2021-06-06 367 瀏覽
其實衛生食物方面幾好,餐廳環境都算闊落,出餐速度都夠快。但唯一疑惑就係餐廳有收加一服務費但連倒一杯熱水都係自助 呢點令本身好好既印象打左個折扣。其實會晤會調整下可以更好呢?

2021-04-19 576 瀏覽
見到劣評多過好評忍唔住平反吓🤣下午茶30-40蚊算係咁啦,環境ok,坐又坐得舒服,唔洗迫,侍應服務都ok,落完單轉個頭等左唔洗5分鐘就有得食。平時可能大家食開40蚊大大碟飯覺得呢度d下午茶份量太少唔夠喉,不過人地有得加幾蚊多一份小食,唔夠嘅咪俾多少少食多d囉😂同平時一樣叫左星州魚蛋拼魚角滲滲喇沙,下午茶黎講個份量我可以接受,不過自己為食加多$9要一份香茅骨總共$47埋單,馬來西亞菜喎,呢個價錢值啦🤪
見到劣評多過好評忍唔住平反吓🤣

總共$47埋單,馬來西亞菜喎,呢個價錢值啦🤪
2021-04-19
2021-04-06 411 瀏覽
〰️香茅骨雞湯河粉 🐔(下午茶)$34下午茶細細一碗,雞湯偏淡。有芽菜、炸蒜、炸蔥頭等等😋香茅骨有驚喜😲香茅味慢慢滲出👀〰️薏米水 (熱)$0熱飲跟餐唔使加錢😉淡淡地,不過都飲得出有薏米味〰️峇峇無骨海南雞飯 $68雞有啲老🥲份量比較細雞油飯鹹鹹香香🍚👍🏻有青瓜、花生仲有辣菜甫仔同三色豆開下胃😂左邊嗰醬幾特別,酸酸辣辣而且食落有柑桔🍊嘅香味👀中和返雞油飯~中間就係豉油,最右邊青色嘅就係蔥油姜蓉〰️桂圓特飲 加$6飲落先有浸蜜瓜味🍈,之後先有桂圓味😂😂勁得意〰️咖喱角 (加配)$8咖喱角幾香脆,入面都幾多薯蓉🥔〰️斑蘭咖央西多 (下午茶) $30塊西多都幾厚~本身以為咖央醬係夾起入面,原來係放喺面😲唔會好甜但咖央味唔特出😟〰️〰️📍 峇峇娘惹 (天水圍)天水圍天華路33號T Town North地下NG02號舖
〰️香茅骨雞湯河粉 🐔(下午茶)$34
下午茶細細一碗,雞湯偏淡。
有芽菜、炸蒜、炸蔥頭等等😋
香茅骨有驚喜😲香茅味慢慢滲出👀

〰️薏米水 (熱)$0
熱飲跟餐唔使加錢😉
淡淡地,不過都飲得出有薏米味

〰️峇峇無骨海南雞飯 $68
雞有啲老🥲份量比較細
雞油飯鹹鹹香香🍚👍🏻
有青瓜、花生
仲有辣菜甫仔同三色豆開下胃😂
中間就係豉油,最右邊青色嘅就係蔥油姜蓉

〰️桂圓特飲 加$6
飲落先有浸蜜瓜味🍈,之後先有桂圓味😂😂勁得意

〰️咖喱角 (加配)$8
咖喱角幾香脆,入面都幾多薯蓉🥔

〰️斑蘭咖央西多 (下午茶) $30
塊西多都幾厚~
本身以為咖央醬係夾起入面,原來係放喺面😲
唔會好甜但咖央味唔特出😟

〰️〰️📍 峇峇娘惹 (天水圍)
天水圍天華路33號T Town North地下NG02號舖

2021-03-29 285 瀏覽
見外賣自取有折先試吓,平時性價比絕對唔高。下午茶當頹飯食,不如行多兩步仲有其他選擇!最重要係: 雞扒唔熟!雞扒唔熟!雞扒唔熟!無下次,半價先好諗!不過,都有好嘢嘅,就係個椰漿飯係幾好食,夠椰香味!
見外賣自取有折先試吓,平時性價比絕對唔高。
下午茶當頹飯食,不如行多兩步仲有其他選擇!
最重要係:
雞扒唔熟!

無下次,半價先好諗!
不過,都有好嘢嘅,就係個椰漿飯係幾好食,夠椰香味!
外賣自取
2021-01-27 574 瀏覽
疫情之下,兩人堂食,唯有丟下爸爸拖住媽媽 去食早餐🥣快靚正就係T Town 峇峇娘惹 檳城口味!朱扒米粉配拉茶,朱扒淋軟,湯底好味拉茶幾有特色,吾會太甜☺️煎雙蛋配斑斕包,有幾近喎早餐吾一定要食沙嗲牛肉公仔麵嘅🤣🤣
疫情之下,兩人堂食,唯有丟下爸爸拖住媽媽 去食早餐🥣

快靚正就係T Town 峇峇娘惹
檳城口味!

朱扒米粉配拉茶,朱扒淋軟,湯底好味

拉茶幾有特色,吾會太甜☺️

煎雙蛋配斑斕包,有幾近喎

早餐吾一定要食沙嗲牛肉公仔麵嘅🤣🤣
2020-12-27 536 瀏覽
啱啱開張嘅時候嚟呢度食過都覺得幾好,直到有一次,食咗佢啲蛋有油抑味,同埋杯熱飲充滿油,就無再幫襯。今日娘親話好耐冇食過,想黎食,ok孝順女陪你去。嘩,第一碟野就黎料,叫咗個參巴通菜走汁,佢d通菜食落口係好似草咁,好鞋。同個staff講,好似唔關佢事咁走開左,到我個喇沙,我都諗住食喇沙唔會中伏啦,喂呀舊豆卜臭嘅。好啦飲拉茶,一個字淡,好似加左好多水咁。咁嘅衛生情況仲要收加一服務費。好真係好失望,去街市掃街無咁嬲。
啱啱開張嘅時候嚟呢度食過都覺得幾好,

直到有一次,食咗佢啲蛋有油抑味,
同埋杯熱飲充滿油,就無再幫襯。

今日娘親話好耐冇食過,想黎食,ok孝順女陪你去。

嘩,第一碟野就黎料,叫咗個參巴通菜走汁,
佢d通菜食落口係好似草咁,好鞋。

同個staff講,好似唔關佢事咁走開左,

到我個喇沙,我都諗住食喇沙唔會中伏啦,

喂呀舊豆卜臭嘅。

好啦飲拉茶,一個字淡,好似加左好多水咁。

咁嘅衛生情況仲要收加一服務費。

好真係好失望,去街市掃街無咁嬲。
2020-11-10 635 瀏覽
一開張嘅時候人龍勁長,等一段時間之後再去試呢間餐廳,試咗肉骨茶、小食拼盤同米線,肉骨茶都有藥膳味,飲完之後會口渴,小食拼盤賣相靚。整體來講性價比唔高,試過一次就夠。
2020-09-30 670 瀏覽
開左咁耐都無試過,因為啱啱開既時候好多人,唔想排隊😅今日下午6:40左右黎無咩人就試下啦叫左個海南雞飯(白飯)同涼拌豆腐海南雞飯份量比較少,唔大食都ok雞味道正常但有啲韌,醬料幾好,鍾意佢有埋花生,食落好香涼拌豆腐好大件🤣啲乾蔥豉油都幾好味最後叫左杯洋參菊花茶,唔太甜👍🏻員工有禮貌,整體感覺唔錯
開左咁耐都無試過,因為啱啱開既時候好多人,唔想排隊😅
今日下午6:40左右黎無咩人就試下啦
叫左個海南雞飯(白飯)同涼拌豆腐
海南雞飯份量比較少,唔大食都ok
雞味道正常但有啲韌,醬料幾好,鍾意佢有埋花生,食落好香
涼拌豆腐好大件🤣啲乾蔥豉油都幾好味
最後叫左杯洋參菊花茶,唔太甜👍🏻
員工有禮貌,整體感覺唔錯
若果你住在天水圍,就會知道像馬鞍山一樣是個「美食沙漠」,基本上大多都是連鎖餐廳。於T Town進駐了一間馬來西亞菜,新開張初時都常見餐廳門外現人龍。但現時還好,下午茶時段都不算太多人。.「星洲魚丸拼魚角滲滲喇沙」$35配料:豆卜、芽菜、雞蛋、炸乾蔥、青檸*另加$12芒果芋香絲網春卷🍽:由於下午茶關係,份量偏少,吃到喇沙 湯中椰香味,味道不俗。春卷內有芒果 肉,配上外層炸的,味道不會油膩。.「濕撈米暹配香茂骨」$38
「星洲魚丸拼魚角滲滲喇沙」$35
配料:豆卜、芽菜、雞蛋、炸乾蔥、青檸
*另加$12芒果芋香絲網春卷
🍽:由於下午茶關係,份量偏少,吃到喇沙
湯中椰香味,味道不俗。春卷內有芒果
肉,配上外層炸的,味道不會油膩。

「濕撈米暹配香茂骨」$38
10 分鐘 (堂食)
2020-09-06 526 瀏覽
疫情關係不能回大馬,唯有食家鄉菜解思鄉之苦。。這家餐廳開咗一段時間,一直唔敢試,驚中伏。。今日終於鼓起勇氣食咗下午茶餐。點咗dry curry noodle, meehon siam& kaya french toast。這三樣食物味道都算道地,尤其dry curry noodle,curry 汁夠辣夠香,撈麵一流。meehon siam係香港真係好少食到,仲要加幾塊香茅骨,雖然好細塊,但係好好味。南洋咖啡都唔錯,我地點咗一凍一熱,個人就覺得熱嘅咖啡比較滑,比凍嘅好飲好多。kaya toast味道一般,kaya太甜,冇斑蘭味。下次來試下肉骨茶同海南雞飯,希望都唔太差。。
下次來試下肉骨茶同海南雞飯,希望都唔太差。。
2020-09-06
5 分鐘 (堂食)
2020-08-23 555 瀏覽
今日見人少少,排了大約10分鐘隊就入到去早餐大約$30-$40元,價錢合理的.叫了個最平的星州魚蛋米及最貴的沙嗲牛公仔麵蛋蛋ok有彈牙不過有啲單調,如果有啲菜會更健康沙嗲牛肉的份量不算多.斑斕咖映多士及飲品都好甜,建議飲品叫走甜/少甜
今日見人少少,排了大約10分鐘隊就入到去
早餐大約$30-$40元,價錢合理的
叫了個最平的星州魚蛋米及最貴的沙嗲牛公仔麵
蛋蛋ok有彈牙不過有啲單調,如果有啲菜會更健康
沙嗲牛肉的份量不算多
斑斕咖映多士及飲品都好甜,建議飲品叫走甜/少甜
2020-08-16 437 瀏覽
星期日見佢新開未試過,中午諗住試吓佢。外賣自取咗佢啲招牌午餐:海南雞飯同巴東牛肉飯。食物方面:海南雞飯份量比想像中小(邊有可能咁少)。邊有海南雞飯會比雞翼尖,仲要飯比雞仲多。巴東牛肉飯還可以。凍奶茶味道好淡,無乜茶味。叫個陣無檸檬無晒檸檬飲品,無得叫凍檸茶轉左叫桔仔茶,桔仔茶不過不失。服務方面:外賣收銀處無餐牌,要走到門口餐牌影低相再走去叫餐。仲有有外賣做好咗但職員等埋其他外賣一齊先出。令等候的時間更耐。
星期日見佢新開未試過,中午諗住試吓佢。
外賣自取咗佢啲招牌午餐:海南雞飯同巴東牛肉飯。

食物方面:
海南雞飯份量比想像中小(邊有可能咁少)。
邊有海南雞飯會比雞翼尖,仲要飯比雞仲多。
巴東牛肉飯還可以。
凍奶茶味道好淡,無乜茶味。

服務方面:
外賣收銀處無餐牌,要走到門口餐牌影低相再走去叫餐。
仲有有外賣做好咗但職員等埋其他外賣一齊先出。
令等候的時間更耐。
外賣自取
2020-08-08 387 瀏覽
見新開月多,一天一試,大失所望。面食普通,咖啡一般,最弊咖央多士不是多士,連邊方飽半件only。價錢稍貴,冇乜服務仲要加一;阿伯要杯水送💊也要自己行老遠自助。真係 No next time.
真係 No next time.
試業時同屋企人3個去食過,當日人好多,服務員態度良好,只係餐廳管理運作都差。我地坐近廚房出菜位的卡位,個地下又濕又滑,D侍應拎住D食物好似踩雪屐咁,D客人經過條路個個都跣一下腳,我見到咁既情況就同餐廳經理講,佢答我地下倒瀉野所以跣,本身地下張地毯今朝拎左去洗又未乾,我笑而不語,身為餐廳管理者,係咪要諗其他方法令到個地面乾爽呢?搵清潔拖左d油先唔得既,拿拿聲買張地毯備用唔得咩?如果有人滑倒導致索賠,就係餐廳既損失。叫左杯熱圓肉茶,第一次黎左羅漢果茶同侍應講再換,第二次都係黎羅漢果茶,黎第三次先係圓肉茶。講食物,咖哩乾撈麵汁少又辣而不惹味,喇沙湯麵湯少味道不過不失,雞湯麵一般質素,小食拼盤炸雞翼無味,蝦餅係好食,其他都一般質素。 又隔左一個多月,今次有個朋友話要試,雖然我已經覺得對佢無哂興趣,不過都陪朋友又去再食過,照樣侍應態度良好,不過餐廳運作都係有問題,叫左個胡椒排骨湯,原來無跟飯,即刻補單叫返個白飯,由落單到個白飯終於黎,用左廿十幾分鐘,然後個湯已經凍哂,其他人又食飽哂,期間追過單,都係答覆落左單喇等等。其實一個咁既白飯,又唔係即刻煮既,係咪可以上左檯先呢?排骨湯味道一般,芒果芋頭網春卷,無芒果味無芋頭味,參巴醬通菜,似肉醬意粉味既醬汁撈通菜。至於上次講果張地毯,都係唔見有,D人仍然踩緊雪屐。總括黎講,食物味道一般,但唔難食。侍應態度良好,但餐廳運作差。唔會再去第3次了。
芒果芋頭網春卷
參巴醬通菜
小食拼盤,咖哩乾撈
蝦餅,喇沙湯麵
2020-07-16 417 瀏覽
話說天水圍開咗間食馬來西亞嘅食店⋯由於本人很喜歡食喇沙⋯所以同朋友去試吓新開既峇峇娘惹😋😋店舖環境乾淨及整潔,店舖員工服務態度亦很👌、於是我就點左峇峇海南雞滲滲喇沙而朋友就點左脆皮燒肉滲滲喇沙和咖哩香茅骨飯,另外亦加多個油酥餅配咖哩鷄⋯⋯當食物到時第一時間試吓個湯先啦⋯⋯味度好淡⋯正確泥話係冇乜味而且不是熱而是暖😰我以為係我有問題啦、問埋朋友佢哋都話係䁔而唔係熱🤔最離譜係個酥餅⋯竟然係凍嘅😓😓即時扣晒分啦!!!我哋諗住食完就算了,都冇搵經理😓😓算把啦⋯⋯未必有下次😰淨係柸拉茶就最好飲😝
我以為係我有問題啦、問埋朋友佢哋都話係䁔而唔係熱🤔
淨係柸拉茶就最好飲😝