招聘中
月薪 (面議)
餐廳: 帯広はげ天
資訊:

2018-11-13 1599 瀏覽
第二次黎食lunch set,呢次相差太遠,失望!蝦刺身望落ok,食落好腥⋯⋯豚肉味道唔同,原來唔夠熟!相對於第一次,呢餐真係好失望白鱈魚定食,碟魚擺上台已經聞到腥味⋯⋯好想投訴,但感冒未好無精力講太多,唯有當黑仔
第二次黎食lunch set,呢次相差太遠,失望!

刺身望落ok,食落好腥⋯⋯

豚肉味道唔同,原來唔夠熟!

相對於第一次,呢餐真係好失望

白鱈魚定食,碟魚擺上台已經聞到腥味⋯⋯
好想投訴,但感冒未好無精力講太多,唯有當黑仔

2018-11-13 456 瀏覽
成十種lunch set,最後揀咗呢個set假期$248、平日$208無蒸蛋(未加一)有天婦羅、刺身、豚肉燒,一次過滿足三個願望不過刺身麻麻地十盛豚肉好香,送飯一流
成十種lunch set,最後揀咗呢個set
假期$248、平日$208無蒸蛋(未加一)
有天婦羅、刺身、豚肉燒,一次過滿足三個願望
不過刺身麻麻地

十盛豚肉好香,送飯一流
2018-09-22 2729 瀏覽
😋😋😋日日收工經過都聞到勁味燒牛肉既味~次次都好想入去試一試味道係唔係想像中好食~嘩!今日終於可以去試下啦!😻😻首先叫左lee 杯小樽黑啤酒和牛壽喜燒特選天婦羅餅丼燒十勝牛
😋😋😋

嘩!今日終於可以去試下啦!😻😻
首先叫左lee 杯小樽黑啤酒
和牛壽喜燒

特選天婦羅餅丼

燒十勝牛
2018-09-22
2018-08-01 3630 瀏覽
This dried fish fillet is quite nice . Sweet and slight thicker cut .  Lovely option for a starter. There are literally three pieces of regular size of mushrooms . Tastes and looks as those from home. It's abit of a rip-off for it .This is one of their signature dish by reading the name of this dish . oh welll...seafood doesn't taste fresh or particularly tasty . Batter is pretty thin and non-greasy . but it is still kinda disappointing considering it is named after the restaurant's name . When
Dried Fish Fillet with Mirin

Shiitake Mushroom

Obihiro Hageten Premium Platter (7 types)

Tokachi Beef ( half portion)

When I ordered it , the waiter said this is the last half portion of today . it will be sold out after you.  So I had a good expectation of this beef I am ordering. mm .... but I only feel it's too greasy for me . not a great fan of wagyu.

Grilled Cod with Saikyo Miso Gozen

This cod is very tender , sweet and smooth. It is delicious . but again , too much grease.

The price on the menu seems reasonable , but when we get the bill , it still work out $500 per head considering  I didn't order much tonight . For the price I am paying , I could have a lot more options.
Dried Fish Fillet with Mirin
對日本料理的熱愛實在不是非一般的程度,基本上每一天都得最少吃一頓日料(壽司、刺身或丼飯),無論是便宜的還是昂貴的。每次來到圓方,總是感覺這邊看似選擇很多,但不知道為啥感覺都總像沒有選擇。二樓的這家帯広はげ天很久之前吃過幾次,這次吃飯的時間不多,這邊又剛好不用排隊,正好合適。海膽、三文魚籽都是我的最愛,自然就點了馬糞海膽三文魚籽丼。芝士是我的另一至愛,便決定也試一下芝士玉子燒。芝士玉子燒 $68芝士玉子燒不消幾分鐘就到了,讓人不禁懷疑是以前先弄好的嗎?芝士份量極少,幾乎除了第一塊我就嚐不到芝士了。玉子燒比較乾身不帶湯汁,大為失望。馬糞海膽三文魚籽丼 $368馬糞海膽跟想像中的份量差不多。海膽跟三文魚籽都新鮮,吃到最後也算是每一口飯都有點海膽或三文魚籽伴著吃。壽司飯醋味適中,讓人一口接一口。這個價錢,在圓方,算是合理吧。整體來說,員工的服務態度正面,環境也算舒服。這邊挺多一個人吃飯的,可能是都住在附近的吧。丼飯算好吃,價錢是偏高了,但在圓方算是合理。玉子燒就真的不必點了。
對日本料理的熱愛實在不是非一般的程度,基本上每一天都得最少吃一頓日料(壽司刺身或丼飯),無論是便宜的還是昂貴的。

芝士玉子燒 $68

芝士玉子燒

馬糞海膽三文魚籽丼 $368

馬糞海膽三文魚籽丼

馬糞海膽三文魚籽丼
2018-06-16 2954 瀏覽
作為北海道天婦羅名店的帶廣,在香港的登陸後反而得到一些批評,今天特來踢館試菜。餐牌選舉非常多,除天婦羅之外,刺身壽司火鍋定食都有,毫無疑問是周身刀,至於是否張張利,就要試一試才能說得凖。據知開業之初餐廳的第三代傳人曾來港炮製天婦羅,今日沒有理由不吃天婦羅吧?當下點了天丼,北海道手工啤酒。等了約十五分鐘,熱騰騰的天丼送上。炸漿外表的確不是最頂級薄如羽衣般輕盈,但也絕對不算厚,入口鬆脆,不會太油膩。食材如白身魚,帶子,蝦等全部新鮮好味,佐以北海道手工啤酒,非常的地道。味道基本上和日本大部分的餐廳水準相當,不會中伏。百多元的價錢,在圓方內和連鎖漢堡包店Triple-O相約,個人認為味道對得住價錢有餘。結論是除非你一心想來吃全香港最好的天婦羅,否則,帶広應該可以滿足到你。
天丼
2018-06-07
天丼
2018-06-09 2356 瀏覽
今日放lunch time 比同事帶左我去左呢間日本料理度。而午市佢地有大概8款選擇,我叫左呢個燒汁豬扒飯。。我覺得。。有點兒名過其實碗飯一來果是確實係好香燒汁味,影相都”好似好” juicy...不過。。失望。。真係d豬扒又鞋又硬,汁就普普通通啦,唔夠多。攪到好dry個set 只係一碗飯再送一粒梅子糯米糍,埋單加埋一已經$174. 所以。。好似有點兒不值得再去喇。如果要追下女仔就ok
2018-04-02 3945 瀏覽
之前在電視節目上睇過介紹天婦羅,一直沒機會試下味道,晚上係圓房睇完戲,正好來試試。直接選了特上天丼和燒豚肉丼,之後爐端燒選了推薦燒雞腿肉,還有招牌的焗芝士野菌,價位適中,在圓方這種地方不算貴,畢竟日本菜還是一分錢一分貨。超大一碗,有蝦,帶子,魚,蘆筍等,屬於薄粉漿天婦羅,附送味增湯,天婦羅炸得很脆很香,188一份,物有所值之後是燒豚肉,肉的份量十足,厚度剛好,肥肉部分燒得很香,但吃起來不會肥膩。別看顏色黑就覺得燒焦啦,吃起來雞腿肉嫩滑,果然是推薦菜最後是焗芝士野菌,裡面仲有粟米南瓜和一塊蕃薯,蕃薯特別甜,好好味,芝士很足料,滿滿都是芝士幸好堅持選了這家餐廳,才有了一頓美味的晚餐,2個人晚餐買單唔洗600,很飽,值得再來。
特上天丼

燒豚肉丼

別看顏色黑就覺得燒焦啦,吃起來雞腿肉嫩滑,果然是推薦菜

2018-04-01
特上天丼
燒豚肉丼
2018-02-27 2793 瀏覽
初二開年要吃好的,係圓方溜冰後吃飯帶廣一向係圓方日本野好選擇。價錢平至到貴都有自己覺得係圓方比起食千兩更加划算。因為呢到既質素絕對係另一個級別每日都有新鮮海產運到。今日好凍,食飯個鍋物暖暖肚點了個和牛sukiyaki,本身看到個鍋心想為什麼這裏會用即棄鐵兜比較低檔,銬了一下,原來是高質剛兜,科科,誤會了。$258 絕對美好,和牛到位,絕對唔係次貨沖正貨說明了開年要吃好點,兩個人吃也點了一條鹽燒kinki 喜之次。新鮮宰,鮮味絕對一流,魚肉滑,面皮由於唔係落太多鹽去燒,皮還脆脆的。全條魚連骨都lun埋,就知道有幾正
初二開年要吃好的,係圓方溜冰後吃飯
帶廣一向係圓方日本野好選擇。價錢平至到貴都有
每日都有新鮮海產運到。
今日好凍,食飯個鍋物暖暖肚
銬了一下,原來是高質剛兜,科科,誤會了。
$258 絕對美好,和牛到位,絕對唔係次貨沖正貨

2018-02-17
2018-02-23 1800 瀏覽
一行四大一細🙍‍♀️🙍‍♀️🙍‍♀️🙎‍♂️🙎‍♂️啲丼set幾正份量幾足唔錯但價錢一般唔係好平但又唔係真係好貴好貴嗰隻杯餐前酒就略為細杯咗啲若果可以大杯少少就更perfect ,味道非常正👍
一行四大一細🙍‍♀️🙍‍♀️🙍‍♀️🙎‍♂️🙎‍♂️
啲丼set幾正
份量幾足
唔錯
但價錢一般
唔係好平但又唔係真係好貴好貴嗰隻
2018-02-04 2019 瀏覽
恕小弟見識淺溥,因來過此處才知北海道十勝帶廣,農產物豐盛,已前只知十勝红豆,原來豚肉丼出名,咸甜濃汁。每年我喜歡周圍商場睇聖誕燈飾,圓方當然吾少得,從地鐵入商場,未到食晏時候,先去three sixty,行超级市場,又是我興趣,再出來正想找野食,青娃隻眼真细(细先至乜都睇到,的屎都睇到!),枱頭一看,上層有個靚靚木條裝飾餐廳,我知以前丼丼屋位置(因每次來多數嘆茶,未曾去過),當然要看過究竟,原來是日式餐廳,午市套餐多為$200之内,上網查資料,豚肉及天婦羅出名,湯又講究,飯是日本秋田米,當然要點。先講環境,新穎高级設計,包含日式原素,坐位舒適寬敞,木枱質地顏色高尚,看去,撫摸柔滑,鋪上餐纸厚樸,日式食具,有襌味,視覺享受,價錢包含内。湯有海帶,咸度適中,欣賞2碟漬物,蓮藕及不知明物体,牛蒡少,唔咸帶微甜,主角出場,豚肉丼$145,豬肉片微燶有厚度,鋪滿碗面,顏色亮麗,咸甜濃汁豐厚,燒烤香味,蓋過肉味,肉質鬆軟,應該豬柳部位,不太肥,有口感,飯是珍珠米,軟滑,配香濃汁,當然妙絕(其實一碗熱辣辣飯,加此汁我都覺得好味,一粥麵烤汁豬扒包都好好味)。天婦羅丼$138,一對蝦,青椒,茄子……,材

天婦羅丼$138,一對蝦,青椒,茄子……,材料新鮮,粉厚的的,色白微黄,好香天婦羅粉味,惹到飯都香,粉質軟脆,舌同鼻感受到香氣,好吸引
侍應叔叔有禮貌說,飯已加汁,如吾夠可加。最後是無甜品

可能覺得百幾元豬肉套餐貴,但在圓方,高貴地,周圍名牌名店,放假就是想看些靚嘢,腳踏靚地,食吓好嘢,住吾起,俾些少錢都可以享用吓。
漬物
天婦羅丼
豚肉丼
2017-12-28
8 分鐘 (堂食)
天婦羅丼
豚肉丼
  • 天婦羅
2018-01-05 1950 瀏覽
拆禮物日,和朋友到Elements午餐,我們選擇了這家餐廳並預先訂座,我們二人獲安排一張4人卡座,十分寛闊。餐廳環境寧靜,座位距離不算近,令人感到舒適。午餐選擇約有十款,以定食為主,大部分$200內已有交易,我點了銀鱈魚西京燒定食。侍應先送來前菜和沙律,整齊地擺放在餐桌上,墊枱紙和餐具很有日式風格,構成了一幅美麗的圖畫。前菜是冷茄子,多汁清甜。沙律有車厘茄、生菜和粟米,配了果醋,最簡單的做法,清新開胃。等了一會,面豉湯和主菜都送來了。面豉湯溫度高,輕煙向上升起,味道不算鹹,有一點點的菇粒。主菜的銀鱈魚西京燒很大件,燒得呈金黃色,外皮香脆。銀鱈魚味道甜美,肉質鮮嫰可口。食物質素高,而服務及環境亦令人滿意。

食物質素高,而服務及環境亦令人滿意。
2017-12-26
2017-12-27 1172 瀏覽
係圓方翻工既朋友都知圓方既餐廳出名貴,要揾間平平地既餐廳除左大快活同Triple’O 都真係無。同事生日飯,想坐舒服又唔使太貴太重負擔,首推帶広呢間餐廳。Lunch time 有午市定食,價錢由$100至280。首推天婦羅丼,用料新鮮,有兩隻蝦,茄子,南瓜同青椒,食完都好滿足😌

同事生日飯,想坐舒服又唔使太貴太重負擔,首推帶広呢間餐廳。

天婦羅定食
天婦羅定食
2017-12-15 1149 瀏覽
1. 食物質素非常一般燒和牛肥膩,沒有入口即化感。十勝豚丼,豚肉鹹,煙肉味重,又肥膩,最後剩一半食唔落。天婦羅話說是招牌,實際非常普通。唯有雞蒸蛋正常,讓人少添一次失望。2. 沒有service,以為食快餐所有食物一次上齊,好快凍噻。第一次食日本菜係一盤上來,店員就不再理你,連加水都要自己要求,先有店員理。實在難以想像食緊人均400+的餐廳。3. 餐廳環境一般,吧台位不舒服不建議大家去。
1. 食物質素非常一般
燒和牛肥膩,沒有入口即化感。
十勝豚丼,豚肉鹹,煙肉味重,又肥膩,最後剩一半食唔落。
天婦羅話說是招牌,實際非常普通。
唯有雞蒸蛋正常,讓人少添一次失望。

2. 沒有service,以為食快餐

3. 餐廳環境一般,吧台位不舒服

不建議大家去。
2017-12-15 958 瀏覽
本人非常鍾意吃日本菜 可惜呢間日本店令人非常非常之失望!總括講:快餐店質素的食物,零服務,價錢好貴,性價比極低!1. 首先,天婦羅係凍的,一點都唔脆,搞咩啊!2. 前菜令人感覺去錯地方,日本店搞埋西式沙律。

1. 首先,天婦羅係凍的,一點都唔脆,搞咩啊!
2. 前菜令人感覺去錯地方,日本店搞埋西式沙律。