2017-11-18
話說呢排見到好多platforms介紹呢間位於側魚涌既台式蛋餅🍳🍞本人乃係一個蛋控,又點可以錯過呢! 不過地點對於我就真係遠左d既。咁岩今日要柴灣做野,唔通連個天都叫我去試下🤣未去到前,心入面以為呢到會係有d文青feel裝修靚靚地既餐廳去到門口,佢只係一間平凡小食店的樣子,舖到好細,坐得落十五到二十人左右,都算乾淨企理的。Menu選擇唔多,主要都係賣蛋餅😍我叫左個芝士薯餅煎蛋餅🍳,諗住會飽肚d,因為睇佢細細粒,唔覺得會有幾飽肚。蛋漿調較得幾好咬落口感唔錯又唔會太咸入面見到原片煎蛋無偷工減料😍略嚴芝士落得唔夠均勻唔係舊舊都食到本身煎蛋餅其實無咩味,主要靠芝士薯餅既咸味同蛋餅面既蜜糖🍯茄汁🍅吊味。以為望落細細份做lunch唔夠飽?錯錯錯!食落都幾飽肚🤣 絕對岩女仕們做lunch🙆🏻 $48仲跟杯黑糖奶茶,奶茶味道偏淡,唔甜,配上蛋餅真係好有台式風味。好多學生都去食👍🏻小倆口既地點十分方便,距離地鐵只係1分鐘咁近,大家不妨去試下,支持下呢d小店😍 我都想再試芝士肉鬆味🤣
Menu選擇唔多,主要都係賣蛋餅😍
蛋漿調較得幾好咬落口感唔錯又唔會太咸
入面見到原片煎蛋無偷工減料😍
略嚴芝士落得唔夠均勻唔係舊舊都食到
以為望落細細份做lunch唔夠飽?錯錯錯!
好多學生都去食👍🏻