2024-10-02
『尖東海景高級粵菜~富都軒』🇭🇰好耐冇飲茶啦,所以豬包放學後一家人去飲茶🫖 聽朋友講尖沙咀富都軒唔錯,所以一於去試吓😆富都軒臨近地鐵站🚉 在尖東地鐵站P1出口,交通方便👍🏻 到尖沙咀中心中庭乘坐“子彈𨋢”上3樓,一入去就見到環境開揚,仲可以望住個海添🌊見係好chill 好享受呀👍🏻👍🏻👍🏻我哋叫咗幾樣點心,每一樣都唔錯👍🏻 大家都好滿意呀😄👍🏻🌟箭豬奶黃包D奶黃係流心㗎,甜度又適中😍🌟黑松露鮮蝦燒賣肉質鮮嫩,真係好食過出面好多呀😋🌟惹味醬蒸鳳爪好惹味,又唔會咸,係爸B嘅最愛😍🌟荀尖鮮蝦餃皮薄餡靚,巧手製作👍🏻🌟鳳尾蝦芋角賣相夠曬排場🤩 咬落去芋頭味香😋仲有大大隻蝦仁係裡面🌟啤梨鹹水角出面炸得好脆,裏面有煙煙靭靭有咬口,香得來又有創意👍🏻🌟翡翠叉燒腸個皮好滑,個餡又好食👍🏻🌟粟米魚肚雞粒粥特登要俾豬包食,豬包好中意😋 一啖接一啖🌟七味一口豆腐惹味又香口,外脆內軟😋🌟小豬芒果布甸呢個係我在茶樓食過最好食嘅芒果布甸😋👏🏻👏🏻 好濃芒果味,又唔會太甜👍🏻富都軒環境好👍🏻 交通亦方便👍🏻 又有high chair 提供,所以帶埋小朋友來都無難度😁👍🏻 食物又好食😋 仲可以影打卡靚相大家快去試吓啦
🇭🇰
好耐冇飲茶啦,所以豬包放學後一家人去飲茶🫖
聽朋友講尖沙咀富都軒唔錯,所以一於去試吓😆
富都軒臨近地鐵站🚉
我哋叫咗幾樣點心,每一樣都唔錯👍🏻 大家都好滿意呀😄👍🏻
🌟箭豬奶黃包
D奶黃係流心㗎,甜度又適中😍
🌟黑松露鮮蝦燒賣
肉質鮮嫩,真係好食過出面好多呀😋
🌟惹味醬蒸鳳爪
好惹味,又唔會咸,係爸B嘅最愛😍
🌟荀尖鮮蝦餃
皮薄餡靚,巧手製作👍🏻
🌟鳳尾蝦芋角
賣相夠曬排場🤩 咬落去芋頭味香😋仲有大大隻蝦仁係裡面
🌟啤梨鹹水角
出面炸得好脆,裏面有煙煙靭靭有咬口,香得來又有創意👍🏻
🌟翡翠叉燒腸
個皮好滑,個餡又好食👍🏻
🌟粟米魚肚雞粒粥
特登要俾豬包食,豬包好中意😋 一啖接一啖
🌟七味一口豆腐
惹味又香口,外脆內軟😋
🌟小豬芒果布甸
仲可以影打卡靚相
大家快去試吓啦‼️
📍尖沙咀麼地道66號尖沙咀中心3樓
#kol #foodie #香港美食 #中菜 #粵菜 #酒家 #酒樓 #尖沙咀 #尖東 #做節 #維港 #hk #富都 #點心 #燒賣 #蝦餃