星期四的晚上.男友出奇地主動決定食邊間.仲要book定枱有次經過大漠見入面全滿座.一定好好味啦!今次終於有機會試我地order左5樣野個湯有分大/小. 店員話大的可分到3碗.我地叫左小既試下先呢個湯睇落好清.但飲落好夠味入面一有羊肉.夠晒羶.食羊一定要有羶味.如果唔係不如食牛肉豬肉啦!但佢啲羊肉羶得黎唔會蓋過個湯.配合得岩岩好個烤餅好有風味.熱辣辣上枱.更加散發佢既香味佢冇肉饀的.只有啲葱花係內層質地實在.唔係得空氣係入面.食落有啲似牛脷酥感覺.但係好味既店員話個烤餅係可以就咁食唔駛配咖哩. 我都覺得就咁食有清真既風味好驚喜!!呢個前菜係店員介紹的佢啲汁酸maymay.有蘿蔔絲.薯仔絲.黃椒.紅椒.青椒絲. 雞絲.......咬落去好爽.好有口感仲要比我想像中大碟. 店員冇介紹錯.好醒胃好好味!主角羊鞍出場嚕!好厚啊~好少可羊鞍一咬落去咁厚肉咁juicy佢有啲粉俾你加落去.令羊鞍更惹味!!唔太熟晒keep到有少少生.個時間拿捏得好好.唔un又唔太生..好味呀!最後仲要食埋羊奶凍(原味)嘩...滑到呢....唔係好羶. 但真係好嫩滑而且都算大杯.值得試呀!下次要試下咖哩同其他羊肉
星期四的晚上.男友出奇地主動決定食邊間.仲要book定枱
有次經過大漠見入面全滿座.一定好好味啦!今次終於有機會試
我地order左5樣野
清真鮮羊肉粉絲湯(小)
個湯有分大/小. 店員話大的可分到3碗.我地叫左小既試下先
佢冇肉饀的.只有啲葱花係內層
吐魯番哈密瓜伴老虎菜雞絲
好驚喜!!

呢個前菜係店員介紹的
仲要比我想像中大碟. 店員冇介紹錯.好醒胃好好味!
“鎮店”清真古法極品燒羊鞍
主角羊鞍出場嚕!
好厚啊~好少可羊鞍一咬落去咁厚肉咁juicy
佢有啲粉俾你加落去.令羊鞍更惹味!!
羊奶凍
最後仲要食埋羊奶凍(原味)
嘩...滑到呢....唔係好羶. 但真係好嫩滑
而且都算大杯.值得試呀!

下次要試下咖哩同其他羊肉
2016-03-31
清真鮮羊肉粉絲湯(小)
新疆香葱烤餅
吐魯番哈密瓜伴老虎菜雞絲
“鎮店”清真古法極品燒羊鞍
羊奶凍
  • 羊肉粉絲湯
  • 鎮店清真古法極品燒羊鞍
2016-03-20 1712 瀏覽
朋友話「大漠」好出名我地一行四人無訂位就沖去點知有人訂左桌 無哂位傷心之際 一個疑似老闆娘既人話 如果我地八點半交到枱 就即刻俾到張枱我地嗰陣七點半 有一個鐘食因為唔知幾時先再入土瓜灣所以決定一個鐘就一個鐘啦!最緊要d野好食! 入面裝修好有氣氛 連本菜單都靚過人我地無咩點諗就光速落單 都唔記得每樣菜式幾錢其實二人餐唔係好吸引散叫選擇多元化d 叫左:香酥薄餅(一塊餅切四份). 咖啡雞. 燒羊鞍. 串燒拼盤羊肉炒飯. 羊奶凍飲品:大棗茶. 新疆啤酒(仲俾埋戰鬥碗XD) 酸奶成餐最好味既係羊鞍! 一碟四件 用手攞超正!係我係香港食過最好味既羊鞍!仲有肉汁架 呢度既咖哩都好出色同係重慶大慶食既印度咖哩唔同睇落好似重口味 但食落一d都唔膩有d青椒同蕃茄粒 唔會好辣 但香味十足雞肉唔會老哂 無骨 啖啖肉個羊肉炒飯就咁食可能普通d 但加埋咖哩真係無得頂咖哩份量係夠配一碟炒飯+兩份薄餅... 仲有淨囉 必點咖哩雞! 串燒拼盤既味道就遜色好多...前面既羊鞍太好食喇...拼盤係抵食之選 但係味道一般呢度有提供孜然粉同辣椒粉但孜然粉味道麻麻 似藥粉既苦味 而缺少香味 可惜
朋友話「大漠」好出名

我地一行四人無訂位就沖去

點知有人訂左桌 無哂位

傷心之際

嗰陣七點半 有一個鐘食

因為唔知幾時先再入土瓜灣

所以決定一個鐘就一個鐘啦!

最緊要d野好食!

入面裝修好有氣氛 連本菜單都靚過人

我地無咩點諗就光速落單

都唔記得每樣菜式幾錢

其實二人餐唔係好吸引

散叫選擇多元化d

叫左:

香酥薄餅(一塊餅切四份). 咖啡雞.

燒羊鞍. 串燒拼盤

羊肉炒飯. 羊奶凍

飲品:大棗茶. 新疆啤酒(仲俾埋戰鬥碗XD) 酸奶

成餐最好味既係羊鞍!
羊鞍

一碟四件 用手攞超正!

係我係香港食過最好味既羊鞍!

仲有肉汁架

但加埋咖哩真係無得頂

咖哩份量係夠配一碟炒飯+兩份薄餅... 仲有淨囉
必點咖哩雞!
串燒拼盤

串燒拼盤既味道就遜色好多...

前面既羊鞍太好食喇...

拼盤係抵食之選 但係味道一般

但好好味
大棗茶

大棗茶係少數熱飲

同羊肉/咖哩原來都幾夾 XD

唔係死甜到膩嗰種 值得試下!

埋單一共$812 加埋一

串燒拼盤
大棗茶
  • 燒羊鞍
2015-12-11 1569 瀏覽
喜歡食羊既我,朋友介紹我,點都要黎一次大漠!一入去,成間店都充滿住羊既味道,超正!同埋暗暗地,加埋d裝飾品,好有異國風情!今日係星期四,唔太多人,靜靜地幾好!因為得兩個人,本身想叫二人餐,但又好似太多,最後就散叫。羊肉粉絲湯,好濃既羊肉味!極力推介!叫左一碗大,兩個人飲都有d多。酥炸小羊排,酥酥脆脆,不過放左陣就凍左lu.羊肉串,羊肉有d韌,好似西環間巴依好食d。最後要左個紫椰菜,好好味,佢加左花生同提子乾,好有咬口!食完,超飽!下次要再黎呀!
喜歡食羊既我,朋友介紹我,點都要黎一次大漠!
今日係星期四,唔太多人,靜靜地幾好!
因為得兩個人,本身想叫二人餐,但又好似太多,最後就散叫。
羊肉粉絲湯
酥炸小羊排
酥炸小羊排,酥酥脆脆,不過放左陣就凍左lu.
羊肉串
羊肉串,羊肉有d韌,好似西環間巴依好食d。
最後要左個紫椰菜,好好味,佢加左花生同提子乾,好有咬口!
食完,超飽!下次要再黎呀!
2015-12-10
慶祝紀念
紀念日
羊肉粉絲湯
酥炸小羊排
2015-06-27 2871 瀏覽
惱人的工作依舊,不贅。事後到土瓜灣大漠晚飯去!周遭變化極大。要上樓並以專供劣食馳名(或曰「創新」口味)的壽司店不見了;毗鄰的米其林推介的清湯腩、咖哩飯,裝修工友正忙著清拆還原店面。對街唐樓,食肆、足浴指壓全被市建局回收了!北帝街景物人面皆非,首批食肆唯大漠、金翠存。大漠店內香料味依舊、人聲依舊鼎沸。注意到啤酒選擇多樣化了,泛歐如比利時KWAK也囊括,不俗!點菜;羊鞍,沒刻意叮囑生熟度,反正廚房忙亂,廚子沒空瞻前顧後,點了也是白點!成品沒差,鮮香味美,沒化學小梳打味道,廚工醃味功夫紮實。價位在同區略高,不為過!要便宜去吃花園豉油梳打膠羊扒好了,也百三圓。羊癮起於旺角花園街時,該膠扒也洽作美沙酮止癮!量多嘛!羊叉燒,肥肥肥肥肥!但美!毫不正統卻彰顯港人的能屈能挫;縱觀全場,小屁孩不少,叉燒蜜汁濃甜,「呃細路」多添飯必備最佳配搭。油膏越六成,豐腴滋味,堪配軟滑「淋」。淺嚐可,切忌獨享,否則要去光顧心臟科~牛尾湯,詭異地濃鬱甘香,奇哉怪也!看似一般雜菜湯,偏隱含油膏羶香,詭異地美味。我常戲稱此自瘧滋味,氣味抗拒,卻吃個不停。整天辛勞感覺迅即被小小一碗治愈。單刀赴會,吃飽喝足真心讚!相片不補
惱人的工作依舊,不贅。事後到土瓜灣大漠晚飯去!

單刀赴會,吃飽喝足真心讚!
相片不補了,去看網上各食友的就有!

小店吃的就是情味,從不奢望有Gaddi's等級接待,要吃的是食物非服務,吃服務來土瓜灣幹嘛?反正合我這鄉野村夫的口胃,要餐紙有餐紙刷嘴,要啤酒有冰碗,還求啥?打比方,我家家傭我也不強求合意,達標何苦求極緻?工地下屬亦不強迫,相敬如賓就是,所謂好來好去嘛!工事不暢兼喝多了,有感!

題外話/補充資料: 原來沒午市了!只晚上營業。
2015-06-26
  • 牛尾湯
  • 羊叉燒
2015-06-16 2505 瀏覽
My B have long been hoping to dine in this restaurant and we finally came here.I went to this restaurant quite frequently when I was studying in secondary school because it was quite near to my school.  According to my memory, this restaurant was quite good as they offered great food with fairly cheap price.  However, it seemed everything changed after my graduation.We arrived at around 9 and there were no people waiting outside.  The shop was small with around 10 tables.  The shop was so dark t

We arrived at around 9 and there were no people waiting outside.  The shop was small with around 10 tables.  The shop was so dark that we could hardly read the menu.
Fried Rice
Fried Rice was poor.  There were mutton and something like dried grapes and other spices.  The rice was poorly cooked with no taste.  They said it was a mutton fried rice but we could only find like 3 to 4 slices of mutton.
Lamb in Cha Siu Style
Lamb in Cha Siu Style was another failure.  I guess the shop want to make a sweet lamb using the way of making Cha Siu.  However, it was way too sweet and oily.  The lamb was so fat that I could only taste layers of fat but not meat.
Lamb
Lamb was just fine.  The choice of lamb was okay and they provide several seasonings for us to choose.  The spicy one was great.  However, the lamb could be better if it was not slightly over-cooked.

I guess the shop has changed its dining style as it was not the same as I remember (as it was way too expensive for the quality of food they provided.)
本人正宗西北人一個,吃牛羊肉長大的,看到有家新疆餐館,當然要嘗試一下了!點了羊架,手撕羊肉和大盤雞還有什麼忘了,食物口味還可以,是融入了香港元素,沒有老家那麼膻,可能比較符合大眾口味。羊架好食,很嫩,湯也是非常鮮美。 環境的話,也是盡量使用了新疆風情。 沒來之前我以為是維吾爾開的呢。  不過有一點可能在內地人看來不那麼好的就是不那麼熱鬧,哈哈,可能香港人吃飯喜歡安靜。要是能放點Uyghur的音樂就更好了,YouTube有很多Uyghur音樂,吃飯就不那麼悶啦。大漠人吃飯就是邊樂邊吃來的。
2015-05-06
  • 羊架
2015-04-15 2628 瀏覽
友人介紹,一試專門食羊的大漠。一入門口,有小許黑,差d以為無開。內裡裝修總算有異國風情。不過,坐位不多,木椅。人多時可能會幾嘈。一坐低,有一小碟前菜。醃製菜,我覺得唔好食。淡淡味的,有點脆。最後,唔記得睇有無收錢。羊肉粉絲湯,叫了一個大,每人有兩碗左右。入面有羊肉,木耳,冬菇等。唔肥,好勁羊味,濃度剛好。羊肉好軟滑woo, 好淋。羊鬆手 抓卷,用薄餅包羊肉碎,花生,果仁 提子碎,生菜等,但做到好似日式手卷。不過,食嘅時候有d煩,入面的料跌哂出來。生菜新鮮,薄餅都熱熱的。整個組合好清,不會好油的感覺。花生及果仁沒有油益味,呢個真係好緊要。羊味不太覺,不喜歡吃羊的人可從這個開始。燒羊排,一客四件,平均每件約$40, 不是很大件,燒的熟度剛好,嫰滑,吃不到雪味,肥瘦適中。羊本身沒有調味,但佢地提供了香草粉及辣椒粉,友人說辣椒粉都辣,至於香草粉就沒有特別。不過,配菜個賣相就差d, 好似重用過嘅感覺。飲品叫了一個羊奶及大棗茶,羊奶唔蘇,有點似乳酪,大棗茶就真是大棗茶咪。整體來說,不算便宜,但總算唔需要去到上環先食到算有質素的羊呢。
友人介紹,一試專門食羊的大漠。

2015-04-12
2015-03-27 2490 瀏覽
食過呢間餐廳好多次,不過都冇特別去影相,所以就費事寫食評。同同事出去食lunch,周圍都係人,好似今日一次過出哂黎食飯甘。大漠通常都有位,但吾代表佢吾好食,反而我覺得係因為以羊為主打既蒙古餐廳比較少人接受到。我同同事都認為佢款式少左啲,但水準吾錯,有時菜式會有驚喜。我叫左炸雞翼拉麵,可能天氣濕熱,想食啲有湯水既嘢。先黎前菜,係由羊奶煮成既湯。平時食係加左啲口感煙韌既白色塊狀物體(到而家都吾知係咩黎),食落鹹鹹地,有啲羊奶味,好特別。而今日佢將啲塊狀炸過,食落多左份酥脆,但本人都係嫌有啲乾同油膩。佢仲加左麵條係湯度,食完已經有三成飽。主菜黎到,睇外表已經好吸引!佢份量幾多,四隻雞翼都係肉質飽滿,調味恰到好處,好好味。最令我感受到蒙古風味既梗係佢個羊肉湯底,吾會太食到騷味 。面俾左好多蔬菜,感覺好健康。麵就係幼身白麵,食落吾易斷,但麵身淋,易入口。最鐘意就係個羊奶布丁,一點都吾騷,仲好香!甜度岩岩,吾會太甜。甜品係跟餐送,所以真係抵到爛!
食過呢間餐廳好多次,不過都冇特別去影相,所以就費事寫食評。

2015-03-27
2015-02-17 2279 瀏覽
和母親大人,妹妹三人去試下新疆菜,因為未試過。無訂位,好彩六點幾去,八點九前交位就ok.叫左個二人餐,再加多個羊鞍。先來個牛尾湯,偏咸,雖然小弟份人有啲咸,但對湯就吾鐘意咸。個餐有冷盤,鴨肉,炒紫椰菜,咖喱雞。味道一般,無咩驚喜,而咖喱就完全吾得,雞肉仲要鞋。羊鞍就喜出外望,肉極香。至於裝修可以,環境偏暗,多數兩人枱,像系想吸引情侶多。人多都可以將枱拍埋是有點暗。見到人地嘅串燒幾正咁,有機會可以試下。
叫左個二人餐,再加多個羊鞍。
先來個牛尾湯,偏咸,雖然小弟份人有啲咸,但對湯就吾鐘意咸。
個餐有冷盤,鴨肉,炒紫椰菜,咖喱雞。
味道一般,無咩驚喜,而咖喱就完全吾得,雞肉仲要鞋。
羊鞍就喜出外望,肉極香。
見到人地嘅串燒幾正咁,有機會可以試下。
2015-02-06
2015-01-31 2266 瀏覽
感到十分難得!可以食到好味的羊!是日散叫,雖然比set貴些小!但可以全點羊肉!!叫了羊鞍共4件,外層香脆內層多汁香軟!仲要熱辣辣!!仲點了蜜糖紫椰菜,好好吃,好多!因為先來!未上主菜已經吃完!哈哈還有羊串燒也是十分嫩滑,燒南瓜超大舊好甜!!!正正正!!最後小不了羊奶凍!!大家都好評也是值得的~~今晚食得好開心!!
叫了羊鞍共4件,外層香脆內層多汁香軟!仲要熱辣辣!!

今晚食得好開心!!
2015-01-29
  • 燒南瓜
2014-11-28 3105 瀏覽
經細妹推介,已經想試大漠好耐,今日中午约了男友出來食飯,就想起這裏來。他們有lunch set, 蠻抵的, $42有湯,主菜,飲品,羊奶涷。 但lunch set中, 只有一個是羊,就是羊肉pizza. 其他都是什麼炒飯之類沒特別,完全沒興趣。 他們另外還有兩個set,$85羊肉湯麵和$120鎮店羊架配飯/意粉,見之前食評話羊架好味,所以好想試下。 於是,我們叫了羊肉pizza和羊架意粉。 羊肉pizza真係唔錯,他的pizza是酥皮底,所以好香脆。 羊肉不是太羶,如果再羶會更好。 但焗得岩岩好,羊肉不會乾,配車厘茄酸酸地,又幾好,唔會太膩。 鎮店羊架就實在太太太失望,羊架太肥,好多都係油。味道不是我平時食羊架的那種,總之,完全無羊個重味。 個意粉就更加唔好提,又硬又乾。至於,他寫住甜品是羊奶涷,但我食的那個應該是桂花涷,不過都幾好食,有淡淡的桂花味,不知羊奶涷是什麼味道呢? 大家都說很好味。

2014-11-22
2014-10-26 3334 瀏覽
"甜筒"哥臨時吹雞招集搞全羊宴,好友"為食狼"知道我酷愛羊肉 ,即時wechat我,我點會say no吖!班為食嘩鬼話去土瓜灣既"大漠"嘆羊宴,wechat左個地點俾我。憋傢伙 ……土瓜灣唔熟路 添!同靚女密友嘆完個豐富既下午茶,她送我到銅鑼灣世貿出面個車站,教我坐106。我上車問司機北帝街點落,司機話欣榮花園,我落車後開gps導航,步行三分鐘即到,智能手機既發明,實在太棒了 !無論室内或室外都帶點蒙古feel既"大漠",感覺豪邁奔放,環境幽暗再配搭上牆上既布藝,加埋木枱木椅, 置身其中,尤如做了真的漢子 !我地自選既全羊宴名單:-1.烤羊串 : 啖啖羊肉,鮮嫩唔羶,有少少咬感,加左孜然粉及辣椒粉後,分外香口!2. 炒紫椰菜 : 顏色好靚 呀……椰菜新鮮, 炒得稍微乾身左!3.香蔥烤餅+咖喱羊肉 : 我地一心以為d烤餅會好似重慶咖哩d烤餅款,點知原來咁厚身架 ,件件甘重手似法包,好飽肚吓喎……不過味道唔錯,撈埋d咖哩汁及羊肉食, 頂瓜瓜 !唯一唔夠完美係咖哩汁唔夠辣,羊肉嫩滑可口!4.當歸杞子湯浸崩沙羊腩 : 呢個湯係靚女友人特別order既,太燥熱太補喇,我只
……土瓜灣唔熟路
添!

我地自選既全羊宴名單:-
1.烤羊串
2. 炒紫椰菜
: 顏色好靚
呀……椰菜新鮮, 炒得稍微乾身左!
3.香蔥烤餅+咖喱羊肉
!唯一唔夠完美係咖哩汁唔夠辣,羊肉嫩滑可口!
4.當歸杞子湯浸崩沙羊腩
: 呢個湯係靚女友人特別order既,太燥熱太補喇,我只飲左一啖湯,有藥材味。羊腩夠羶,半肥瘦羊腩肉,口感滑溜!
5.羊腿
: 全宴中最巧食,肉質超幼嫩
滑溜,羶味少!
6.青檸梳打
: 我地見到隔離枱d飲品顏色超靚,齊齊點返杯,過下隱
……原來做左手腳,杯内放左個電子,所以一閃一閃亮晶晶
,味道只屬無咩味既青檸水已矣!
7.羊奶
: 得靚女友人一個點呢款飲料,她話入口有點酸,羊奶味濃。
意猶未盡既我地, 再encore烤餅,改點有羊肉饀既,點知來到, 卻毫無分別
,米又係餅同羊肉分開擺,使乜叫羊肉饀餅呢

全羊宴呀全羊宴………不到大漠,心不息……
2014-10-19
  • 羊腿,烤羊串
2014-10-19 2454 瀏覽
對於我來說,土瓜灣是一個很陌生的地方。地鐵的工程正進行得如火如荼,希望在它"大變身"之前,多到訪這區發掘美食。> 牛尾湯: 有點像雜菜湯,總算濃,但就像平時一般食店的餐湯無異。> 孜然羊肋條: 跟想像中有很大出入,以為是燒烤,怎料是炸的,而且炸得很乾,很硬的麵包糠,一口咬下去,咀便損了,而且孜然粉一點香味也沒有;後來聽到隔離枱有位女士大叫"好好食呀",細問下,原來是"鎮店羊鞍",下次便要再拜訪它的鎮店之寶啊!> 酸辣土豆絲: 十分瞹眛,不酸不辣不爽,真的不爽啊,是一度煮粗薯條。> 這算是最好味和有特色的菜--羊肉餅,雖然在其他新彊菜從未見過,但口感真的不錯,外皮很脆,裡面夾著大量西式的沙律菜,少量羊肉,清新與濃香之間,洽到好處,我很喜歡。> 最後來一客 羊奶奶凍+桂花奶凍 各一,很多人大讚的羊奶奶凍,盡管一試,喜歡這個質感和羊奶味的,應該很滿意,試了,但......我自己依舊受不了。反而桂花奶凍意想不到的味道清新,淡淡桂花味,奶凍幼滑,不是用人工的桂花香精,不錯。

> 最後來一客 羊奶奶凍桂花奶凍 各一,很多人大讚的羊奶奶凍,盡管一試,喜歡這個質感和羊奶味的,應該很滿意,試了,但......我自己依舊受不了。反而桂花奶凍意想不到的味道清新,淡淡桂花味,奶凍幼滑,不是用人工的桂花香精,不錯。
2014-10-12 2208 瀏覽
清真羊肉粉絲湯湯水羊膻味挺重 朋友喜歡吃膻他覺得再膻更好自己不太受得了 所以只吃了幾口 這是個人口味問題但是湯料給太少 粉絲菜料不多小小的羊肉片就兩三塊 肉倒是挺嫩新疆美食烤羊串一口一球滿口肉是吃得挺高興 但肉質還談不上很滿意不管肉嫩還是肉汁都不夠盡興 還需要更多才能吃到爽而且羊膻味太少 我也嫌不夠 朋友是失望了肉還不夠熱 也許是放涼了才拿出來吃着吃着有微微的苦味 不知從哪來朋友說他不太覺得 可能是孜然粉的味道這點苦對我也沒什麼影響 只是奇怪哪裡能走出這個味道新疆香蜜燴燒淮山這個說不上很好吃 但是值得一試因為燒淮山這做法於我來說很新奇淮山做湯吃多了 看它做成小菜還是頭一次喜歡它燒得非常熱我還拿羊肉串的針把它穿着吃 更過癮會說還算不上很好吃是因為它的醬料那個甜太重太俗 配不上淮山如果以咸中略帶甜的醬料取代應該更好新疆黑啤繪小羊腿湯裡有蕃茄薯仔 芫茜炸蒜碎在面頭這個羊膻味極弱沒羊膻味已是失望而且所謂的黑啤繪也沒個味道嘗過窩裡的湯就是很淡的蕃茄味啤酒味就更不用說了小羊腿不過是淡而無味的一團肉最後實在忍不住向店員要了鹽把羊肉沾着鹽吃要知道這樣吃一道菜其實是非常差了朋友要了酸奶 因為自己不吃酸奶
清真羊肉粉絲湯

不過是貪圖它離家不遠
隨便吃一頓換換口味而已

不過仍然希望很久以後有一天再來
會發現它的羊又跟從前一樣美好
I am still looking forward.........
2014-09-20
2014-09-07 2466 瀏覽
幫朋友搬好屋後,我們便到附近吃一頓大杯酒大塊肉。朋友地膽推介大漠。大漠裝修十分有風味,完全感覺到自己就在新彊某個餐廳進餐,受環境影響,覺得我們均要豪擦一大餐!主打菜燒羊鞍。肉汁豐富,生熟程序剛好,那層薄薄的羊脂令整個羊鞍的羊味和肉汁提升,勁推介!孜然粉可自己任加,爽到震!羊肉串,一囗一個。勁多汁。推介!而且味道和口感又跟羊鞍不同,每碟均是新驚喜!我很喜歡手抓酥餅那脆中帶煙韌的口感!而這裡的酥餅不會有油溢感覺,推介!羊肉粉絲湯材料豐富,一直很喜歡羊肉放湯菜式,會令湯底充滿羊脂香。這裡的羊肉菜式太多變化了,全部也非常美味。 炒紫揶菜較硬身,也是少見的菜式。羊奶凍名字充滿羊酥味,入口卻不然。有特別的奶香。新彊啤酒,充滿豪氣!人太少,很想試羊髀!這家餐廳太有特色,非常喜歡!

孜然粉可自己任加,爽到震!

炒紫揶菜較硬身,也是少見的菜式。

羊奶凍名字充滿羊酥味,入口卻不然。有特別的奶香。

新彊啤酒,充滿豪氣!

人太少,很想試羊髀!這家餐廳太有特色,非常喜歡!
  • 燒羊鞍