2018-12-23 810 瀏覽
依間餐廳都真係幾麻麻.我地訂枱個陣又話可以去到先㨂套餐.點知黎到就乜都冇.其實餐廳好應該講聲提啲客人落定餐.去到餐廳,連散叫都係大部分冇,真係好掃興.其實啲野食咁少,好心就唔好開咁多枱。啲侍應又係叫極都冇,問佢地有咩食等成15分鐘都答唔到,好明顯係人手唔夠啦,服務態度又唔係好.最重要係搵負責人攞菜單,佢特登整個貴好多嘅水我地.明知係做節時候,間餐廳都唔識預多啲野食.大家千祈唔好去. 同埋啲食物都幾細份,都唔係幾夠食.
2018-12-22 562 瀏覽
諗深一層自己真係冇以前咁孝順,以前都會weekend 同媽媽飲下茶,依家情願自己去搵節目,唔係就約人食早餐,媽媽就自己約自己朋友。成日話唔好愛得太遲原來呢句嘢都真係幾真 !其實媽媽有陣時話我地啲嘢都的確係要反省下,佢話平時連電話都唔打多問候下佢,有事先來搵佢去食個飯有咩意思呢?😭講番轉頭咁難得同佢飲茶梗係帶佢去啲未去過嘅地方啊!可惜要成11點半先開,果然係巴閉啲。好辛苦等到11點,平時媽媽已經一早飲完茶啦!去到都未開門,係門口等左一陣,問我有冇訂枱我話冇,check 完之後佢就話要一點鐘前交到枱先可以俾枱我 ,我心諗有冇咁誇張呀😱當然我同佢兩個點食到個半鐘啊,雖然環境唔錯,其實我哋食過夜晚飯㗎啦!可惜佢嘅服務實在太差太差,一坐低茶都唔問下我哋飲咩茶就已經開左壼普過嚟俾我哋,其實我想同佢講點解唔問我地要咩茶嘅?不過都係吞返落肚,我見其他枱枱都有問架,嬲左!叫咗點心五碟:分別有鵝肝鹹水角;柚皮排骨;鴛鴦腸份;豆苗餃同埋上湯鮮竹卷其實啲點心我覺得一般,啲排骨又勁肥 ,係叉燒腸啲叉燒有啲唔同囉,佢話係黑毛豬叉燒喎!另外普通嘅鹹水角佢加咗鵝肝所以巴閉啲、又將佢整成一支支紅蘿白咁。另外係豆苗餃真係

另外普通嘅鹹水角佢加咗鵝肝所以巴閉啲、又將佢整成一支支紅蘿白咁。另外係豆苗餃真係用豆苗嚟整,唔似得其他酒樓原來用莧菜嚟整架!OMG 😫違反商品說明條例啦,快d拉佢!
茶錢$13一位又唔算貴嘅,不過啲服務可以好啲囉,淨係賣單我問佢係唔係有九折佢話冇,但係明明我係樓下見到張宣傳單張話12:45前賣單週一至週五有九折?我費事再走上去同佢地理論咋 、佢哋試啲態度好似淨係招呼啲有錢人咁完全睇我哋唔上眼
豆苗餃
鵝肝蘿白
2018-12-16 12482 瀏覽
襯住星期六,又係同母后去飲茶嘅時間, 心血來潮忽然想起觀塘區有一間好特別嘅食店, 而且上網睇佢嘅食評見到食店內嘅環境,同佢響該區嘅環境截然不同。 心想 : 我又找到寶喇。 連床都未起就打電話過去試吓訂枱, 真係好彩有枱喎,咁就即刻要起身出發啦。同想像一樣,工廠區嘅環境喺星期六係比較冷清, 只有少量嘅人流, 但係得我一上到去, 都未夠十二點半已經有八成入座率。( 要注意 : 呢度無早茶㗎)由於上咗網溫書,所以大約心目中都知道想食乜嘢。蟹粉小籠包皮夠薄,小籠包夠大隻, 餡料很充足,感覺到免治後豬肉和混合蟹粉口感很鬆很綿很美味, 小籠包裏那泡湯也很滋味。 唯一的不足就是沒有期望中的燙口,看不到很多煙 , 對我來說不夠熱。 依然非常好吃,只是有點美中不足。魚蓉羹看見很多食評都有提到他們的魚湯非常好飲, 看得我口水直流, 但我在看餐牌的時候, 好像不太看到食評中那個魚湯, 因為開始肚餓了, 所以當我看到有魚蓉羹的時候, 就決定叫來試試看。 上枱了, 看到羽絨真的內容很豐富, 有好多唔同嘅食材搭檔。 味道方面也拿捏得很平均,不偏鹹,不偏淡,富魚香。 熱配搭的食材切的大小以致軟硬度也很恰當,為魚蓉羹

( 要注意 : 呢度無早茶㗎)

由於上咗網溫書,所以大約心目中都知道想食乜嘢。

蟹粉小籠包
, 對我來說不夠熱。 依然非常好吃,只是有點美中不足。

魚蓉羹
看見很多食評都有提到他們的魚湯非常好飲, 看得我口水直流, 但我在看餐牌的時候, 好像不太看到食評中那個魚湯, 因為開始肚餓了, 所以當我看到有魚蓉羹的時候, 就決定叫來試試看。 上枱了, 看到羽絨真的內容很豐富, 有好多唔同嘅食材搭檔。 味道方面也拿捏得很平均,不偏鹹,不偏淡,富魚香。 熱配搭的食材切的大小以致軟硬度也很恰當,為魚蓉羹添色不少, 增加了羽絨真的複雜度,口感,和層次。鮮而香。 熱辣辣,正。

銅盆鱔蒸飯
銅盆看起來的面積比較大, 但其實個盤很淺, 飯的高度大約一吋, 但足夠矣。 閃爍份量剛好,肥腴味美, 主要的骨頭以起掉,
面頭腩淋以麵豉煮的汁略嫌不夠, 飯有硬度, 煙韌而口感十足。

咕嚕咕嚕
網上食評中看到這一個菜式就是素菜版古嚕肉,猴頭菇才是真身。 由於知道母后喜歡吃猴頭菇, 當然要吃啦。 一咬下去,就知龍定鳳。 醬汁甜酸適中, 外帶微脆,內也是脆! 對,菇菇那口感是肉質脆爽!那可是炸的時控工力喔。

1974 瀏覽
2018-12-15
  • 魚蓉羹
  • 蟹粉小籠包
2018-12-15 611 瀏覽
巳經是第三次惠顧, 頭兩次也很高質素,但今次惠顧, 同樣的食物,質素下降了很多,很一般,有點失望。點了燒賣,好像豬肉不夠;蘿蔔糕少了蘿白,落多了粉,所我蘿蔔糕不夠香和口感一般;環境還是清潔舒適的。

環境還是清潔舒適的。
2018-11-15 1451 瀏覽
Highly recommend the fish soup, super rich and yummy with live cooking performance at a very cheap price. The portion of the soup is enough for 8 people however 4 people is also fine, you’ll just have a larger bowl but it’s so delicious. firstly, they cook the fish in hot pebbles and then the seasonal vegetables. Once the ingredients are half cooked, they will pour hot fish soup. another must order is the duck! the duck didn’t have too much fat on it , which was really good. The duck is full of
another must order is the duck! the duck didn’t have too much fat on it , which was really good. The duck is full of tender meat. Half of the duck would be used for the pancakes and half would be used to cook fried rice or a vegetables.
Peking  duck
Peking  duck
Fish  soup
Ginger  and  persevered  duck
2018-11-07 8607 瀏覽
尼間新開不久位於工廠區一帶既點心店非常之靚既裝修。平日飲茶都即興去拎位,無諗過飲茶都要訂座先有位好彩同友人只係飲一個鐘就走所以有位俾我地坐,可能因為今日係星期日吧多人訂位飲茶。這間茶樓十一點半先開市所以吾算係一般既茶樓。茶位$13一位點心🥧款式不多,原本想食既點心都無左,侍應話會定時更換餐牌尼個既杯杯碟碟各樣餐具🍴同傢具都設計得同店名一樣好有中國古時既風味,飲茶都非常有味兒位與位之間都好寬闊,坐得好舒適,岩晒慢活既生活節奏黎到當然要食佢招牌菜《孔府招牌腸粉》$42粉姐色既腸粉第一次見吧仲要食落去係脆口的口感似食緊炸兩不過個餡料完全不同,尼個岩晒食素的沒有肉既腸粉即使放涼但仲食到好脆口同腸粉拉得薄薄中之後叫左個有趣既《松茸蘑菇包》$35非常有誠意既蘑菇包,同真蘑菇個樣非常神似連蘑菇粒’頂‘都整埋即蒸個包皮非常軟熟,入面包住滿滿松茸好新鮮同健康正之後叫左個《生拆蝦餃皇》$52蝦餃反而好普通而且價錢都超貴的,但勝在蝦味夠勁係真係新鮮蝦生拆以往食牛肉球都係蒸,尼到尼個《上湯牛肉球》$35不用加喼汁,絆上湯帶出牛肉既鮮味仲有菜,非常健康既食法最後上左尼個好可愛既造型《鵝肝甘荀鹹水角》$40雖然食
尼間新開不久位於工廠區一帶既點心店
非常之靚既裝修。
平日飲茶都即興去拎位,無諗過飲茶都要訂座先有位

好彩同友人只係飲一個鐘就走所以有位俾我地坐
,可能因為今日係星期日吧多人訂位飲茶。

這間茶樓十一點半先開市
所以吾算係一般既茶樓。
茶位$13一位

點心🥧款式不多,原本想食既點心都無左,侍應話會定時更換餐牌

茶位

位與位之間都好寬闊,坐得好舒適,岩晒慢活既生活節奏

黎到當然要食佢招牌菜

《孔府招牌腸粉》$42
粉姐色既腸粉第一次見吧

仲要食落去係脆口的

口感似食緊炸兩

之後叫左個有趣既《松茸蘑菇包》$35

松茸蘑菇包

即蒸個包皮非常軟熟,入面包住滿滿松茸好新鮮同健康

生拆鮮蝦餃皇

之後叫左個《生拆蝦餃皇》$52

以往食牛肉球都係蒸,尼到尼個《上湯牛肉球》$35
不用加喼汁,絆上湯帶出牛肉既鮮味
仲有菜,非常健康既食法

最後上左尼個好可愛既造型《鵝肝甘荀鹹水角》$40
雖然食吾出有鵝肝,但第一次食到好似食生煎包既感覺既鹹水角,外面炸得脆口之餘吾油,入面保持到甘荀同配料既新鮮,非常好食
只係差在食吾到鵝肝味

鵝肝甘荀鹹水角

整體食物都好有水準,仲要健康得黎保持到食物原有既口風味

整體食物質素高,環境舒適
價錢亦相對吾算好貴,岩晒同朋友家人慢活嘆茶。

2018-10-28
2018-10-07 2115 瀏覽
星期日嘅午市唸住搵間隔洩d嘅酒樓飲茶,雖然睇落去得幾檯客,點知去到都話full booking。等左陣安排左個角落位俾我地。老老豆豆,前台d同事態度真係好差,有hard feeling,感覺系你食就等唔食就走啦咁...食物黎講,質素系好嘅,比起一般酒樓出色。1.小籠包飽滿多汁,好食過鼎泰豐。2.鹹水角唔係潮式嘅餡料,系菇類,造型系蘿蔔,很可愛,皮脆,裡面軟糯,good!3.燒賣彈牙到不得之了,上層魚肉下層豬肉,口感配合的剛剛好。4.牛仔骨,不過不失。5.黑松露蛋白炒飯,乾身唔油,但黑松露唔夠香。

食物黎講,質素系好嘅,比起一般酒樓出色。
1.小籠包飽滿多汁,好食過鼎泰豐。
4.牛仔骨,不過不失。
5.黑松露蛋白炒飯,乾身唔油,但黑松露唔夠香。

小籠包
小籠包
鹹水角
燒賣
2018-10-01 6583 瀏覽
識我既人都知我為食架喇 ... 仲要每逢星期六日都要係官塘區搵食 ... 都真係好有難度 !! 基本上每逢星期日都同屋企兩老去下飲茶,今日 ... 起身竟然打緊麻雀...個人即時好 DOWN,點知隻佬話照同我飲茶 !! 仲帶我去新地方添 ~~ 開心 !!呢道就係我地成日行過,成日都話要上黎試既 孔夫子,原來呢座大廈都係佢地集團。等 LIFT 果陣仲睇到仲有西餐添 ~~ 下次又可以試下喇 !! 開 LIFT 門好似番左古代 ? 門口佈置都幾靚 !! 好典雅 ~~ 中間既酒位可以做到一個酒壺咁 ~  好型 !!我地兩個人好快就可以入座,門口位 OK 呀 !! 位置都幾好座 ~~ 我地冇打對面咁座 ~~ 好似好遠咁 ! 反正我覺得唔會好似出面既酒樓咁"答枱",點住都冇所謂啦 ~~ 呵 !! 我地叫左水仙 ~ 呢個係 XO醬蘿白糕,蘿白糕用的既粗條,食得出蘿白既甜味 !! 個 XO 醬亦都好野味,碟野好快就俾我地清枱喇 ! 哈哈 ~再黎就係 珊瑚脆皮牛脷,呢個好驚喜,個皮堅正 !! 唔漏 ~ 又唔油 !! 首先我地食左一粒冇醬汁,個脆皮有少少咸味,好鬆脫,再黎就係答配牛脷,好淋身,應該係牛脷心

再黎就係 珊瑚脆皮牛脷,呢個好驚喜,個皮堅正 !! 唔漏 ~ 又唔油 !! 首先我地食左一粒冇醬汁,個脆皮有少少咸味,好鬆脫,再黎就係答配牛脷,好淋身,應該係牛脷心 !! 個醬汁我初時以為佢係普通既 "喼汁",但食落又唔係 ... 佢好似甜酸醬咁 ... 十分配 !!!

XO 醬鳳爪

黑蒜蒸燒賣,本來呢樣野 ... 好普通 !! 因為點心紙唔係我畫,我不停話有陣味我覺得好熟 ... 諗極都諗唔到咩黎 ... 點知我再睇多次張紙 ... 終於知係乜味 ... 仲要俾人話我底能 ... 真慘 !! 哈哈 ~~ 咪就係黑蒜 !! 我覺得個黑蒜味太搶,但個餡係好食架 ~

呢個係 布拉雙拼腸粉,有黑毛豬叉燒 / 牛肉,個腸粉米味好重,個口感好彈口。黑毛豬叉燒好淋,個牛肉好鮮甜 !! 唔似一般出面既拿到冇哂味 !!

呢餐又飽到攬住個肚走 ... 點解 2個人飲茶 ... 叫幾樣野都飽翻天 ... 哈哈 !!
2018-08-12
  • 布拉雙拼腸粉
  • 珊瑚脆皮牛脷
2018-09-25 2138 瀏覽
I love festivals and celebrations 🎉 🎊 Mid autumn festive food - mooncakes! To 🙋🏻 they are always more beautiful to watch than taste(I preferred fruits) but it’s always interesting to see what new and inventive ideas people came up every year! Might write 1 or 2 reviews for other nice ones I came across this year😆Got a box of 孔夫子egg custard mooncakes, it’s presentation is pretty cute; 4 tiny boxes of tea each with a tea bag in it! Tea always go well with sweet desert like mooncakes! The egg custa

(I preferred fruits)

The egg custard mooncake taste just fair... but if u take a closer look the clout of the surface is not unique. Some has a darker brown than others... just an observation
外賣自取
依度位於新興工廠大廈,主要食中菜,對於老人家都非常岩,因為依度有哂停車場、LIFT同埋冇梯級。一上到去,環境非常寬敞,每席都好有空間感,就算講是非都唔怕俾人偷聽,哈哈! 北京片皮鴨(4/5)好耐冇食過係即場片起,睇到功架之餘,仲睇到成隻鴨有幾咁香脆!另外青瓜大蔥都非常新鮮。 菇嚕菇嚕(5/5)如果有十個趣我俾十個!第一舊一啖放落口,好多肉汁好味!比人問起知唔知食緊咩,我初頭以為肉中間有菠蘿粒,點知唔係!食多舊咬開一半,原來係猴!頭!菇!艷影蝦球(4/5)依個我諗係依度既招牌!差唔多圍圍都有叫,粉漿又薄又脆、檸檬醬汁同蘆筍既配搭係好夾。又清新,又唔會好濟。 靚靚石鍋魚湯(5/5)個人好鍾意飲湯,又好鍾意食魚。將每片魚放落燒熱既石春,再放入上湯。奶白色既鮮甜靚湯,真係一飲再飲。 其他菜式都各有精緻,不過以上就比較推介,同埋會ENCORE。仲有HSBC卡有85折,我地TOTAL平左300個大洋。不過最好比錢前問清楚有冇咩優惠。今日真係好開心,放日假同你四圍去。仲要每一刻都痴到實一實,HAPPY!如果有多D咁既機會就好,不過我地黎緊大把機會,係咪呀叮叮?

依度位於新興工廠大廈,主要食中菜,對於老人家都非常岩,

北京片皮鴨(4/5)
北京片皮鴨

另外青瓜大蔥都非常新鮮。

菇嚕菇嚕(5/5)
菇嚕菇嚕

如果有十個趣我俾十個!第一舊一啖放落口,好多肉汁好味!

艷影蝦球(4/5)
艷影蝦球

依個我諗係依度既招牌!
,又唔會好濟。

靚靚石鍋魚湯(5/5)

奶白色既鮮甜靚湯,真係一飲再飲。

仲有HSBC卡有85折,我地TOTAL平左300個大洋。
不過最好比錢前問清楚有冇咩優惠。

今日真係好開心,放日假同你四圍去。

五香豬膝
北京片皮鴨
菇嚕菇嚕
石鍋魚湯
2018-09-06 1903 瀏覽
第一之食,係朋友帶我去GEI,佢係個新新地的大廈裡面。 一上到去,已經覺得環境好好,最重要係位同位之間唔會好密,傾下計都會比人聽到咁之後開始睇下有咩食,佢呢度就用IPAD睇,之後真人ORDER我地因為兩個人,所以叫唔到D咩我地叫左陳皮蕃茄,蓮偶釀免治豬肉,沙薑雞焗飯,最後陳皮雪梨陳皮蕃茄好清新好特別,出面好似未見過邊度有得食,但我個人認為唔係個個都接受到,因此咸咸酸酸,可能有人會覺得怪怪地,如果佢做涼菜反而可能好D蓮偶釀免治豬肉係好好食,原來係SPICY的,但只係少少,個味好夾沙薑雞焗飯,好好味,不過D飯有少少硬,但佢應該係砵仔焗,所以乾身,但果種硬都係接受到的陳皮雪梨就真係超好味!!!!!!!!!!!一食落已經好感覺到好滋潤的感覺!!
第一之食,係朋友帶我去GEI,佢係個新新地的大廈裡面。

我地因為兩個人,所以叫唔到D咩
我地叫左陳皮蕃茄,蓮偶釀免治豬肉,沙薑雞焗飯,最後陳皮雪梨

題外話/補充資料: 佢地有入會,有興趣可以問下 HSBC卡85折..不過我冇,但冇我呢餐都係500左右,所以合理
2018-08-03
2018-09-02 1698 瀏覽
嫲嫲的生日飯小女子不敢怠慢;試試之前電視介紹過的孔夫子~雖然座落於工廠區附近,但裝修一點也不馬虎,位與位也不會太貼,坐得舒服,不過有冷氣滴水問題呢!是日晚餐如下:銅盤蒜茸生焗桂花球飯~其實我想食鱔的,但在於就小朋友之下便叫了桂花,銅盤關係吧!飯好味、米亦唔「行」,魚味索咗入米飯到~下次真的要試下白鱔秘製陳皮甘香骨~絶對有陳皮味的;骨也炸得很好,夠淋又唔會一口油內宅醬燒雞~隻雞肉質好滑,皮也很脆,推介孔門烤豬件~皮都係脆嘅,但咬落口太油,普通酥皮茄子~酥皮炸茄子,炸工唔駛再懷疑沙薑五香豬膝~頭盤,唔多沙薑味,不過不失,可以試其他雞汁蝦仁~其實係蛋白炒大蝦仁咁⋯蝦仁都大隻和爽口甜品堆介蛋散,燉雪梨細心在去芯,呢點加分~~竟然係嫲嫲生日,當然有壽包賀一賀佢啦!呢歺飯很不錯呢!味道也沒有重重的師父~下次再來試羊、鱔和燉牛肝菌湯
嫲嫲的生日飯小女子不敢怠慢;試試之前電視介紹過的孔夫子~

是日晚餐如下:
銅盤蒜茸生焗桂花球飯

秘製陳皮甘香骨

~絶對有陳皮味的;骨也炸得很好,夠淋又唔會一口油

內宅醬燒雞

~隻雞肉質好滑,皮也很脆,推介

孔門烤豬件

~皮都係脆嘅,但咬落口太油,普通

酥皮茄子

~酥皮炸茄子,炸工唔駛再懷疑

沙薑五香豬膝

~頭盤,唔多沙薑味,不過不失,可以試其他

雞汁蝦仁

~其實係蛋白炒大蝦仁咁⋯蝦仁都大隻和爽口

甜品堆介蛋散,燉雪梨細心在去芯,呢點加分~~
竟然係嫲嫲生日,當然有壽包賀一賀佢啦!
呢歺飯很不錯呢!味道也沒有重重的師父~
下次再來試羊、鱔和燉牛肝菌湯
2018-09-02
  • 銅盤蒜茸生焗桂花球飯
  • 內宅醬燒雞
2018-08-27 1227 瀏覽
屋企人生日,大家夜晚唔得閒,咁就一於中午飲茶食餐好😆有朋友夜晚食過呢間,話質量幾好,信用卡有折不過原來中午飲茶係冇折的,所以7個人最後都食左千幾蚊埋單,飽到食唔哂🤪炸豆腐,脆卜卜好香口,裡面係滑滑既豆腐XO炒蘿蔔,唔算好辣,又炒得好鬼香牛肉腸粉,皮又簿又滑,餡夠豐富,賣相唔錯😍金魚餃,脹卜卜,好cute😍其實佢係蝦餃,唔捨得食蝦餃,都唔錯,食到幾隻蝦🦐菜餃OK,皮晶瑩剔透,唔錯唔錯鳳爪唔會話油浸,好入味😜
屋企人生日,大家夜晚唔得閒,咁就一於中午飲茶食餐好😆

有朋友夜晚食過呢間,話質量幾好,信用卡有折

炸豆腐,脆卜卜好香口,裡面係滑滑既豆腐

XO炒蘿蔔,唔算好辣,又炒得好鬼香

牛肉腸粉,皮又簿又滑,餡夠豐富,賣相唔錯😍

金魚餃,脹卜卜,好cute😍
其實佢係蝦餃,唔捨得食

蝦餃,都唔錯,食到幾隻蝦🦐
蝦餃

菜餃OK,皮晶瑩剔透,唔錯唔錯

鳳爪唔會話油浸,好入味😜

蝦餃
2018-07-21 1287 瀏覽
星期五咁啱冇工開,多月冇見既朋友又得閒,就相約飯聚,大家屋企同工作地點都近觀塘,就約apm等啦~本來打算食西餐或多國菜,但book左兩間都滿左,另1間直頭無人聽,於是諗諗不如中菜,雖然兩人食中菜可能選擇有限,但因友人有孔夫子既會藉,可免加1及8折優惠,於是就book佢7點,去到唔洗再等👍menu係用ipad睇,但有人落單的,因為真係只得2人,唔敢叫太多野,看見其他桌叫片皮鴨,好似好正,但兩個人點可能食到,睇相見有個艷影蝦球,細細粒幾精緻,個名好靚,樣都靚,就叫左,上到枱原來好大粒,直徑有成3吋,上面d醬汁好好味,另外我地都中意食鱔,就叫左個砂鍋鱔,呢個就比較油膩左d,可能個蝦球好大,我地已飽飽地,另外冷盤好似叫話梅番茄,menu冇相,我地以為會用車厘茄,點知原來大番茄切開,賣相就一般了,而且見唔到話梅喎,調味係用左柑橘,味道都ok啦! 甜點方面我地唔係從menu叫,而係從樓上同一集團既西餐廳叫既,cremebrulee因為友人叫過大讚,所以order,果然正。整體員工服務週到,價錢如果冇折就有點高,環境算靜,可傾到計,枱既柜離夠空間感,今次埋單,每人約220。下次約多幾個人再戰片皮鴨。
cremebrulee
tiramisu
2018-07-20
cremebrulee
  • 蝦球
2018-06-08 1194 瀏覽
觀塘區工廈內大把食肆,今次搵咗間高價少少嘅中菜餐廳,裝修幾舒服,幾闊落。今晚同爸媽老公,姐姐共5大1B.菜單用ipad顯示,圖不多,今日試了:黑豚肉叉燒竹笙扒菜蔬燒蹄筋藕卷芝麻雞多士素鵝雞汁蝦仁。。。可能個道菜都隔幾耐上,同唔大碟,好似唔飽咁,所以最後叫咗個甜品頌(六位),最有睇頭係呢個今晚其實見到好多枱都點了類似石鍋魚湯(熱石春加魚片再加湯), 不過如果我地食,要1斤半$280+$150工費,$438 唔係太划算,所以無飲湯。不過侍應服務就一般般,開頭點菜,問唔兩三樣嘢,唔同人都一樣tone"無!" 一個字,無尾音。呢間比我嘅感覺麻麻。

菜單用ipad顯示,圖不多,今日試了:
黑豚肉叉燒

竹笙扒菜蔬
燒蹄筋
藕卷
芝麻雞多士
素鵝
雞汁蝦仁
。。。

呢間比我嘅感覺麻麻。
  • 黑豚肉叉燒