1K
2022-09-20 65 瀏覽
黎到T.O.P.商場入面甘多餐廳當然要食下呢間都係chip and dale主題既餐廳啦~鐘意chip and dale既朋友點可以錯過呢~仲要係期間限定,下午3點3下午茶時間一人獨享一個咖哩蛋包飯和牛漢堡扒,牛肉軟淋啖啖肉咖哩汁辣辣地又甜甜地甘,飯既造型仲要係栗子加味素,小篇推介甜品鮮果麵包布丁,麵包焗到外脆內軟加埋蜜糖漿,入面仲有布丁夾心,口感香脆,新鮮水果伴碟都唔錯,加埋水果茶真係好夾水果茶好香生果味百香果味香濃。

2022-09-19 115 瀏覽
相信得意又鬼馬既大鼻鋼牙都係大家既童年回憶知道呢間店同佢地做聯乘,又點可以錯過呢未入門口已經滿滿既大鼻鋼牙當然唔少得仲有多款精品售賣入左去更加唔洗講就連墊台紙同埋MENU都好有心思,係唔同位都畫左好多好得意既大鼻鋼牙冬陰蜆肉意粉唔好以為呢到得個樣,其實野食都好有水準呢個冬陰意粉認真唔錯首先創意分就已經拎晒啦真係未食過冬陰公味道既意粉,又意外地夾喎而且佢既冬陰公味又香又有層次得黎唔會太辣意粉食炒得好乾爽,水準之作而且仲有勁多鮮甜既蜆肉,好味道鮮果法式多士但最高水準既始終都係甜品呢個鮮果法式多士鍾意食甜品既朋友真係必點法式多士既外層有少少脆脆地但入面做到好似布甸咁軟綿綿,而且蛋香味十足,令人十分回味各種鮮果款式又多又新鮮凍百香果綠茶飲品亦都好好飲,百香果好足料,勁香
相信得意又鬼馬既大鼻鋼牙都係大家既童年回憶

知道呢間店同佢地做聯乘,又點可以錯過呢
未入門口已經滿滿既大鼻鋼牙

當然唔少得仲有多款精品售賣
入左去更加唔洗講
冬陰蜆肉意粉

唔好以為呢到得個樣,其實野食都好有水準
呢個冬陰意粉認真唔錯
首先創意分就已經拎晒啦
真係未食過冬陰公味道既意粉,又意外地夾喎
而且佢既冬陰公味又香又有層次得黎唔會太辣
意粉食炒得好乾爽,水準之作
而且仲有勁多鮮甜既蜆肉,好味道
鮮果法式多士
但最高水準既始終都係甜品
呢個鮮果法式多士鍾意食甜品既朋友真係必點
法式多士既外層有少少脆脆地
但入面做到好似布甸咁軟綿綿,而且蛋香味十足,令人十分回味
各種鮮果款式又多又新鮮
凍百香果綠茶

飲品亦都好好飲,百香果好足料,勁香
旺角首個以 🐿Chip'n' Dale 🐿為主題期間限定人氣西餐廳-旺角:山下菓子,岩晒拍拖👫忠粉打卡📸⛰山下菓子-位於旺角地鐵站-T.O.P This is Our Place 3樓315號舖 -一入門口就見到😍活潑可愛既鋼牙與大鼻! 餐廳內有好多打卡位同餐桌佈置都係 Chip 'n' Dale !超級興奮雀躍!可愛極緻!🧀拉芝大蝦🍤意粉$108即叫即整,熱辣辣既芝士醬汁溶傷左大蝦同意粉,相配得很有水準呢!咖喱蛋包飯連🥩和牛$138日式咖喱再配大大塊和牛,絕配! 連飯既形狀都系山下菓子,好有特色,打卡一流🤩鮮果🍓🍉🍞法式多士$119最喜歡💕甜品系完晒main course先上, 好似高級西餐廳甘, 唔會催你食,可以慢慢享受鮮果🍓🍉🍞法式多士。 p.s 超大份,要2人先食得晒! 好食又抵食。仲有多款獨家 🐿Chip 'n' Dale 服飾精品及美食!可以現場換購或者購買!如果大家經開,一定要黎試吓!山下菓子旺角彌敦道700號T.O.P This is Our Place 3樓315號舖 #山下菓子 #kingsleydesserts#Kingsley_ dessert #山下菓子 Ki
旺角

🧀拉芝大蝦🍤意粉$108

咖喱蛋包飯連🥩和牛$138

鮮果🍓🍉🍞法式多士$119

如果大家經開,一定要黎試吓!

山下菓子

#山下菓子 #kingsleydesserts
#Kingsley_ dessert #山下菓子 Kingsley #山
下茶緣#香港製造 #香港品牌#卡通主題餐
廳#香港卡通甜點 #卡通精品 #正版授權商
#官方授權卡通品牌#百分百香港限定 #保證
獨家設計#限量供應
2022-09-16 168 瀏覽
山下菓子喺旺角開左4年,以唔同嘅卡通精品同可愛裝飾去吸引唔少迪士尼嘅小粉絲💗 佢地主打西日式嘅fusion菜,由主食到甜品,甚至飲品都好有特色😉 佢地會唔定時咁轉主題,而由29/6起就係我小學至愛嘅Chip&Dale🐿 餐廳裡面以Tiffany Blue為主色,仲貼左啲Chip&Dale嘅牆紙,睇得出佢地花左唔少心思設計👍🏼 除左出面嘅手信,每人只要達到特定最低消費就可以獲得期間肯定精美嘅小禮品添😲 This restaurant is known for their frequent collab with Disney and cute dishes. The theme this time was Chip&Dale. Not only can you purchase some goodies, you’ll also get some gifts if you dine in too!拉芝大蝦意粉 $108Prawn Cheese Spaghetti呢道菜無論係大人定細路都一定鍾意,意粉煮得啱啱好,達到Al Dente嘅口感🤌🏼 上面舖左三隻鮮甜嘅大蝦,肉質結實彈牙🦐 濃稠嘅

拉芝大蝦意粉 $108
Prawn Cheese Spaghetti
呢道菜無論係大人定細路都一定鍾意,意粉煮得啱啱好,達到Al Dente嘅口感🤌🏼 上面舖左三隻鮮甜嘅大蝦,肉質結實彈牙🦐 濃稠嘅番茄醬裡面保留左啲鮮番茄碎🍅 仲加左半溶嘅莫札瑞拉芝士同帕馬森碎🧀 層層味道同口感交織令意粉變得更酸甜可口😋
The spaghetti was cooked till al dente, with three plump shrimps lying on top. The thick pasta sauce was very tomatoey, with melted mozzarella and Parmesan cheese embedded within.

咖喱蛋包飯連和牛漢堡 $138
Omelet Rice With Wagyu Beef Burger in Curry Sauce
蛋包飯係日式洋食嘅代表之一🇯🇵 佢地用咗和牛肉絞成嘅大肉丸牛味香濃🐮 外皮煎得微焦,可以鎖住中間嘅肉汁💦 旁邊鬆軟香滑嘅炒蛋配埋日式咖哩獨有嘅香甜氣味簡直係絕配,同白飯一齊食別有一番滋味😚
The burger was made with Wagyu mince, which was very beefy and juicy. The smooth and creamy fried egg went well with the sweet Japanese curry.

鮮果法式多士 $118
French Toast with Fresh Fruit
有別於一般嘅多士,佢地選擇左用法包🥖 所以口感分為三種層次,充分浸潤喺蛋奶液中嘅部份有啲似布丁,入口即溶🤤 邊緣位有返啲嚼勁,而麵包皮就好酥脆,口感豐富🤩 將糖漿淋上去之後每啖都散發著甜蜜嘅蛋香,配埋鮮果食有助解膩🫐
Baguette slices were used instead of white bread, therefore providing a special texture. The part where most the batter has sunk into was super fluffy, where the outer bits had more of a chew. It was very eggy and creamy, and the fruits helped to freshen up your palette.

茉香芝芝奶蓋 $68
Green Tea & Cheese Milk Cap
奶蓋佔飲品五分一,芝士比例足夠,濃郁嘅鹹香味同清香嘅茶底做成強烈對比😉 奶蓋打得好棉潤,將佢攪勻後飲落去會更絲滑🥛
The thick layer of milk cap was velvety and had a rich cheese flavour. The savouriness created a nice contrast with the slightly bitter tea.

• 拉芝大蝦意粉
相識多年的同學見面,我和朋友來到旺角,上網知道「Chip and Dale鋼牙與大鼻」的主題餐廳很有特色,老友難得聚在一起,享受一頓豐富的晚餐。進入餐廳,環境雅緻,整齊優美,舒適寫意,裝飾都好靚,相當不錯。入面見到Chip and Dale 精品售賣,惠顧指定食品會送你CD精品。高樓底令整間店很寛敞,空間感很好,環境整齊優美,乾淨整潔,氣氛自在輕鬆,歡聚閒談的聚腳地。餐單上設有菜式,美食當前無法抵擋,放縱一下自己,美味的菜色,我們都很鐘意,價錢都很相宜。我點選了幾款食品,食物質素良好,上菜速度頗快,享受美食的滿足滋味。拉芝大蝦意粉大蝦肉質爽口彈牙,意粉軟硬適中,煙韌度很好,芝士加蕃茄味好夾,熱辣辣令味道更昇華,熟度拿捏得很好,享受滿足滋味。黑糖珍珠窩夫賣相吸引很開胃,窩夫厚薄適中,一口咬下去,外脆內軟,實淨彈牙,黑糖珍珠不會太甜,整體配搭很好,齒頰留香,值得推介。紅青蘋果荔枝伯爵冰紅茶顏色幾靚,色彩鮮明,味道清新,容易入口,主餐後把油膩感一掃而空,任何日子都適合飲的飲品。而家消費滿指定金額即送紀念品,今次獲得杯墊同曲奇餅,紀念品每日派發數量有限,送完即止。山下菓子(旺角)地址:旺角彌敦

黑糖珍珠窩夫

紅青蘋果荔枝伯爵冰紅茶

山下菓子(旺角)
2022-09-06
2022-09-16 33 瀏覽
精品店有晚餐,也不是一件獨有,沒有看過的事,但這店子的主角是朋友最愛的角色,有限定精品和特色甜品鋼牙與大鼻主題精品店登陸,我也加入粉絲行列!芒果乳酪沙冰打卡不錯,味道很有芒果感覺,在夏日飲用不錯,跟沙冰一樣。咖喱蛋包飯連和牛用料講究,滑蛋及日本忌廉感覺好,很愛吃,大部分食材來自日本,飯有心思,跟足日本咖喱做法,有點洋蔥,炒香。整體來說,香濃惹味,滑蛋嫩滑之餘蛋香突出,而且和牛份量亦大,口感豐富,再配上酸香開胃咖喱,雖然沒有鋼牙大鼻樣子,算是一分錢一分貨,值得一試。進入大自然叢林國度,打卡位多,打盹的鋼牙與大鼻,很可愛呢。

鋼牙與大鼻主題精品店登陸,我也加入粉絲行列!

芒果乳酪沙冰
打卡不錯,味道很有芒果感覺,在夏日飲用不錯,跟沙冰一樣。

咖喱蛋包飯連和牛

進入大自然叢林國度,打卡位多,打盹的鋼牙與大鼻,很可愛呢。
餐廳:山下菓子 (旺角)地址:旺角彌敦道700號T.O.P This is Our Place 3樓315號舖約定你,山下見🌄呢間2018年開嘅山下菓子 @kingsley_dessert_ 主打西日菜式同多款特色甜品🍨,轉眼間就開咗幾間分店,佢哋每一期都會同唔同嘅卡通人物Cross Over,將餐廳打造成非常吸引同啱晒打卡嘅地方📸,佢哋呢期嘅期間限定主題喺迪士尼嘅大鼻鋼牙(Chip ‘N Dale)🌰,吸引咗唔少大人細路同粉絲過嚟儲精品、影相朝聖😍山下菓子嘅理念喺分享甜品同分享愛💕,喺香港自設工場,100%香港品牌、香港製造🇭🇰,盡可能唔加人工香料同色素,用咗歐日式烘焙技術去創作一系列傳統同創新甜品,定期推出唔同類形嘅蛋糕甜品🍰,非常用心🥰。佢哋仲獨家代理推出好多卡通環保產品同設計咗多款環保餐具🍴,鼓勵香港人支持環保♻️,喺餐廳消費滿指定金額就可以將附送嘅木托盤、掛飾、玻璃杯、陶瓷杯等精品帶返屋企👏✝️咖喱蛋包飯連和牛漢堡 $138日式咖喱蛋包飯喺日本必食嘅特色主食之一🍛。香而不辣嘅自家製咖喱,配上細嫩幼滑、用咗日本蛋去整嘅旋轉滑蛋,加上肉味香濃嘅手打和牛漢堡,撈落大鼻鋼牙最鍾意嘅松果形
餐廳:山下菓子 (旺角)

約定你,山下見🌄

✝️咖喱蛋包飯連和牛漢堡 $138
加上肉味香濃嘅手打和牛漢堡,撈落大鼻鋼牙最鍾意嘅松果形狀白飯,
上邊仲有日式飯素,食到嘅喺滿滿日本嘅味道😋

✝️拉芝大蝦意粉 $108
經典嘅蕃茄意粉🍝,當中加咗Mozzarella Cheese形成拉絲效果,
亦加咗Parmesan cheese嘅碎碎喺面,食落除咗有蕃茄香味之外仲有陣陣芝士濃香🧀,另外仲有三隻挑走咗蝦腸嘅爽口大蝦🦐,成個意粉份量唔少呢👍

✝️鮮果法式多士 $119
法包見得多,西多士成日食,法式整法嘅法包多士你又食過未🍞?嚟呢度一定要食嘅鮮果法式多士,完美咁滿足左我嘅食慾同味蕾🤩。未食就已經覺得吸引,賣相非常精緻,酥脆有咬外嘅麵包外皮,加上好似麵包布丁或者疏乎厘口感嘅軟嫩內層,幾乎唔洗咀嚼就融化喺口入面中,每一啖都充滿蛋香同牛奶香🥚,
加上糖霜同淋上楓糖🍯,搭埋清爽嘅鮮果:香橙🍊、奇異果🥝、香蕉🍌、藍莓🫐、士多啤梨🍓、火龍果一齊食,中和返少少法式多士嘅甜膩感🤏,真喺無懈可擊🤤

✝️黑糖珍珠鮮奶 $68
奶滑香濃嘅黑糖珍珠鮮奶唔會好甜,以奶香為主,煙韌有咬口嘅珍珠佔咗成杯三分之一🧋。喺呢度叫凍飲仲隨機附送Chips ‘N Dale亞加力掛飾同杯墊,數量有限送完即止🤓
2022-09-14
8 分鐘 (堂食)
2022-09-12 66 瀏覽
一直都好想食山下菓子,佢地定有唔同嘅卡通人物做主題, 今期係我好鐘意嘅 Chip and Dale 🤩 所以就同朋友去打卡影相🥰咖喱蛋包飯連吉豬 咖喱係用咗日式咖喱汁, 啱哂唔食得辣嘅人! 蛋好香滑, 吉烈豬扒肉質有少少實但好脆口,飯係有粟子造形嘅,好有心思!😋 拉芝大蝦意粉  大蝦有三隻,蕃茄味酸酸甜甜芝士味唔會過濃,意粉好煙韌! 🥰鮮果法式多士多士係用法包整嘅再加蛋,外皮好香脆,內裏麵包夠淋鬆軟, 甜甜哋, 加水果更好食,有香蕉,火龍果,士多啤梨等,色彩繽紛🤩茉香芒芒芝士奶蓋飲品用了新鮮芒果,好juicy,芝士奶蓋creamy, 甜度恰當!

咖喱蛋包飯連吉豬

拉芝大蝦意粉
大蝦有三隻,蕃茄味酸酸甜甜芝士味唔會過濃,意粉好煙韌! 🥰

鮮果法式多士

茉香芒芒芝士奶蓋

2022-09-11 95 瀏覽
💖見旺角呢間連鎖餐廳最近出左主題menu,仲係chip and dale🐿️,買野食會送紀念品,所以專登去左打卡😛!1️⃣咖哩蛋包飯連和牛漢堡🍛(附曲奇) $138💖飯嘅造型係chip and dale最鍾意嘅松果,面頭灑左拌飯粉,飯粒口感偏硬,撈埋咖哩食就啱啱好,唔會太軟爛濕潤。日式咖哩味道偏甜唔辣,配滑蛋食落幾香口。和牛漢堡口感唔錯,緊實唔會鬆散,黑椒味較濃。2️⃣鮮果法式多士🍞 $119💖份量食完都好飽🤣,法式多士外皮較硬,入面鬆軟微甜,另外配楓糖漿🍁同奶油,食落會更甜。雜果包括藍莓🫐、奇異果🥝、士多啤梨🍓、橙🍊同香蕉🍌。3️⃣熱桂圓紅棗茶 🍵(附陶瓷杯&杯墊) $88💖健康安神之選😌,除左桂圓、紅棗同枸杞,仲有淡淡嘅人參味,所以飲落清香唔太甜。💖另外佢地有主食或者甜品配飲品嘅套餐,計落會比單點平。除左嗌餐送紀念品,餐廳都有賣其他chip and dale產品,fans可以黎打卡!

1️⃣咖哩蛋包飯連和牛漢堡🍛(附曲奇) $138

2️⃣鮮果法式多士🍞 $119

3️⃣熱桂圓紅棗茶 🍵(附陶瓷杯&杯墊) $88

2022-09-10 35 瀏覽
打卡餐廳-山下菓子 ,期期都有晤同公仔主題,今期主題系Disney的卡通人物鋼牙與大鼻Chip ‘n Dale,由裝修到野食都系呢兩隻花栗鼠的身形,勁得意吖!fans千祈唔好錯過!每人最低消費為$150,堂食每位會送杯墊一塊。仲有精美Chip ‘n Dale周邊紀念品送,食得多,送得多。紀念品每日派發數量有限,送完即⽌。⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️「是日餐點」👉🏾 咖喱蛋包飯連和牛漢堡 💰 138HKD飯有個形狀,似一粒栗子,上面配上飯素。牛肉厚身大塊,咖哩汁足夠撈飯。送一塊c&d曲奇,個殼好靚。👉🏾鮮果窩夫💰 119HKD製作時間需要20分鐘,有兩塊窩夫,用新鮮水果伴碟,賣相晤錯,淋上糖漿,味道更好。👉🏾熱桂圓紅棗茶-養生紅飲之選

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
「是日餐點」
👉🏾 咖喱蛋包飯連和牛漢堡 💰 138HKD
送一塊c&d曲奇,個殼好靚。

👉🏾鮮果窩夫💰 119HKD

👉🏾熱桂圓紅棗茶-養生紅飲之選
2022-09-06 47 瀏覽
本身約左朋友仔行top,行完就食野,點知佢又病左,唯有我自己孤獨食。見到主題係大鼻同鋼牙,打咭打咭!好,坐低睇吓有咩好食先。有精美曲奇餅一塊。咖喱蛋包飯連和牛,有造型,係少女心呀!日本咖哩,微辣帶甜,加左椰汁,有椰香味,和牛漢堡扒好厚身,裡面肉碎有咬勁。鮮果窩夫,食完主食,梗係要埋甜品啦,個窩夫烤得幾脆,但裏面軟熟,啱啱好。配埋蜂蜜糖漿,甜甜好幸福。熱桂圓紅棗茶,一壺可以慢慢飲,茶壺係可以keep warm,個茶好足料,飲落好重桂圓味,冇添加糖,只有紅棗嘅甜味。

見到主題係大鼻同鋼牙,打咭打咭!

好,坐低睇吓有咩好食先。

有精美曲奇餅一塊。

咖喱蛋包飯連和牛,有造型,係少女心呀!

配埋蜂蜜糖漿,甜甜好幸福。

2022-09-04 47 瀏覽
作為廸士尼既忠實fans,有Chip n Dale 主題既餐廳,當然要去潮聖。門口有打卡位,有Chip n Dale 精品售賣,惠顧指定食品仲有CD精品送。😍咖哩蛋包飯連和牛漢堡和牛漢堡好有牛味,松果造型既飯加埋飯素做裝飾,kawaii 🥰。咖哩汁好開胃好送飯,所以飯既份量好似吾夠。😅拉芝大蝦意粉蕃茄醬汁同芝士混為一體,醬汁有拉絲,大蝦爽口,意粉al dente。主食都送上CD 曲奇,有手信帶返去😆。鮮果比利時窩夫窩夫係脆既,配上好多生果,正。👍桂圓紅棗茶侍應細心吩咐要焗一陣先出味,除左龍眼肉,紅棗,仲有杞子,花旗參,好滋陰養顏💃。飲完侍應仲幫我加水。讚👍鳳梨沙冰大大杯鳳梨沙冰,沙冰打得好細緻,吾會食到冰粒,有鳳梨肉,清新又吾會太甜。餐廳吾算大,坐位寬倘,同朋友吹水打卡一流。

咖哩蛋包飯連和牛漢堡

拉芝大蝦意粉

主食都送上CD 曲奇,有手信帶返去😆。

鮮果比利時窩夫

窩夫係脆既,配上好多生果,正。👍

桂圓紅棗茶

鳳梨沙冰

餐廳吾算大,坐位寬倘,同朋友吹水打卡一流。
  • 拉芝大蝦意粉
  • 鳳梨沙冰
  • 鮮雜果梳乎厘班戟
行街經過,Chip & Dale 的佈置吸引了我們的眼球。門口,牆壁,櫃門,餐牌都係Chip & Dale呢兩隻小可愛。 ,太萌了! Instagrammable!!吾入去打卡都吾得啦!睇左餐牌一輸,點左咖哩和牛漢堡扒旦飯,跟鳳梨雪芭。另一個餐要拉芝大蝦意粉,跟桂圓紅棗茶。食評話窩夫好食,也要了一客來試下。 日式咖哩好香,旦亦好滑,正常水準。白飯加上飯素,整成一粒松果子的樣子。和牛漢堡扒有牛味亦吾柴。整體感覺良好。送了亞Chip曲奇餅,仲係用個Chip & Dale 封套裝住。讓人不捨得吃。凰梨雪芭係宜家3x度的夏天真係消暑良品,內有鳳梨果粒粒,陣陣鳳梨香。 桂圓紅棗要耐D先出味,好滋陰。話明「拉芝」當然好有芝士味,大蝦算爽口,衹是意粉略爲硬了少少。 窩夫脆口,伴有士多啤梨,香蕉,橙,藍莓。賣相一流。店內也有賣Chip & Dale精品。點甜,熱飲亦送Chip & Dale精品,如木托盤,杯子。基本上枱枱搶住要。

窩夫脆口,伴有士多啤梨,香蕉,橙,藍莓。賣相一流。

2022-09-03 29 瀏覽
呼應主題,這店有非常多特色餐點及甜品迎接粉絲,相當得意!梳乎厘班戟、法式多士、拿破崙,手工蛋糕、比利時窩夫,送限定襟章,這是忠實粉絲必定會去尋找足跡來瘋狂打卡。花茶要點這個很好飲的花茶,盛載熱呼呼的熱飲,感覺很好,大鼻鋼牙可愛,花茶棒棒,鋼牙大鼻期間限定才有的杯,精品店內很多打卡位,這個感覺很棒,大自然為背景,鋼牙大鼻韆鞦位,棒棒 冬蔭蜆肉意粉有冬蔭功湯味的感覺。醬料冬陰功湯醬及泰式辣椒膏!再加蜆肉鮮甜!吃著這個,即刻想到夏日,非常爽口,冬蔭功味道棒!首個Chip ‘n Dale期間限定店,不要錯過上面的精品美吃網上看,不同的店子也有不同的獨特款式,想儲齊要吃多幾次。隱藏版明信片,鋼牙與大鼻粉絲真的不要錯過喔
花茶
冬蔭蜆肉意粉

2022-09-02 1034 瀏覽
#山下菓子 轉咗主題啦~ 今期係 #chipndale 堂食每位會送杯墊一塊店舖一入走廊位置 旁邊係擺滿各種chip n dale 精品再行入去就係餐廳打卡位唔算好多 主要係牆身公仔 食物方面 每款都會加咗粒 栗子🌰 卡仔因為 chip n dale 最鐘意就係🌰 😂😂CDQ3 #拉芝大蝦意粉 $108#PrawnCheeseSpaghetti 味道唔錯 有三粒蝦碌 🦐肉質幾爽口個面係有灑上芝士 不過又真係未到拉絲的效果😅 所以拉芝又啱喎😂😂CD07 #咖喱蛋包飯連吉列豬扒 $128#OmeletRicewithPorkChopCutletinCurrySauce 個飯做到栗子外型,上面配上飯素個咖喱一啲都唔辣,係日本咖喱,上面加咗少少忌廉由於朋友係懷孕中🤰🏻所以特別同餐廳要求咗個蛋包要全熟 佢哋都好配合👍🏼店員更建議選擇吉列豬扒比較好,因為和牛漢堡做到全熟就會唔好食 夠細心#吉列豬扒 都幾大塊 又 #厚切 麵包糠皮亦好脆 #即叫即炸 不過就真係如Menu所說 #製作時間較長 CD36 #熱蘋果美顏茶 $88#HotAppleTea 好香蘋果味 飲落有少少酸酸甜甜嘅味道CD39 #熱柚

#山下菓子 轉咗主題啦~ 今期係 #chipndale

CDQ3 #拉芝大蝦意粉 $108
#PrawnCheeseSpaghetti
味道唔錯 有三粒蝦碌 🦐肉質幾爽口

CD07 #咖喱蛋包飯連吉列豬扒 $128
個飯做到栗子外型,上面配上飯素
個咖喱一啲都唔辣,係日本咖喱,上面加咗少少忌廉
不過就真係如Menu所說 #製作時間較長

佢個外表好似燴番薯 🍠 🤣🤣🤣
外脆內軟綿綿 表面淋上奶泡 然後再灑上可可米同朱古力粉
幾時都係甜品最開心🥰

=====================
#懲罰 #黃色經濟圈 #yellowmongkok #yellowmk #yellow旺角
#hker #hkig #hongkongfood #香港加油 #食好西😋 #互推互追互讚 #nofilter

熱蘋果美顏茶
2022-08-30
5 分鐘 (堂食)
熱蘋果美顏茶