2021-05-28 606 瀏覽
呢間就成日行過 不過就第一次入去食😝服務員好有禮貌 而入面好多野食 睇menu睇左好耐~脆脆鱈魚片蟹籽沙律手卷($44)好特別嘅手卷🤩🤩平時紫菜包嘅食食下就林哂 但用鱈魚片就啖啖都好脆 仲好香口😍入面係蟹籽青瓜沙律 食落好健康🤤鮮蟹肉蕃茄濃湯手打烏冬($84)手打烏冬十分之滑😋蟹肉都好足料 不過有少量蟹殼 而湯底都好多蕃茄 但唔算好濃 所以唔會太酸🤤🤤串燒黑松露金菇牛肉卷($42)係好粗嘅金菇卷 如果冇咁粗會易咬啲😂仲有黑松露做點綴 味道豐富😌蒜香燒北海道元貝($44)元貝唔會燒到乾哂 配埋蒜茸好香😋雞泡魚干($46)價錢尼講都幾抵呀呢樣 而且份量唔細 燒得軟硬適中 唔會乾哂~鹽燒三文魚頭($66)有一個魚頭同魚鮫🤩唔同部位食落唔同口感 魚鮫好滑 而有啲位就實啲有咬口 而且燒得好香😋蒜蓉象仔蚌($42/2隻)象仔蚌咬落有啲似聖子 都幾大隻 除咗條邊燒得有少少乾之外 入面嘅肉都夠爽口新鮮😙三重芝士焗田園野菜($49)可以係多種蔬菜入面揀2款嘅 我地就揀左露筍同䈑筍 䈑筍十分爽口🤩 而芝士都好足料呀白桃乳酸梳打($28)咁熱飲杯果汁都幾舒服😌不過飲到最尾啲冰溶晒味道變淡 建議大家叫少冰😛地

脆脆鱈魚片蟹籽沙律手卷($44)

鮮蟹肉蕃茄濃湯手打烏冬($84)

串燒黑松露金菇牛肉卷($42)

蒜香燒北海道元貝($44)
元貝唔會燒到乾哂 配埋蒜茸好香😋

雞泡魚干($46)

鹽燒三文魚頭($66)

蒜蓉象仔蚌($42/2隻)

三重芝士焗田園野菜($49)

白桃乳酸梳打($28)

地址:
旺角店:九龍旺角山東街76號地下
尖沙咀店:九龍尖沙咀厚福街9號豪華閣地下F,G及K舖
2021-05-28 196 瀏覽
同屋企人去咗旺角行街,見到呢間手打烏冬同串燒嘅專門店個餐牌好吸引😍😍就入咗去啦~ 我哋四個人叫咗兩個烏冬同埋一大堆串燒同小食可以share食好滿足👍🏻😛 脆脆鱈魚片雞絲沙律手卷 ($46)一開始就嚟個前菜沙律😚😚呢個手卷勁特別‼️外面唔係用紫菜而係用一個烤到脆卜卜硬身嘅鱈魚片做,中間有雞絲沙律填滿晒整個手卷😍😍份量都幾多幾清新好食,係一個新奇得意嘅前菜👍🏻 燒海鮮類蒜香燒原隻元貝 ($38)燒海鮮都係限量供應嘅,原隻元貝帶大大隻,上面鋪滿左蒜蓉🧄🧄嚟到就聞到好大陣嘅香味☺️☺️即燒即食新鮮又厚肉好好食 蒜香燒象拔蚌仔 (忘記了)即燒象拔蚌仔喺旁邊睇落仲以為會好乾身😁😁點知食落係幾新鮮同彈牙,加上最愛既蒜蓉味好滿足🤩🤩 汁燒魷魚筒 ($88)原隻魷魚筒咁上🦑,燒得啱啱好時間唔會太老,配埋啲汁好惹味,令人忍唔住食完一舊又一舊呀🤪 鹽燒三文魚頭($66)個三文魚頭🐟燒得啱啱好,燒的夠香,魚肉又嫩滑juicy 幾好食😋😋 其他串燒類鹽燒蒜芯豬腩卷($38)🐷鹽燒西班牙豬肋肉($39)🐷汁燒豬頸肉串($26)🐷串燒雞軟骨($16)🐓串燒都係即叫即燒,燒完一轉就即刻上碟唔使等,唔怕凍晒。蒜芯豬腩卷入邊嘅

脆脆鱈魚片雞絲沙律手卷 ($46)

燒海鮮類
蒜香燒原隻元貝 ($38)

蒜香燒象拔蚌仔 (忘記了)

汁燒魷魚筒 ($88)

鹽燒三文魚頭($66)

其他串燒類
鹽燒蒜芯豬腩卷($38)🐷
鹽燒西班牙豬肋肉($39)🐷
汁燒豬頸肉串($26)🐷
串燒雞軟骨($16)🐓
串燒都係即叫即燒,燒完一轉就即刻上碟唔使等,唔怕凍晒。
蒜芯豬腩卷入邊嘅蒜芯燒完仲keep到有汁,一d 都唔乾👍🏻幾高質。
豬肋肉肉味比較濃脂肪比豬頸肉少啲😝
豬頸肉就脂肪均勻地多😈😈加埋個汁都幾好味☺️☺️
串燒雞軟骨可能我食完汁燒既之後先食佢,就有少少淡,下次可以試吓叫麻辣🌶嗰隻應該比較惹味🤪

特色燒茄子($48)🍆
佢燒茄子唔似出邊咁樣原條燒,而係處理好咗最多肉嘅一部份,亦都唔會有中間啲子喺度,加咗佢特別嘅醬汁同埋一大堆炸蒜好香好好味🤤🤤

芝士年糕($43)
芝士年糕好細心咁樣幫我哋切開咗,加埋煉奶原來都幾好食喎👍🏻

嚟到見到個手打烏冬餐牌就眼花撩亂👀👀佢有好多種唔同嘅餸可以揀,同埋每款又有9個湯底可以選擇🤣

蕃茄湯燒鳥手打烏冬 ($82)
燒鳥即係燒雞扒,佢燒到外脆內軟,好食過平時食開嘅雞扒👍🏻👍🏻👍🏻個湯底係濃郁嘅蕃茄湯仲有粒糖心蛋添,烏冬彈牙好食又掛到湯,唔錯呀

豬骨湯豬軟骨手打烏冬 ($78)
叫得豬軟骨梗係要揀埋佢個豬骨湯配合返啦,佢湯底偏濃,豬軟骨炆得夠淋夠入味,幾好食,烏冬就同另外果個一樣咁彈牙👍🏻

食串燒又點少得凍飲,梗係要啤啤佢啦,呢到有兩款啤酒同幾款清酒梅酒揀,梗有一款岩你既😉唔飲酒既都有汽水同梳打可以揀,一家大細都岩架

📍大門橫丁 (山東街) (旺角)
旺角山東街76號地下

📍大門橫丁 (厚福街) (尖沙咀)
尖沙咀厚福街9號豪華閣地下

#香港美食 #香港必食 #hkfoodie #hkfood #hkfoodblogger #hkfoodlover #hkfoodpic #hkig #food #foodie #foodstagram #foodblogger #berryfoodie
  • 脆脆鱈魚片雞絲沙律
  • 蒜香燒原隻元貝
2021-05-27 703 瀏覽
🎏 食盡油尖旺 — 大門橫丁✨ #90cp旺角篇 #90cp日本篇➖➖➖➖➖近排都幾鐘意去居酒屋🍻 除咗有得啤下佢之外 又可以食吓啲串燒小食 回憶吓家鄉🥲🤣 今次就去咗呢間大門橫丁嘅旺角分店🏮 見到都幾多人等 好似都幾正咁!!美味指數 😋: ⭐️⭐️⭐️⭐️環境指數 🏖: ⭐️⭐️⭐️⭐️服務態度 👨🏼‍🍳: ⭐️⭐️⭐️⭐️翻兜指數 💫: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️(五粒星為滿分💯)✨ 汁燒魷魚筒 $88佢呢個燒魷魚原隻上咁濟🦑 食落非常彈牙 而且唔似坊間嗰啲咁韌 都幾林🤫 配搭燒汁 味道都唔錯🙌🏻 個人認為如果佢再熱啲就更好!! ✨脆脆鱈魚片蟹子沙律手卷 $44好老實講本身對呢舊嘢期望唔大😂 點知食落又幾有驚喜😎 佢嘅外皮真係幾脆!! 配搭住蟹子沙律 口感都幾豐富同特別👏🏻 佢話另外呢個真係可以試!!🔸 雞泡魚乾 $46呢個雞泡魚乾相比之下就有啲失色 食落覺得口感冇咁實淨 而且有少少鬆散🙈 但佢又唔係差嘅 點左沙律醬之後食會更好🤣🔸 蕃茄湯極上牛肉手打烏冬 $80首先佢嘅蕃茄湯都算濃郁 牛肉都唔錯😌 但如果牛味再出d就更好!! 可惜嘅係佢嘅烏冬麵質比較淋 唔夠彈牙 呢個位就扣番

🎏 食盡油尖旺 — 大門橫丁✨
#90cp旺角篇 #90cp日本篇

➖➖➖➖➖

美味指數 😋: ⭐️⭐️⭐️⭐️
環境指數 🏖: ⭐️⭐️⭐️⭐️
服務態度 👨🏼‍🍳: ⭐️⭐️⭐️⭐️
翻兜指數 💫: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
(五粒星為滿分💯)

✨ 汁燒魷魚筒 $88
汁燒魷魚筒

✨脆脆鱈魚片蟹子沙律手卷 $44
脆脆鱈魚片蟹子沙律手卷

🔸 雞泡魚乾 $46
雞泡魚乾

🔸 蕃茄湯極上牛肉手打烏冬 $80
首先佢嘅蕃茄湯都算濃郁 牛肉都唔錯😌 但如果牛味再出d就更好!! 可惜嘅係佢嘅烏冬麵質比較淋 唔夠彈牙 呢個位就扣番少少分🤨
蕃茄湯極上牛肉手打烏冬

🍢 串燒系列
(岩鹽牛肋肉 $40 + 黑椒蜂蜜燒雞翼串 $26 + 汁燒雞肉 $22 + 芝士明太子玉子燒 $33)
嚟居酒屋當然要叫串燒啦🤪 叫咗4串最出色係雞肉😋 雞肉肉質算鮮嫩 加埋燒汁夠哂日式!! 另外玉子都唔錯 面頭有芝士 中間夾住明太子醬 口感都幾豐富😌 不過佢嘅明太子醬都幾濃郁幾搶 個人有少少喧賓奪主🤨

至於雞翼嘅味道就唔算太濃 有住淡淡的黑椒蜜糖味😆 中規中矩啦!! 反而牛肋肉就唔太建議 雖然加左岩鹽都ok 不過佢肉質偏韌 個人唔太建議呢個🙈
芝士明太子玉子燒

💰Total: $417

✅ 總括嚟講佢價錢都唔算貴 食物質素都有驚喜🥰 加上服務唔差 回頭嘅機率都高😤

➖➖➖➖➖
📍 大門橫丁 (山東街) (旺角)
旺角山東街76號地下
5 分鐘 (堂食)
汁燒魷魚筒
脆脆鱈魚片蟹子沙律手卷
蕃茄湯極上牛肉手打烏冬
2021-05-24 49 瀏覽
話說近日小編去旺角做野💼 為辛苦工作而做好準備📋 所以打算食好飽少少🤰🏻(諸多藉口🤪) 剛好行經這間日式🎋餐廳見到有好多款式選擇 而且價錢都不貴 就即管入去試一試 😋雞柳沙嗲湯手打烏冬🍲 ($54)雞柳🐔份量多大概有五六舊左右 但不夠嫩滑 沙嗲湯底值得一讚 真是非常濃郁👃🏻 湯底微微滲透着少少花生味🥜 估唔到同烏冬竟然可以咁夾 手打烏冬🍲口感彈牙 軟硬度剛剛好蟹籽沙律🥗 ($16)人就是矛盾的生物🙈 想食熱野的時候又想要食返凍野中和下 所以就叫左這個蟹籽沙律🦀🥗 青瓜絲好清爽 蟹籽完全不會孤寒😍糖心蛋🥚 ($10)糖心蛋蛋黃🍳非常之流心 但比較凍 有點似雪櫃❄️拎出黎 忍不住將它放返落湯度浸一浸再食會比較好 蜂蜜綠茶 (跟餐)幾有驚喜🤩 因為不太甜👍🏻 而且有清香的綠茶味 可以解一解濃濃湯底的膩😝

雞柳沙嗲湯手打烏冬🍲 ($54)

蟹籽沙律🥗 ($16)

糖心蛋🥚 ($10)

蜂蜜綠茶 (跟餐)
今次我帶仔仔去「 偽日本 」之大門橫丁烏冬麵串燒店,能緩解我對日本美食渴望,加上餐廳裝修似居酒屋感覺,餐廳以平民價格就享受到正宗用心製作的日本美食,串燒係即叫即燒 添!我一拎起餐牌,串燒小食種類包羅萬有,即使我沒有選擇困難症,總是心大心細,食物款式多,夠新穎又有創意 !連串燒分岩燒、鹽燒、汁燒、芝士及辛辣。加上侍應生態度非常友善,有問有答,又氹我頑皮嘅仔仔説笑。🏅皇牌必食手卷推介:我小學生食嘅鱈魚片,原來經過燒烤後,魚味會更加香濃,比用紫菜卷更有特色。今次叫🌯脆脆鱈魚片蟹籽沙律手卷及🌯脆脆鱈魚片雞絲沙律手卷,鱈魚外層酥脆可口,青瓜絲和雞肉絲切得很幼細,配上冰凍的蟹籽和沙律醬,仲影!?我仔仔急不及待要食了。串燒方面:🍢辛辣雞皮串很有趣地把雞皮卷在竹籤上,並灑上淡淡的辛辣粉,我獨食,因太好味竟忘了拍照分享。🍢鹽燒牛舌我每次叫串燒必吃牛舌,可以試出師傅嘅手勢,牛舌的外層燒得好乾身,咬下去肉汁緩緩地滲出來,滿滿的牛肉香味。🍢鹽燒雞翼我身為一名雞翼控,好鍾意點鹽燒雞翼,雞香味撲鼻,酥脆可口,下次唔同老公分享,我要一人食。🍢赤魚一夜干,經日本特有的一夜干技術處理後,肉質軟嫩,含豐富的油脂,少鹹少幼
今次我帶仔仔去「 偽日本 」之
大門橫丁烏冬麵串燒店,
能緩解我對日本美食渴望,加上餐廳裝修似
居酒屋感覺,餐廳以平民價格就享受到
正宗用心製作的日本美食,
串燒係即叫即燒 添!

我一拎起餐牌,串燒小食種類包羅萬有,
即使我沒有選擇困難症,總是心大心細,
食物款式多,夠新穎又有創意 !
連串燒分岩燒、鹽燒、汁燒、芝士及辛辣。
加上侍應生態度非常友善,有問有答,
又氹我頑皮嘅仔仔説笑。

🏅皇牌必食手卷推介:

串燒方面:
🍢辛辣雞皮串

🍢鹽燒牛舌

🍢鹽燒雞翼

🍢赤魚一夜干,經日本特有的一夜干技術處理後,肉質軟嫩,含豐富的油脂,少鹹少幼骨,又帶著魚鮮美。我仔仔很快把整條魚吃下,不肯留給我。

🧀🍢芝士明太子玉子燒+🧀🍢芝士墨魚餅
+🧀🍢芝士燒雞肉串
我仔仔是一名芝士控,必食鮮甜的玉子燒,上面一層濃香的芝士。雞肉滑溜又不用怎咬,另外經過燒烤的墨魚餅更滋味,而且軟綿綿的。

麵食方面:
🍜極上牛肉冷手打烏冬
店鋪主打手打烏冬,又怎可以錯過?冷烏冬煙煙韌韌,好有口感,並伴上酸甜的柚子汁,消暑又醒胃! 加上大量配菜加青瓜絲及粟米粒等,好清新又健康。

🍜地獄湯叉燒手打烏冬
經過侍應推介,原來是🌶️少辣級數,湯底像冬陰功湯的鮮甜再加上豬骨湯底,是無與倫比的濃厚湯底,令人一啖愛上。那5片叉燒肥瘦適中,有厚度,就像我在日本拉麵店吃到一樣肥美軟腍 !

我好滿足今次日式晚餐,我同老公覺得食物水準不錯,我仔仔仲以為自己去咗日本😂,其實小朋友都幾易呃。
侍應生講佢哋嘅芝士同埋沙爹湯底都很出色,我決定下次再去食過。

2021-05-17
之前行波鞋街已經見過哩間日式餐廳,一直都好想試下,今次同朋友約左係旺角行街,晚餐就決定係哩間解決。餐牌上面有好多唔同種類既食物,串燒仲要有超多款式可以選擇,選擇困難症既我表示揀左好耐🤣最後當然咩都揀左啲啦!🎈極上牛肉手打烏冬(辛辣蕃茄湯)$80見哩個烏冬係人氣之選,所以就揀左佢😆一食之下發現果然無揀錯!手打烏冬滑溜彈牙,湯底味道酸甜微辣,蕃茄味濃郁,湯入面有切件既蕃茄,飲得出係新鮮蕃茄熬製而成,仲加左好多粟米,重點係可以走青豆🤣❗️❗️❗️唔食青豆既人表示好開心🥳而糖心蛋既熟度啱啱好,牛肉亦嫩滑好味,好食推介👍🏻🎈脆脆鱈魚片蟹籽沙律手卷 $44哩個手卷非常特別!用鱈魚片取代紫菜,鱈魚片香脆重魚味,內裏既蟹籽、青瓜、蟹柳都好多,味道清新,口感豐富,推薦大家試下❤️🎈串燒推介🔸岩鹽燒三文魚鰭$32三文魚皮香脆,魚肉充滿油脂香,幾乎入口即溶,真係超好味!推薦👍🏻🔸大門經典辛辣雞皮蝦$42哩個串燒好特別,係出面未見過,雞皮脆卜卜,好香口,蝦係用左海蝦,新鮮彈牙,好味!未食過真係可以試下👍🏻🔹岩鹽燒西班牙豬肋骨$39豬肋骨肥瘦相間,已經去晒骨,肉質一啲都唔會乾,有肉汁,好食!🔸岩鹽燒雞腎$29雞腎夠爽,

🎈極上牛肉手打烏冬(辛辣蕃茄湯)$80

🎈脆脆鱈魚片蟹籽沙律手卷 $44

🎈串燒推介
🔸岩鹽燒三文魚鰭$32

🔸大門經典辛辣雞皮蝦$42

🔹岩鹽燒西班牙豬肋骨$39

🔸岩鹽燒雞腎$29
雞腎夠爽,咸香惹味。

🔹岩鹽串燒牛舌$40
牛舌超好食❗️厚切有肉汁,牛味香濃,燒得岩岩好🤤超惹味,黎多十串都食得落,超推介👍🏻

🔸芝士明太子玉子燒$33
玉子燒熟度岩岩好,上面澆上味道香濃既芝士同明太子醬。

🔹芝士墨魚餅$32
平時芝士年糕就食得多,今次試下芝士墨魚餅先!佢一共有三層:魚糕👉🏻年糕👉🏻芝士,裏面既芝士味道夠香濃,年糕綿軟煙韌,味道唔錯。

🍹巨峰乳酸梳打及白桃乳酸梳打$28
兩杯都酸酸甜甜,夠晒開胃,特別推介白桃味,因為裏面仲有桃肉粒粒🍑

整體黎講,哩間日式餐廳真係樣樣都好食😂鍾意食烏冬同串燒既人唔好放過❗️

相信成日去開旺角的都對呢間唔會陌生。已經係旺角開業多年,主打日式串燒、手打烏冬及各種日式料理。食物質素唔錯,串燒款式超多選擇,岩哂唔同口味嘅朋友😋・⊳ 汁燒魷魚筒🦑魷魚幾大條,質感爽口有彈性,師傅燒得岩岩好,表面微微焦香,加上濃味日式醬汁,味道唔錯 👍🏼 ⊳ 脆脆鱈魚片蟹籽沙律手卷 🌯第一次食鱈魚片製成嘅手卷,感覺唔錯。鱈魚片好香魚味,烤到卜卜脆,配上蟹籽沙律一齊食,令整體口感唔會太乾,又帶清新鮮甜,幾岩我口味😋 ⊳ 黑椒蜂蜜燒雞翼 🍯燒雞翼~我鍾意食🎶🎵 啲旋律係咪即刻出哂來呢!? 識唱嘅一齊唱😂 呢個雞翼燒得好好,皮脆肉嫩,夠哂味,好快就食到得返兩條骨 🙈⊳ 岩鹽串燒雞皮蘆筍 🍢用雞皮包住蘆筍一齊燒,雞皮燒到脆卜卜,配埋蘆筍一齊食,味道既香口又清新,毫無油膩感✨⊳ 汁燒日本年糕西班牙豬卷 🍢🥩幾鍾意呢個,年糕軟糯有咬口,加埋表面嘅醬汁豬肉片,幾好食,鍾意食煙韌口感嘅朋友可以試下🙌🏼⊳ 蒜蓉燒象蚌仔✨象蚌仔肉質爽口彈牙,調味唔錯,蒜蓉份量都幾多,岩哂我呢個乜都要多蒜嘅人🤣 ⊳ 忌廉蟹肉餅 🦀成日都會忍唔住叫呢個🤣 蟹肉餅炸得十分酥脆香口,咬落係蟹肉忌廉,外脆內軟,好好食 🤤⊳ 胡麻軟

⊳ 汁燒魷魚筒🦑

⊳ 脆脆鱈魚片蟹籽沙律手卷 🌯

⊳ 黑椒蜂蜜燒雞翼 🍯

⊳ 岩鹽串燒雞皮蘆筍 🍢

⊳ 汁燒日本年糕西班牙豬卷 🍢🥩

⊳ 蒜蓉燒象蚌仔✨

⊳ 忌廉蟹肉餅 🦀

⊳ 胡麻軟殼蟹沙律手打烏冬 🦀
來得呢度緊係要試下佢個手打烏冬😆 烏冬果然高質,滑溜、爽口、彈牙有齊哂。軟殼蟹炸得酥脆香口,肉質飽滿,溝埋胡麻醬好正 ✨

總括而言今次嘅評分唔錯,鍾意日式串燒嘅朋友可以搵機會試下 ☺️
街坊系列–大門橫丁💚最近小編壓力有點大😞(都幾大)係連做運動都已經釋放唔哂😖由想減肥開始滴酒不沾既小編🥲終於忍唔住趁假期要約朋友”啤一啤”🍻------------------------------環境: 餐廳既格局好四正👍🏼座位都唔少🪑有30-40個位日式簡約裝修🏮無多餘既擺設門口有大量既搓手液提供🧴有用酒精清潔🧽地面同枱面都無油漬------------------------------食物: 雞泡魚乾($46)🐟講到明要”啤一啤”🍺點能夠無送酒名物面層搽左蜜糖🍯有微微既香焦感火喉掌握幾好🔥燒得非常香口同乾身脆脆鱈魚片雞絲沙律手卷($46)🐥用鱈魚片取代紫菜非常有創意😍食落能夠保持脆身🤗口感仲好特別沙律調味唔錯😋份量都幾多串燒芥末和牛($44)🐮油脂感非常豐富🤤啖啖都充滿油香芥末可以中和一下油膩感🤪鹽燒特級牛小排($40)🐮非常出色😍😍😍食完再食牛小排好嫰滑🥰肉味油香非常平衡岩鹽燒西班牙豬肋肉($39)🐷比起牛小排就少一份油香感🤏🏼但多左一份外層焦脆😙肉質爽彈汁燒西班牙豬腩串($39)🐷自家制醬汁味道唔錯🤩咸香帶甜豬腩肉肥膏燒到好香😈夠邪惡汁燒自家制雞軟骨丸($38)🐥口感好特
街坊系列–大門橫丁💚
最近小編壓力有點大😞(都幾大)
係連做運動都已經釋放唔哂😖

服務:  7.5 /10

地址: 旺角山東街76號地下
人均消費: $100 - $ 200
2021-05-18 267 瀏覽
大門橫丁已經屹立於係山東街既某個轉角位接近十個年頭啦~ 成日經過旺角都會見到佢🍖 無印風格既裝修都遮蓋唔到佢嘅鋒芒😎✨🥕辛辣沙嗲湯 和風燒鳥手打烏冬 $82❥微辣沙嗲湯底伴隨住非常香濃既花生味🥜 而且口感細滑 唔會出現漿狀嘅感覺🤎 直接飲都無問題 可能會唔小心飲晒個湯底🙊 而個辣度係有畫龍點睛既感覺 令到湯底既層次更加豐富❥手打烏冬亦都非常出色🥰 煮嘅過程佢有吸收到沙嗲湯底既味 而且有咬勁 軟硬啱啱好❥個雞排睇上去有啲乾 但真係純粹衰樣衰ε-(´∀`; )食落口係勁嫩滑多汁 唔係普通煎出黎咁油膩🥕脆脆鱈魚片蟹子沙律手卷 $44🥕脆脆鱈魚片雞絲沙律手卷$46呢個手卷真係勁特別!! 🤍我好鐘意食鱈魚絲 見到有鱈魚片手卷 就緊係試下🤩 佢用鱈魚片取代咗一般嘅紫菜 食落口係有一種香脆嘅味道 無腥味 佢唔係kebab果種軟度既皮😍 勁香口 配埋蟹子沙律/雞絲沙律 口感真係超特別 香脆可口既鱈魚片 夾住爽脆嘅青瓜絲 配搭住無數既蟹籽 同沙律醬 ❥雞絲沙律啱晒食肉獸 但醬汁唔同 用麻醬 少少甜🥰 佢既燒物都100分💞🥕鹽燒特級牛小排 $40除咗鹽之外佢哋真係冇落任何嘅調味 有一種入口即溶、柔潤軟

🥕辛辣沙嗲湯 和風燒鳥手打烏冬 $82
辛辣沙嗲湯 和風燒鳥手打烏冬

🥕脆脆鱈魚片蟹子沙律手卷 $44
🥕脆脆鱈魚片雞絲沙律手卷$46

❥雞絲沙律啱晒食肉獸 但醬汁唔同 用麻醬 少少甜🥰

佢既燒物都100分💞

🥕鹽燒特級牛小排 $40
鹽燒特級牛小排

除咗鹽之外佢哋真係冇落任何嘅調味 有一種入口即溶、柔潤軟嫩嘅感覺 牛味香濃之餘不帶油膩感 仲要超juicy 🐮

🥕特色三文魚腩 $39
特色三文魚腩

要用齒頰留香黎形容呢個三文魚腩!三文魚腩本身個口感已經係好軟綿綿 而且油香味膿 輕輕一燒 配埋蘿蔔蓉已經帶出魚香味😋 呢種串燒既食法都係第一次試🥰

🥕岩鹽串燒雞皮蘆筍 $38
岩鹽串燒雞皮蘆筍

淨係燒雞皮好似好齋😗 配埋蘆筍就健康啲🤪 完全食唔出雞皮嘅油膩感😍 蘆筍嘅口感好厚實而且帶點甜爽 同係相輔相成嘅配搭

🥕芝士燒原隻元貝$38
🥕蒜香燒原隻元貝 $38

元貝又新鮮又大粒唔洗講🕊
❥芝士味濃郁而且幼滑 仲要有煙肉做配料😳 勁惹味 芝士醬多到瀉出黎

❥蒜香味都係濃但食落口唔臭😋 蒜粒令佢更多一重口感🥰
蒜香燒原隻元貝

最後點少得串燒界既甜品🥰
🥕岩鹽燒粟米 $24
岩鹽燒粟米

!!!!🌽超級好食呀呀呀 粟米超級甜 甜到我都食唔出佢有無落牛油🥰 仲有少少鹽吊味
🥕燒菠蘿串 $29
燒菠蘿串

勁厚身🍍都係好甜🥰 最緊要無渣哦 唔會攝牙罅🐷

Btw: 一入門口已經有一堆防疫用品🙈 感覺好安心😗 而且店主店員都好nice💕 點解我會知? 因為我一打開張落單紙就出現選擇困難症😂 花多眼亂既食物種類.... 店主見到我一頭煙 就好貼心咁guide住我地..同推介下啲食物 所以我今次應該係食到最高質既野😍 真係超好味😍
2021-05-17
蒜香燒原隻元貝
岩鹽燒粟米
燒菠蘿串
2021-05-04 127 瀏覽
叫左個鮮蟹肉番茄湯手打烏冬幾好食既,應該落左雞精之類,因為食完後好口渴鮮蟹肉係幾鮮甜,食到2粒細蟹核證明都新鮮haha份量方面,對我黎講就唔算飽可能我係比較肚餓啲個人覺得價錢小小貴,可能蟹肉同手打烏冬係貴啲
叫左個鮮蟹肉番茄湯手打烏冬

幾好食既,應該落左雞精之類,因為食完後好口渴

鮮蟹肉係幾鮮甜,食到2粒細蟹核
證明都新鮮haha
份量方面,對我黎講就唔算飽
可能我係比較肚餓啲

個人覺得價錢小小貴,可能蟹肉同手打烏冬係貴啲
$92.4 (下午茶)
2021-04-24 215 瀏覽
今日好想同另一半去食日本嘢 見到呢度59蚊一個人覺得好抵就去試下沙嗲湯底豬軟骨烏冬 我哋分別嗌咗啦同埋唔辣兩種口味我覺得辣好味啲沙嗲湯底好濃沃仲有花生味豬軟骨得好淋 份量好多仲有好多粟米粒添我哋仲嗌咗串燒丼分別有秋葵牛舌茄子同埋雞翼 佢仲有好多種醬汁例如鹽燒麻辣燒等等即叫即燒需要等候十分鐘左右但味道好夠味三個餐三杯飲品夏天去食就啱曬啦

豬軟骨得好淋 份量好多仲有好多粟米粒添

我哋仲嗌咗串燒丼
即叫即燒需要等候十分鐘左右但味道好夠味

三個餐三杯飲品夏天去食就啱曬啦
2021-04-22 110 瀏覽
除咗有九款餸揀,啱晒鍾意食豬、食牛、食雞、食素、食熱氣嘢嘅朋友之餘~佢哋仲有九款湯底任揀😀鍾意食湯烏冬嘅我真係可以食足足九九81日呀😎今次就同朋友仔試咗兩款湯烏冬同埋<<蒜蓉燒蟶子>>&<<蒜蓉燒貴妃蚌>>蒜蓉落得一啲都唔孤寒😋而且燒得一啲都唔乾!特別推介貴妃蚌!$42有兩隻燒海鮮嚟講算係好老實嘅價位👏🏻<<極上牛肉手打烏冬>>($80)朋友仔揀咗好似稀版忌廉湯嘅豬骨湯底~入口順滑而且鮮甜!如果牛肉係肥牛就更正更滑腬喇🤪<<秘製豬軟骨手打烏冬>>($78)揀咗辛辣沙嗲湯嘅我表示開頭低估咗佢嘅辣~覺得只係好濃郁嘅沙嗲湯底!點知食食吓個咀唇開始有微燙嘅感覺,慢慢仲發覺佢後勁凌厲!!食到我流鼻水😂😂秘製豬軟骨唔止又腍又入味!仲有成四五嚿大大嚿添呀🤩女孩子食嚟講~ 份量就非常足夠嘞🧸仲有唔少配菜例如溏心蛋、粟米、海帶、荷蘭豆等等!如果烏冬可以再多兩條就更滿足喇~因為堅滑好好食!好想怒食狂食喪食滑捋捋烏冬呀🤤🤤🤤
佢哋仲有九款湯底任揀😀
鍾意食湯烏冬嘅我真係可以食足足九九81日呀😎
蒜蓉落得一啲都唔孤寒😋
而且燒得一啲都唔乾!
特別推介貴妃蚌!
$42有兩隻燒海鮮嚟講算係好老實嘅價位👏🏻

<<極上牛肉手打烏冬>>($80)
朋友仔揀咗好似稀版忌廉湯嘅豬骨湯底~
入口順滑而且鮮甜!
如果牛肉係肥牛就更正更滑腬喇🤪
極上牛肉手打烏冬

<<秘製豬軟骨手打烏冬>>($78)
揀咗辛辣沙嗲湯嘅我表示開頭低估咗佢嘅辣~
覺得只係好濃郁嘅沙嗲湯底!
點知食食吓個咀唇開始有微燙嘅感覺,慢慢仲發覺佢後勁凌厲!!
食到我流鼻水😂😂
秘製豬軟骨手打烏冬

秘製豬軟骨唔止又腍又入味!
仲有成四五嚿大大嚿添呀🤩
女孩子食嚟講~ 份量就非常足夠嘞🧸
仲有唔少配菜例如溏心蛋、粟米、海帶、荷蘭豆等等!

如果烏冬可以再多兩條就更滿足喇~
因為堅滑好好食!
好想怒食狂食喪食滑捋捋烏冬呀🤤🤤🤤
極上牛肉手打烏冬
秘製豬軟骨手打烏冬
2021-04-20 92 瀏覽
$59 一碗有四串串燒仲要免加一真係平靚正👍🏻👍🏻👍🏻為食加埋蟹籽沙律同墨魚餅,墨魚餅食得出粉漿量合適,唔係齋粉冇料👍🏻👍🏻串燒叫左 :鹽燒雞翼,牛小排要加$5,韓燒海鮮菇豬腩卷同汁燒厚牛舌我覺得個豬腩卷好好食!豬腩香味入左啲菇入面,好正!汁燒厚牛舌-牛舌差左少少,應該係牛舌本身問題,個醬唔差
$59 一碗有四串串燒仲要免加一

真係平靚正👍🏻👍🏻👍🏻

串燒叫左 :
鹽燒雞翼,牛小排要加$5,韓燒海鮮菇豬腩卷同汁燒厚牛舌

我覺得個豬腩卷好好食!豬腩香味入左啲菇入面,好正!
汁燒厚牛舌-牛舌差左少少,應該係牛舌本身問題,個醬唔差
2021-04-04
2021-04-05 154 瀏覽
放假去旺角行下,先填填肚,見到呢間餐廳外面餐牌好多選擇,就入去試試。店員都好有禮貌,留意到佢哋好細心,隔離台客人漏左財物,佢哋會第一時間叫住客人拎返,好細心。我再三掙扎下,試左烏冬,下次再試丼飯。估唔到湯底咁夾,配烏冬係一流,大家中意烏冬一定要試試辛辣湯嗲呢個湯底。另外,試左忌廉蟹肉餅,趁熱食就好爽,口感好外脆內軟,本身想加碼,但又想試其他,所以加左個紫芋甘粟餅,紫芋控朋友一定要試試,甜而不膩,但由於太飽,所以今餐就係咁先,下次再約。
自家製辛辣沙嗲濃湯烏冬+日本叉燒
自家製辛辣沙嗲濃湯烏冬+日本叉燒
忌廉蟹肉餅
紫芋甘粟餅
2021-04-02 113 瀏覽
約佐個friend食串燒!個friend話呢間「大門橫丁手打烏冬」好出名,多嘢食,仲好抵食。我冇叫烏冬食,因為唔係太饑,所以叫喲串燒食就ok。黑蒜牛肉露筍卷,夠味道,香口惹味,又有肉香又有啲爽口清甜,好有日式風味。豬腩蒿筍卷,燒得好夠火路,又唔會話太乾,好手勢,好似居酒屋咁好!茄子串,有三粒,茄子又香又夠味道又唔太鹹,係好食。蟹皇醬蒜蓉燒元貝,味道好特別,元貝夠鮮味,最勁係個蟹皇醬,同元貝好match,好special。
約佐個friend食串燒!

我冇叫烏冬食,因為唔係太饑,所以叫喲串燒食就ok。

茄子串,有三粒,茄子又香又夠味道又唔太鹹,係好食。