2024-07-28
今日放lunch同同事係附近尚苑京滬川菜食午餐。我覺得呢度既點心好出色,好好味,我最欣賞既係佢既腸粉同菜苗餃!而且仲有午餐精選孖寶可以簡,更加抵食!蟲草花牛肉腸腸粉皮接近白色透明,好薄,裡面包裹著牛肉同埋滿滿的蟲草花增添了一種好獨特的香氣。搭配醬油可以品嘗出牛肉的鮮美,呢個配搭真係好特別!蟲草花菜苗餃以蟲草花同菜苗作為餡料。蟲草花不僅能為餡料,香氣獨特,菜苗的鮮嫩多汁,搭配餃子外皮的Q彈口感,呈現出一種清新爽口的風味。翡翠原隻鮮蝦腸原隻蝦肉腸粉賣相好吸引🤩蝦肉鮮嫩,爽脆彈牙。原隻鮑魚燒賣賣相精緻的燒賣,每位限購一粒,燒賣中包含了原隻鮑魚,鮑魚柔嫩多汁,啖啖肉!銀芽肉絲炒麵銀芽的清脆爽口和肉絲的鮮美軟嫩,炒麵底好香脆,均勻地攪拌在醬汁中,醬汁的調配也恰到好處,不會過於濃郁,足以增添風味而不失清新。薑汁糕都好好味好有水準!新鮮靚菜心
蟲草花牛肉腸
蟲草花菜苗餃
翡翠原隻鮮蝦腸
原隻蝦肉腸粉賣相好吸引🤩蝦肉鮮嫩,爽脆彈牙。
原隻鮑魚燒賣
銀芽肉絲炒麵
薑汁糕都好好味好有水準!
新鮮靚菜心