2024-09-27 0 瀏覽
有海景的中菜廳❤️隱世中菜廳,價錢唔算好貴,但係環境優美😍 係中庭乘坐“子彈𨋢”上3樓就係架啦,尖東地鐵站P1出口就到,好方便😍🤩脆皮炸子雞半隻炸子雞的皮酥脆金黃,肉質鮮嫩多汁,每一口都帶著香脆的口感,令人垂涎。搭配的醬油和蒜蓉,增添了層次感😍😍😍🤩魚湯瑤柱浸菜苗鮮味十足,瑤柱的加入更是提升了湯底的鮮香。菜苗在湯汁中輕輕浸煮,保持了原汁原味,清新可口😀😀🤩薑蔥焗蠔焗蠔在火焰中微微焦香,薑蔥的香氣四溢,為蠔肉增添了豐富的風味🥹🥹🤩蜜汁鐵板叉燒叉燒的蜜汁醬料甜而不膩,外焦內嫩,肉質滑順。熱鐵板的效果讓叉燒散發著誘人的香氣🥳🥳🥳🤩花膠燉響螺湯花膠的口感滑嫩,響螺有豐富的嚼勁😋😋🤩肉桂青蘋果玄米茶蛋糕估唔到中菜廳都有自製蛋糕食,試咗呢個好可愛,青蘋果造型嘅蛋糕,玄米茶味好香,唔係剩係得個樣,仲好好食㗎🥰🥰🤩紅棗糕散發著淡淡的紅棗香氣。每一口都能感受到紅棗的自然甜味,糕體Q彈🤓🤩蛋白杏仁茶杏仁味很香,口感滑順。沒有過於厚重的感覺。很推介👍👍

🤩脆皮炸子雞半隻

🤩魚湯瑤柱浸菜苗

🤩薑蔥焗蠔

🤩蜜汁鐵板叉燒

🤩花膠燉響螺湯
花膠的口感滑嫩,響螺有豐富的嚼勁😋😋

🤩肉桂青蘋果玄米茶蛋糕

🤩紅棗糕

🤩蛋白杏仁茶
杏仁味很香,口感滑順。沒有過於厚重的感覺。很推介👍👍