2022-06-23 319 瀏覽
每次經過太安樓,都會行入地下的商場轉個圈,反而向海一邊的店鋪就較少留意。今天無意中發現這間專賣台式小鍋的幸福鍋。大熱天時大冷氣下打邊爐最爽,即刻和先生入去,一人一鍋。幸福一品臭臭鍋($118)台灣臭臭鍋聞名已久但未食過,今天選了小辣,主要材料有白豚肉、臭豆腐、鴨血、米血糕、鵪鶉蛋、金菇、娃娃菜和粉絲等,足料惹味。其中臭豆腐和鴨血最好食。藥膳花雕雞鍋($118)主要材料有雞件、蓮藕片、水餃、鵪鶉蛋、金菇、娃娃菜等,份量和味道都不及臭臭鍋。每個鍋另跟一個主食,我們選了粉絲和寬條薯粉,粉絲好食,薯粉更是驚喜,煙韌得來又滑溜,意想不到。冰糖紅棗燉雪耳($26)味道像糖水,其實是凍飲,清甜好味。不過建議盡快飲用,冰溶後就淡了。古早仙草三色芋圓($38)食完辣辣的臭臭鍋再食一碗古早台灣糖水,一樂也。
幸福一品臭臭鍋($118)
幸福一品臭臭鍋
藥膳花雕雞鍋($118)
藥膳花雕雞鍋
每個鍋另跟一個主食,我們選了粉絲寬條薯粉,粉絲好食,薯粉更是驚喜,煙韌得來又滑溜,意想不到。
寬條薯粉
冰糖紅棗燉雪耳($26)
冰糖紅棗燉雪耳
古早仙草三色芋圓($38)
食完辣辣的臭臭鍋再食一碗古早台灣糖水,一樂也。
古早仙草三色芋圓
2022-06-23
2022-06-23 69 瀏覽
念住去太安樓食晚飯,沿路見到新開左間台灣野,就決定同朋友入嚟試下對於選擇困難症既我嚟講,呢個小食拼盤真係好體貼,88$試哂九款小食,價錢仲要幾抵。當中地瓜條、甜不辣、花枝丸都唔錯,係台灣既味道阿🥰 流心蛋都係我既favorite火鍋方面湯底都幾多款,由於琴日食完和牛,今日就點左花鵰雞鍋,配料都幾多,份量好足,食完已經好飽,原本想試埋糖水環境乾淨,坐得舒服,服務員有禮貌,選擇又多,值得再嚟encore

2022-06-22
5 分鐘 (堂食)
2022-06-22 101 瀏覽
本身諗住黎一人一鍋打邊爐,黎到先發現原來轉左menu😂 雖然火鍋選擇少左,但就多左好多唔同嘅台式食物小食飲品,既然係咁就一於轉軚試下其他野啦🤓—————幸福小食拼盤 ( $88 )有選擇困難症嘅朋友就啱哂,一個拼盤可以食到9款小食🤣包括鹽酥雞、甜不辣、櫻花蝦餅、雞卷、滷蛋、香腸、地瓜條、炸花枝丸、麻辣鴨血😚每樣試少少,唔洗怕冇quota食其他野啦😜-幸福川味半筋半肉麵 ( $79 )兩大條筋加兩大塊牛肉,牛肉好腍,肥瘦均勻,湯底都唔會太鹹,飲落唔口乾,如果川味辣啲會更好😂-士林鹽酥雞排便當 ( $78 )雞扒超超超大塊厚肉,而且炸得好鬆脆,唔會太厚粉,調味都好夠😬飯係肉燥飯,另外會送碗紫菜湯~-肉鬆榨菜蛋餅 ( $30 )同平時食開嘅唔同,呢款蛋餅係以蛋皮包住肉鬆、榨菜同青瓜絲,面頭再加上沙律醬同茄汁,都幾清新🍃-彰化黑麻油雞翅 ( $46 )有啲似滷水雞翼,肉質唔錯😬-黑糖珍珠奶茶 ( $32 )夜市鳳梨水果茶 ( $26 )冇想像中咁甜,而且味道一啲都唔假,水果茶仲有好多鳳梨粒粒🍍

—————

幸福小食拼盤 ( $88 )

幸福川味半筋半肉麵 ( $79 )

士林鹽酥雞排便當 ( $78 )

肉鬆榨菜蛋餅 ( $30 )
彰化黑麻油雞翅 ( $46 )
有啲似滷水雞翼,肉質唔錯😬

黑糖珍珠奶茶 ( $32 )
夜市鳳梨水果茶 ( $26 )
冇想像中咁甜,而且味道一啲都唔假,水果茶仲有好多鳳梨粒粒🍍
2022-06-20 90 瀏覽
太安樓出名多嘢食,通常去嗰邊都係掃街,未試過搵餐廳坐低食飯~ 今次同朋友見到呢間台式餐廳裝修幾靚,又好鍾意佢個名—幸福鍋🥰 所以就入去試吓~ 我哋每人嗌咗一個鍋物、肉鬆蛋餅、同埋一杯芋香珍珠奶茶🧋掙扎咗好耐要藥膳花鵰雞鍋,定係牛肉🤪 最後都係敵唔過藥膳湯😆 估唔到藥膳味超濃!仲有超多款餸菜,每樣少少,可以試多幾款,唔錯👍🏻👍🏻 我揀咗配紅薯粉,本身已經覺得會好飽,點知原來個鍋入面本身仲有粉絲😱😱 超多嘢食!仲以為會食唔晒,但係因為好好味,食下食下自己一個女仔都食得晒成個鍋+紅薯粉🤪 好變態同行朋友鍾意食臭臭鍋,所以佢毫不猶豫咁揀咗中辣嘅幸福一品臭臭鍋。入邊餸菜超級豐富,有齊鴨血,臭豆腐,豬血糕,大腸等等吸引嘅食材!朔晒湯汁嘅豆腐,食落去味道非常濃郁,大腸食落一啲都唔肥膩,豬血糕食落口感亦十分香糯,完全冇腥味,食完真係好幸福!🥰🥰

我哋每人嗌咗一個鍋物、肉鬆蛋餅、同埋一杯芋香珍珠奶茶🧋

2022-06-17 62 瀏覽
嚟呢度除咗有一人一鍋打邊爐之外🍲佢哋嘅幸福小食拼盤都好正🍱一次過可以試齊晒九款台式小食😝有鹽酥雞、櫻花蝦餅、甜不辣、雞卷、地瓜條、炸花枝丸、麻辣鴨血、滷水蛋同台灣香腸🥰選擇困難症就啱晒!
2022-06-16 168 瀏覽
今日到西灣河返工,忙到兩點才完成2️⃣。路經一間台式小鍋,見裝修不錯 ,正考慮是否要在氣溫30度去食熱窩🥵?怎料到門一打開便有清涼冷氣跑出來😎,在這環境下根本不成問題食熱鍋。門外貼有多款不同配搭: 麵🍜、便當、小窩等等,價錢十分便宜,便決定走進去試試味道順便醫醫肚。我們叫了幸福一品臭臭鍋($118)😋,入面有15款食材,臭豆腐、名門卷、大腸最合我口味。然後,我們再試幸福小食拼盤($88)🦐,入面有炸花枝丸、鹽酥雞🐥及其他七款小食。熱辣辣,脆口好味。我們再叫了肉鬆榨菜蛋餅($30),這種配搭出嚟沒想到味道是如恰當😍。加上喝一枋芋頭珍珠奶茶,芋頭味濃郁,甜度剛好😝。最後食埋古早仙草三色芋圓($38),材料十足超滿足💯。整體來說,環境一流,服務專業,食材十足,價錢相宜🤑,味道不鹹,不甜,不膩,份量足夠,此店值得再次光臨😊。

幸福一品臭臭鍋

最後食埋古早仙草三色芋圓($38),材料十足超滿足💯。

2022-06-16
10 分鐘 (堂食)
2022-06-14 92 瀏覽
西灣河台式一人幸福鍋 最近試左2間台式一人火鍋 可以做下比較 相比之下 我比較鐘意幸福鍋多d 有唔少做得比較好嘅位 出品都抵食大份精緻好多🙈.大概11點半黎到 午市已經好多人今日2人 坐4人卡位 空間感足夠 加分環境方面裝潢新淨 乾淨有文青feel.⭐️幸福一品臭臭鍋$98 跟麵/飯 特飲加$8 (娃娃菜 臭豆腐 貢丸 白豚肉 米血糕 大腸 鴨血 沙白 鵪鶉蛋 蕃茄 榨菜絲 韭菜金菇 嗚門卷 炸支竹)⭐️白豚肉 😋好多 同仲要好大片⭐️黑色臭豆腐 😋煮得愈耐 湯底愈濃👍🏻整鍋入面配料可以話相當多👍🏻午餐佢仲可以跟一個主食 (方便麵/薯粉/粉絲/白飯)本身淨食配料 已經好夠飽 加埋粉麵 2個人食都夠除此之外 每鍋獨立一個Gas爐 可以自己控制火力 都加分好多時 一人火鍋 餐廳慳成本 只係用蠟燭 純粹保溫 火力唔太夠.⭐️川味半筋半肉麵$79同樣配料餸菜比其他店多😱牛肉真手掌咁大片 唔癡牙👍🏻牛筋煮到偏軟 入味👍🏻枱面酸菜可以免費隨便加.⭐️幸福小食拼盤$88(鹽酥雞 甜不辣 櫻花蝦餅 雞卷 滷蛋 香腸 地瓜條 炸花枝丸 麻辣鴨血)咩小食都有啲 啱晒選擇困難症嘅朋友當中最鍾意⭐️鹽酥雞 ⭐️炒花枝丸
大概11點半黎到 午市已經好多人
今日2人 坐4人卡位 空間感足夠 加分
環境方面裝潢新淨 乾淨有文青feel
⭐️幸福一品臭臭鍋$98 跟麵/飯 特飲加$8
⭐️白豚肉 😋好多 同仲要好大片
⭐️黑色臭豆腐 😋煮得愈耐 湯底愈濃
👍🏻整鍋入面配料可以話相當多
👍🏻午餐佢仲可以跟一個主食 (方便麵/薯粉/粉絲/白飯)
本身淨食配料 已經好夠飽 加埋粉麵 2個人食都夠
除此之外佢哋仲有自家製糖水飲品
⭐️冰糖紅棗燉雪耳 ⭐️自家薏米水
#hkfunfoodrecord窮遊香港
#hkfunfoodrecord_西灣河
#幸福鍋 (西灣河)
地址:西灣河筲箕灣道57-87號太安樓地下G25號舖
抵食:4/5
‼️想睇更多資訊
‼️ig/mewe: hkfunfoodrecord
‼️fb:funfunfoodrecord
#飲食 #美食 #優惠 #抵食 #hk #hkfood #hkfoodie #foodiehk #hkfoodblogger #hkblogger #hkfoodies #hongkongfood #吃貨 #食評 #增肥 #搵食 #食好西 #相機食先 #香港美食 #西灣河美食 #台式火鍋 #一人火鍋 #火鍋
2022-06-14 62 瀏覽
今日去探朋友順便一齊lunch 才上去佢屋企,突然懷念台灣的臭臭鍋,點知佢話佢家附近的太安樓有間「幸福鍋」的臭臭鍋不錯,於是乎今日lunch 就這樣決定了🤪幸福一品臭臭鍋(中辣),火鍋份量不少😋有臭豆腐、貢丸、米血糕、鴨血、豚肉、蜆、鵪鶉蛋,粉絲和娃娃菜等作配料。黑色的臭豆腐,第一次見,很特別🤪米血糕口感煙韌,不俗; 冬菇很厚肉;湯底濃郁,中辣的辣度剛剛好😙紅燒半筋半肉麵,牛筋夠軟淋入味,麵底又彈牙,湯底濃郁帶點甜,不錯!肉鬆榨菜蛋餅,有驚喜,蛋皮感覺是全蛋加粉去煎,肉鬆榨菜餡料夠足!古早花雕雞卷,醉雞卷除咗花雕味香醇,仲滲透著杞子粒o既清甜。 薄薄o既雞皮外層好軟滑😋

2022-06-13 1546 瀏覽
太耐冇黎食🤣一直好掛住呢到嘅鍋物🥺原來依家多咗勁多野食😲食物古早牛肉半筋半腩手工麵呢個我老公話勁正!好大舊筋!好夠味同好夠冧個腩超好食!好大片沙茶鍋配公仔麵超飽🤣🤣我低估個份量,有峴、菇、粟米、牛肉、蕃茄、菜、粉絲、魚豆腐….個粟米超甜🤣我想再食!鹽酥雞啲人成日話去台灣食鹽酥雞,我真係未食過🤫見到呢到有得嗌,就叫左份黎食😄真係好酥脆!好好食!又唔會好咸❤️地瓜條啲蕃薯超甜呀😱又脆口!個份量都好多🤣必食花枝丸超彈牙!我都推薦呢個!❤️❤️我老公都話呢個最好食!芋香珍珠奶茶啲珍珠真係超正!好Q彈!又唔會好甜!餐+$8咋😄招牌水果茶佢哋啲飲品唔會好甜,所以真係好解渴❤️淡淡嘅水果味,超舒服呀冬瓜茶因為打邊爐太大鍋啦🤣飲完一人一杯都唔夠,叫多個冬瓜茶其實都好爭扎🤫因為岀面啲冬瓜茶係甜到牙軟,但我腦海係咁叫我嗌呢個🤣🤣好彩有嗌!呢個又唔太甜,又好清涼❤️環境人數上冇之前剛開張咁多人,所以坐得仲舒服啲!環境光猛同乾淨。服務上菜個姨姨超有禮貌,因為我哋坐係最近岀菜位,佢上菜見到我影緊相,佢有輕輕嗌我小心後面,又叫我影埋先再放低…
太耐冇黎食🤣一直好掛住呢到嘅鍋物🥺原來依家多咗勁多野食😲

食物

古早牛肉半筋半腩手工麵
呢個我老公話勁正!好大舊筋!好夠味同好夠冧
個腩超好食!好大片

沙茶鍋配公仔麵

個粟米超甜🤣我想再食!

鹽酥雞
啲人成日話去台灣食鹽酥雞,我真係未食過🤫

地瓜條
啲蕃薯超甜呀😱又脆口!個份量都好多🤣必食

花枝丸
超彈牙!我都推薦呢個!❤️❤️我老公都話呢個最好食!

芋香珍珠奶茶
啲珍珠真係超正!好Q彈!又唔會好甜!餐+$8咋😄

招牌水果茶

冬瓜茶
因為打邊爐太大鍋啦🤣飲完一人一杯都唔夠,叫多個冬瓜茶
呢個又唔太甜,又好清涼❤️

2022-06-13
2022-06-10 64 瀏覽
好耐冇食過火鍋,經過見到主打台式一人一鍋既幸福鍋就想過過口癮。除咗火鍋之外,仲有台式飯盒,台灣面同小食。我地叫咗麻辣什錦牛肉鍋,士林鹽酥雞扒便當同古早花雕雞卷。麻辣什錦牛肉鍋湯底夠麻夠辣,有好多香料同新鮮辣椒。肥牛肉好多有水準,其他火鍋料有豬肉餃,鴨血,米血糕,豬大腸,枝竹,鳴門卷,仲有花甲,血糕同大腸整得好好唔會有腥臭味。蔬菜有韭菜,金菇同娃娃菜,最後落埋紅薯寛粉,吸哂湯底既精華好入味。士林鹽酥雞扒便當,雞扒新鮮炸好,有成隻手掌咁大,有椒鹽調味,香脆可口。滷肉飯係五花腩切細粒,送飯一流。仲有兩件台灣腸係入面。跟餐既紫菜湯都好足料,飲得出無落味精。古早花雕醉雞捲花雕味重好入味,肉質細嫩,唔會柴口。飲品叫咗一杯古早鮮橙茶,有好水果係杯裡面,清新既橙香仲有其他水果同茶味,去油解膩。

古早花雕醉雞捲花雕味重好入味,肉質細嫩,唔會柴口。

2022-06-09 96 瀏覽
太安樓一向多野食,今日相約朋友一齊到幸福鍋,品嘗一下幸福的味道😄點了藥膳花雕雞鍋$118,材料超多,味道幾濃,仲好滋補🤤,有桃膠、滑雞、紅棗、人參、蟲草花、新竹貢丸、蓮藕、娃娃菜、豬肉水餃、鵪鶉蛋、金菇、炸枝竹、嗚門卷,主食粉麵選了寬條薯粉,口感同雞一樣咁滑溜,而且份量頗多。另外,點了幸福小食拼盤$88,擺盤精美,可以一次性品嚐9款不同的小食,滿足又幸福🥰。小食包括有鹽酥雞、甜不辣、櫻花蝦餅、雞卷、滷蛋、香腸、地瓜條、炸花枝丸、麻辣鴨血。朋友喜歡食鴨血,所以再加點一客麻辣鴨血$28。飲品方面,點了凍古早冬瓜茶$22和芋香珍珠奶茶$28,配火鍋一流。整體不錯,價錢合理,環境和服務都很好,而且鄰近地鐵站,交通非常方便。

點了藥膳花雕雞鍋$118,
藥膳花雕雞鍋

寬條薯粉

口感同雞一樣咁滑溜,而且份量頗多。

滷蛋

麻辣鴨血

飲品方面,點了凍古早冬瓜茶$22和芋香珍珠奶茶$28,
芋香珍珠奶茶、凍古早冬瓜茶

火鍋一流。整體不錯,價錢合理,環境和服務都很好,

而且鄰近地鐵站,交通非常方便。
2022-06-06
5 分鐘 (堂食)
2022-06-09 49 瀏覽
行經過太安樓,原先諗住掃街買小食食當餐!但見到有間新開既幸福鍋,好似幾吸引,又有便當又有一人一鍋,就走左入去試下😂臭臭鍋🥘:真係台式餐廳先有!湯底既沙茶醬、豆瓣醬味好香,少少辣,但又幾惹味🤭豚肉半肥瘦爽彈,再食埋有發酵味既臭豆腐、枝竹,都索曬味😍貢丸幾彈牙!入面有埋邪惡既米血糕、大腸,配呢個湯底真係一流👍😋藥膳花雕雞鍋🥘:好滋補既湯式,岩曬我呢種女人😂藥材味同酒味好出,入面有紅棗、人蔘、蟲草花、蓮藕、娃娃菜同埋豬肉水餃😍好多材料!超補既雞鍋,雞鍋食落都幾滑嫩火鍋另外仲可以配粉絲或者係薯粉😍索晒啲湯底好入味😍夜市鳳梨水果茶:好香甜,又飲到清香嘅茶味👍冷泡亞里山鳥龍:烏龍茶好清香🍵 可以一解油膩

火鍋另外仲可以配粉絲或者係薯粉😍索晒啲湯底好入味😍

夜市鳳梨水果茶:好香甜,又飲到清香嘅茶味👍

冷泡亞里山鳥龍:烏龍茶好清香🍵 可以一解油膩
2022-06-07 52 瀏覽
"幸福,就是生活中一堆小確幸累積而成,每一口新鮮美食,形成滿滿一鍋幸福。"店內嘅slogan... 道出咗幸福原是好簡單... 我都好認同!🙌🏻🥘幸福一品臭臭鍋 $118就好似今日我order咗「幸福一品臭臭鍋」... 喺美食當中我揾到幸福感!🥰呢個鍋好足料... 有娃娃菜、臭豆腐、新竹貢丸、大腸、白豚肉、米血糕、鴨血、沙白、蕃茄、鵪鶉蛋、榨菜絲、韭菜、金菇、鳴門卷、炸枝竹等! 可以揀粉麵... 我揀咗寬條麵... 而辣度有大/中/小/特辣可以揀... 我揀中辣... 辣度啱啱好!🤭用gas爐上... 可以一邊煮一邊食... 唔會食到好急! 份量真係唔少... 而且有我至愛嘅大腸、臭豆腐、米血糕、鴨血... 食完真係大滿足!😋🐔士林鹽酥雞排便當 $78同行家人order咗「士林鹽酥雞排便當」... 又係好豐富! 鹽酥雞排比一般市面上嘅大塊同厚身... 鹽酥風味同台灣食到嘅無異... 酥脆香口... 內裏juicy嫩滑! 而便當入面仲有台式腸、半熟流心蛋、酸菜同小棠菜... 大大份... 好食又飽肚! 呢個便當有古早味肉燥飯或者麻辣乾拌麵可供選擇... 仲有碗紫菜貢丸湯配埋添.
"幸福,就是生活中一堆小確幸累積而成,
每一口新鮮美食,形成滿滿一鍋幸福。"

🥘幸福一品臭臭鍋 $118

🐔士林鹽酥雞排便當 $78
同行家人order咗「士林鹽酥雞排便當」... 又係好豐富! 鹽酥雞排比一般市面上嘅大塊同厚身... 鹽酥風味同台灣食到嘅無異... 酥脆香口... 內裏juicy嫩滑! 而便當入面仲有台式腸、半熟流心蛋、酸菜同小棠菜... 大大份... 好食又飽肚! 呢個便當有古早味肉燥飯或者麻辣乾拌麵可供選擇... 仲有碗紫菜貢丸湯配埋添... 非常抵食!👍

另外點咗「起司培根蛋餅」($32) 同「澎湖花枝丸」($38) 兩款小食!
🥚蛋餅香軟... 芝士味濃... 內餡嘅青瓜絲平衡咗煙肉嘅油膩感... 搭配甚佳!
🦑花枝丸好彈牙而且香口!

🥤飲品揀咗「夜市鳳梨水果茶」($26) 同埋「冷泡亞里山烏龍」($22) ! 前者清甜解膩... 眼見唔少食客都有order! 而後者甘香... 冇乜苦澀味!

整體上... 我俾好高評價呢間食店... 地方企理又乾淨... 食物好食又抵食... 我會再次幫襯!😊

2022-06-07 1152 瀏覽
🌧尋晚落住毛毛雨,陰陰涼涼,見到「幸福鍋」入邊食客一鍋鍋嘅小邊爐。小編同妹妹決定一於試試呢間主打台灣菜嘅餐廳。🍜紅燒半筋半肉麵($78):牛肉有手掌般大片,而且有一定厚度。牛筋都有一定分量。免費酸菜隨意添加。牛肉量足取勝。🌯起司培根蛋餅($32):外表鮮亮,賣相幾好睇。有別於台灣正宗蛋餅,蛋皮比較結實,起司滿滿~🍢十份甜不辣($32):一客八條,有獨特嘅醬汁。有別於鹽水雞甜品口感,比較緊實。如果分量多啲就好啦。🍧古早仙草三色芋圓($38):主要材料有涼粉、淡奶、煉奶、芋圓。芋圓約七粒,但勝在幾有咬口。小編覺得呢個價錢應該要大碗啲比較合理。🍲幸福一品臭臭鍋($118):材料十分之豐富,足夠二人分享!食材包括:娃娃菜、白豚肉、臭豆腐、貢丸、米血糕、 大腸、鴨血、花紋蜆、鵪鶉蛋、蕃茄、榨菜絲、韭菜、金菇、名門卷,炸枝竹。另外在自選一款主食。😗整體而言:1. 唔使加一服務費。2. 午市抵食,火鍋加埋飲品都仲平過晚市。3. 臭臭鍋某程度還有台灣嘅味道~想念台灣可一試。4. 部份食品份量較迷李,胃口大嘅朋友可能需要叫多幾樣嘢食。幸福鍋地址:西灣河筲箕灣道57-87號太安樓地下G25號舖電話:281

😗整體而言:
1. 唔使加一服務費。
2. 午市抵食,火鍋加埋飲品都仲平過晚市。
3. 臭臭鍋某程度還有台灣嘅味道~想念台灣可一試。

幸福鍋
地址:西灣河筲箕灣道57-87號太安樓地下G25號舖
電話:28193299
營業時間:11:30-23:00

#香港食好西 #西灣河 #太安樓 #幸福鍋 #香港 #野生代言人
  • 幸福一品臭臭鍋
2022-06-06 67 瀏覽
之前食魚湯烏冬個位變左呢間幸福鍋。見入面都幾多人而且係我中意既台灣菜就試下。叫左呢個烏醋豬軟骨配麻辣乾拌麵$80加珍珠奶茶$26 (跟餐無野飲)首先係個份量都算大份,話晒都成$80。咁個麻辣乾拌麵味道似係茶木既麻辣乾拌麵,不過係超重口味版,我食到茶木嗰個但係呢個真係辣到無朋友,食完之後個嘴真係麻左,中意麻辣既朋友應該覺得唔錯既。之後個豬軟骨,都炆得好淋,不過好可惜真係太濃味,食完之後勁口渴。個菜有三條諗住都幾健康,但係好生無咩煮過咁,再煮耐少少應該會加分既,個兩塊台灣腸似係就咁搵水煮過就算無咩驚喜。個糖心蛋算係最正常既野食。佢個紫菜貢圓湯初初飲覺得好咸,不過食完個麵再飲就覺得ok,可能係因為個麵太濃味所以個湯都要濃啲。最後係珍珠奶茶,真係唔好飲,錫蘭茶味,勁甜,但珍珠無糖水煮過,如果係台灣餐廳有杯咁既珍奶真係太差了,呢個味真係唔係做開台灣野食好差既珍奶味。整體黎講座位係舒服既,職員都好友善,但係野食同野飲都好差。。對唔住,可能幸福鍋出名既係鍋,我無叫到我唔知啦,不過好多人食鍋係真既。只係大熱天時唔太想食鍋/有湯既野食。其實價錢真係貴左啲啲而且無跟餐野飲,雖然話都好大份,但係致命傷係太濃
之前食魚湯烏冬個位變左呢間幸福鍋。

見入面都幾多人而且係我中意既台灣菜就試下。
叫左呢個烏醋豬軟骨配麻辣乾拌麵$80
加珍珠奶茶$26 (跟餐無野飲)
烏醋豬軟骨便當配麻辣乾拌麵

其實價錢真係貴左啲啲而且無跟餐野飲,雖然話都好大份,但係致命傷係太濃味,可能重口味唔係咁岩我啦。我估計只係我咁岩揀左樣比較差既野食,可能其他會好味都唔出奇。

以下係餐牌: