2023-10-09 197 瀏覽
今日同朋友放工經過兆萬中心見到呢間平昌燒肉放題!大家都覺肚餓就上去食過飽!😋😋😋環境:旺角兆萬中心搭𨋢直上13樓,一出𨋢眼前已看到韓式燒烤型格嘅裝修! 圓筒型嘅座位方便實用,內裏更可放私人物品!價錢: 今次揀咗世子御善$318加一,可以同時揀埋大君御善餐牌,有多些食物款式任揀!😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋韓燒食物:嚴選牛舌、牛肉眼、肥牛片、牛肋骨肉和雞軟骨等……真係超級好味!仲有海鮮類:大大隻蠔、大蜆及厚厚嘅帶子任食,好容易回本呢!全部新鮮運到,第一時間燒埋確一流!👍👍👍👍👍👍👍👍👍熟食食物: 熟食也多選擇!成碗酸酸甜甜的韓式水冷麵食曬,夏天食十分開胃,加埋碗紫菜飯……認真飽飽!😅😅😅😅😅😅😅😅除燒肉外餐廳仲有特製嘅~醬油蝦、醬油蟹及醬油鵪鶉蛋,味道確不同!好味到一次過食咗八隻蝦🦐🦐🦐🦐🦀🦀🦀🦀🥚🥚🥚 韓式炒年糕終於出場!🥘🥘🥘🥘🥘雖然店內座位滿曬,但店員非常主動為客人換上新燒鐵板!送食物及收碟快速,值得一讚!💯💯💯💯💯💯💯💯💯💯💯💯總結:食物正!選擇多!😍🥰😍🥰😍

總結:食物正!選擇多!😍🥰😍🥰😍

2023-09-27
  • 水冷麵
  • 醬油蝦
2023-10-02 214 瀏覽
臨近中秋節,想同朋友搵間有氣氛d既餐廳。見到呢間人流好旺既韓燒,又係韓國人問既,一於試下。呢到分左三個set ,分別係大君、世子同國王。普通既大君餐已經有好多野食,今次我地叫左世子set。一坐低,staff好快為我地上大配料,有泡菜、芽菜同生菜。泡菜係夠酸夠爽,用黎包肉一流。想要食既肉就需要寫係板白仔上面,然後飲品係需要同雪櫃拎。食物方面,真係好多選擇,牛有牛舌、牛胸腹同西冷等。豬有五花腩、護心肉等等。肉類之中,比較中意食牛同豬醃肉,夠曬入味淨係食肉邊到夠嫁,仲有海鮮,帶子、蝦同蠔等!海鮮之中,最欣賞就係石蠔,唔洗仼何調味,都食得出鮮味除咗以上嘅食物種類,仲有其他料理選擇,有我最鍾意既魚糕湯同炒年糕基本上每樣試少少,已經飽到上心口!如果鍾意款式多既朋友,真係可以黎試下

2023-09-28
2023-10-02 191 瀏覽
連續幾日假期梗係要食返餐好😍朋友帶咗我去旺角有一間食韓式燒烤肉放題🤤🤤一入到去,見到有幾幅牆壁嘅風格,有好多Q版人物,都代表到韓國🇰🇷食緊燒肉,飲緊啤酒🍻我哋三個人就叫咗大君,同世子餐,放題餐牌上面都可以任叫,出邊仲有幾多個雪櫃有唔同嘅飲品爐溫火氣十足🤣要小心燒燶不過嘅好處就係好快已經食到,有我最鍾意食嘅芝士腸牛肉唔需要的醃製,側邊都有啲醬料可以沾有大大粒生蠔同帶子可以燒😍仲有五花豬肉雞翼,啲豬肉好大塊,同埋唔會話好掃味好重,側邊有鉸剪可以幫手剪開雞肉串燒燒完好香口👅仲有蝦可以燒,都好大隻,面頭放咗啲沙律醬鵪鶉蛋小食之中好鍾意❤️唔會話太鹹嘅醬油會想再叫多次🫶🏻食得太多熱氣嘢會想飲碗湯啱啱好有一款魚糕湯,飲完暖笠笠😍 除咗呢款都有好幾款嘅拖可以選擇有紫菜包住嘅炸到脆卜卜👍🏻鍾意食香口嘅嘢,呢款小食都唔錯叫咗兩款豬肉同埋辣炒牛肉,呢款值得推介,擺上去炒幾下已經可以食得,非常之惹味
我哋三個人就叫咗大君,同世子餐,放題
餐牌上面都可以任叫,出邊仲有幾多個雪櫃有唔同嘅飲品
爐溫火氣十足🤣要小心燒燶
不過嘅好處就係好快已經食到,有我最鍾意食嘅芝士腸
牛肉唔需要的醃製,側邊都有啲醬料可以沾
有大大粒生蠔同帶子可以燒😍
雞肉串燒燒完好香口👅
仲有蝦可以燒,都好大隻,面頭放咗啲沙律醬
鵪鶉蛋小食之中好鍾意❤️唔會話太鹹嘅醬油
會想再叫多次🫶🏻

有紫菜包住嘅炸到脆卜卜👍🏻鍾意食香口嘅嘢,呢款小食都唔錯

吃完一次發現有幾個致命問題1。店員無任何介紹,入座後點餐才被通知下單數量不按自己落單計,而按人頭計,不論下單寫10塊還是20塊肉,最後都只會給6至8塊2。向多名店員講唔該也均毫無回應,快夠鐘時被直接插一塊收費表放在枱上,無先打個招呼或者示意,服務態度實在令人不滿3。看到收費單才知道收加1服務費,用餐體驗極差。4。菜品少,牛肉類共6種,實際值得吃的大概只有肥牛,但不新鮮。總結:用餐體驗差,受氣多,不會再去。
吃完一次發現有幾個致命問題

3。看到收費單才知道收加1服務費,用餐體驗極差。

總結:用餐體驗差,受氣多,不會再去。
2023-09-25 205 瀏覽
今日我哋幾個朋友一行四人嚟食韓燒,揀咗中間價錢嘅餐 — 世子御膳,店員話我哋可以點世紀御膳加大君御膳Menu入面嘅食物。落單方法好特別,係自己喺牌上寫低要點嘅食物號碼同數量,再交俾店員入單。最令我驚喜嘅就係,竟然有醬油蝦醬油蟹!🦀平時韓燒放題都比較少見。個人比較鍾意食醬油蝦,口感爽滑,非常入味。肉類方面有唔少選擇。牛肉個人最推介肉眼🥩有肉味又唔韌,另外牛舌都幾爽口。豬肉方面,豬皮係必點,口感煙韌有趣,香草五花肉,美國IBP梅頭扒同護心肉味道都唔錯。海鮮都有幾款選擇,其中個人最推薦就係帶子,大大粒,煎香表面口感更佳。另外竟然有蠔🦪雖然唔大隻,但都可以過吓癮。料理方面,點左個牛骨湯,海帶湯同埋水冷麵,味道都可以,如果喜歡飲韓式湯嘅,都可以點返幾款一齊share。另外順帶一提,有款料理叫醬油紫蘇葉,味道好濃郁,我試咗用嚟包肉食都幾正

2023-09-12
  • 醬油蝦
肉質是不錯的,牛小排很新鮮很好吃。雖然中午自助本身可選的不多,但是也有牛小排牛肉,也有幾種豬五花,所以總體也算可以的。蔬菜的話就不多,只有杏鮑菇,茄子。然後幾種香腸。雖然味道還可以,但是服務體驗真的很差!可能真的不太適合我們愛吃肉的人,不會再去了。週日中午12點去,五個人,首先本身個鐵板就不大,所以烤肉也烤不快。中間還因為斷了一次煤氣,所以有十幾分鐘是沒有烤的。能理解也明白到點不能落單,但是90分鐘一到,桌上還有一些肉,板上也還在烤一些肉和杏鮑菇,想說至少把這喔案吃完。店員直接把煤氣關了讓離桌…然後把肉倒掉。可能我們大食?反正是都吃不飽😂
可能我們大食?反正是都吃不飽😂
2023-09-21 203 瀏覽
與好友開心食一餐,特選了燒肉店,朋友推介唔錯,咁就要開心食吓。 環境十分舒適,每張枱有足夠距離,可以安心出入取飲品甜品。燒肉店最怕油煙大,空氣混濁,能不會煙霧霾漫,整得一讚。對於眼闊肚窄的我們,大君御膳餐已足夠,肉類選擇不少,牛肉有牛排,醬汁牛肉,辣味牛肉,牛舌,肥牛,牛肋骨等;豬肉有梅頭肉,五花腩豬頸肉等;雞腿肉,雞翼,雞肉串……推介牛排,牛肋骨。海鮮類擇:鯖魚,鰻魚,魷魚,扇貝,青𧐢等,已集齊我的至愛。推介扇貝,青𧐢。熟食選擇:味噌湯,湯麵,湯飯,炒飯,牛肉鍋,天婦羅蝦……真心做唔到每樣試一試。推介天婦羅蝦。飲品及甜品:茶,汽水,啤酒樣樣齊,仲有韓式雪糕雪條,記住要留肚食。飽到要行吓路,再hea吓先可以坐。真心值得推薦。#旺角#西洋菜街#兆萬中心#燒肉#free#大君御膳#樣樣都好食

飽到要行吓路,再hea吓先可以坐。真心值得推薦。

#旺角
#西洋菜街
#兆萬中心
#燒肉
#free
#大君御膳
#樣樣都好食
2023-09-19 169 瀏覽
平昌地址: 旺角西洋菜街1號兆萬中心13樓電話:=====================好耐無食燒肉啦,高高興興去食韓燒先。世子餐$318 任食,類別有肉類,salad ,drink seafood 同vegetables,包羅萬有好豐富架,真的如皇室般任性。所有kimchi 都是任食,仲有爐邊蛋哦!用大量蔬菜包任燒肉一起吃,實踐健康生活。香港食好貴的醬油蝦同醬油蟹都有,一定不要錯過,很入味肉很綿豬雞牛肉,有調了味的,大大塊肉燒好剪開,肥美的豬及牛,受到大家喜愛。海鮮類的蜆大隻甜美,魷魚彈牙。另外有熟食,如湯啦炸物啦。仲有好多韓國雪條呀 超開心食到150% 飽哦
平昌

地址: 旺角西洋菜街1號兆萬中心13樓
電話:=====================

好耐無食燒肉啦,高高興興去食韓燒先。

香港食好貴的醬油蝦同醬油蟹都有,一定不要錯過,很入味肉很綿

海鮮類的蜆大隻甜美,魷魚彈牙。

另外有熟食,如湯啦炸物啦。

仲有好多韓國雪條呀 超開心
食到150% 飽哦
2023-09-18 133 瀏覽
好耐都食韓燒,要食就決定揀一間有水準嘅食,今日嚟咗旺角呢間平昌,有唔通餐選擇,每個餐都有牛有雞有豬,仲有海鮮。我地今次決定食世子餐,嘅肉全部都係靚肉😍牛前胸腹肉肥瘦均勻,薄切可以食到淡淡牛味。雞軟骨同豬皮都好正,豬皮香口彈牙,好爽脆。帶子係我地飛佛,連續叫咗幾round, 好鮮甜牛肉眼就好有口感,啖啖肉味。爐邊蛋好好味,係佢半熟未熟透時食係最滑,我係咁食😙醬油蝦同醬油蟹都淹得好好味,好入味,咸咸甜甜,不知不覺食咗好多!原來唔止飲品任飲,仲有雪糕任食,佢啲雪糕係韓國雪糕,食多兩件已經好回本呢間燒肉性價比真係超高

帶子係我地飛佛,連續叫咗幾round, 好鮮甜
牛肉眼就好有口感,啖啖肉味。

爐邊蛋好好味,係佢半熟未熟透時食係最滑,我係咁食😙

呢間燒肉性價比真係超高
今日係同男朋友嘅紀念日,男朋友最鍾意食燒肉打邊爐嗰啲,所以同佢嚟咗旺角呢一間平昌食下韓式燒肉😋呢度啲座位真係好似韓國嗰啲燒肉店,大家坐喺鐵桶上邊圍住張不鏽鋼圓枱仔,好有韓國嘅感覺~一入座嘅時候,店員已經即刻拎咗啲小菜同埋倒咗啲爐邊蛋上嚟,可以一邊睇Menu一邊等個爐邊蛋熟😋時間啱啱好🤣我地今日食最基本嘅大君set, 每人都係$228加一咋‼️仲要一睇Menu發現有好多選擇,以呢個價錢嚟講,仲可以食兩個鐘,真係非常抵食😆我哋都試咗好多唔同款嘅肉,而部份嘅肉都有唔同味道揀,例如有原味、照燒汁、辣味可以選擇👍🏻個人認為食原味再點啲麻油鹽已經好夠味啦😋呢個價錢仲有海鮮食,真係抵到爛😝啲蝦第一輪嘅時候送嘅😙個人嚟講最鍾意食牛脷、LA牛扒、五花腩👍🏻食五花腩,記得要用生菜包住嚟食‼️會冇咁膩架😙同埋以前睇啲韓國YouTuber, 佢哋會燒啲泡菜嚟食,令啲泡菜多一股焦香味😋小菜方面,我叫咗個炒粉絲、海帶湯、海鮮豆腐湯👍🏻因為呢度擺唔到咁多張相,唯有擺我覺得最好食嘅炒粉絲😋韓國嘅粉絲特別粗,所以零舍有咬口啲嘅😝如果喺呢度飲燒酒要加錢,但啤酒就可以任飲‼️食韓燒呢啲比較油膩嘅食物,配罐啤酒就係Perfect

呢個價錢仲有海鮮食,真係抵到爛😝啲蝦第一輪嘅時候送嘅😙

如果喺呢度飲燒酒要加錢,但啤酒就可以任飲‼️食韓燒呢啲比較油膩嘅食物,配罐啤酒就係Perfect match~(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵)
總結:又多選擇,性價比又高嘅韓燒👍🏻想食燒肉嘅時候一定會再嚟!!
2023-09-05
15 分鐘 (堂食)
  • 炒粉絲
  • LA牛排
  • 五花腩
平昌韓燒係一間任食嘅韓式燒肉店😍晚市去到座無虛席!記得要book位呢餐廳嘅風格亦都好調皮,有好多唔同嘅插畫喺牆上面(餐廳人太多,食到最後先有機會影到🤣)佢哋有好多款餐可以揀,俾你可以按budget 享受😆今次就試咗入門級嘅大君御膳😛價錢比較平,但係都有超多款嘢食!我既狂點之選,當然係牛肉😍特別鍾意醃咗嘅照燒肥牛片同牛舌❤️照燒醬嘅味道,肉質鮮嫩多汁牛舌燒完都好爽口😍仲有,佢哋既豬肉都好出色特別係豬五花腩同豬頸肉😋豬五花腩肉質豐潤多汁,好適合燒烤❤️至於豬頸肉,口感滑嫩,帶有啲油脂,非常好食😛除咗各款肉類之外,佢哋都有勁多小食!其中醬油鵪鶉蛋係我encore 之選😋輕輕用醬油調味既冷盤,好開胃💛$250/一位既韓燒晚餐真係好少有!呢間真係性價比之選🧡🧡值得不停encore😝

平昌韓燒係一間任食嘅韓式燒肉店😍
晚市去到座無虛席!記得要book位呢

餐廳嘅風格亦都好調皮,有好多唔同嘅插畫喺牆上面
(餐廳人太多,食到最後先有機會影到🤣)

佢哋有好多款餐可以揀,俾你可以按budget 享受😆
今次就試咗入門級嘅大君御膳😛
價錢比較平,但係都有超多款嘢食!

我既狂點之選,當然係牛肉😍

特別鍾意醃咗嘅照燒肥牛片同牛舌❤️
照燒醬嘅味道,肉質鮮嫩多汁
牛舌燒完都好爽口😍

仲有,佢哋既豬肉都好出色
特別係豬五花腩同豬頸肉😋
豬五花腩肉質豐潤多汁,好適合燒烤❤️
至於豬頸肉,口感滑嫩,帶有啲油脂,非常好食😛

除咗各款肉類之外,佢哋都有勁多小食!

其中醬油鵪鶉蛋係我encore 之選😋
輕輕用醬油調味既冷盤,好開胃💛

$250/一位既韓燒晚餐真係好少有!
呢間真係性價比之選🧡🧡值得不停encore😝
2023-09-01 134 瀏覽
收工之後,同事推薦我哋食呢間位於旺角兆萬中心嘅韓式燒肉放題餐廳 平昌。呢一間家餐廳的特色是提供各式各樣的韓式燒肉,包括牛肉、豬肉、雞肉、海鮮等,而且都係好新鮮,醃料好入味。基本上我每一款肉都試過晒,全部都好鮮嫩多汁,而且配上韓式醬料和泡菜,好似返咗去韓國噉。除咗燒肉外,這家餐廳還有其他的韓式小吃嗌,例如炸雞、年糕、冷麵、拌飯等,都是好地道。我特別鐘意呢間嘅的牛骨湯,足料得嚟又好香。個人嚟講,我幾鍾意佢哋個環境,裝修得好現代化,有好多好有趣嘅畫作,令人有一種置身於韓國嘅感覺。而且佢哋嘅冷氣都好夠,燒緊嘢嘅時候都唔會覺得太熱,抽油煙都算夠力,食完唔會成身癡淋淋。而最令我驚喜嘅係佢哋嘅廁所冷氣好足,入到去好似去雪房噉但又唔會太凍,乾淨又冇異味。服務員都很親切友善,最主要係佢哋會主動幫忙換盤子同埋換網,唔洗自己開聲問。我覺得呢一間餐廳幾值得推薦,同事果然冇介紹錯。

2023-08-24 219 瀏覽
除咗打邊爐,小妹另一愛好就係食韓燒,無論喺香港定韓國都一樣,所以生日我都揀食韓燒。因為平時食開嗰間訂唔到,上網search到呢間平昌竟然係連豬認證嘅黃店,而且好評都唔少,一於就試吓!我哋睇完menu後揀咗世子御饍,貪佢性價比高,而且乜都有得食,肉類送嚟確實唔錯,睇色水已經過關,而且肥瘦均勻。我哋嗌咗牛前腹、T骨牛扒、肉眼牛扒、西冷牛扒、牛舌、西班牙捲狀豬腹肉、豬五花、蠔、蜆、扇貝、蝦、帶子慢慢燒。當然唔少得我至愛嘅石鍋飯、牛骨湯、炒粉絲同勁多泡菜啦!佢哋個爐邊蛋都幾好食,除咗各式泡菜、冷盤都有幾款沙律揀,Like佢哋社交平台仲有雪糕送添!PS:寫完食評,收到通知話懷疑係餐廳款待所以唔畀刊登,單已經掉咗,惟有cap張信用卡月結單證明係我自己畀錢食啦!
世子御饍

牛前腹、T骨牛扒、肉眼牛扒、西班牙捲狀豬腹肉

牛舌、豬五花腩

西冷牛扒、肉眼牛扒

蝦、扇貝

蠔、蜆、帶子、涼拌蘿蔔乾、醬油紫蘇葉

石鍋拌飯

牛骨湯

炒粉絲

北寄貝沙律、八爪魚沙律、調味番茄

2023-02-18
慶祝紀念
生日
世子御饍
牛前腹、T骨牛扒、肉眼牛扒、西班牙捲狀豬腹肉
牛舌、豬五花腩
2023-08-24 147 瀏覽
今日同班fd黎到旺角既平昌食韓燒,一入到去接待我地既係韓國人,感覺比人非常正宗我地揀左個大君御膳,剩係最低價位已經好多選擇一坐底店員已經好快人咁幫你開爐,加爐邊蛋,上配菜,啲蛋勁滑勁香,食完可以再加添不得不提,呢到上order速度真係幾快,無論係要燒既肉定係煮熟既韓或料理,仲唔會有漏單既情況出現。我地叫既肉好快已經黎左可以即刻燒,比較推咗係調左味既牛同豬,真係好入味,唔洗點醬已經好好食,個人最鐘意辣調味烤牛肉同豬梅頭片,啲肉好嫩之外,個味好似平時我鐘意既辣炒豬肉飯,配飯真係一流呢到仲有燒鰻魚,真係幾好食,encore左一次呢到既韓宗料理都唔會馬虎,味道真係非常合格,同係出面單點既味道一樣,個人幾鐘意個海鮮蔥餅,外層煎到好香脆,但咬落去煙煙unun 食到最後仲可以去雪櫃拎雪條,任食的,因為有兩隻想食既味,最後仲食左兩條雪條食緊既時候不斷傳來歡聲笑語,仲成日有好蛋人合照,好多人都成班fd黎聚會,圓台既設計可以坐到好多人呀

我地揀左個大君御膳,剩係最低價位已經好多選擇

呢到仲有燒鰻魚,真係幾好食,encore左一次

2023-08-21 184 瀏覽
食物可以,服務態度都ok, 上菜 也快,不過如果 打算邊食邊傾下偈 我就唔會推介, 因為 燒肉 都要熟左先食 火是文火 不會大大 所以燒都需時 如果又食又傾 就好似食唔到啲咩 我645 左下 830 要 離開 就算 燒物燒好 未食完 外面沒有人等位 有吉枱 都要比趕走 當然 他們態度語氣不是不禮貌 但係顧客未食完 就張啲食物執走 掃你出門口咁。 所以我們不會去第二次了。

2023-08-21