2022-10-01 177 瀏覽
食物上:燒雞髀、司華力腸、玉子………都叫咗,可惜無影到,雞髀值得去試!最後一樣大蝦意粉,呢度推介,基本上每次亦會叫,因為個大蝦汁配個意粉真係出色!環境:地方較狹窄,但職員盡量提供額外櫈比大家放袋!態度:職員非常主動會執碟,因為空間有限。由以前由職員落單到依家改了用QR,職員態度如一,有禮貌!

環境:地方較狹窄,但職員盡量提供額外櫈比大家放袋!

蝦多士
豆卜,豆腐
房貝
10 分鐘 (堂食)
2022-09-21 210 瀏覽
早幾個星期試過深水埗的好燒式,覺得好好食,所以心思思想再試。上 Openrice 見到旺角有分店,所以就嚟試試。 旺角店的店長一貫地熱情地推介海鮮,終於明白箇中的因由,原來佢哋每天去街市買最靚的海鮮,所以今次嚟就無聖子皇食,話今天聖子皇唔靚,於是就食左蒜蓉燒扇貝及日式汁燒南非鮑魚。不過食落麻麻地,扇貝燒得太熟,鮑魚新鮮,燒得剛好熟,但醬汁似是熟後加上,沒有汁燒的效果。而且二者味道都一般。 牛油金菇包,落左好多牛油,熱辣辣食係幾好味。不過一定要趁熱食。燒日本甜心蕃薯,一般急凍食品燒熱嚟食,一般啦!墨魚丸,汁燒效果唔錯,ok 好味!韮菜、牛油粟米、雞軟骨、雞肉腸,全部都正常好味。燒日式芝士年糕,好正!大多數店都只會炸俾你食,好耐無見過燒的芝士年糕。鹽燒白鱔,材料新鮮,好好味。菠蘿,好甜,好多汁,作為餐後甜品一流! 可能因為期望過高,今次食唔番之前在深水埗食到的好味。整體不能說唔好味,只是有比較,感覺上旺角店的調味好像是欠缺了一些甚麼,若有所失似的。

日式汁燒鮑魚

牛油金菇

燒日本甜心蕃薯,一般急凍食品燒熱嚟食,一般啦!

墨魚丸,汁燒效果唔錯,ok 好味!

韮菜、牛油粟米、雞軟骨、雞肉腸,全部都正常好味。

鹽燒白鱔,材料新鮮,好好味。

菠蘿,好甜,好多汁,作為餐後甜品一流!

2022-09-15
日式汁燒鮑魚
牛油金菇
今次係第二次幫襯上次食過意粉覺得幾好食先再黎食今次叫左個龍蝦汁意粉,有隻蝦但好細隻其他料都係得好少,同埋冇乜味,淨係食到有蒜味,好失望質素完全同上次好唔同⋯呢個係第二轉嘅串燒~ 我覺得都好好食調味好難唔好食,啲肉都燒得好好,好juicy同唔韌有試牛舌、羊肉、雞腎、蔭公豬、雞中翼等等唔建議試蔭公豬,因為個味麻麻,唔係好知食緊咩,同埋有啲肥好嘅係上菜個時佢會同你介紹哂係咩串燒燒茄子正路~好好食,好夠蒜!呢個蝦多士我都係覺得一般冇咩驚喜,另外都叫左個炸蝦餅,冇影相,都係差唔多味3個人食左$602蚊連加一,都好飽
今次係第二次幫襯
上次食過意粉覺得幾好食先再黎食
今次叫左個龍蝦汁意粉,有隻蝦但好細隻
其他料都係得好少,同埋冇乜味,淨係食到有蒜味,好失望
質素完全同上次好唔同⋯

呢個係第二轉嘅串燒~ 我覺得都好好食
調味好難唔好食,啲肉都燒得好好,好juicy同唔韌
有試牛舌、羊肉、雞腎、蔭公豬、雞中翼等等
唔建議試蔭公豬,因為個味麻麻,唔係好知食緊咩,同埋有啲肥
好嘅係上菜個時佢會同你介紹哂係咩串燒

燒茄子

燒茄子正路~好好食,好夠蒜!

黑松露醬炸蝦多士

3個人食左$602蚊連加一,都好飽
燒茄子
10點想起尖沙咀搵燒烤食,難!朋友話旺角‘好燒式’開到12點就打去問有冇位lahhhh😆好好彩有一張枱就即刻上車過去🏃🏻‍♀️入座後店員為我地介紹今日推介同燒海鮮嘅價錢,今次叫咗1️⃣蒜蓉燒蟶子皇蟶子肉厚,大大隻,燒完juicy 得嚟爽口彈牙,下次一定encore!2️⃣鹽燒馬友馬友肥嘟嘟,肉質滑溜,魚皮燒得好香脆,調味適中👍🏻配埋泰式辣汁冇得輸🤩3️⃣燒蠔分別叫咗煙肉燒蠔同什菌燒蠔,肥美多汁嘅蠔配上煙肉香特別得嚟係好食嘅,什菌燒蠔加埋蘆筍比較清新,一樣配料滿滿4️⃣黑松露菌蝦多士多士炸得脆身爽口唔油膩,蝦肉大舊過多士🤤而且每一啖都食到上面嘅黑松露,極滿足☺️5️⃣蒜蓉燒茄子 茄子一定要原條燒,茄子肉燒得好夠火候,肉質軟綿綿,上面有蒜茸同特調調味,必推!🤫店舖仲有極多款串燒選擇,只係依排戒紅肉無叫到🤣🤣
入座後店員為我地介紹今日推介同燒海鮮嘅價錢,今次叫咗
1️⃣蒜蓉燒蟶子皇
2️⃣鹽燒馬友
3️⃣燒蠔
4️⃣黑松露菌蝦多士
5️⃣蒜蓉燒茄子
🤫店舖仲有極多款串燒選擇,只係依排戒紅肉無叫到🤣🤣

$200 (宵夜)
2022-06-23 568 瀏覽
我哋食夜晚7:15pm 冇book位,但好快就安排入座,一坐低店員熱情地介紹海鮮和串燒,之後我哋慢慢再選擇食物,上菜速度快,而店員很貼心,不會一次過上晒所有食物,睇到我哋差唔多食完一碟先上另外一碟我的推介: 牛油金菇: 金菇充滿着牛油,食落口不會黐牙黑松露蝦多士: 超脆,一定要趁熱食,滿滿的蝦肉,非常彈牙翠玉瓜: 超多汁燒菠蘿: 不會太甜又不會太酸在我們進食期間,店員會走過來問我們啱唔啱食,認唔認得邊串打邊串,還會逐一逐一介紹,好搞笑,實在太一樣!

我的推介:
牛油金菇: 金菇充滿着牛油,食落口不會黐牙

黑松露蝦多士: 超脆,一定要趁熱食,滿滿的蝦肉,非常彈牙

翠玉瓜: 超多汁
燒菠蘿: 不會太甜又不會太酸

黑松露蝦多士
雞翼和豆腐
翠玉瓜和泡菜豬肉卷
蒜蓉茄子
2022-06-22
2 分鐘 (堂食)
黑松露蝦多士
  • 翠玉瓜
  • 黑松露菌蝦多士
  • 雞中翼
2022-05-11 479 瀏覽
📍旺角不論商廈·住宿都較多·更有幾個大型商場~餐廳·小店隨著人流越開越多·五花八門各國口味令到係旺角真係唔難搵食·等小編同你講好消息·小店位於砵蘭街·砵蘭街算係一條食街因為好多選擇·同時鄰近朗豪坊·人流旺盛·咁點解要講e間·成日行過都有人排隊·鋪頭仔坐位算多經常坐滿·真係唔試都唔知咁正😌蒜蓉燒聖子王💰時價蒜蓉燒扇貝💰時價兩款海鮮夠新鮮·唔係一般急凍貨色👍蒜蓉味濃👏超正🤩蒜蓉聖子夾埋金菇口感豐富·聖子夠大隻爽滑彈牙又燒得惹味💯扇貝口感同聖子不相伯仲😋而且大隻厚肉💯👏好味指數(7級最佳)▁ ▂ ▃ ▄ ▅ ▆——————————————————蒜蓉燒茄子💰$34原隻燒·可以一絲絲夾出黎入口·唔會煮到好淋👍好味指數(7級最佳)▁ ▂ ▃ ▄ ▅牛油金菇包💰$36E款要讚👍金菇爽口唔淋·牛油香濃唔會食落好油膩·鐘意食金菇一定要TryTry😋好味指數(7級最佳)▁ ▂ ▃ ▄ ▅ ▆燒日本芝士年糕💰$12/1件口感煙煙韌韌·咬開👀見一絲絲濃郁芝士😍邪惡到爆·外層鬆脆可口好味指數(7級最佳)▁ ▂ ▃ ▄ ▅鹽燒白鱔💰$43鱔皮燒得脆口·再配海鹽調味·肉質鬆化魚味濃💯好味指數(7級最佳)▁ ▂ ▃

蒜蓉燒聖子王💰時價

燒日本芝士年糕💰$12/1件

鹽燒白鱔💰$43
鱔皮燒得脆口·再配海鹽調味·肉質鬆化魚味濃💯

辣酒花螺💰$98
酒味香辣椒唔會太辣·螺肉入口彈牙夠入味👍份量多(唔係好食辣既朋友記得問職員可唔可以減辣)

燒日本雞泡魚乾💰$45
魚乾帶微甜而係口腔滲出微微魚香味·小編從未試過🐡魚乾·感覺下酒一流·價錢與份量合理·口感與零食原味金針魚魚乾相若

泰式無骨鳳爪💰$58
鳳爪爽口唔係淋哂無咬口·酸辣較為濃味小編可接受(如果酸辣想減少可以試下問職員一聲)
▁ ▂ ▃ ▄ ▅

仲有多款串燒選擇~係度小編講聲唔好意思🙌由於幾個人食飯好難一一盡錄~有機會小編一定會再去食過😋到時再同大家分享其他😜
30 分鐘 (堂食)
  • 串燒
2022-01-09 449 瀏覽
係香港要搵到好食 價錢又唔貴既串燒店真係唔係咁易架🤫而且經常都會full booking 今次呢間 #好燒式 同朋友第二次黎食啦 整體都唔錯 員工服務都好好❣️〰️{⭐️為高度推薦}▫️牛油金菇包 $36 ⭐️份量超多既金菇😆❣️當麵咁食呀真係〰️牛油味好重 超正 ▫️蒜蓉燒茄子 $36 ⭐️愛茄子人士必試🍆🍆🍆❣️每次食串燒都好中意嗌茄子〰️今次仲encore多份 因為太好味了 多蒜蓉 濃味👍▫️鹽燒牛舌串 $28 ⭐️呢間既牛舌係非常厚身 咬落好淋 唔係爽口個隻牛舌 我個人都幾中意😙▫️牛油粟米 $25特別一提 店員好貼心💓因為同朋友三個人食 佢幫我哋切三份😎▫️翠肉瓜 $28 ⭐️翠肉瓜一份都好多 好抵食😋我仲以為得三件添〰️如果有牛油味🧈更好了💘▫️菠蘿 $19切咗細細件 食落就方便多了✔️▫️特色蒜蓉包 配原粒蒜頭 $38突然想食😚外脆內軟都幾好食〰️每塊包都舖滿蒜蓉❣️▫️韮菜 $17▫️雞軟骨 $18▫️豬頸肉 $19

{⭐️為高度推薦}

▫️韮菜 $17
▫️雞軟骨 $18
▫️豬頸肉 $19
2021-12-18 361 瀏覽
同朋友出旺角行街買野,行到攰攰地經過砵蘭街一間串燒舖,見好耐冇食串燒就入去試吓😊我地坐低後,職員好有禮貌咁介紹店舖既熱門食物同埋點餐程序,當我地係電話落單遇到問題時,我地未舉手詢問,職員已經好熱心咁走過黎幫我地講解,非常細心👍我地order左司華力腸、牛脷、牛肋、蠔同安格斯西冷扒。首先講左司華力腸先,司華力腸切開一片片方便我地進食,皮脆外香,仲有少少辣味,非常可口。牛脷爽口有嚼口,而且唔會韌,肉質好軟。牛肋味道濃郁,肉質軟嫩多汁,係口度慢慢咀嚼,會食到D肉汁既香氣,非常鮮味。蠔我地叫左2款唔同口味黎試,蒜蓉蠔蠔身飽滿,加上蒜蓉慢慢燒,令蠔身索晒蒜蓉味,非常香口,另一款係什菌蠔,大大隻非常美味,配料好豐富。安格斯西冷扒外嫩中帶少許咬口,牛肉香濃美味,肉汁夠juicy,可以帶出牛扒既味道。

2021-12-18 244 瀏覽
最近冬天想食多啲熟食,所以就去食依間串燒店🍢我地叫咗好多嘢食 但加埋都係二百零蚊左右 超抵食😍首先係蒜蓉燒茄子(原條)🍆 真係超大條😍 雖然好重蒜蓉味但唔會掩蓋到茄子嘅鮮味😋 唔會令你覺得好重口味!!其次係鹽燒牛舌串同豬頸肉串,牛舌真係整得好好味!唔會太過煙韌,但食落又好有咬口😋 配埋鹽味真係冇得頂😍 豬頸肉勁多肉汁,好高質👍🏻另外叫咗個魷魚鬚同埋西班牙黑毛豬肋串😚 魷魚鬚好彈牙,仲有特製醬汁一齊燒所以勁juicyyyy🤤 豬肋串同樣勁多肉汁😍😍最後就點咗安格斯牛肋串、牛柳串、泰式燒豚肉、燒日本芝士年糕😛 特別一提係佢個芝士年糕真係好邪惡,但整得甜甜地好開胃,當係一個甜品中和返都唔錯🤤
最近冬天想食多啲熟食,所以就去食依間串燒店🍢

我地叫咗好多嘢食 但加埋都係二百零蚊左右 超抵食😍

2021-12-04 151 瀏覽
一向都鐘意食串燒嘅我,聽朋友講有間串燒小店幾正,一於去試下去。我同best friend兩個女仔叫左超多野食。 首先梗係唔少得叫串燒啦,因為我同佢都唔係好食得太辣,所以叫曬bb辣,出到黎果然啱啱好,有少少辣嘅香氣。串燒叫左有牛舌,雞腎,雞軟骨,安格斯牛肋,芝心丸仲有最最重要嘅甜心蕃薯。牛舌厚切夠淋,雞腎雞軟骨食落脆卜卜,香口。安格斯牛肋好多驚喜,牛味極重又好香油香,甜心蕃薯更加唔使講,my all-time favorite。 除左一串串,我地甘大食仲叫左個泰式豚肉,汁燒魷魚筒,仲有燒茄子,同埋我見到相想食嘅燒蟶子。泰式豚肉個醫好正,超有泰式風味,魷魚筒燒得好,唔乾,茄子大大條,真係落左好多蒜蓉,拉住絲得食好惹味。難得嘅係,無諗到佢嘅蟶子食得出新鮮,無落到好多調味但都好夠味,仲切好俾我地夾,唔使成條黎食甘雞手鴨腳。 去到最後就飽嘅時候,我見到個芝士雞肉墨西哥薄餅,決定要叫埋,入面好多芝士,真係好墨西哥風味,不過對我同朋友黎講就有啲辣,推薦芝士同辣愛好者試下。

• 炭燒牛舌串
2021-11-30 114 瀏覽
今日約了舊同事食飯,我們找了間串燒鋪,由於時間尚早啦不用輪候就可以入座。餐廳環境都好企理,枱與枱之間都有適當距離,聊天都不怕影響別人。這裏的點餐方法同現在很多餐廳都一樣是掃描QR code。掃描後,裏面都已經分類了不同種類,有肉類蔬菜類小食類飲品等等,分類得挺整齊方便選擇。鹽燒牛舌串($28):厚度剛剛好,同埋又唔會燒到好乾身,因為我們選擇了小辣,串燒加上辣粉很好吃。串燒雞腎($17)和串燒雞軟骨($18)同樣口感不錯。司華力腸($25):店舖很細心把它切開,一口口方便進食,腸皮燒得很脆口。 蔬菜類我們選擇了蒜香燒茄子,燒翠玉瓜。蒜香燒茄子($36):茄子和很多店舖一樣都是全條開邊燒的,加了很多蒜蓉,一上枱就香氣撲鼻。燒翠玉瓜($28):翠肉瓜同樣做到不乾身咬下去的時候仍然保留水份,這個做得挺出色。泰式燒豚肉($39):豚肉份量十足,吃起來很嫩,肉汁豐富,配上他們的醬汁酸酸辣辣很開胃,十分推介。芝士煙肉燒大啡菇($42):配料很足,芝士煙肉滿滿鋪滿了整個大啡菇,用刀切開大啡菇時看到裏面還是保留着很多水份,食落超級juicy。 墨西哥芝士雞肉薄餅($48):最後真係真心推介呢個薄餅,這個

串燒雞腎($17)和串燒雞軟骨($18)同樣口感不錯。

蔬菜類我們選擇了蒜香燒茄子,燒翠玉瓜。

墨西哥芝士雞肉薄餅($48):最後真係真心推介呢個薄餅,這個我和舊同事都一致讚好,餡料豐富,有芝士墨西哥辣椒紅椒黃椒,加上薄餅本身很脆口,一口咬下時還會做到芝士拉絲的效果,吃下時很滿足。

飲品方面食串燒怎可以沒有啤酒,我們叫了一支啤酒和一瓶蘆薈汁,這個配搭很舒服😊

這裏亦要讚一讚店員服務很好,食物上枱後店員主動問我們需不需要把冷氣調高以免把食物吹凍,和很快把我們吃完的串燒竹籤收走。

結帳後和朋友亦已相約下次再來吃,因為整體來說食物水準很好和價錢很公道。

我們離開時開始有很多客人進來了所以如果要吃的可能早些來會比較好。門口亦貼了一張外賣傳單寫明了有什麼串燒選擇。
  • 墨西哥芝士雞肉薄餅
  • 泰式燒豚肉
2021-11-27 719 瀏覽
同男朋友行街想食串燒,黎左呢間好燒式試下。餐廳用QR code落單,夠環保,串燒有好多選擇,仲有意粉個啲可以揀。環境乾淨,坐得都幾舒服👍🏻墨西哥薄餅芝士雞肉 🌶️薄餅好驚喜,芝士可以拉絲,入面有好多青椒紅椒等等,用黎增加口感,整體係小小微辣,開胃之選!串燒類全部都揀咗bb辣,呢個辣度啱啱好,滋味得嚟唔會令人口渴👍🏻:安格斯牛助串 超推薦!牛味好濃,啲肉又夠嫩滑,一啲都唔會韌鹽燒牛舌串 牛舌係厚切嘅,調味啱啱好,咬落去軟綿綿,仲有少少一絲絲嘅口感雞軟骨雞軟骨燒得好香脆,但又唔會油膩,軟骨夠曬脆卜卜雞腎串 雞腎切得夠厚,唔會有腥味,唔硬身夠軟淋正泰式燒豚肉呢個燒豚肉好驚喜,份量大不特止配埋獨有嘅醬汁,感覺就好似置身喺泰式餐廳入面咁樣,送飯一流!芝心丸🧀芝心丸純粹係我突然之間想食所以就叫,燒得啱啱好,入面嘅芝士唔會硬曬,仲有拉絲嘅效果。燒日本甜心蕃薯🍠甜心番薯係我食串燒必食嘅,呢度燒得好唔錯,蕃薯軟糯好味,我哋兩個都爭住嚟食原條蒜蓉燒茄子🍆🧄茄子切半上面有好多蒜蓉,好香好惹味,茄子拉到一絲絲,好味!蒜蓉燒蟶子皇 睇個價錢好似好貴,但絕對物超所值,蟶子王好新鮮,餐廳仲好貼心甘切開一塊塊畀我哋方便
同男朋友行街想食串燒,黎左呢間好燒式試下。

墨西哥薄餅芝士雞肉 🌶️

安格斯牛助串
超推薦!牛味好濃,啲肉又夠嫩滑,一啲都唔會韌

鹽燒牛舌串

雞軟骨
雞軟骨燒得好香脆,但又唔會油膩,軟骨夠曬脆卜卜

雞腎串
雞腎切得夠厚,唔會有腥味,唔硬身夠軟淋正

泰式燒豚肉

芝心丸🧀

燒日本甜心蕃薯🍠

原條蒜蓉燒茄子🍆🧄
茄子切半上面有好多蒜蓉,好香好惹味,茄子拉到一絲絲,好味!

蒜蓉燒蟶子皇
睇個價錢好似好貴,但絕對物超所值,蟶子王好新鮮,餐廳仲好貼心甘切開一塊塊畀我哋方便夾,蒜蓉一啲都唔會慳住黎用,舖滿畀我哋,蒜香好勁

日式汁燒魷魚筒
魷魚筒都係切好畀我哋,嗰個醬汁超好味,好有日本風味,魷魚好爽口,一啖接一啖,我諗用黎做下酒茶一定好夾!

2021-11-21
  • 墨西哥薄餅芝士雞肉
  • 泰式燒豚肉
2021-11-23 107 瀏覽
間唔中就會想同朋友食串燒經佢推介下 就一於試下呢間餐廳🤣又真係性價比好高 又好味啵🥰💎$48 墨西哥薄餅芝士雞肉熱門之選🤣好特別香脆嘅薄餅外皮加埋芝士 雞肉 同少少辣嘅醬好開胃😍.串燒:💎$38 蒜茸燒茄子串燒必食😆大大條 份量十足💎$28 鹽燒牛舌串好食♥️好香嘅牛味軟硬適中😇.💎$25 魷魚鬚估唔到份量會咁多🙈配嘅燒汁勁match好正🤣.💎$19 羊肉串好有肉香😍.💎$18 雞軟骨又係超多份量 粒粒都咁香脆吸引💯.💎$17 韮菜.💎$17 雞腎脆脆地嘅外皮😎.💎$17 墨魚丸外面嘅燒汁好正😍.💎$12 燒日本芝士年糕外面好脆 入面煙煙韌韌好好食!💯推介🤩.🛋環境:餐廳位處缽蘭街鋪面好sharp好易搵入面十分乾淨企理服務態度又超好😍十分適合嚟同fd一路吹水一路過下串燒癮🤣下次會再嚟!
間唔中就會想同朋友食串燒

服務態度又超好😍
十分適合嚟同fd一路吹水
一路過下串燒癮🤣
下次會再嚟!
🤣跟大家Rap住分享一個好消息:男友升職加薪好得戚🥳見佢個樣咁招積🤩屈佢請食好燒式😋 大點特點點左好多串燒🍡再加條燒香蕉🍌即叫即燒唔駛眼超超😎等食嘅心情開心輕飄飄❤ 蒜蓉燒茄子 $36/原條首先上場嘅係原條蒜蓉燒茄子🍆陣陣蒜香令人姆指大動👍茄子同蒜蓉不嬲都係最好嘅朋友👯‍♀️茄子上面鋪滿蒜蓉🤤茄子索晒蒜蓉嘅香氣😌食落去嗰個moment😬軟軟嘅茄子好多汁🌊再爆出蒜香🧄簡直無懈可擊👏燒茄子嘅火侯都控制得好好🔥茄子肉跟皮完全分離😋一啲都冇痴住難分難解嘅跡象,絕對都值得俾個讚👍👍👍👍👍 燒菠蘿 $19/串跟著上嘅燒菠蘿都令人驚喜🍍嗌兩串燒菠蘿🤤足足上左兩條大大條 大大件!岩晒菠蘿控嘅我🥰而且菠蘿燒得好靚🌟而且用新鮮菠蘿先做到哩個咁靚嘅效果😍彷彿落左閃令令filter一樣🌟🌟🌟🌟🌟咬落去爆汁Juicy!超級!香!甜!😍🍍控絕對要encore 多多都食唔夠! 燒韮菜 $17/串燒韮菜火喉掌握得非常好🥳唔會乾爭爭硬邦邦!熟嘅程度可以用牙直接咬得斷😋加上燒烤醬汁同孜然粉完美配合🍻再飲即刻嘆返啖啤酒🤤哇!人生至此夫復何求 係腦海中略過!飲勝!🍻🍻🍻🍻🍻 羊肉串🐑西班牙黑毛豬肋串🐖&安格斯牛肋串🐂一齊隆重登
🤣跟大家Rap住分享一個好消息:
男友升職加薪好得戚🥳見佢個樣咁招積🤩屈佢請食好燒式😋

蒜蓉燒茄子 $36/原條

燒菠蘿 $19/串

燒韮菜 $17/串

羊肉串🐑西班牙黑毛豬肋串🐖&安格斯牛肋串🐂一齊隆重登場📯📯📯📯📯

羊肉串燒 $19/串
羊肉串好特別🐑食落口完全唔羶😋岩晒平時怕羊羶味嘅我!枱面上有碟洋蔥辣椒醬🌶沾上串燒肉味道好夾😋辣辣地又夠fresh🤯醬汁兩大碟都比我同男朋友清得一乾二淨🤣

西班牙黑毛豬助串燒 $28/串
黑毛豬串肥瘦相間🐽咬落去d肉質好飽滿☺豬肉味濃郁加上噴出油香🤤一口接一口 停唔到手!果然不愧為黑毛豬肋🤩串得黎又高質🐷

安格斯牛助串燒 $28/串
安格斯牛肋串牛氣十足🐮有好香好濃郁嘅牛味!油花豐富有嚼勁😋牛肉順滑入舌尖👅肉質幼嫰唔痴竹籤🥰牛魔王(男朋友)都大讚新鮮😆

燒朱古力香蕉 $20/條
最後上場嘅係甜品朱古力香蕉🍌將香蕉切段燒完之後配上朱古力醬🤤香蕉肉跟香蕉皮完美分離!燒到少少溶嘅香蕉超級甜😍唧上朱古力醬後更豐富層次!作為食完串燒之後享用嘅甜品😇非常有特色又好味!
2021-11-01 100 瀏覽
天氣轉凍,突然間想食串燒,意外發現一間旺角串燒店,除了串燒高質,原來其他食物都好高質牛油金菇包份量質多,超香牛油🧈,金菇都好新鮮👏🏻墨西哥薄餅芝士雞肉中間除咗雞肉同芝士,仲有少少紅椒,口感好豐富而且一啲都唔會覺得膩原條蒜蓉燒茄子🍆個醬同蒜蓉都唔會太咸,而且個茄子仲好甜好大條好多肉,見到每一枱都有點😂安格斯牛肋串有牛肉味同多汁,加上啲調味,好惹味🥰鹽燒牛舌串厚薄切得岩岩好,入口好易咬開,肉質好腍羊肉串 & 西班牙黑毛豬肋串一點都沒有羊膻味,唔會燒到好乾,兩款肉質好軟腍雞全翼好大隻雞全翼!而且肉質仲好嫩滑!低溫去骨燒乳鴿上碟已經好靚,外表燒到脆脆的,肉質好嫩,去骨食都好方便。串燒店都食到咁高質嘅乳鴿真係超級推薦🤩🤩另外,職員服務好好,上枱的時候會介紹返每一個串燒,串燒的價錢都唔算好貴👍🏻 CP值超高!
牛油金菇包
份量質多,超香牛油🧈,金菇都好新鮮👏🏻
墨西哥薄餅芝士雞肉
原條蒜蓉燒茄子🍆
安格斯牛肋串
有牛肉味同多汁,加上啲調味,好惹味🥰

鹽燒牛舌串
厚薄切得岩岩好,入口好易咬開,肉質好腍
羊肉串 & 西班牙黑毛豬肋串
一點都沒有羊膻味,唔會燒到好乾,兩款肉質好軟腍

雞全翼
好大隻雞全翼!而且肉質仲好嫩滑!

低溫去骨燒乳鴿

• 墨西哥芝士雞肉薄餅