2022-01-06
之前已經介紹過呢間茶記 不過之前就淨係食過lunch同埋Tea 而除夕當日我冇選擇去食大餐又或者有啲咩西餐 同左男朋友講話我想食小菜🥢😂然後就帶咗佢黎呢度麻甩一下🥰嘩原來佢條樓梯加咗嘢 非常貼地💛💛💛★*"`'*-.,_,.-*'`"*-.,_☆,.-*`'`*-.,_,.-*`'`*★-.,_,.-*🥢嗌小菜不嬲都好花心 太多香口嘢想食 但係得兩個人其實好快飽 最後嗌到盡都淨係嗌咗4個😋🍯蜜糖黑椒金薯牛仔粒 $118好食到🥺🥺!蜜糖味好出 新鮮出爐嘅牛仔粒有咬口 又不會太韌 配蜜糖黑椒係一流!🤤淋淋地嘅薯仔🥔完全索哂黑椒加蜜糖汁 非常香口🦑椒鹽鮮魷 $108係我食飯店或者大排檔必點嘅小菜😚😍終於食到!不會過鹹 每件魷魚都恰到好處 咬落去卜卜脆 保持魷魚原有嘅口感 唔會過分濕潤 超級惹味😋個人比較喜歡就咁食 唔點側邊嘅喼汁🥢七味炸豆腐 $68又係我必點嘅小菜!!仲要我估唔到佢成碟豆腐嘅份量多到咁!啱啱夾落口仲熱到非常㶧嘴😂😂即整嘅炸豆腐堅正!食到唔停口🥢男朋友覺得有少少偏鹹 但係我呢啲重口味人就覺得冇咩嘢😌 🥬濃湯野菌泡時蔬 $88食咗咁多鹹嘅嘢都要食返樣清清地嘅!雖然清清地但係佢連菜
嘩原來佢條樓梯加咗嘢 非常貼地💛💛💛
🍯蜜糖黑椒金薯牛仔粒 $118
🦑椒鹽鮮魷 $108
🥢七味炸豆腐 $68
🥬濃湯野菌泡時蔬 $88
食咗咁多鹹嘅嘢都要食返樣清清地嘅!雖然清清地但係佢連菜嘅湯底都好香!佢係雞湯嚟 菜心索哂啲雞湯好滿足😍😍
★-:+:-:+:-:+:-:+:-:+:-:+:-:+:-:+:-:+:-:+:-★
另外,嗰陣佢做緊夜晚食滿$400就送2隻蒜蓉焗蠔🦪😍不過嗰兩隻蠔都非常細隻 最後食蒜蓉多過食蠔😂
不過 都過咗一個好滿足嘅除夕夜🎆🥰