2023-02-08 52 瀏覽
這間位於油麻地的串燒店,有過百款的串燒及海鮮,另外還有多款意粉及飯,串燒亦有大中小及Bb辣可供選擇。安格斯牛肋串牛肋肉燒至表面焦香,但肉質嫩腍。鹽燒牛舌牛舌厚切粒狀,十分彈牙。司華力腸燒至表面香脆,已切成片,方便大家分享。煙肉露筍卷露筍用了最嫩的部份,十分爽脆,煙肉油份滲入露筍內。串燒豆腐豆腐燒至表面焦脆,中間juicy。鹽燒白鱔白鱔燒至表皮香脆,肉質雪白彈牙,十分新鮮。墨西哥薄餅芝士雞肉墨西哥餅燒至金黃色,中間夾滿了大量的芝士、雞肉及墨西哥青辣椒,入口拉絲,帶點辣香,十分惹味。

安格斯牛肋串
牛肋肉燒至表面焦香,但肉質嫩腍。

鹽燒牛舌
牛舌厚切粒狀,十分彈牙。

司華力腸
燒至表面香脆,已切成片,方便大家分享。

煙肉露筍卷
露筍用了最嫩的部份,十分爽脆,煙肉油份滲入露筍內。

串燒豆腐
豆腐燒至表面焦脆,中間juicy。

鹽燒白鱔
白鱔燒至表皮香脆,肉質雪白彈牙,十分新鮮。

2023-02-08 30 瀏覽
今晚經朋友介紹來到旺角砵蘭街的「好燒式」吃晚餐,嚐嚐這裏的串燒和荷葉飯。餐廳不大,但也整潔舒適。餐牌上的選擇非常多,但常常吃豬牛羊豬串燒,有點膩,今晚叫了一些海鮮。這裏的串燒都是即叫即燒,新鮮之餘,也香噴噴的。“日式汁燒魷魚筒”,原條烤魷魚,鹹香味突出,烤得不太乾,仍保持肉汁。加上醬汁入味,帶微辣,特別惹味。“鹽燒白鱔”,燒得魚片香脆,鱔魚肉肉質爽滑,油脂豐富,入口甘香,有驚喜。“鮑魚汁海鮮荷葉飯”,朋友好介紹,是必食之選。賣相不俗,荷葉包上有車厘茄點綴。荷葉既有荷葉的清香,亦滲透著海鮮的鮮味。材料有蜆仔、蝦、雞蛋、素鮑魚,加上鮑魚汁,相當入味。而且份量不少,二人食用,綽綽有餘。這裏的串燒味道不錯,火候控制得宜,能夠保留食物本身的鮮味。

這裏的串燒味道不錯,火候控制得宜,能夠保留食物本身的鮮味。

2023-02-05 359 瀏覽
上次等個仔放補習班的時候,行行下見到這間“好燒式”串燒專門店🍢已經好想試,今日放工經過當然要試下😆。店舖面積不算大,但裝修得簡潔企理,坐得舒服,以串燒店來說,真是十分難得🥰。餐牌📃食物選擇不少,除了串燒以之外還有意粉🍝、薄餅🍕、小食等。黑松露菌蝦多士(4件) $66多士🧇炸得非常脆,上面舖上一層蝦膠🦐再加一些黑松露醬,一口咬下口感豐富,松露味香濃☺️。日式汁燒魷魚筒 $88鱿魚🦑新鮮味香,肉質軟熟有彈性,燒得剛剛好👍,外面乾身內裡軟腍,點上泰式辣椒汁一齊食,惹味又香口😋。鹽燒牛舌串 $30燒牛柳 $20羊肉串 $20豬頸肉串 $20餐廳主打串燒🍢,我當然要試下啦🥰,肉類串燒全部都燒得剛剛好😍,外面燒得乾身香口,調味適中帶淡淡香辣味😋。牛舌👅和牛柳🐂都肉質軟腍有牛味,羊肉🐏味香帶微微的騷味,豬頸肉🐖肉香口軟腍帶油香。整體串燒餐廳處理得非常出色💯。總括而言,食物出得快,質素好,價錢合理,店員服務細心,下次一定要帶埋阿仔再食多次😋。

黑松露菌蝦多士(4件) $66

• 鹽燒牛舌串
  • 羊肉串
  • 日式汁燒魷魚筒
2K
平日放假的好處就是整條街人不多,所有地方都唔多人,唔洗同人迫。同朋友齊齊訓到晏一晏先起身,可以直接食brunch, 發現好燒式串燒專門店最近原來推出咗個happy hour套餐, 1塊大大的澳洲M4和牛封門柳配上薯格,再加墨西哥薄餅,再配上大大杯的生啤,超級爽😆====—====—====—====—🎈 𝐻𝒶𝓅𝓅𝓎 𝐻𝑜𝓊𝓇套餐🎈🥩澳洲M4和牛封門柳(200g)和牛封門柳可以選擇生熟程度,和牛條紋清晰,肉質香嫩,牛味突出👍🏻👍🏻🥔薯格香脆可口的薯格最適宜在下午茶時段享用,配上三款醬汁更添風味。🌮墨西哥薄餅芝士雞肉/黑松露雜菇墨西哥薄餅選了墨西哥薄餅芝士雞肉,厚厚的芝士配上雞肉富豐富口感,滋味滿滿!🍺生啤500ᧁׁ ᥊ׁׅ 2杯大大杯的生啤真令人興奮😆和朋友聊聊天,很快便渡過平凡的一天!====—====—====—====—.📌店名:好燒式串燒專門店’📍地址:旺角砵蘭街110號地下

====—====—====—====—
🎈 𝐻𝒶𝓅𝓅𝓎 𝐻𝑜𝓊𝓇套餐🎈
🥩澳洲M4和牛封門柳(200g)

🥔薯格

2022-11-04
  • 墨西哥薄餅芝士雞肉
  • 墨西哥芝士雞肉薄餅
2022-11-21 181 瀏覽
▫️正餐唔想食咁多野,打算食幾條串燒過下口癮就算🍢 又係同自己講都係低碳食物姐😼🍆 蒜蓉燒茄子 $38▫️串燒必嗌燒茄子😍 原條上好大條🍆 舖滿蒜蓉🧄、蔥花同辣椒粉好香口🌶 仲俾埋鉗仔方便夾黎食⚒🫕 白酒忌廉煮藍青口 $128▫️小型青口好新鮮,肉質肥美又漲卜卜🧏🏻‍♀️ 配埋香濃忌廉汁一齊食好夾,食食下就清左成碟🤭🦪 蒜蓉燒蠔 $36▫️蠔好肥美同唔腥🦪 落左好多蒜蓉好香🧄 咬落啖啖肉又夠juicy💦 🦑 日式汁燒魷魚筒 $88▫️魷魚爽口彈牙,調味同燒烤時間都岩岩好,唔會過韌🤘🏻🍳 厚燒玉子 $22▫️玉子燒好甜好好食😙🐖 蔭功豬 $28▫️個名好搞笑😆 微微冬蔭功味,豬肉唔韌🐷👅 鹽燒牛舌串 $30▫️好厚身之餘咬落夠淋,燒得岩岩好🐮🍍 菠蘿 $20▫️壓軸出場係我至愛既燒菠蘿😍 原條菠蘿上碟,好清甜無渣🍍 仲細心地切成一塊塊方便食🥰🍺 青島啤酒 $33▫️食串燒無啤酒硬係覺得爭啲野🍻 冒住有啤酒肚風險都要飲🤪🫖 津路烏龍茶 $20▫️串燒黎講價錢唔算貴🤑 食住串燒飲啤酒🍻 再同朋友吹下水都係一個幾唔錯既選擇🫶🏻

🍆 蒜蓉燒茄子 $38

🫕 白酒忌廉煮藍青口 $128

🦪 蒜蓉燒蠔 $36

🦑 日式汁燒魷魚筒 $88
▫️魷魚爽口彈牙,調味同燒烤時間都岩岩好,唔會過韌🤘🏻

🍳 厚燒玉子 $22
▫️玉子燒好甜好好食😙

🐖 蔭功豬 $28
▫️個名好搞笑😆 微微冬蔭功味,豬肉唔韌🐷

👅 鹽燒牛舌串 $30
▫️好厚身之餘咬落夠淋,燒得岩岩好🐮

🍍 菠蘿 $20

🍺 青島啤酒 $33
▫️食串燒無啤酒硬係覺得爭啲野🍻 冒住有啤酒肚風險都要飲🤪

🫖 津路烏龍茶 $20

同朋友係旺角整頭髮 整之前覺得要食啲野碌碌openrice發現呢間好燒式串燒專門店係油麻地a1行3分鐘就到 方便快捷急不及待去試試餐廳樓底夠高 冷氣夠大 通風夠好唔怕食完會一身串燒味食串燒點可以冇燒茄子?蒜蓉燒茄子$38 一啲燶味都冇 啖啖肉 仲要好juicy 必叫!牛油金菇包$38超香牛油味 金菇煮到好林 唔會咬唔爛又或者攝晒喺牙度 可以盡情咁食安格斯牛肋$30西班牙黑毛豬肋$30雞腎$19燒雞胸軟骨$33豬頸肉$20蔭功豬$28煙肉蘆筍卷$22七串串燒全部都燒得好出色 師傅控制得啱啱好唔會唔熱 唔熟 唔會燒到太鞋霎霎 乾爭爭而且一啲冰鮮味都冇 每一啖都係充滿肉味 又唔會太咸 得啲醃製味 高質!白汁芝士燒蠔$36蠔嘅大細合理 無怪味 超香芝士味 仲要有拉絲效果鍾意食芝士嘅朋友一定唔可以錯過另外店員仲推介左今日嘅優惠蒜蓉燒扇貝2隻 $108蒜香味十足 店員仲好細心將啲內臟去除左先上枱 爽口彈牙最後仲有做甜品嘅朱古力香蕉$21勁香朱古力同埋香蕉味 估唔到加埋一齊係咁夾!加罐涼茶$18食串燒怕熱氣 打打底 清熱氣 點食都唔怕!每人都係245蚊左右 抵食 滿足 開心同朋友黎吹水一流
同朋友係旺角整頭髮 整之前覺得要食啲野
碌碌openrice發現呢間好燒式串燒專門店
係油麻地a1行3分鐘就到 方便快捷
急不及待去試試

餐廳樓底夠高 冷氣夠大 通風夠好
唔怕食完會一身串燒味

食串燒點可以冇燒茄子?

蒜蓉燒茄子$38
一啲燶味都冇 啖啖肉 仲要好juicy 必叫!

牛油金菇包$38

鍾意食芝士嘅朋友一定唔可以錯過

另外店員仲推介左今日嘅優惠蒜蓉燒扇貝2隻 $108
蒜香味十足 店員仲好細心將啲內臟去除左先上枱 爽口彈牙

最後仲有做甜品嘅朱古力香蕉$21
勁香朱古力同埋香蕉味 估唔到加埋一齊係咁夾!

加罐涼茶$18
食串燒怕熱氣 打打底 清熱氣 點食都唔怕!

每人都係245蚊左右 抵食 滿足 開心
同朋友黎吹水一流
嚟到呢條街 好想食串燒 見到呢一間門面睇落都唔錯 呢度嘅餐牌選擇都幾多 除咗平時就咁串燒之外都有一啲小食 麵飯就咁睇已經覺得好吸引 ! 仲有自己製嘅辣醬 簡直係精華 呢一餐簡簡單單但係超級滿足 下次會再嚟 ♥︎鮑魚汁海鮮荷葉飯 $98 估唔到 呢個真係必定推介 裏面有好多海鮮 瑤柱仔 蜆肉 鮮甜成個聞落去熱辣辣香噴噴 食落去啲飯好棉 食唔停口 仲要大大份 ♥︎蒜蓉燒茄子 原條 $38 香噴噴 可以自己落調味 ♥︎牛柳串 $20 牛味濃郁 燒得剛剛好 唔會太熟 又唔會太韌♥︎鹽燒白鱔 $48脂肪好重 肥美飽滿 入口鮮甜 ♥︎冬瓜茶 $18 係一支裝的
嚟到呢條街 好想食串燒
見到呢一間門面睇落都唔錯

呢度嘅餐牌選擇都幾多

除咗平時就咁串燒之外都有一啲小食 麵飯

就咁睇已經覺得好吸引 !
仲有自己製嘅辣醬 簡直係精華

脂肪好重 肥美飽滿 入口鮮甜

♥︎冬瓜茶 $18
係一支裝的
2022-11-13 57 瀏覽
串燒是香港人很喜愛的食物之一。空閒的時候也喜歡到串燒店吃上幾串,談天聚舊。這是我們就來到位於旺角的好燒式。這間餐廳的裝橫新淨,企理,坐得也很舒服,很適合聯誼聚舊。我們點了燒雞胸軟骨串,秋葵,豬仔髀,牛柳串,日本芝士年糕,七味魚翅和芝士雞肉墨西哥薄餅。首先上了七味魚翅,其實是燒魔鬼魚翅,燒得很入味很香口,而且分量也很多,性價比高。作為一個下酒小菜絕對是不錯的選擇。另外就上了林林種種各式各樣的串燒。燒雞胸軟骨串,這是我們第一次嘗試,感覺非常良好。燒雞胸軟骨口感爽脆,而且調味剛剛好,咸道辣度適中。很惹味很可好食~燒秋葵,食材新鮮,燒的熟度剛剛好,外面燒得脆口,內裏鮮嫩。很好食,而且不貴,可以試一試。燒豬仔脾,一份有兩支,份量足,好抵食! 而且燒得外脆內軟,鮮嫩多汁,調味也很好,不會有豬的腥味,推介大家一試。串燒店當然不少得牛柳串,我們也點了來試一試。牛柳醃得很入味而且燒得很冧很滑。除了串燒的調味料外也能吃得出濃烈的牛肉味。很美味!燒日本芝士年糕,外脆內暖,米香味很足夠。芝士也燒到溶化,能夠拉岀芝士絲,好食!最後是芝士雞肉墨西哥餅,芝士和雞肉的份量很多,啖啖都是芝士和雞肉。墨西哥餅的表皮也很香

另外就上了林林種種各式各樣的串燒。

最後是芝士雞肉墨西哥餅,芝士和雞肉的份量很多,啖啖都是芝士和雞肉。墨西哥餅的表皮也很香脆,上菜的時候還是熱辣辣的!非常好食!
話說我地已經唔係第一次食呢間但次次都唔記得個名要係條街行黎行去先認到今次我決定冒住以後會full house既風險都要寫食評記錄低🤭▫️兩個人dinner竟然叫到咁多樣仲要上菜快🥹比起CWB有間好高評分既串燒店等到我就黎低血糖暈低 (等左50分鐘先黎2串)真心覺得食串燒吹水 飲酒 慢慢嘆但唔係叫佢慢上菜慢成咁越講越火 好啦 都係言歸正傳講返呢一間串燒店❤️▫️由於樣樣都好好味我五⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️係俾推薦同下次我必Encore四⭐️⭐️⭐️⭐️即係都好好味既P.S. OpenRice見有幾個食評話牛舌好un?!我食覺得唔un呀 厚切 正 好好味▫️至於如果一定要講有咩缺點廁所比較dirty▫️建議:1. 飲品選擇唔多,我想下火消滯,所以自備夏枯草2. 每次唔好Order咁多,我地分左3輪,咁就可以keep住d食物熱食啦,因為冷氣都大
話說我地已經唔係第一次食呢間
但次次都唔記得個名
要係條街行黎行去先認到
今次我決定冒住以後會full house既風險
都要寫食評記錄低🤭
兩個人dinner竟然叫到咁多樣
仲要上菜快🥹
比起CWB有間好高評分既串燒店
等到我就黎低血糖暈低 (等左50分鐘先黎2串)
真心覺得食串燒
吹水 飲酒 慢慢嘆
但唔係叫佢慢上菜慢成咁
越講越火 好啦 都係言歸正傳
講返呢一間串燒店❤️
由於樣樣都好好味
我五⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️係俾推薦同下次我必Encore
四⭐️⭐️⭐️⭐️即係都好好味既
P.S. OpenRice見有幾個食評話牛舌好un?!
我食覺得唔un呀 厚切 正 好好味
至於如果一定要講有咩缺點
廁所比較dirty
建議:
1. 飲品選擇唔多,我想下火消滯,所以自備夏枯草
2022-10-29
2022-11-09 36 瀏覽
串燒鋪喺旺角都唔少,突然今日好想燒下嘢食,今日行過依間串燒鋪就知道嚟緊會有好消息嘅好燒式,叫得好燒式就入去坐低。牛油金菇包 $38上枱打開錫紙出哂煙熱辣辣,牛油味濃👍,金菇嫩滑爽脆😋。䕃功豬 $28豬肉味濃,食落啖啖肉,加埋啲調味料仲要係熱辣辣咁食😋,非常惹味。安格斯牛肋串 $30牛肉彈牙得嚟有少少🤏脂肪,味重得嚟唔會over,點埋佢嘅辣醬仲開胃。😋羊肉串 $20羊肉最緊要係臊得嚟唔可以過咗火,唔帶點臊又唔似食羊🤣,依串羊肉有點臊點夾埋調味料恰到好處👍。白酒忌廉青口扁意粉 $128上枱嘅時候眼見嘅青口量係完全估唔到,青口食落知道係當做嘅狀態,真係有啲喜出望外。意粉🍝真係無諗過喺串燒店可以有意大利餐廳🍴水準👍,軟硬適中,白汁味濃😋。

牛油金菇包 $38

上枱打開錫紙出哂煙熱辣辣,牛油味濃👍,金菇嫩滑爽脆😋。

䕃功豬 $28

安格斯牛肋串 $30

羊肉串 $20

白酒忌廉青口扁意粉 $128

2022-10-23
  • 牛油金菇包
2022-11-07 461 瀏覽
終於等到放寬食肆營業時間,約朋友食飯都唔使就住就住店舖關門。週末仲可以盡情晚飯宵夜直落🍴🌟🍺🍷🍾 🥳🥳今日下午一於來round happy hour熱身一下😎位於旺角砵蘭街「好燒式串燒專門店」,新推限定Happy Hour Tea Set 😋Happy Hour 套餐包括(7:30pm前離座):-澳洲M4和牛封門柳 (200g) 配薯格 一份-麥西哥薄餅1份- 生啤(500mL)兩杯M4 Grade 封門柳外層煎烤得焦脆,order了五成熟。雖然油花唔多,但味道濃郁肉汁豐富,越嚼越有味道!👍🏻😋薯格即叫即炸,香口到不得了!更可以蘸軟滑嘅芝士醬特別美味。😋👍🏻墨西哥薄餅即叫即做熱辣辣,內有雞肉和刺激嘅墨西哥辣椒🌶🌶,風味十足!旺角分店有Hoegaaden🍺 生啤,超爽!放工啤一啤仲有澳洲封門柳,加上脆薯格同墨西哥薄餅,豐富高質happy hour set 😋😋 🥳除了雞、牛、羊、豬等,還有多款燒烤海鮮🦐🦑🐙🦞,計劃下次再來串燒大雜燴😋🌟

今日下午一於來round happy hour熱身一下😎

Happy Hour 套餐包括(7:30pm前離座):
-澳洲M4和牛封門柳 (200g) 配薯格 一份
-麥西哥薄餅1份
- 生啤(500mL)兩杯

下午茶
《好燒式 》一間我私心既港式串燒店😚兩年幾前上網搵有咩食,機緣巧合黎到幫襯🤣一試就愛上左佢 耐不耐就會黎食如果想黎食,最好一定要打電話book定位🥰我鍾意佢呢原因 佢鋪頭唔算大,但staff都好熱情會搭下嗲同你吹水🤣但又唔會老尷題外話:次次黎到必叫啤酒🍻有次我唔飲得,叫左支烏龍茶醒神佢地就笑鬼我邊個飲唔掂,大家有互動氣氛幾好🍡講返食物,佢既串燒種類其實有好多 而我最鍾意係雞軟骨、牛舌、羊肉、京蔥、韭菜花、燒茄子(原條/切片)識食一定原條食,d蒜多到不得了,🥢夾起成梳茄子包住蒜蓉😍海鮮係時價💰次次唔同,可以問聲先。我就食過蒜蓉燒扇貝、聖子同燒蠔、鹽燒白鱔😋全部都好香好好食👍🏻整體而言,串燒每串價錢$20左右,選擇多,除左串燒,餐廳其實仲有其他主食,食物高質 性價比高👍🏻PS: 好燒式有兩間分店,一間係太子,一間旺角砵蘭街兩間都有去過,太子鋪頭大好多,一大班人嘅話坐得鬆動啲😂但唔知心理作用定點,個人認為旺角分店食物好食好多
《好燒式 》

如果想黎食,最好一定要打電話book定位🥰

PS: 好燒式有兩間分店,一間係太子,一間旺角砵蘭街
90 分鐘 (堂食)
2022-10-26 366 瀏覽
今天放工後來與同事一起到旺角吃晚飯,選擇了串燒店可以慢慢聊天😎除了串燒之外還有很多特色小食菜式等等,選擇好多讓人眼花瞭亂,店員很熱情地介紹海鮮食品的時價以及有甚麼時令海鮮,原來他們部份海鮮是空運到港,另外也有的是即日上午選購,因此並不是每款海鮮都能每天供應,要配合空運的時機以及當天早上海鮮新鮮與否,才有機會吃得到呢😝店員也會推薦一些較受客人歡迎的選項,讓我們不用心大心細😂首先上枱的是原條的蒜蓉燒茄子,將茄子切開攤平後充滿了整個盤子,份量十足!濃濃的蒜蓉香加上少許香料調味,燒茄子絕對是串燒店必吃之選🤤還附上夾子方便食用~再來的是我們被名字吸引到的墨西哥薄餅芝士雞肉🧀外層薄餅香脆,包著半溶的芝士﹑甜椒﹑雞肉粒,還有少量的青辣椒醬,香辣的口味中和了芝士的油膩感,推薦!😍串燒方面分別點了鹽燒牛舌串($30)以及雞軟骨($20)。牛舌烤得剛好,保留了一定厚度之餘又不會過韌,軟淋易咬開之外亦保留了口感。雞軟骨加上調味是非常惹味香口🤩黑松露菌蝦多士的蝦肉部份非常厚,而且十分彈牙!雖然是炸物但一點也不油膩,即是放了一段時間碟子也沒有泛油,配搭黑松露醬的香味令整件多士的香氣味道更豐富☺️雖然餐牌上寫的是花

蒜蓉燒茄子

蕃茄清酒煮沙白
雖然餐牌上寫的是花甲,但店員說因當天街市的花甲質素不佳所以轉入了沙白👍🏻沙白每一顆都很飽滿﹑鮮甜,清酒加上蒜片調味,令到底層的粉絲吸收了滿滿的精華,忍不住整碟全清了😆相比起串燒﹑炸物等較重口味的食物,吃這一道反而可以清新一下味蕾~
整體而言是個非常適合與朋友食飯吹水﹑小酌兩杯的好地方😎
蒜蓉燒茄子
2022-10-21 115 瀏覽
好燒式✖ 一間唔只食串燒的鋪頭仔。除咗串燒,仲有泰國小食、墨西哥薄餅、辣酒煮螺、鹽燒油甘魚鮫、意粉等。相信係怕客人唔飽而加插。。。價錢睇落唔係好貴,所以今晚兩條女去試下。鹽燒牛舌串牛柳串雞軟骨燒雞胸軟骨串豬仔髀西班牙黑毛豬肋串陰公豬魷魚鬚燒菠蘿串燒豆腐燒韭菜燒茄子日式燒年糕氣溫去骨燒乳鴿再加一支台灣冬瓜茶、一罐台灣蘋果西打詞窮,唔識點樣形容串燒。燒出嚟唔乾,有炭香味,又有啲孜然味。只可以話都ok!但就好似室內BBQ咁。「豬」好食過「牛」, 厚切牛舌唔好食。。。

鹽燒牛舌串
燒韭菜
燒茄子
日式燒年糕
氣溫去骨燒乳鴿
再加一支台灣冬瓜茶、一罐台灣蘋果西打

「豬」好食過「牛」, 厚切牛舌唔好食。。。
2022-10-16 111 瀏覽
每次到旺角要選擇甚麼作為晚餐都是一大煩惱,因為美食太多了,今次在砵蘭街找到間串燒,是我最愛的餐廳之一。餐廳地方寬敞,坐位舒服,還可以望到燒烤位置,乾淨企理。首先友人點了餐廳推介的海鮮,蒜蓉燒蟶子王(1隻),有金菇在底,吸滿蒜香精華,蟶子爽彈鮮甜。安格斯牛肋串牛肋肉嫩多汁,香氣撲鼻,加上辣椒粉帶出牛味。西班牙黑毛豬肋串豬肋鮮甜肉香,不會嚡口,絕對要一試。雞中翼(2隻)皮脆肉嫩,金黃色的外皮,皮下油脂溢出,肉質保持嫩滑。魷魚鬚嚼勁不錯,新鮮的味道。蒜蓉燒茄子(原條)每次我都對茄子零抗拒,蒜蓉香氣撲鼻,孜然粉份量恰當好處,不會太嗆。菠蘿甜味一流的菠蘿。鹹檸七鹽燒牛舌串略嫌有啲乾身。雞全翼雞全翼亦是必食的項目,雞翼要食全隻先過癮。煙肉金菇卷鴨舌串好少見鴨舌串,燒得唔會太乾的,口感一絕。羊肉串羊肉味不會太羶,易入口,肉汁鎖緊在內。墨魚丸彈牙,蜜糖味香濃。

餐廳地方寬敞,坐位舒服,還可以望到燒烤位置,乾淨企理。

安格斯牛肋串
牛肋肉嫩多汁,香氣撲鼻,加上辣椒粉帶出牛味。

西班牙黑毛豬肋串
豬肋鮮甜肉香,不會嚡口,絕對要一試。

雞中翼(2隻)
皮脆肉嫩,金黃色的外皮,皮下油脂溢出,肉質保持嫩滑。

魷魚鬚
嚼勁不錯,新鮮的味道。

蒜蓉燒茄子(原條)

菠蘿
甜味一流的菠蘿。

鹹檸七
鹽燒牛舌串
略嫌有啲乾身。

雞全翼
雞全翼亦是必食的項目,雞翼要食全隻先過癮。

煙肉金菇卷

鴨舌串
好少見鴨舌串,燒得唔會太乾的,口感一絕。

羊肉串
羊肉味不會太羶,易入口,肉汁鎖緊在內。

墨魚丸
彈牙,蜜糖味香濃。