2024-03-10
同朋友約喺將軍澳食飯又想食埋甜品,之前有試過屋子嘅出品覺得唔錯,今次再試吓佢!😍泡菜豆腐豚肉鍋 $98🌟唔知點解天氣一凍就真係好想食呢啲銅物😭一年冇去韓國,最近想去韓國嘅心又加強了!唯有食住啲韓國食物頂下癮🥹🌟第一啖味道好濃郁,甜甜辣辣,調味做得同韓國都幾相似,入邊嘅嫩豆腐好好食!(不過記得真係要拎出嚟攤凍啲),豚肉比想像中多!為咗呢啖湯可以食兩碗飯🫣😍三文魚子鰻魚茶泡丼 $98🌟冇諗過三文魚子嘅份量有咁多!擺落口果下真係鮮味大爆發🤣配埋茶泡丼呢個食法,比想像中夾!晚餐仲會包埋麵豉湯、漬物同埋甜品,係幾豐富!😍三文魚子明太子玉子燒 晚餐加配價$42🌟同樣三文魚子嘅份量都有好多,感覺有少少蓋過明太子嘅味道~不過連埋玉子燒一齊食一定係perfect match😍芝麻手羽 $50🌟新鮮熱辣炸出嚟個皮真係外脆內嫩~入面仲好juicy~😍烤香蕉巧克力小鬆餅 $78🌟完全比呢個甜品驚豔了!佢嘅小鬆餅每一粒都係好重蛋香味,加埋焦糖香蕉🥺🥺唔該大家一定要試呢個小鬆餅!😍白玉焙茶戚風 $68🌟呢個之前已經有食過,味道照舊,白玉依然都係好煙韌~焙茶味都夠濃郁,不錯✅
😍泡菜豆腐豚肉鍋 $98
😍三文魚子鰻魚茶泡丼 $98
🌟冇諗過三文魚子嘅份量有咁多!擺落口果下真係鮮味大爆發🤣配埋茶泡丼呢個食法,比想像中夾! 晚餐仲會包埋麵豉湯、漬物同埋 甜品,係幾豐富!
😍三文魚子明太子玉子燒 晚餐加配價$42
😍芝麻手羽 $50
🌟新鮮熱辣炸出嚟個皮真係外脆內嫩~入面仲好juicy~
😍烤香蕉巧克力小鬆餅 $78
😍白玉焙茶戚風 $68