2024-01-01 34 瀏覽
今日係荃灣行完街經過荃灣呢間居酒屋,就入咗去醫吓肚🍜自家製雞白湯赤味噌拉麵 $68-湯底幾濃味 微微辣香 味噌鹹香 兩片豚肉厚切 拉麵幼身 碗料有芽菜加強咬口 🐓燒鳥串燒6本 $108-雞皮、雞心、雞肝、雞丸子、雞胸軟骨、雞翼 -雞皮燒到油份蒸發哂 脆到薯片咁-雞心甜甜地 燒汁味道-雞肝綿密口感 焦糖甜味-雞丸子有黑芝麻香 口感似豆腐-雞胸骨脆口 強烈黑椒香味 -雞翼外皮夠脆 唔會乾到柴皮咁 有肉汁🐟塩燒油甘魚鮫 $98-油甘魚鮫大得好過份😂 店家採用鮮魚火燒而成 魚肉嫩帶油香 外皮燒脆 淡淡的幼鹽吊起鮮味🐠燒味醂魚乾 $48-魚乾微硬 味醂甜中帶鹹 ⚪️炸豆腐 $48-豆腐口感好得意 有彈性嘅豆腐 但又有豆香 🐓日本華味鳥雞頸肉串燒(1本) $18-雞頸肉燒出嚟相當香 🥚燒玉子(1本) $18-玉子帶甜 燒到外層微微結實 內軟🍠蕃薯仔串燒(1本) $15總括嚟講,味道都唔錯,幾抵食
今日係荃灣行完街經過荃灣呢間居酒屋,就入咗去醫吓肚

🍜自家製雞白湯赤味噌拉麵 $68

🐓燒鳥串燒6本 $108
-雞皮、雞心、雞肝、雞丸子、雞胸軟骨、雞翼
-雞皮燒到油份蒸發哂 脆到薯片咁

-雞頸肉燒出嚟相當香
🥚燒玉子(1本) $18
-玉子帶甜 燒到外層微微結實 內軟
🍠蕃薯仔串燒(1本) $15

總括嚟講,味道都唔錯,幾抵食
2023-12-22 40 瀏覽
行過荃灣經過見到有間日本料理屋企人話我知開左好耐反正都要食飯☺️一於入去試下❤️上壽司盛合(10貫)有海膽、帶子、呑拿魚、魚子、甜蝦等壽司新鮮飯又唔會大大舊❤️牛舌塩燒牛舌係比較諗既牛舌厚身又有口感❤️自家製免治雞肉球串一咬落口覺得呢串雞肉球串好特別第一次食到雞肉入面有好多材料好夾好有心思❤️自家製雞白湯赤味噌拉麵拉麵湯底濃郁兩塊肉好厚身啖啖肉男人食都好夠飽湯底唔會話太咸好怕個d食完要飲好多水既❤️燒鳥串燒6本第一次食咁多雞既唔同部位人一世物一世當然咩都要試下有雞頸肉、雞腎、雞肝、雞軟骨、雞翼、雞胸每串燒完都熱辣辣好岩而家咁凍既天氣食👍💁‍♀️天竜 (荃灣)👣荃灣昌泰街11號地舖
行過荃灣
經過見到有間日本料理
屋企人話我知開左好耐
反正都要食飯☺️
一於入去試下

❤️上壽司盛合(10貫)
有海膽、帶子、呑拿魚、魚子、甜蝦等
壽司新鮮

❤️燒鳥串燒6本
第一次食咁多雞既唔同部位
人一世物一世
當然咩都要試下
有雞頸肉、雞腎、雞肝、雞軟骨、雞翼、雞胸
每串燒完都熱辣辣
好岩而家咁凍既天氣食👍

💁‍♀️天竜 (荃灣)
👣荃灣昌泰街11號地舖
2023-03-25 801 瀏覽
呢間日式餐廳天竜細細間咁,有好多款午市定食揀,而且價錢都唔算貴,仲有得有跟餐價加小食。每款定食跟前菜、麵豉湯。當日前菜係金菇漬物,細細碟幾開胃。   1⃣️刺身定食($145) 刺身每樣都有兩件,厚切、新鮮。  2⃣️炸蝦天婦羅蕎麥麵定食($78) 炸蝦都幾脆同埋幾大條,蕎麥麵鰹魚湯底清清地幾好味。  3⃣️滑蛋雞丼定食($65) 醬汁甜甜地撈飯同滑蛋食好唔錯。雞扒都嫩滑份量唔錯。  4⃣️三文魚3切(跟餐+28) 三件都好厚,跟餐價算幾抵食👍  5⃣️加州卷(跟餐+$30)  6⃣️炸餃子3隻(跟餐+$18) 炸得脆,不過皮偏厚同乾。  7⃣️芥辣八爪魚壽司($15)  8⃣️蔥吞拿魚蓉手卷 ($40) 紫菜仲幾脆,呢樣唔錯,吞拿魚蓉啖啖都食到🤤  9⃣️真鯛壽司($24)  1⃣️0⃣️花之戀($48)
 1⃣️刺身定食($145)
刺身定食
 刺身每樣都有兩件,厚切、新鮮。
  2⃣️炸蝦天婦羅蕎麥麵定食($78)

炸蝦天婦羅蕎麥麵定食
炸蝦都幾脆同埋幾大條,蕎麥麵鰹魚湯底清清地幾好味。
 3⃣️滑蛋雞丼定食($65)

滑蛋雞丼定食
醬汁甜甜地撈飯同滑蛋食好唔錯。雞扒都嫩滑份量唔錯。
 4⃣️三文魚3切(跟餐+28)
三件都好厚,跟餐價算幾抵食👍
 5⃣️加州卷(跟餐+$30)
6⃣️炸餃子3隻(跟餐+$18)
炸得脆,不過皮偏厚同乾。
7⃣️芥辣八爪魚壽司($15)
 8⃣️蔥吞拿魚蓉手卷 ($40)
紫菜仲幾脆,呢樣唔錯,吞拿魚蓉啖啖都食到🤤
  9⃣️真鯛壽司($24)
  1⃣️0⃣️花之戀($48)
花之戀
刺身定食
花之戀
2023-02-08 424 瀏覽
位於荃灣既隱世壽司小店 其實都bookmark左好耐 因為上網見到價錢唔貴啲魚生又幾靚就好想試下 咁岩琴晚想食日本野就即刻去左☺️🍣三文魚赤蝦帆立貝丼 💰118夜晚既丼飯包左日式沙律同味噌湯 味噌湯有唔少昆布同豆腐好足料😋 魚生睇落好新鮮 三文魚雖然唔係腩位但都好肥美 每片都切得好厚食落好滿足😚 帆立貝又係大大粒有4粒 食落好鮮甜 赤蝦好大隻仲爽口彈牙😍 魚生每款用料都好好仲比得好足👍🏻 🍣 天龍丼 💰158丼飯魚生有三文魚 油甘魚 帆立貝 赤蝦 鱆紅魚 吞拿魚 三文魚子 海葡萄🍇 魚生款式好多所以好抵🤭 今次三文魚係腩位好重油香🤤 第一次食海葡萄幾特別但唔係我杯茶😆 其餘魚生都好有質素👍🏻 全部都好鮮甜😋🍳玉子燒 💰38應該係急凍貨整返熱 唔係即刻整既 但味道唔差~ 想成餐飯冇咁dry都可以叫😝唯一有個位令我全程食得好唔開心係店鋪有啲細 抽風系統好差 所以成間舖都好油煙😣 令我全程隻眼都好澀… 食完個身都好大陣油煙味🥹 雖然食物質素好好 但要我再堂食就真係不了🫣 不過我會轉做外賣支持佢👍🏻 外賣仲有9折更加抵🥰

🍣三文魚赤蝦帆立貝丼 💰118

🍣 天龍丼 💰158

🍳玉子燒 💰38

2023-01-08 384 瀏覽
荃灣又有新日本菜叫天竜,價錢都可以就入去試,坐的位置不會太迫,各自叫定食再加一個小食,可能希望太高有點失望。銀鱈魚定食加小食$158,銀鱈魚味道都正常,白飯都大碗,加錢的唐揚雞份量都幾足,而且夠熱又雞肉嫩滑好食。角切魚生飯加小食$136,最不喜歡刺身和飯中間有不少醬汁和菜,全部一啖都沒有吃拿開咗先開始食。角切魚生質素普通不太有油脂感,新鮮度普通,飯偏濕咗少少。加錢的骨肉腸都夠熱味道正常,個湯覺得太咸飲咗2口冇飲。另外包小食 : 關東煮沒有溫度但幸好幾入味,煙三文魚正常。

另外包小食 : 關東煮沒有溫度但幸好幾入味,煙三文魚正常。
2022-12-20 273 瀏覽
係荃灣放工 唔想再出城覓食諗起路德圍居酒屋 天竜每次同朋友黎 佢地都會feedback:荃灣既價錢 中環既質素 性價比高今日懶d唔想揀 叫左個特上刺身拼盤一貫新鮮 海膽、拖羅、帆立貝、真鯛我十分滿意唯獨是唔鐘意榮螺 如果可以執執個拼盤內容 就非常好啦成為酒鬼 最鐘意係叫店長介紹有咩好sake只要你肯問 佢就會因應你既喜好介紹我最鐘意就佢地每隔一輪都會有新既selection俾你揀👍🏻順帶一提 之前食過佢個海膽帆立貝漢堡 真係好味到癲 帆立貝夾住一大啖海膽 好正!不過!記得一黎到 影一張相就好食啦如果唔係紫菜淋左就會失色唔出城 又想食好野 我會揀呢度🤙🏻
係荃灣放工 唔想再出城覓食

諗起路德圍居酒屋 天竜
每次同朋友黎 佢地都會feedback:
荃灣既價錢 中環既質素 性價比高

今日懶d唔想揀 叫左個特上刺身拼盤
一貫新鮮
海膽、拖羅、帆立貝、真鯛
我十分滿意

我最鐘意就佢地每隔一輪
都會有新既selection俾你揀👍🏻

順帶一提 之前食過佢個海膽帆立貝漢堡
真係好味到癲
帆立貝夾住一大啖海膽 好正!
不過!記得一黎到 影一張相就好食啦
如果唔係紫菜淋左就會失色

唔出城 又想食好野 我會揀呢度🤙🏻

2022-10-03 334 瀏覽
朋友仔住附近,係呢度搵左間性價比高嘅居酒屋,好彩早少少黎到,唔係就冇位了。好,坐低睇下有咩好食先。海膽五色丼定食,一個定食,有湯,前菜,小食,好抵食啊!炸雞,玉子都有兩件,我地可以share食。丼飯啲海膽多到滿瀉,又鮮甜,帆立貝大粒,晶凝通透,仲有鮮紅色吞拿魚,舖滿成個丼飯。三文魚腩刺身,帆立貝刺身,三文魚腩切得好靚,而且脂肪油份都好重。唐揚豆池魚,連魚仔都咁有心機排到咁靚,個魚仔炸得好香口,食落裡面都好有肉。燒芝士年糕,外皮夠薄,咬落軟綿綿流心芝士。芥辣八爪魚,有時壽司我都會點呢個,因為果種芥末嘅辣,配埋八爪魚嘅爽脆,好刺激。

好,坐低睇下有咩好食先。

燒芝士年糕,外皮夠薄,咬落軟綿綿流心芝士。

2022-09-23 217 瀏覽
荃灣路德圍有間隱世日式小店天竜,食物高質加上近期換左餐牌,食指定菜式仲有85折優惠, 價錢合理去開荃灣絕對要去探店。今次同謙謙來就叫左以下的美食⬇️⬇️⬇️❤️ 海膽五色丼定食 ~ 成份定食放低時有點驚訝😱咁多份量嘅, 有兩件厚燒玉子,一件凍豆腐, 有兩件炸雞在面的沙律,心諗咩事呀!每樣都咁精緻,一絲不苟。 主食海膽丼直頭正到暈 ,我比佢3大件的海膽溶化左,入口好creamy ,呢碗仲要有拖羅有帆立貝有赤蝦有拖羅蓉😍😍成碗都係我最愛的,拌飯食一流。🥚 茶壺蛋 ~ 跟定食加12蚊好抵呀!雞蛋蒸得好滑入面仲要有蟹柳和蝦肉。❤️ 三文魚帆立貝赤蝦定食 ~ 謙謙選佢自己最愛的丼,見佢食赤蝦食到咁滋味就知幾鮮甜, 佢拌勻蟹籽再用肥美三文魚包住飯一口過,佢話超豐富喎。❤️ 三文魚刺身 ~ 3 片厚身肥美的三文魚。❤️ 帆立貝刺身 ~ 4件 鮮甜美味的帆立貝。❤️ 蟹肉忌廉餅 ~ 外脆內 creamy 的蟹肉忌廉餅。

今次同謙謙來就叫左以下的美食⬇️⬇️⬇️

❤️ 三文魚刺身 ~ 3 片厚身肥美的三文魚。

❤️ 帆立貝刺身 ~ 4件 鮮甜美味的帆立貝。

❤️ 蟹肉忌廉餅 ~ 外脆內 creamy 的蟹肉忌廉餅。
2022-09-21 802 瀏覽
收工之後,跟另一半商量吃什麼好,我們不約而同都想食日本菜,記得上次經過一間日本小店,主要食定食,我們這晚就一試!雖然店子小小的,感覺乾淨整潔,招呼我們的應該是老闆,十分友善,有時見到老闆會跟客人聊天,好有家庭式感覺,有點像「深夜食堂」的氣氛!用qr code落單,除了定食,還有單點菜式,有各種串燒,刺身,壽司等等。有很多特色食物!還有一個很吸引的飲品放題,有燒酎、清酒、梅酒等等,喜歡飲酒的朋友一定好開心!這裡的氣氛也很適合跟好友來聊天,「飲返幾杯」!特上壽司定食有壽司6貫、唐揚炸雞、玉子燒、三文魚子凍豆腐和熱蕎麥麵!好豐富呀!炸雞做到外脆內嫩,雞腿肉好juicy,加了柚子蜜,甜甜地特別滋味!三文魚子凍豆腐好開胃!壽司飯上面的料好大件,尤其三件魚,全部都是超厚切,竟然可以食到深海池魚和金目鯛,好驚喜!好新鮮,魚肉都好彈牙,魚的香氣在口腔徘徊!牡丹蝦一樣出色,大隻、鮮甜、爽口!大大粒三文魚子在口裡破開,鮮!還有最愛的海膽,是馬糞海膽,質感creamy,好甜,ichiban!海膽五色丼定食五色丼也很吸晴,除了有相當份量的馬糞海膽,還有拖羅蓉、中拖羅、帶子和牡丹蝦!蝦頭都好甜!拖羅蓉油香十足,

用qr code落單,除了定食,還有單點菜式,有各種串燒,刺身壽司等等。
有很多特色食物!

特上壽司定食
三文魚子凍豆腐好開胃!

牡丹蝦一樣出色,大隻、鮮甜、爽口!
大大粒三文魚子在口裡破開,鮮!

海膽五色丼定食
蝦頭都好甜!拖羅蓉油香十足,不膩!中拖羅無筋!帶子厚肉鮮甜!額外加了個茶碗蒸,蛋好滑又有鮮味!

埋單先發現原來堂食或者外賣都有85折,感覺好抵,因為真心值,食材質素好好,特別是壽司,跟omakase拍得住,值得再encore!
2022-09-20
2022-09-20 214 瀏覽
近著荃灣地鐵站的路德圍一向餐肆林立,其中這間日式居酒屋,主打多款時令新鮮刺身及酒品,店內裝修充滿傳統的居酒屋風格,除了單點產品外,還有午市和晚市套餐,價錢非常划算,適合與朋友聚會。喜歡這裡的碗碟每隻形狀不同之餘,又有不同的圖案好可愛。火炙穴子海鮮丼定食 - $180堆砌得如山般的刺身,特別有口感的厚切,再經火炙逼出魚油香,增添香氣,尤其三文魚和左口魚這兩款重油脂,特別甘香;還有爽滑彈牙的魷魚、雪白厚肉的帆立貝和肉質纖細又清甜的穴子,加上爽脆的蟹籽好鮮美。定食還配有前菜、沙律、小食和麵豉湯,喜歡根據主食而安排不同款式,有玉子燒、日式漬物滑豆腐和炸雞。鵝肝安格斯牛肉丼定食 - $170日式醬炒的牛肉帶鹹香,安格斯的牛味更是濃郁且富油香,還有紮實且綿密的鵝肝,入口即化的油香久久不散;這款定食適比較多刺身,有厚切的三文魚、三文魚柚子醋沙律和日式炸餃子。牛舌塩燒(2本) - $65兩串串滿厚切的牛舌,有著豐富的油脂和濃香牛味,口感相對上爽脆又帶點煙韌。蟹捧蟹膏玉子燒 - $78一層又一層的玉子燒好鬆軟柔嫩,流出滑溜的蛋汁,包裹著甘香的蟹膏和甘甜的蟹捧,能吃到濃厚的蛋香,有少少甜滋滋味。燒味醂魚乾
火炙穴子海鮮丼定食

鵝肝安格斯牛肉丼定食
三文魚柚子醋沙律
三文魚&日式炸餃子

鵝肝安格斯牛肉丼定食 - $170
牛舌塩燒(2本)

牛舌塩燒(2本) - $65
蟹捧蟹膏玉子燒

蟹捧蟹膏玉子燒 - $78
燒味醂魚乾

燒味醂魚乾 - $60
香脆煙韌的魚乾有著清香的魚脂香,香甜的味醂更能帶出魚的鮮味。

現在晚市堂食之定食類別以及外賣自取滿$100更可享85折優惠,優惠直至另行通知。
2022-09-19
2022-09-15 119 瀏覽
天竜 (荃灣)荃灣昌泰街11號地舖今日終於同到Zita去食飯,太開心啦🥳。鵝肝多士$58鵝肝相當香口唔油膩,入口即溶,口感綿綿滿滿肝油甘,多士烘焗鬆脆。中落卷$60吞拿魚蓉好鮮味,細細粒易入口,一啖一粒,食到停唔到,yummy。加拿大海膽壽司$98海膽佈滿軍艦頂面,入口海水味濃烈,及後鮮甜。冬菇串燒$35燒烤熱到剛剛好,冬菇多汁,肉質鮮嫩,素食者又想食香口嘢就最啱。茄子田樂$55造型可愛,係鐘型嘅矮瓜🍆刀工平均切割,肉質鮮嫩易甩口。極上壽司盛盒$28810件壽司非常新鮮,有海膽、魚子、厚切帶子、蝦🦐、鯛魚、深海池魚、三款拖羅。拖羅肉質鮮嫩好味😋所有魚鮮都冇腥味,有海鮮鮮甜,帶子同蝦有驚喜,特別爽彈。
天竜 (荃灣)
荃灣昌泰街11號地舖

今日終於同到Zita去食飯,太開心啦🥳。

鵝肝多士$58

中落卷$60

加拿大海膽壽司$98
海膽佈滿軍艦頂面,入口海水味濃烈,及後鮮甜。

冬菇串燒$35

茄子田樂$55
造型可愛,係鐘型嘅矮瓜🍆刀工平均切割,肉質鮮嫩易甩口。

極上壽司盛盒$288
平時去荃灣食飯,常到路德圍和大河道之間,是荃灣區平靚正的美食街,但普遍是大眾化的質素,抵食為主,但今次第一次食到,既抵食又質素好的餐廳,感覺十分幸福又滿足! 餐廳主打日本菜,以刺身壽司或丼飯為主,除了單點選擇很多,晚市套餐是超值之選!價錢由100元起,主食以外有幾款小碟前菜餐湯沙律,店員仲話有85折,所以打動了我和朋友入座晚餐。 在QR code下單,選擇十分多,特別吸引是刺身的類型很齊全,最愛食的海膽,拖羅,鵝肝,牛肉,時令刺身魚等等,想不到這裡全部都有,而且套餐很抵食,還有炸物小吃啤酒日本酒,結果我們點了2個套餐,加配串燒,食完也覺得性價比高,刺身優質新鮮,值得再來。=海膽五色丼定食 $280=包括中拖羅,赤蝦,帆立貝,日本海膽,拖羅蓉。最特別是每款刺身的份量十分多,例如海膽的份量足以蓋過整碗丼飯!海膽口感甘甜鮮味,因為足料,每一口都有滿足感覺。中拖羅有兩片,厚身的切法加上魚油豐富,真的入口即溶,很肥美鮮甜!赤蝦大隻又彈牙,甘香嫩滑;拖羅蓉同樣份量很多,粉嫩又滑口,而丼飯配上芝麻和香蔥。除了刺身飯,還有餐湯,魚籽豆腐前菜,玉子燒2件,炸雞2件,質素穩定,整體十分滿足。=鵝肝安格斯牛

=海膽五色丼定食 $280=

=鵝肝安格斯牛肉丼定食 $158=
安格斯牛肉以薄切煮法,配上洋蔥和牛汁,每片肥瘦均勻又唔會鞋身,令人一食再食!牛肉份量很多,同樣覆蓋整個飯,而鵝肝比想像更大塊,經過煎香,油脂爆滿,除了牛肉飯,定食跟餐湯,三文魚沙律菜,三文魚刺身3片,炸餃子2隻,刺身口感新鮮肥美,高質!

=鹽燒牛舌串燒2本 $65=
看到價錢很優惠,本身期望不高,卻十分驚喜!牛舌很爽口,烤得燶邊而內嫩,加上少少鹽調味,厚厚的切法令口感不錯,性價比高!

=雞軟骨串燒2本 $40=
不得了,以為外表普通,原來食落香口脆口,即燒的口感加上雞軟骨煙韌夠爽,是高質的串燒。
  • 鹽燒牛舌
  • 鵝肝安格斯牛肉丼定食
  • 海膽五色丼定食
2022-09-11 114 瀏覽
今日帶朋友去食我最鍾意食嘅日本嘢,個環境都幾靚佢教落食日本嘢一定要食螢光魷魚🦑,所以我哋就叫咗一份,螢光魷魚沖漬 $38,呢個價錢都唔貴,原來真係好好食😋唐揚雞軟骨粒 $50好耐冇食過以前成日食日本菜都要叫,一定要多沙律醬咩都想食心大心細就叫咗兩個定食,乜都有啲而且價錢好合理~晚市定食全部都有85折,路德圍我又有新飯堂啦😍全部定食都係有沙律,前菜,小食,麵豉湯,絕對唔求其。海膽五色丼定食 HK$292呢個入面有帆立貝,海膽,拖羅,蔥吞拿魚,牡丹蝦,嚟到嘅時候嘩咗一聲,因為我估唔到刺身咁靚,新鮮又大片。最過分嘅係呢個定食我竟然唔識分沙律前菜同小食,因為一啲都唔似平民嘅壽司店,佢係食三文魚籽凍豆腐,玉子燒,唐揚炸雞。平時咁嘅質素就咁一個飯都已經要呢個價錢,仲包埋咁高級又多份量嘅嘢食,兩個女仔食一份已經好夠飽,真係勁抵食鵝肝安格斯牛肉丼定食 $158係人都知我除咗拖羅愛好者,其實仲係鵝肝愛好者。俾個藉口自己要食一冷一熱🤭牛肉唔會好韌,而且調味幾香,配埋飯食一流,鍾意食牛丼嘅人可以試呢個,而且價錢好合理,佢嘅定食更有驚喜嘅係竟然配咗三文魚刺身,煙三文魚沙律菜同埋餃子,所以佢個價錢係絕對合理,份
今日帶朋友去食我最鍾意食嘅日本嘢,個環境都幾靚

唐揚雞軟骨粒 $50
好耐冇食過以前成日食日本菜都要叫,一定要多沙律醬

全部定食都係有沙律,前菜,小食,麵豉湯,絕對唔求其。

海膽五色丼定食 HK$292

鵝肝安格斯牛肉丼定食 $158
牛肉唔會好韌,而且調味幾香,配埋飯食一流,鍾意食牛丼嘅人可以試呢個,而且價錢好合理,佢嘅定食更有驚喜嘅係竟然配咗三文魚刺身,煙三文魚沙律菜同埋餃子,所以佢個價錢係絕對合理,份量又多

定食仲可以加$12要一個嘅蒸蛋,佢嘅蒸蛋都幾香,但係我哋兩個人食到好飽,飽到差啲要猜咗佢黎食😂

但係俾我見到甜品,而且唔係好普通嗰啲泡芙,布甸,我忍唔住就叫咗!!!!

抹茶蕨餅$30
我超鍾意食蕨餅,佢又係價錢唔貴,開頭冇諗過佢咁多件,真係出乎我意料

水信玄餅 $28
賣相好靚,而且好動L,俾我玩咗佢好耐,真係睇得又食得😍
2022-09-06 111 瀏覽
見到有晚市有定食套餐,就點左個海膽五色丼個人喜歡茶碗蒸便加配茶碗蒸,但原來定食好多野食😮好豐富,有刺身飯、麵豉湯、小食、沙律、冷盤。隻蝦同帶子都好大隻、拖羅好味啊,海膽又不腥,吞拿魚蓉配飯真係好正。朋友點左鵝肝安格斯牛肉丼定食,鵝肝配牛基本上冇得輸,同樣有好多款食物,最令我驚喜是大家的小食、沙律及冷盤都不一樣,總之就好豐富,有炸雞又有餃子同玉子,基本上所有小食都有少少,最中意可以互相分享試好多野。因為冇為意定食有咁多野,仲叫左豬腩肉串燒同京都九条䓤玉子燒。豬腩肉串燒好香好juicy,玉子燒都好食😋

見到有晚市有定食套餐,就點左個海膽五色丼

這家荃灣小店,地方不算大,但老闆用心經營。食物質素不錯👌。我第一次在這裡食了一個安格斯牛肉烏冬及炸塘魚仔。我覺得好食呀!友人又食烤飯團🍙,都不錯👍🏻!另外軟殼蟹手卷份量都大,不過我個人略嫌不夠軟殼蟹。我們都幫襯了幾次,有次食了烤鰻魚,好肥美,好好食😋呀!而友人也特別喜愛燒牛舌。佢話好食!但由於我自己一直都不食牛舌,因此,我不能評論。至於,早排食了天龍的魚生飯。我哋點了弓兩款,有三文魚腩,有帶子,有魚子,有吞拿魚。我覺得好鮮甜,好味道!讚!友人話食過這間的炸生蠔🦪。都十分之鮮味,我自己便未試過,不過,我下次都想試下試。睇下是否真的咁好味!哈哈😆!總結,呢間價錢不算好好平,但也未算好貴。但食物品質不錯!因此會繼續支持小店!😊
這家荃灣小店,地方不算大,但老闆用心經營。食物質素不錯👌。
友人又食烤飯團🍙,都不錯👍🏻!
另外軟殼蟹手卷份量都大,不過我個人略嫌不夠軟殼蟹。

我們都幫襯了幾次,有次食了烤鰻魚,好肥美,好好食😋呀!

• 三文魚帆立貝丼