2023-12-20
入咗間店,一股甜品香撲鼻而來,真係叫人心癢難耐啊😋!隨手攞咗個豬柳包,外皮焗得啱啱好,咬落去卜卜脆,豬柳香噴噴,加埋嗰層蕃茄醬味道好濃郁,幾滋味!芝士融化得啱啱好,有種溫暖嘅口感,實在係好食得滯!之後試咗當日店員推介嘅New York Cheese Cake,真係正喎!芝士味濃郁得黎又不會過於膩口,略帶點酸,係咁樣令整件蛋糕有層次感。質地雖然唔算係好滑嘅那種,不過都幾濃稠,食落口有份量感。最後係雲呢嗱cupcake同埋芒果木糠布甸啦🍰🥭。雲呢嗱cupcake表面嗰啲糖餅超甜,但底層嘅蛋糕就啱啱好,微甜帶點雲呢嗱嘅香氣,真係幾特別。至於芒果木糠布甸,芒果甜中帶點微微酸,爽口得嚟,同底部嘅餅碎和忌廉一齊嚟,口感層次好豐富,每一啖都令人回味無窮!總結,呢間優雅又唔失親民感覺嘅店真係可以滿足到你對甜品嘅各種味蕾想像。落次記得要試下士多啤梨木糠布甸,聽講好似又係另一番滋味架!😍