2022-07-23
家賀屋刺身壽司專門店🍣特選鮪盛今晚嘅主角首先出場,六件拖羅壽司,筋同脂肪比例啱啱好。由原始美味嘅「赤身」,到脂肪與赤身分佈均勻嘅「中拖羅」,到甘甜油脂嘅「大拖羅」,一口氣享用3種不同口感厚切拖羅壽司,入口即溶化! 🍤家賀壽司鮟鱇魚肝家賀壽司係一場繽紛嘅舞會,吞拿魚碎上放上海蝦刺身,再以海膽同蔥花點綴。鮟鱇魚肝有「海中鵝肝」嘅美譽,口感滑嫩細滑、入口即化,係視覺同味覺嘅享受。🦪刺身拼盤&西京燒三文魚鮫岩手縣赤崎蠔肥美多汁。三文魚腩刺身一直係香港人最愛。特大牡丹蝦蝦肉肥厚鮮美。西京燒三文魚鮫魚油甘香,魚肉滑嫩,三文魚皮煙韌,是日本家常菜,營養豐富又美味,所以非常深得人心。🍱炸三文魚皮&特盛山椒鰻魚丼炸三文魚皮係營養豐富又脆口嘅小食,點蛋黃醬食可中和熱氣感覺。特盛山椒鰻魚丼係厚切嘅鰻魚加甘味醬汁和山椒,令人幸福得有點内疚。🍻蜜桃味、接骨木花味急凍生啤酒冰凍啤酒係淡淡夏日嘅解暑良方。蜜桃味、接骨木花味為苦澀嘅啤酒加上清甜感覺,更舒緩一日嘅疲勞。🍰雲呢拿千層蛋糕&心太軟雲呢拿千層蛋糕又香又滑,一入口雲呢拿香味馬上進攻每個味蕾,加上細膩軟綿的餅皮,每一口都好享受。心太軟香濃朱古力味,甜蜜蜜之中帶點
🍣特選鮪盛
🍤家賀壽司鮟鱇魚肝
🦪刺身拼盤&西京燒三文魚鮫
🍱炸三文魚皮&特盛山椒鰻魚丼
🍻蜜桃味、接骨木花味急凍生啤酒
🍰雲呢拿千層蛋糕&心太軟
雲呢拿千層蛋糕又香又滑,一入口雲呢拿香味馬上進攻每個味蕾,加上細膩軟綿的餅皮,每一口都好享受。心太軟香濃朱古力味,甜蜜蜜之中帶點苦澀,真係希望可以留住呢一刻。