點係冷氣好夠,太熱會完全唔想食嘢

黃金嚮鈴好食,新鮮,熱辣辣,加湯,正!

橡果豬($168),豬味濃,份量都多,好食

店員非常勤力,主動加湯收嘢,有禮貌,仲有火燒豆腐花,為依個平日既夜晚增添左開心同滿足既感覺,人均600幾元,不過我地2個人食,係叫太多份量😂不過食物質素好,有大冷氣,有賣點,明白到點解佢有分店

推薦!
  • 卜卜蜆鍋
2023-07-11 44 瀏覽
約左👧🏻仔一齊食飯 自從佢搬遠左之後少咗好多機會一齊食飯🥲見佢日日喺度嗌話好想打邊爐好想打邊爐 唯有真係成全佢😼🥥椰子雞番薯蜆湯底好多椰子絲 仲有半隻雞 同大大隻番薯蜆!超足料囉 識食嘅話一定係打邊爐之前 飲湯先!!!佢個湯底真係真材實料 好似平時煲出嚟嘅湯水咁樣 椰子同雞同蜆煲出嚟既湯超級鮮甜🤤🥓頂級雪花牛肉 兩行牛肉 !分量比我想像中多!上菜嘅時候仲要係煙霧離漫 好有儀式感💨🥟豆苗帶子餃子(4粒) 帶子肉比我想像中有驚喜 口感結實 就好似蝦肉彈牙🍤🐖伊比利亞橡果豬 人稱豬肉界嘅和牛級別~~~真係好食過平時既梅頭勁多!🥬大滾友雜菜拼盤雜菜盤真係大大份 有生菜粟米蕃茄娃娃菜油麥菜 !分量多到我哋兩條友都食唔晒🔔黃金響鈴黃金響鈴即開即食 裏面好似有啲蟹粉 之後炸到卜卜脆 超級重嘅蟹粉 高膽固醇之選邪惡🤤🍻生啤又係時候要啤啤 永遠同啤酒離唔開!分別叫咗Stella同hoegraaden🍻

🥥椰子雞番薯蜆湯底

🥓頂級雪花牛肉

🥟豆苗帶子餃子(4粒)
帶子肉比我想像中有驚喜 口感結實 就好似蝦肉彈牙🍤

🐖伊比利亞橡果豬
人稱豬肉界嘅和牛級別~~~真係好食過平時既梅頭勁多!

🥬大滾友雜菜拼盤

🔔黃金響鈴

🍻生啤
2023-07-11 30 瀏覽
🥘🥘元朗大滾友向來優質,今日中午和媽媽一起品嚐火鍋。中午有六八折優惠,非常實惠。宮廷風設計,環境舒適冷氣充足,而且招待非常好。〽️湯底湯了選擇多樣化,今次挑選了胡椒豬肚湯底,還添加了三黃雞🐔,上枱時散發出陣陣仙氣,因為加入了乾冰,效果突出。〽️頂級雪花牛肉牛肉🥩也用了冰底坐鎮,薄薄的一塊形成了一卷卷,食落去牛肉味濃郁,不會過肥,可以食多幾塊〽️韭菜🐷豬肉,🥟4粒正常發揮,包得脹卜卜,餡料較多,非常惹味〽️伊比利亞橡果豬 🐷🐷味道濃郁,加上胡椒味配合,簿片的豬非常快熟,記得要睇火!〽️大滾友雜菜🥬🌽🍅拼盤 除咗肉類之外,蔬菜拼盤亦是一個好選擇,入邊有生菜🥬、油麥菜、💜紫淮山、木耳、🌽粟米、蕃茄🍅等不同的蔬菜〽️棉花魚肚有雞有牛有豬,當然唔少得魚🐠🐠所以就揀咗魚肚,吸收了湯底嘅精華,非常美味〽️竹蔗茅根一渣 最特別的是玻璃樽的擺設,入面加入了竹蔗茅根的原材料,提升了整個風味〽️醬介九宮格的設計非常傳統,基本上小編最愛芫荽、香蔥、辣椒和蒜蓉,當然要加入甜醬油,好食嘅秘訣是加入少少湯底混合

〽️湯底

〽️頂級雪花牛肉

〽️韭菜🐷豬肉,🥟4粒
正常發揮,包得脹卜卜,餡料較多,非常惹味

〽️伊比利亞橡果豬

〽️大滾友雜菜🥬🌽🍅拼盤

〽️棉花魚肚
有雞有牛有豬,當然唔少得魚🐠🐠
所以就揀咗魚肚,吸收了湯底嘅精華,非常美味

〽️竹蔗茅根一渣

〽️醬介

2023-07-07 58 瀏覽
椰子雞蕃薯蜆濃湯鍋(半隻)$318一樣都係禁正,一上枱已經聞到好大陣椰子同雞味,原本一上黎聞到已經想即刻飲,但佢因為入面放咗乾冰,唯有得佢滾返,穩陣少少再飲下個湯🤭湯好甜,雞味同椰子味都好出,好好飲~蜆嘅份量都唔少,食湯鍋嘅料都已經1/3飽😆頂級雪花牛肉 $338牛味好濃每片幾大片,油花分布均衡,肉質細嫩~今次個湯底令到份牛肉多咗個甜味,更加突顯出佢個牛肉味伊比利亞橡果豬 $168質素好高,依然保持肉質鮮甜,配合椰子雞鍋令豬肉原本個甜味都提升咗魚唇 $88好少地方有得叫魚唇,見佢係推介食材仲叫嚟試下~估唔打邊爐嘅魚唇都好好食,吸到湯嘅鮮甜,無腥味,而且重膠質~口感有d似排翅黑松露蟹肉餃$78 4粒好足料,一食就已經食到一絲絲嘅蟹肉,依個價食到禁足料嘅蟹肉餃,好抵食大滾友雜菜拼盤 $98雜菜拼盤有好多款蔬菜,好新鮮,同椰子雞湯都好夾!竹蔗茅根 $78 一渣有7-8杯幾抵飲,飲落好清甜👍🏻
椰子雞蕃薯蜆濃湯鍋(半隻)$318

頂級雪花牛肉 $338

伊比利亞橡果豬 $168

魚唇 $88

黑松露蟹肉餃$78 4粒

大滾友雜菜拼盤 $98
雜菜拼盤有好多款蔬菜,好新鮮,同椰子雞湯都好夾!

竹蔗茅根 $78
一渣有7-8杯幾抵飲,飲落好清甜👍🏻
  • 黑松露蟹肉餃
  • 椰子雞蕃薯蜆濃湯鍋
2023-07-07 314 瀏覽
屯馬沿線🚈找美食 下一站元朗🚏H出口 步行大約12分鐘🚶‍♀️鳳攸南街可說是元朗美食集中地👍集齊中 西 日 韓......等食肆🔥🥩🍝🍢🍻晏晝流流🌞約埋閨蜜🐢🍯出去滾😚大滾友火鍋@bigboilsclub.yl.tw早去滾有著數 六點前離座 ✨️全單68折 (不包括所有優惠食品)餐牌同個店名一樣都有帶點「色」彩~~🔸️魚水之歡~ 胡椒酸菜魚鍋 金黃色湯底胡椒味濃郁 微酸醒胃好飲👍 🐟片係厚切龍躉😳 大大塊彈牙味鮮😚 配料有大量芽菜 酸菜 芹菜 豆卜 好味~~😋(其實唔駛再叫菜都得) 🔸️頂級雪花牛肉 🐮肉花紋靚仔 油脂紅 白相間 入口鮮嫩👍 🔸️伊比利亞橡果豬 🐷肉肥美 油脂甘香 肉味芳香濃郁😋🔸黑松露蟹肉餃 🥟足料飽滿 🦀味濃郁 好鮮😋 🔸️鬼馬油炸鬼 滿滿🦀籽下係爽口彈牙既蝦滑🦐 加上油炸鬼索曬湯汁一齊食 yummy~~ 🔸️大滾友雜菜拼盤 大盤子五色蔬菜 有齊生菜 油麥菜 金菇 紫淮山 粟米 蕃茄🥬🍅🌽🍄 清熱解暑🥵🔸️自家製足料竹蔗茅根
屯馬沿線🚈找美食 下一站元朗🚏
H出口 步行大約12分鐘🚶‍♀️
鳳攸南街可說是元朗美食集中地👍
集齊中 西 日 韓......等食肆🔥🥩🍝🍢🍻

晏晝流流🌞約埋閨蜜🐢🍯出去滾😚

大滾友火鍋
@bigboilsclub.yl.tw
早去滾有著數 六點前離座
✨️全單68折 (不包括所有優惠食品)
餐牌同個店名一樣都有帶點「色」彩~~

🔸️魚水之歡~ 胡椒酸菜魚鍋

🔸黑松露蟹肉餃

🥟足料飽滿 🦀味濃郁 好鮮😋

🔸️鬼馬油炸鬼
滿滿🦀籽下係爽口彈牙既蝦滑🦐
加上油炸鬼索曬湯汁一齊食 yummy~~

🔸️大滾友雜菜拼盤

大盤子五色蔬菜 有齊生菜 油麥菜 金菇
紫淮山 粟米 蕃茄🥬🍅🌽🍄

清熱解暑🥵
🔸️自家製足料竹蔗茅根
2023-07-06
2023-07-06 65 瀏覽
同家人食生日钣,叫左花膠鷄鍋,父母超鐘意,汤底濃郁😋😋,牛生併盤(大),份量足,尤其喜歡牛舌,龍蝦蛟,橡果豬,蔬菜併盤等等 ...鍾意蔬菜併盤,有幾款蔬菜,菇類,粟米,蓮藕等等 ,,,蔬菜好新鲜,份量足,讚👍👍我地6:00pm前埋單,拆實约$1300 for 6 ppt...抵食👍👍👍可能係平日去,唔多人,服務態度都好好,服務員之後重幫手用App做member送免費豆腐花😋😋
元朗必食宮廷火鍋|大滾友宮廷風環境裝修,就連鍋爐、部分食具都有宮廷特色,店員親戚有禮,整體都唔錯喔!👍🏻椰子雞番薯蜆濃湯鍋店員放上煙霧離漫嘅火鍋上枱,被煙霧離漫效果吸睛,(拎手機出黎打卡😆),火鍋相當足料,有半隻雞,每件都大大舊,仲有番薯蜆、椰子肉、粟米等等…啖湯非常鮮甜,唔小心飲左幾碗頂級雪花牛肉打邊爐點少得牛,牛肉油脂分布平均,嫩嫩口感,肉味濃伊比利亞橡果豬肉質爽嫩,而且食落有獨特橡果味,必叫!日本廣島蠔肚身飽滿,鮮甜粉嫩口感,不妨一試!菜苗帶子餃餡料超飽滿,啖啖肉,又鮮甜彈牙,好食!😚大滾友雜菜拼盤呢個雜菜拼盤應有盡有,有10款咁多,娃娃菜、油麥菜、蓮藕、紫淮山、粟米、萵筍、黑木耳等等…仲叫左竹蔗茅根,微微甜,解解渴!大滾友火鍋📍元朗鳳攸南街9號好順利大廈一座地下G4-G5號舖
元朗必食宮廷火鍋|大滾友

椰子雞番薯蜆濃湯鍋

頂級雪花牛肉
打邊爐點少得牛,牛肉油脂分布平均,嫩嫩口感,肉味濃

伊比利亞橡果豬
肉質爽嫩,而且食落有獨特橡果味,必叫!

日本廣島蠔
肚身飽滿,鮮甜粉嫩口感,不妨一試!

菜苗帶子餃
餡料超飽滿,啖啖肉,又鮮甜彈牙,好食!😚

大滾友雜菜拼盤

仲叫左竹蔗茅根,微微甜,解解渴!

大滾友火鍋
📍元朗鳳攸南街9號好順利大廈一座地下G4-G5號舖

2023-07-03 42 瀏覽
香港人係一年四季都打緊邊爐🫕就算今日係酷熱天氣警告⚠️但只要食野地方有冷氣都無阻我地打邊爐既決心🍲今日就去到一間新潮打邊爐舖頭🔥感受下炎炎夏日下對邊爐既愛🫶。🐒胡椒豬肚雞湯鍋💰$318佢有好多款唔同湯底,雖然店員最推介係花膠雞🐔但我就反叛啲揀咗個胡椒豬肚雞😈因為我鍾意胡椒嗰種辣嘅感覺,果然夠哂足料🐷除咗豬肚同雞足之外,胡椒味都好出,但兩者配合得好好👍🏼。🐒頂級雪花牛肉💰$338🐒菜苗帶子餃💰$78(4粒)🐒伊比利亞橡果豬💰$168🐒大滾友雜菜拼盤💰$98之後就嗌咗幾款打邊爐必備嘅牛同豬🐮絕對對得住個價錢,因為佢嘅肥牛雪花真係偏佈係成塊牛上面❄️而豬肉食落都好滑,even有時係食啲漏網之魚都唔會因為煮耐左而鞋口,仲keep到juicy💦另外唔係好多地方有得食菜苗餃,另外其實佢啲餃類都好特別🥬但係今次淨係試到佢哋嘅菜苗帶子餃🥟好想試哂其他🤭。🐒竹蔗茅根💰$78(jar)係酷熱天氣警告下‼對飲品嘅抗拒力真係減到零😂特別係竹蔗茅根呢啲咁清涼下火嘅飲品🍸聽日又可以再打過邊爐🤪

🐒胡椒豬肚雞湯鍋💰$318

🐒頂級雪花牛肉💰$338

🐒菜苗帶子餃💰$78(4粒)
🐒伊比利亞橡果豬💰$168
🐒大滾友雜菜拼盤💰$98

🐒竹蔗茅根💰$78(jar)
雖然住咗元朗一段時間一直未有機會食呢間咁出名嘅火鍋一於就趁父親節帶埋爸爸媽媽嚟食!湯底叫咗黑胡椒卜卜蜆雞湯先食卜卜蜆先嘩一上到嚟畀個份量嚇親食完卜卜蜆好似都唔使食其他咁🤣啲蜆冇沙 幾大隻 清甜👍🏻食到7788 就加湯打邊爐叫咗4隻海蝦珊瑚、桂花蚌拼盤脆鯇腩片帶子片手切本地牛肉肉丸拼盤(10粒)餃子拼盤(8粒)響鈴拼盤雜菜拼盤黑松露午餐肉獺祭720ml一枝3杯啤酒基本上所有野都好有水準最重點推介有以下4樣1. 黃金響鈴黃金響鈴係咸蛋黃我浸左一陣湯食 個響鈴仲係超!鬆!化!!!而且咸蛋黃好香濃😍😍😍堅係好驚艷普通響鈴其實都好食不過就冇黃金咁驚艷2. 本地手切牛肉個賣相好靚有紋有路咁 雪花超好睇食落好有牛肉 唔會un仲好念3. 黑松露午餐肉呢個係即食唔使再煮嘅小食好有黑松露味午餐肉唔會好梅/好咸調味岩岩好 超好食4. 珊瑚蚌 桂花蚌拼盤百令蚊份量都足稱好新鮮完全冇腥味特別桂花蚌超爽好彈牙抵食🫶🏻
雖然住咗元朗一段時間
一直未有機會食呢間咁出名嘅火鍋
一於就趁父親節帶埋爸爸媽媽嚟食!

湯底叫咗黑胡椒卜卜蜆雞湯

珊瑚、桂花蚌拼盤
脆鯇腩片
帶子片
手切本地牛肉
肉丸拼盤(10粒)
餃子拼盤(8粒)
響鈴拼盤
雜菜拼盤
獺祭720ml一枝
3杯啤酒

基本上所有野都好有水準
最重點推介有以下4樣

1. 黃金響鈴
黃金響鈴係咸蛋黃
我浸左一陣湯食 個響鈴仲係超!鬆!化!!!
而且咸蛋黃好香濃😍😍😍

黑胡椒卜卜蜆
手切本地牛
  • 特色卜卜蜆鍋
2023-06-16 43 瀏覽
今次友人住在元朗,約他在元朗吃😃我和友人都用分隔鍋🍲一人一邊🩵今次揀左🩷木瓜魚湯,雪白誘人😍好多魚肉啊🥰個湯又多金菇,木瓜👍🏻💙頂級雪花牛肉🥩友人話牛肉好嫩滑🧡黑松露蟹肉餃子🥟最好味的黑松露蟹肉餃子🥟由於有肉,友人把4粒吃完他説最好味🤤系蟹肉餃👍🏻👍🏻👍🏻🤎伊比利亞橡果豬🥩店長推介又特別的橡果豬🐽我都是第一次聽😍友人話味道都特別啊!💚雜菜拼盤🥗🥬超級豐盛的雜菜拼盤💖✨✨好多不同種類的菜有生菜🥬娃娃菜、紫淮山等等🤤🤤💜響鈴🔔薯粉🥰🥰脆脆的響鈴🔔真係放一下落湯就拎上黎先有脆脆口感☺️我最愛的澱粉質🤭🤭食飽要做返運動🏋️🍻仲有兩杯🍻Hoegaarden 🧡正😄👍🏻放工啤一啤🍻🍻放鬆哂😄店員服務態度非常好👍🏻態度親切有禮😉😉推介:雜菜拼盤🥗🥬黑松露蟹肉餃🥟響鈴🔔
今次友人住在元朗,
約他在元朗吃😃
我和友人都用分隔鍋🍲
一人一邊🩵

今次揀左
🩷木瓜魚湯,雪白誘人😍
好多魚肉啊🥰
個湯又多金菇,木瓜👍🏻

💙頂級雪花牛肉🥩

他説最好味🤤系蟹肉餃👍🏻👍🏻👍🏻

🤎伊比利亞橡果豬🥩
店長推介又特別的橡果豬🐽
我都是第一次聽😍
友人話味道都特別啊!

💚雜菜拼盤🥗🥬
超級豐盛的雜菜拼盤💖✨✨
好多不同種類的菜
有生菜🥬娃娃菜、紫淮山等等🤤🤤

💜響鈴🔔薯粉🥰🥰

雜菜拼盤🥗🥬
黑松露蟹肉餃🥟
響鈴🔔
2023-06-15 34 瀏覽
📍大滾友火鍋 #元朗🏆花膠雞湯鍋🥘(半隻)(9/10)超香濃雞湯‼️超好飲‼️雞好滑😍大大塊花膠好足料👏🏻 啖啖嘅骨膠原真係好滋補🤭🏆伊比利亞橡果豬🐷(9/10)呢個同平時豚肉片完全唔一樣😳 厚薄適中 脂肪比例平均 最緊要係無豬臊味 好好食🤤 大推‼️🏆頂級雪花牛肉🐮(9/10)入口即溶嘅雪花牛肉 有牛味 絕對係火鍋必食😝🏆蟹黃餃🦀(9/10)橙黃色嘅蟹黃餃味道就好似蟹粉小籠包咁 大大粒真係真材實料😳 而且好少見!🏆手打鵝肝墨汁墨魚丸🦑(8.5/10)非常彈牙🤤 每啖都有墨魚粒粒 有咬口 又juicy☺️🏆雜菜拼盤🥬(8/10)好多種蔬菜 非常新鮮 索晒啲湯汁 jeng!!!🤩🏆自家製竹蔗茅根(8/10)唔甜自家製竹蔗茅根👍🏻兩個人share岩岩好✌🏻⭐️大滾友火鍋⭐️元朗鳳攸南街9號好順利大廈一座地下G4-G5號舖
📍大滾友火鍋 #元朗

🏆花膠雞湯鍋🥘(半隻)(9/10)

🏆伊比利亞橡果豬🐷(9/10)

🏆頂級雪花牛肉🐮(9/10)
入口即溶嘅雪花牛肉 有牛味 絕對係火鍋必食😝

🏆蟹黃餃🦀(9/10)

🏆手打鵝肝墨汁墨魚丸🦑(8.5/10)
非常彈牙🤤 每啖都有墨魚粒粒 有咬口 又juicy☺️

🏆雜菜拼盤🥬(8/10)
好多種蔬菜 非常新鮮 索晒啲湯汁 jeng!!!🤩

🏆自家製竹蔗茅根(8/10)
唔甜自家製竹蔗茅根👍🏻兩個人share岩岩好✌🏻

⭐️大滾友火鍋