2009-01-07
上星期六飲茶攞左張coupon "HKD 188 足料8兩翅,4-6人(原價HKD388)",於是今晚一家6口去食飯當做節.預訂左一煲,阿爸鐘意食,臨時要加多煲,最後LAST煲,"立"埋.)兩煲翅合上一煲,有個火滾住,而且翅係另外上,再放湯煲的.翅是足料,而且不是散收收,是一群群的,湯亦相當美味,唯一不足是湯太少,叫兩煲每人都冇碗半(我是湯皇,寧願翅少D,哈哈!)小菜叫左脆奶肉排,碧綠蝦仁珊瑚蚌,燒煵仔,什茶煲 - 普通料以下值得一讚:花膠鵝掌煲 - 勁得,花膠多,鵝掌多,HKD85-值!!!粟米斑塊 - 食一口發覺完全冇味,懷疑佢冇落鹽,但酒樓非常樂意煮過一碟,唔理好唔好食,SERVICE GOOD!埋單HKD980P.S. 不過想講上次飲茶差左好多,原以為不會再來,點知佢張COUPON果然吸引到我地,呵呵!比多次機會佢啦
以下值得一讚:
花膠鵝掌煲 - 勁得,花膠多,鵝掌多,HKD85-值!!!
埋單HKD980