2022-07-15
因為好多年都冇食過一蘭拉麵, 所以去到尖沙咀就入去食下🤗記得好多年前去銅鑼灣一蘭拉麵嘅時候,嗰陣唔使排隊, 直接就可以入去🤭 不過好彩尖沙咀分店都係排咗幾個字啫🤫🤫🤫不過坐位就有啲似大排檔、茶記feel(如圖所示),喺我印像中,一蘭拉麵係一格一格分開食客,原來而家已經做左茶記咁~環境係有DD失望~不過食飯嘅時候出現咗啲小環節,就係唔小心倒瀉水😢 隔離嘅食客好有善畀紙巾我, 而店員都好快過嚟,即刻拖地同畀紙巾我, 而且服務態度仲好好,冇黑面😆呢樣都幾窩心~~拉麵嘅味道同幾年前差唔多, 款式都係一款, 入到去可以自己選擇辣度, 濃度, 蔥蒜嘅份量😆我發現湯濃啲好味啲,而家要多啲油會再香啲(如果鍾意食濃味的朋友要叫晒量濃),叫晒都唔會太鹹~叉燒就麻麻地, 覺得有待改進~~~#一蘭 #一蘭拉麵 #日本拉麵 #日本拉面 #日本 #日本菜 #黃怪獸 #黃怪獸覓食 #香港特色 #尖沙咀美食 #foodie #foodiehk #hk90s #hkfood #hkfoodie #yum #yummy
叉燒就麻麻地, 覺得有待改進~~~