2024-11-03
【荃灣區】【尋味美食】我上次寫荃灣區嘅餐廳嘅時候都曾經講過,之前做完手術之後都放咗好多時間喺荃灣搵朋友食飯吹水,今次呢個 post 都唔例外。好多時我哋搵餐廳都係求其搵,行到邊食到邊。咁當然,我哋都會睇吓間餐廳係咪順眼先會入去嘅,而呢間就好似隱世小店咁。入到去覺得佢哋啲座位唔係安排得好好,不過又唔會話好逼好侷促嘅,都叫做可以舒舒服服坐低啦。我哋叫咗兩個小菜,分別係 $68 嘅「藤條炆豬肉」同 $78 嘅「椒鹽鯇魚腩」。前者炆得幾正,最緊要係估唔到佢哋都有啲鑊氣,唔只係家常小菜咁簡單。後者都用咗啲時間煮,但係整出嚟都相當唔錯,估佢唔到。而我哋叫呢啲餐,本身就包咗「白飯」同「中湯」,夠晒地道。而套餐亦都包嘢飲,我飲「凍檸茶走甜」,朋友飲「熱奶茶」,都係合理嘅水準。埋單 $146,家常飯嚟講的確係一間隱世小店嚟。。。(地址:荃灣大壩街5號仁蕙苑地下1號舖)#1amfoodie #foodie #hkfoodie #thatfoodiething #hkfood #food #instafood #yummy #foodlover #delicious #foodies #tasty #glo
(地址:荃灣大壩街5號仁蕙苑地下1號舖)
#1amfoodie #foodie #hkfoodie #thatfoodiething #hkfood #food #instafood #yummy #foodlover #delicious #foodies #tasty #globaleats #tastyfood #foodpics #followforfollowback #love #eat #1am荃灣區 #荃灣 #荃灣西 #尋味美食 #藤條炆豬肉 #椒鹽鯇魚腩 #白飯 #中湯 #凍檸茶走甜 #熱奶茶 #1am1566 #1ambackup