2023-10-12
身邊有好多朋友都推介呢一間高質鐵板Omakase,趁住爸爸放假,有人睇住Kobe,我梗係即刻約朋友一齊去食餐好啦🤭✨店舖環境舒適,師傅同店員一路燒緊一路會同我哋介紹食物,非常貼心🫶🏻前菜🥣⭐️ 粟米凍湯配荔枝蕃茄漬🌽粟米湯味道好香甜,粟米打成粟米蓉,湯上面有兩片爽甜嘅嘢,經師父介紹之後,原來係蓮芋,旁邊仲有一粒甜甜嘅車厘茄,第一次食非常特別🤤⭐️ 龍蝦汁蒸蛋🥚鐵板蒸蛋真係第一次試,水蛋質地超滑,配埋個龍蝦汁,味道即刻變咗另一個層次😍⭐️銀鱈魚配紅椒汁🐟師傅將魚皮燒到脆卜卜,魚肉嫰滑,配埋紅椒汁一齊食,味道好獨特🤭⭐️南非鮑魚,師傅一攞上嚟嘅時候,隻鮑魚仲識郁,份量重非常大隻,咬落口煙煙韌韌,肉質仲要非常新鮮鮮甜🤤⭐️沙巴虎蝦🦐蝦肉鮮味紮實,師傅整嘅時候加埋蝦頭本身嘅蝦膏一齊去燒,令到蝦肉索晒去原本蝦膏原有嘅味道,非常一流😍⭐️鵝肝配多士🍞鵝肝燒到入口即溶,面頭仲鋪住一啲蘋果蓉,食落口會有一種既特別但好夾嘅味道,旁邊仲有一小件嘅菠蘿冰,可以解油膩😋⭐️美國牛肉🐮牛肉咬口好嫩口,好重牛味,食嘅時候加少Wasabi,食落去又係另一種風味🤤⭐️炒飯🍚炒野菜🥬味噌湯🥣湯嘅味道濃郁,鹹度啱啱好,炒飯材料有咗酸菜,
前菜🥣
⭐️炒飯🍚炒野菜🥬味噌湯🥣湯嘅味道濃郁,鹹度啱啱好,炒飯材料有咗酸菜,香蔥,紅蘿蔔🥕粒粒炒到非常分明,食落去口感豐富😋
甜品🍨
⭐️焦糖麵包🍞開心果雪糕🍨麵包加埋砂糖一齊整燒,有焦糖嘅香味,食落去脆卜卜,加埋開心果雪糕🍦一齊食,又系另一種風味😍