餐廳: 小曼谷海鮮燒烤屋
資訊:

2024-05-27 123 瀏覽
講起食泰國菜,一定會去九龍城,有好多泰菜館可以選擇,而且價錢都幾抵!呢間泰菜館每次經過都坐滿人,餐廳有分室外同室內座位,菜式選擇好多,除咗傳統嘅炒粉麵,仲有多款炭燒串燒,夜晚時段仲有live music🥁,超熱鬧好feel!-——————————————🍢◖泰皇咖喱青口◗ $38每日有至筍優惠,星期一同二就係呢個咖喱青口,份量都唔少,有成六隻青口,超抵食!咖喱香氣濃郁偏甜口,加咗蛋去炒,口感特別順滑,青口肉質亦都唔柴,彈牙爽口!🌋◖曼谷夜市火山骨◗ $198有六大枝排骨,而且每條都啖啖肉,份量十足!淋上秘製酸辣汁,酸酸地零舍開胃,但略嫌排骨肉偏瘦而且多,冇咗吮骨嘅樂趣~🐂◖燒安格斯西冷牛扒◗ $268餐廳嘅招牌菜,西冷牛扒有兩大件,邊位少少脆口帶炭燒香味,揀咗六成熟,肉汁豐富且牛肉味濃郁!🧋◖泰式乾炒海鮮米粉◗ $108炒米粉好香好有鑊氣,配料都幾多:有魷魚、大蝦、帶子,仲有啲芥蘭,味道口感都幾豐富。米粉炒得乾爽夠香,但調味偏淡,另外加咗啲咖喱一齊食,味道香濃惹味!🥥◖椰皇沙冰◗ $42🍍◖青檸菠蘿沙冰◗ $42兩杯沙冰都叫咗走甜,飲落會偏淡。椰皇沙冰食到椰蓉嘅口感,青檸菠蘿沙冰酸酸甜
-——————————————
🍢◖泰皇咖喱青口◗ $38

🌋◖曼谷夜市火山骨◗ $198

🐂◖燒安格斯西冷牛扒◗ $268

🧋◖泰式乾炒海鮮米粉◗ $108

🥥◖椰皇沙冰◗ $42
🍍◖青檸菠蘿沙冰◗ $42
兩杯沙冰都叫咗走甜,飲落會偏淡。椰皇沙冰食到椰蓉嘅口感,青檸菠蘿沙冰酸酸甜甜,飲落相對上清爽。

🌟Encore指數:8.6/10
餐廳而家每日指定菜式夜市堂食$38,星期一至二就係咖喱青口,星期三至五就係依排好Hit嘅火山骨,星期六至日就係冬陰雞湯叫咗以下幾樣嘢食,都唔錯㗎串燒拼盤B ($122.00):這份拼盤包含了雞全翼、地道燒臘腸、豬肉、牛肉、雞肉和雞腎。每一串都烤得金黃香嫩,口感豐富。從雞全翼的多汁肉質到豬肉和牛肉的鮮美口感,這個拼盤給人帶來了串燒的滿足感。串燒墨魚丸:這個串燒墨魚丸烤得恰到好處,表皮酥脆,內部鮮嫩。它的口感豐富,帶來了海鮮的風味。泰式馬拉盞炒通菜 這道菜以泰式馬拉盞調味,炒熟的通菜爽脆可口。它的咸味程度控制得不錯,讓食材的原味得以突顯。椰青提供了涼爽的口感,適合作為解渴的飲品。

叫咗以下幾樣嘢食,都唔錯㗎

泰式馬拉盞炒通菜

椰青
提供了涼爽的口感,適合作為解渴的飲品。
依間餐廳竟然$38就可以叫到泰菜?真係好鬼抵,唔同日子食就有唔同嘅優惠,啱晒一家大細得閒就去食吓👍👍👍我就梗係要嗌我至愛嘅冬蔭公湯,使用了原隻虎蝦,湯底鮮美濃郁。口味方面,選擇了少辣且走青🌶️🌶️🌶️帶來清新的口感🥰🥰🥰泰式鮮蝦炒金邊粉這道菜以鮮蝦和金邊粉炒製而成,口感彈牙,味道鮮美。同樣地,口味偏向少辣❤️❤️❤️為整道菜增添了層次感🥹🥹豬肉碎生菜包口感清爽健康😲😲口味上,朋友選擇了少辣且走洋蔥,咁就大家食得開心啦🤤🤤龍眼水總的來說,這家餐廳的泰式菜品味道出眾,口感豐富。值得一提的是,他們在口味上提供了少辣的選擇,讓每個人都能找到合適自己的選擇。

1965 瀏覽

泰式鮮蝦炒金邊粉

豬肉碎生菜包

龍眼水

2024-05-18 82 瀏覽
收工前收到朋友即興約食泰國菜~我哋就決定約喺九龍城等,食返呢間讀書時期間唔中就會成班朋友一齊嚟食既泰菜💕呢度除咗一般常見嘅泰國菜式,仲定期有一啲期間限定嘅菜式同優惠~當晚我哋叫咗一款新嘢,亦order咗佢哋嘅是日優惠,另外要咗個泰式炒飯share 😚😚✨香葉肉碎炸蝦膠皮蛋✨呢款係新推出嘅期間限定爽彈嘅炸蝦膠包住軟心嘅皮蛋,加上有少少辣嘅香葉肉碎,既香口又惹味😚😚✨曼谷夜市火山骨✨當日嘅優惠菜式係用38蚊就可以要到呢份火山骨!!!雖然係因為菜式,但份量依然好足~火山排骨味道酸酸辣辣,十分開胃😆😆✨泰式豬頸肉炒飯✨呢碟豬頸肉炒飯估唔到係另外一個大驚喜,炒飯炒得乾身粒粒分明,食落仲好有鑊氣添!!當晚我嘅芒果椰汁沙冰香甜冰滑,而朋友所點嘅咸檸檬七喜就清爽解膩,同樣咁正!!!
收工前收到朋友即興約食泰國菜~

✨香葉肉碎炸蝦膠皮蛋✨

呢款係新推出嘅期間限定

✨曼谷夜市火山骨✨

火山排骨味道酸酸辣辣,十分開胃😆😆
✨泰式豬頸肉炒飯✨

💁🏻‍♀️💁🏻💁🏻‍♂️💁🏿‍♀️💁🏿💁🏿‍♂️🏷️小曼谷海鮮燒烤屋 (九龍城)餐廳推出每日指定菜式夜市堂食,只需$38就有一份菜式,份量好足,大大份,兩個人食都覺得多,而且唔係交行貨,直頭係糧尾救星!💁🏻‍♀️曼谷夜市火山骨/泰國熱爆火山骨 $38現有推銷價,逢星期三至星期五只需$38就有一份,冇錯係$38火山骨!啲肉煮到好軟,離晒骨,配埋個靈魂泰式汁又辣又鮮,真係好頂癮。勁多切碎嘅辣椒、芫茜,香料包裹住每條骨。芫荽控必食、糧尾必食首選。💁🏻‍♀️冬蔭功海軍海鮮部隊鍋 $138一上依道菜真係嚇親, 成煲野佔咗二人檯嘅一半!好足料,一啲都唔馬虎。有好多海鮮鋪咗喺公仔麵嘅面,唔好以為得蟹柳同老虎蝦,仲有魷魚、青口、帶子、叉燒、魚餅,仲要唔止得一兩粒,每樣材料起碼三粒,包保每人食到夠,豐富到舔舔脷!💁🏻‍♀️鮮芒海鮮炒飯 $118未食過鮮芒海鮮炒飯嘅朋友可以一試,味道非常新鮮,衝擊味蕾。粒粒嘅芒果又甜又香,配搭埋啲肉鬆同埋鮮蝦、帶子非常奇妙。啲海鮮份量當然唔輸蝕,同上面提到一樣好足料,飽肚又抵食。💁🏻‍♀️椰汁西米糕拼泰式千層糕 $58講真價錢唔算平,但食完辣嘢唔食返啲甜品真係對唔住自己!一碟六粒。個千層糕
💁🏻‍♀️💁🏻💁🏻‍♂️💁🏿‍♀️💁🏿💁🏿‍♂️
🏷️小曼谷海鮮燒烤屋 (九龍城)

💁🏻‍♀️曼谷夜市火山骨/泰國熱爆火山骨 $38

💁🏻‍♀️冬蔭功海軍海鮮部隊鍋 $138

💁🏻‍♀️鮮芒海鮮炒飯 $118

💁🏻‍♀️椰汁西米糕拼泰式千層糕 $58
講真價錢唔算平,但食完辣嘢唔食返啲甜品真係對唔住自己!一碟六粒。個千層糕唔錯,有自家製嘅自然香味。椰汁西米糕十分重椰香味,甜度適中,作為甜品係第二個胃嘅我真係自己食三碟都冇問題。

是否推薦
✅ys. 服務態度親切,食物水準好高嘅泰菜。環境舒適、乾淨,餐具都好新淨。適合聚會聯誼。有樂器佈置,估計周末會有駐場歌手到店內表演。

🏷️小曼谷海鮮燒烤屋 (九龍城)
地址: 九龍城太子道西398號御太子地下1-3號舖
▶️宋王臺站B2出口▶️步行5分鐘
  • 曼谷夜市火山骨
  • 鮮芒海鮮炒飯
如果有人招呼其實加一都好合理,可惜完全無人招呼,就咁掉低個qr code,自己order.咁服務就差啲,最起碼有人通知聲今日有咁多人有38蚊優惠餐可以試試喎,我仲係要埋完單望門口先知有囉。完全無人通知,我哋14人食咗$2200仲係要唔夠飽,仲要轉場去食甜品。返到屋企勁口渴仲要飲大量水。影咗少少相之後都無心機影了,價錢未計加一時,大約記得好似粉麵飯類要$108。青/黃茄喱$118?麵包蟹就$238 冬陰公$178。。。。 最後結論除地點方便近宋皇台站,都無咩好評論。
青咖哩豬,黃咖哩牛腩
2024-05-06
2024-05-03 86 瀏覽
小曼谷一直係九龍城人氣泰國餐廳,新分店環境幾好,晚市仲有live band,好有氣氛。椰青同西瓜冰沙,椰青冰鎮過,飲落清甜爽口。西瓜冰沙,飲得出用新鮮西瓜製作,好甜好啱泰國嘢。泰式醃粉絲海鮮沙律,海鮮有魷魚同大蝦,好新鮮鮮甜。泰式酸辣汁同粉絲好夾好惹味,開胃前菜唔錯。串燒拼盤,有雞全翼,雞腎,牛肉等6款。其中泰式臘腸好得意,食落好似廣式臘腸,係偏甜果款。搭配埋泰式沙爹醬,花生味好香濃,食落更加惹味。曼谷夜市火山骨,哩份排骨用鍋裝上來,勁大一份。排骨煮到軟嫩好易脫骨,搭配埋酸辣泰式汁,食完勁飽!
2024-04-29
  • 曼谷夜市火山骨
  • 串燒拼盤
2024-05-02 52 瀏覽
晚上出左#九龍城 的#小曼谷海鮮燒烤屋 食#泰國美食 ,假日前的一天,估佢唔到咁多人出黎搵食,好彩剛好有張2人枱,遲一步便要等一下囉。餐廳現推出了指定菜式,於夜市堂食只需要$38,今晚是咖哩青口,以為平野冇好就錯喇,上枱時我們都嘩了一聲,好大碟的超級抵食,青口肉質柔軟,咖哩調味很好吃,配料的洋蔥、青椒🫑、紅椒🌶️都多。海鮮孖寶, 在菜單的A、B款中各㨂選一款,可配搭兩種食物,我地選擇左泰式烏頭,魚🐟燒等到熟度剛好,肉幼滑又有肉汁,點埋附上的泰式醬汁更開胃。燒脆皮白鱔有2串,即燒熱辣辣,白鱔皮燒得很香脆,魚肉厚身且爽口彈牙亦唔錯。 天口熱飲品要左清熱解渴的原個椰皇,原汁原味好清甜,爽丫😋。
晚上出左#九龍城 的#小曼谷海鮮燒烤屋

天口熱飲品要左清熱解渴的原個椰皇,原汁原味好清甜,爽丫😋。

2024-04-30
泰國嘅潑水節真係好好玩,九龍城始終係泰菜嘅基地,一場嚟到點可以唔食小曼谷呢?裝修風格充滿異國風情,又有室內同室外位置,空間感一流。支持香港夜繽紛經濟,餐廳推出的每日優惠,指定菜式夜市堂食都係 $38,抵食!如果撞啱時間嘅話仲有 LIVE MUSIC,非常有 feel,門口貼咗提示。逢星期五六日,晚上8:00-10:00。日日至筍優惠泰國熱爆火山骨 $38見到門口做緊優惠,咁抵食梗係要試啦!仲要好有誠意,我們剛剛可以享受火山骨的優惠。絕對是新菜式,現在曼谷夜市很流行火山骨 ,跟帖潮流。份量剛好夠二人分享,回味一下泰國夜市風情,賣相好有氣勢,特色外型,打卡一流。火山排骨 大約四條豬肋骨,有骨有肉,骨肉分離,炆得好腍。配搭泰式酸辣汁,辣度夠勁好入味,酸酸辣辣,非常開胃。冬蔭海軍海鮮部隊鍋 喺泰國菜館食韓式部隊鍋,另有一番風味,最緊要係個湯底,冬蔭非常惹味,酸辣比例剛好,香草味道濃郁。海鮮非常豐富,陣容強大。鮮蝦、魷魚、帶子、青口,味道鮮甜。流心太陽蛋,撈勻其他配料,特色的泰式肉碎、烤豬腩肉、扎肉、蟹柳。最後當然係要配搭邪惡的公仔麵,泰式酸辣,公仔麵口感煙韌,食過返尋味。香葉肉碎炸蝦膠皮蛋平時
日日至筍優惠
泰國熱爆火山骨 $38
冬蔭海軍海鮮部隊鍋
海鮮非常豐富,陣容強大。鮮蝦、魷魚、帶子、青口,味道鮮甜。
香葉肉碎炸蝦膠皮蛋
平時食開芝士蝦球,今日試吓蝦膠皮蛋,都唔錯,鮮甜彈牙。香葉肉碎份量都幾多,有鑊氣,咬落幾爽滑,推介呀!
串燒
粟米、牛肉,最佳配搭。
椰汁冰
食咗咁多香辣嘢,飲返杯冰涼透心的椰汁冰,爽呀!
榴槤糯米飯
可遇不可求的榴槤糯米飯,小曼谷的榴槤真係世一,好食到停唔到口,甘香甜糯,入口Creamy,同朋友爭住食,配搭糯米飯,很完美的一個甜品
  • 日日至筍優惠
  • 泰國熱爆火山骨
  • 冬蔭海軍海鮮部隊鍋
  • 香葉肉碎炸蝦膠皮蛋
2024-04-30 46 瀏覽
約fd 係九龍城食飯梗係要食泰國野有大枱細枱,幾多個人聚會都岩🔸曼谷夜市火山骨依排最人氣既梗係火山骨!我地都叫左黎試下份量都幾多,已經整好一舊舊唔駛食得甘狼狽同埋d 肉都好淋又入味調味有少少酸辣,類似生蝦點果個青醬甘再辣d 會更好食🔸串燒拼盤有齊六款唔駛煩雞全翼燒得好金黃好靚豬肉串都唔會好韌雞肉點埋沙嗲醬一流🔸泰式馬拉盞炒通菜味道好夠,通菜翠嫩次次食泰國野都要點🔸芒果沙冰份量好足冰夠綿~~好夠芒果味坐坐下仲有Live show更加有氣氛!
約fd 係九龍城食飯
梗係要食泰國野

有大枱細枱,幾多個人聚會都岩

🔸曼谷夜市火山骨
依排最人氣既梗係火山骨!
我地都叫左黎試下
份量都幾多,已經整好一舊舊
唔駛食得甘狼狽
同埋d 肉都好淋又入味
調味有少少酸辣,類似生蝦點果個青醬甘
再辣d 會更好食

次次食泰國野都要點

🔸芒果沙冰
份量好足
冰夠綿~~好夠芒果味

坐坐下仲有Live show

更加有氣氛!
2024-04-29
2024-04-29 106 瀏覽
約咗朋友食晚飯,友人想食泰國菜,九龍城當然係不二之選。揀咗太子道西呢間「小曼谷海鮮燒烤屋」〜〜餐廳走中高檔路線,店內地方頗大,裝修新潮型格,有別於一般傳統泰國餐廳,每日夜晚更會有現場音樂表演。餐牌選項甚多,除了主打嘅海鮮燒烤外,仲有唔少新派 Fusion 菜式供應。另外餐廳而家做緊「日日至筍優惠」,每晚 6pm 後都會有一款 $38 嘅指定菜式,非常抵食。曼谷夜市火山骨 (特價 $38)  火山骨砌到成座小山丘咁,份量好足,肉質很鬆化,軟腍又無筋,一咬即骨肉分離,配埋個秘製嘅排骨汁食,酸酸辣辣,好惹味!香葉肉碎炸蝦膠皮蛋 ($138)  第一次品嚐呢款小食,非常之有驚喜,用上蝦膠包住原隻皮蛋再炸,然後切開上碟,蝦膠外脆內爽彈,皮蛋溏心軟滑,配埋面頭嘅香葉肉碎,多重滋味,令人食慾大增。泰式鮮蝦炒金邊粉 ($108)  鮮蝦大大隻,爽口彈牙;金邊粉炒得好有鑊氣,乾身又唔油膩,拌入碟邊嘅花生碎,再唧少少青檸汁上面,味道酸酸甜甜,非常醒胃。甜品點咗客椰汁西米糕拼泰式千層糕 ($58)  西米糕清甜軟滑,椰汁味好香濃;千層糕煙韌軟糯,入口帶班蘭葉清香,值得推薦👍🏻
破天荒優惠‼️$38食泰國熱爆火山骨‼️小曼谷新推夜市堂食優惠, 每日都做唔同款!!今日去就輪到火山骨(星期三至五)🌋重點⚠️份量超足!! 絕無偷工減料!!🧚🏻‍♀️~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~🧚🏻‍♀️🟢 —— 泰國熱爆火山骨 $38上枱排骨堆成小山丘🌋畫面超澎湃!!排骨肥瘦相間, 肉質鮮嫩份量多~面頭鋪滿芫茜, 微酸微辣滿滿鮮香味🥳就算唔食芫茜都唔驚!! 肉油脂香突出超正!!🟢 —— 泰式海鮮炒金邊粉 $108推薦之選🌟Pad Thai熱辣辣上枱, 鑊氣十足金邊粉保持到煙韌口感, 大大份超抵食!!大蝦新鮮爽口, 蛋絲芽菜等配料都好足店家仲加入肉鬆花生伴碟, 正宗惹味🇹🇭🟢 —— 菠蘿海鮮炒飯 $118菠蘿海鮮炒飯同樣份量超足🔥!!海鮮有爽口大蝦, 帶子, 魷魚, 魚肉等等味道層次豐富, 炒飯乾身粒粒分明獨家秘方🤫炒飯泡冬蔭功湯!! 酸辣惹味必試!!🟢 —— 冬蔭功湯 $148 (小)冬陰功湯以火爐㷫住, 微辣重酸超開胃‼️入面仲有大蝦青口!! 配料非常豐富!!味道超正宗地道😭啖啖充滿泰式香料味一秒回到曼谷!! 飲完個人暖笠笠~🧚🏻‍♀️~~~~ ᴛʜᴀɴᴋ ʏᴏᴜ ~(˵¯̴͒ꇴ
破天荒優惠‼️$38食泰國熱爆火山骨‼️
小曼谷新推夜市堂食優惠, 每日都做唔同款!!
今日去就輪到火山骨(星期三至五)🌋
重點⚠️份量超足!! 絕無偷工減料!!

🟢 —— 泰國熱爆火山骨 $38
上枱排骨堆成小山丘🌋畫面超澎湃!!
排骨肥瘦相間, 肉質鮮嫩份量多~
面頭鋪滿芫茜, 微酸微辣滿滿鮮香味🥳
就算唔食芫茜都唔驚!! 肉油脂香突出超正!!

🟢 —— 泰式海鮮炒金邊粉 $108
推薦之選🌟Pad Thai熱辣辣上枱, 鑊氣十足
金邊粉保持到煙韌口感, 大大份超抵食!!
大蝦新鮮爽口, 蛋絲芽菜等配料都好足
店家仲加入肉鬆花生伴碟, 正宗惹味🇹🇭

🟢 —— 菠蘿海鮮炒飯 $118
菠蘿海鮮炒飯同樣份量超足🔥!!
海鮮有爽口大蝦, 帶子, 魷魚, 魚肉等等
味道層次豐富, 炒飯乾身粒粒分明
獨家秘方🤫炒飯泡冬蔭功湯!! 酸辣惹味必試!!

🟢 —— 冬蔭功湯 $148 (小)
冬陰功湯以火爐㷫住, 微辣重酸超開胃‼️
入面仲有大蝦青口!! 配料非常豐富!!
味道超正宗地道😭啖啖充滿泰式香料味
一秒回到曼谷!! 飲完個人暖笠笠~

🧚🏻‍♀️~~~~ ᴛʜᴀɴᴋ ʏᴏᴜ ~(˵¯̴͒ꇴ¯̴͒˵)~ ꜱᴇᴇ ʏᴏᴜ ~~~~🧚🏻‍♀️
p.s. 近排火山骨真係好hit!!
食完就明點解…咁平仲咁好食好過分😭

✏️整體評分:#foodiefairy_5分
💸人均消費:$200以下
📍地點:小曼谷海鮮燒烤屋 (九龍城)
九龍城太子道西398號御太子地下1-3號舖
冬蔭功湯
泰式海鮮炒金邊粉
2024-04-24
冬蔭功湯
泰式海鮮炒金邊粉
菠蘿海鮮炒飯
距離上次去泰國都差唔多有成年,勁掛住泰國啲嘢食🍽!!!一直都知九龍城有「小泰國」嘅稱號,今日終於的起心肝,去一間叫做小曼谷海鮮燒烤屋嘅餐廳試試! 😛入面裝修勁有有泰國feel,一行入去就好似飛咗去曼谷夜市咁。既然有夜市feel,必定係試吓火山骨同沙嗲串燒🥰火山骨酸酸辣辣好開胃!😂 啲肉勁易拆,加分加分💯咁啱撞正一個星期有三種菜式優惠,星期三至五可以用38蚊叫到呢碟極大份嘅火山骨,抵食抵食❤❤順帶一提佢哋嘅出菜速度快到驚人,一落單冇耐就已經上咗菜。特別推介鐵板豬頸肉馬拉盞通菜,選擇鐵板做底keep住熱辣辣。我地仲試左菠蘿海鮮炒飯亦非常足料,第一次見有餐廳落大粒帶子炒,勁滿足。🍍🦐最後叫咗個芒果糯米飯做甜品,芒果🥭新鮮唔酸,一啖糯米飯一啖芒果配合埋椰汁fit到漏。如果你想體驗地道嘅泰國菜,小曼谷海鮮燒烤屋絕對係一個好選擇😋無論係裝潢、服務或者係食物質素,都令人感受到泰國嘅獨特魅力。推薦俾所有鍾意泰國菜嘅朋友,保證唔會失望!🌴小曼谷海鮮燒烤屋(九龍城)

曼谷夜市火山骨
順帶一提佢哋嘅出菜速度快到驚人,一落單冇耐就已經上咗菜。

鐵板豬頸肉馬拉盞通菜
小曼谷原隻芒果糯米飯

🌴小曼谷海鮮燒烤屋(九龍城)
2024-04-18
曼谷夜市火山骨
鐵板豬頸肉馬拉盞通菜
小曼谷原隻芒果糯米飯
  • 芒果糯米飯
今晚去九龍城食泰國🇹🇭菜, 幾個人就想嗌d開心share嘅菜色啦, 牆上貼左每星期限定嘅特價菜咁抵唔係唔點呱! 嗌多兩款野食再一人一杯特飲啱啱好.🦐香葉肉碎蝦膠皮蛋8大切件嘅皮蛋, 外面厚厚一層蝦膠, 加上大量炒得好香嘅香葉肉碎, 重點係炸起入面完全唔Dry, 個黃仲要係流心, 充滿份量+邪惡感, 好好食!!! 必食之選.🥢香葉辣椒豬肉碎燴飯流心蛋黃脆邊荷包蛋🍳, 勁多勁多充滿泰式風味嘅香葉辣椒肉碎, 脆脆香葉, 辣椒碎, 連四季豆都勁入味, 送飯一流呀.🥢泰皇咖哩炒紐西蘭青口 *$38*Li個就係牆上貼住每星期指定日子限定(每日都唔同)嘅特價食品. 我地都嘩左一大聲: 勁大大盤, 有成8隻肥厚肉青口, 泰皇咖哩充滿住蛋絲, 燈籠椒, 芹菜, 洋葱, 真心要再order多個飯惑者Naan去食哂d咖哩, 同埋個咖哩唔辣架, 個個都啱食!!🧋Thai Tea必飲必飲必飲嘅正宗Thai Tea, 茶味濃, 淡奶煉奶比例perfect好飲!

🦐

Thai  Tea,  芒果沙冰
  • Thai  Tea
  • 芒果沙冰
2024-04-23 28 瀏覽
你會發現曼谷夜市火山骨,它烤得外脆內嫩,彷彿一口咬下去就能感受到熱騰騰的火山噴發。還有那香葉肉碎炸蝦膠,外層酥脆,內裡滿滿的肉碎和蝦膠,美味到讓你忍不住大呼過癮。當然,還有皮蛋,這個小小的黑色美食總能帶給你驚喜。它的外觀看起來可能有些嚇人,但一旦品嚐,你會發現那滑軟的蛋白和香濃的醬汁竟然能在口中融化,讓你愛不釋手。如果你想吃點清爽的,他們的泰式炒雜菜是個絕佳的選擇。這道菜色彩繽紛,蔬菜新鮮多汁,配上泰式獨特的調味料,讓你的味蕾瞬間為之一振。它不僅美味,還讓你感受到泰國的熱情和活力。當然,海鮮也是他們的拿手好戲。冬蔭海軍海鮮就像是一個海洋的盛宴,新鮮的海鮮與泰式的香料完美結合,帶給你濃郁的海洋風味。每一口都讓你忍不住想要再來一口!