2020-10-31 148 瀏覽
呢間放題有火鍋同剌身任食一間餐廳滿足我2個願望我地叫左2個鍋一個係櫻花蝦龍蝦湯🦞好重龍蝦湯味好好食另一個係養生花膠雞湯😋超足料又夠味刺身船 剌身都新鮮同多款式份量都平均2個人夠食😍😍另外火鍋仲送左海鮮俾我地有蝦有蠔有帶子同八爪魚全部都好新鮮同好大粒🤩🤩串燒同炸物都好好食😋朋友最鐘意炸串我地點左雞肉串豚肉串雞肉串炸蓮藕串茄子蘆筍豚腩卷串❤️❤️❤️全部都好好食 唔會好多炸粉 我地都有重複點幾次 真係好好食 串燒都好推介🤤🤤
呢間放題火鍋同剌身任食

唔會好多炸粉
我地都有重複點幾次
真係好好食 串燒都好推介🤤🤤
2020-10-30 223 瀏覽
身為荃灣人好後悔這麼遲才知道這間放題120分鐘晚餐下午6時後每位成人$198比同座其他只是貴一點,但食物種類多得很而且座位空間及裝修也很寬敞舒適侍應人手非常充足,不論上菜收碟下單的速度也很快順帶一提,門外看到有午市餐牌頗划算廿一前新鮮刺身拼盤有三文魚、左口魚裙邊、希靈魚、赤貝、北寄貝及蠑螺片刺身新鮮厚實飽滿甘香,魚油均豐盈有化的口感特別希靈魚的粒粒黃色魚籽,口感很爽脆,魚籽帶出的味道極為鮮甜泰式生蝦刺身配秘製醬汁一套經冰鎮後新鮮的海蝦,肉質緊實富彈性,味道爽甜鮮美再配上大量生蒜、辣椒、調製的醬汁,非常醒胃自助餐區火鍋配料區一般的選擇一定有提供特別一讚粟米牛丸入面很多肉汁,充滿湯汁味還有些沙律及即食海鮮,青口竟嫩滑無渣兼Juicy蔬菜區竟有最愛的Super food秋葵,鮮嫩口感柔軟香甜飲品的選擇很多,裝滿兩大個雪櫃使用自助的雪糕機,有雪呢嗱及朱古力味可選擇,質感紮實,口感順滑再旁邊有些水果切件及蛋糕切件哈蜜瓜非常新鮮清甜;抹茶蛋糕味道濃郁火鍋黑松露牛乳湯瞬間瀰漫著濃濃的松露香,因有黑松露片、黑松露醬及黑松露油再人入牛乳增添額外一份順滑還有金菇、冬菇、旺菜及西蘭花等吸湯的清新蔬果養生花膠
身為荃灣人好後悔這麼遲才知道這間放題
120分鐘晚餐下午6時後每位成人$198
比同座其他只是貴一點,但食物種類多得很
而且座位空間及裝修也很寬敞舒適
侍應人手非常充足,不論上菜收碟下單的速度也很快
順帶一提,門外看到有午市餐牌頗划算

廿一前新鮮刺身拼盤
有三文魚、左口魚裙邊、希靈魚、赤貝、北寄貝及蠑螺片
刺身新鮮厚實飽滿甘香,魚油均豐盈有化的口感
泰式生蝦刺身配秘製醬汁

泰式生蝦刺身配秘製醬汁一套
經冰鎮後新鮮的海蝦,肉質緊實富彈性,味道爽甜鮮美
再配上大量生蒜、辣椒、調製的醬汁,非常醒胃

自助餐
火鍋配料區一般的選擇一定有提供
特別一讚粟米牛丸入面很多肉汁,充滿湯汁味
還有些沙律及即食海鮮,青口竟嫩滑無渣兼Juicy
蔬菜區竟有最愛的Super food秋葵,鮮嫩口感柔軟香甜
飲品的選擇很多,裝滿兩大個雪櫃
再旁邊有些水果切件及蛋糕切件
哈蜜瓜非常新鮮清甜;抹茶蛋糕味道濃郁
養生花膠雞湯&黑松露牛乳湯

火鍋
黑松露牛乳湯
瞬間瀰漫著濃濃的松露香,因有黑松露片、黑松露醬及黑松露油
再人入牛乳增添額外一份順滑
還有金菇、冬菇、旺菜及西蘭花等吸湯的清新蔬果
養生花膠雞湯
大量嫩雞切件及大片花膠,味道溫雅柔順,還有京蔥、豆腐、冬菇、蕃茄及小棠菜
海鮮拼盤

海鮮拼盤一客
生蠔煮至半熟,裡面口感依然滑嫩多汁
墨魚、帶子及虎蝦都很鮮美,口感彈牙有質感,特別虎蝦去殼很容易

可盡情享用美國特選牛肉、特選豬肉、雞肉、串燒、炸物、炸串
牛肉肉質鮮嫩油脂較多,口感鮮甜香氣十足
豬肉油脂分佈均勻且適中,吃起來清爽細緻
雞腿肉滑嫩有彈性不乾柴
串燒方面可選醬燒、鹽燒及味噌燒三款,燒得熱騰騰又毫不乾柴不焦
極推薦金菇肥牛卷,葷素搭配,口感豐富
2020-10-29
2020-10-28 149 瀏覽
話說本來今日約咗友人一齊打邊爐點知佢臨時嚟唔到😭但Book咗位 就唯有自己一個人食👧🏻反正位於荃灣距離地鐵站又唔太遠幾方便餐廳新開左幾個月 所以都非常潔淨👍🏻👍🏻而且樓層較高 所以店內環境充斥着陽光感覺光猛舒適👀座位亦同樣寬敞甚至坐窗邊的話可以飽覽到荃灣市景❤️於荃灣區放題打邊爐來講🤔價錢可算相宜💰因為除咗任食火鍋配料還有刺身拼盤,串燒,炸物等 不同類別可享甚至連青口,Parma Ham,芝士,餐包都有選擇比平當的火鍋店更多元化🎉🍣新鮮刺身拼盤三文魚,左口魚裙邊,希靈魚,赤貝,北寄貝,蠑螺味道鮮美👅而且份量對我來說剛剛好可以滿足一下口癮 打頭陣最合適💪🏻🦐泰式生蝦配秘製醬汁生蝦爽甜鮮美 肉質富彈性再配上辣椒,生蒜片及特製醬汁🌶酸辣酸辣的味道 夠晒醒胃🐥養生花膠雞湯記得之前友人極力向我推介花膠雞湯當中包括:雞,花膠,京葱,豆腐,冬菇,蕃茄,菜而份量則多到好似食緊雞煲咁😱只食雞同花膠都已經開始飽飽地再食埋經過烹調後吸盡湯底精華的蔬菜既鮮甜又帶有啖啖雞油香💕超正🦪海鮮拼盤虎蝦:大大隻 夠肉厚且爽口彈牙蝦頭更有滿滿的香濃蝦膏🥰生蠔:頗為肥美 甘香可口 蠔味濃郁還有墨魚及帶子均富鮮味💁🏻‍♀️讓湯底
話說本來今日約咗友人一齊打邊爐

感覺光猛舒適👀座位亦同樣寬敞
甚至坐窗邊的話可以飽覽到荃灣市景❤️

於荃灣區放題打邊爐來講🤔
價錢可算相宜💰因為除咗任食火鍋配料
還有刺身拼盤,串燒,炸物等 不同類別可享
甚至連青口,Parma Ham,芝士,餐包都有
選擇比平當的火鍋店更多元化🎉

🍣新鮮刺身拼盤
三文魚,左口魚裙邊,希靈魚,赤貝,北寄貝,蠑螺
味道鮮美👅而且份量對我來說剛剛好
可以滿足一下口癮 打頭陣最合適💪🏻

🦐泰式生蝦配秘製醬汁
生蝦爽甜鮮美 肉質富彈性
再配上辣椒,生蒜片及特製醬汁🌶
酸辣酸辣的味道 夠晒醒胃

🐥養生花膠雞湯
記得之前友人極力向我推介花膠雞湯
當中包括:雞,花膠,京葱,豆腐,冬菇,蕃茄,菜
而份量則多到好似食緊雞煲咁😱

蝦頭更有滿滿的香濃蝦膏🥰
生蠔:頗為肥美 甘香可口 蠔味濃郁
還有墨魚及帶子均富鮮味💁🏻‍♀️
讓湯底加上海鮮的鮮甜後更為惹味

🥩肉類方面還有牛,豬,雞可選
若然需要加點時 告知職員就可

味道方面 炸皮薄脆 絕不厚粉👏🏻👏🏻
另外表面加上了辣粉 所以會帶輕微辣香
一場來到 值得試試的🙆🏻‍♀️

2020-10-26 209 瀏覽
大鴻輝中心喺香港人心目中都係出名多美食,雖然而家疫情未過,但呢度嘅電梯大堂依然係人頭湧湧。位處頂樓嘅廿一前,等候人流依然絡繹不絕,可見人氣十足。火鍋湯底有免費,亦有另外加錢嘅選擇,我加咗$98試咗個養生花膠雞湯,另外加$98搭配一個黑松露牛乳湯。花膠雞湯個人十分鐘意,入面有超多嚿花膠,膠質十足,鮮雞牙出嚟嘅雞湯不濃不淡,作為湯底平行得非常好。黑松露湯就比較重口味,個人認為甚至乎唔需要點豉油。想任食呢度嘅牛肩胛同埋海鮮每位要加$128,個人認為都十分值得去加,雪花滿滿嘅牛肉非常搶眼,另外牛肩胛嘅牛味十分突出,有別於一般肥牛,口感亦非常爽口。呢度嘅海鮮拼盤種類就有生蠔,海蝦,帶子同埋墨魚仔,真係每一款都係熱門嘅海鮮選擇。
位處頂樓嘅廿一前,等候人流依然絡繹不絕,可見人氣十足。

湯底

牛肩胛

串燒

泰式生蝦

刺身拼盤

2020-10-23
5 分鐘 (堂食)
湯底
牛肩胛
串燒
泰式生蝦
刺身拼盤
  • 養生花膠雞湯
近排天氣轉個人就好想食野又好想打邊爐~啱晒朋友話荃灣大鴻輝有間新開火鍋放題店,咁就一於去試下啦!嘩七點去到已人山人海,佢係$198 任食會送刺身海鮮盤同泰式生蝦 ,跟住仲可以任叫串燒炸串~我地先叫左湯底先: 我同朋友分別揀咗山盛香菜同養生花膠雞湯 嘩朋友個啲香菜多到.... 我個花膠雞好正勁多料!!等個湯上晒,我地就開始叫野啦~~ 可以圈既紙係叫啲炸物同串燒 我地叫咗多春魚牛肉等等 好香口讚讚刺身海鮮盤同泰式生蝦都上到黎喇🤩🤩跟住食到咁上下就出去望下有咩攞~~有啲coldcuts 芝士盤 呢個幾得意又有啲凍海鮮青口蜆同蝦可以攞日式小食當然有菜呀 丸類啦至於肉呢,佢會上第一round 雞牛豬,之後就再同店員講就ok! 我地係咁叫牛haha仲有野飲任飲,而甜品有好多小蛋糕,我就最鐘意個焦糖燉蛋!

我地先叫左湯底先: 我同朋友分別揀咗山盛香菜同養生花膠雞湯

嘩朋友個啲香菜多到.... 我個花膠雞好正勁多料!!

等個湯上晒,我地就開始叫野啦~~

刺身海鮮盤同泰式生蝦都上到黎喇🤩🤩

跟住食到咁上下就出去望下有咩攞~~

有啲coldcuts 芝士盤 呢個幾得意

又有啲凍海鮮青口蜆同蝦可以攞

日式小食

當然有菜呀 丸類啦

仲有野飲任飲,而甜品有好多小蛋糕,我就最鐘意個焦糖燉蛋!
  • 養生花膠雞湯
我對打邊爐嘅喜好~🤣🤣 真係可以好瘋狂~ 今次就去食咗荃灣呢間火鍋放題,好多人去食,原因係好多嘢食又非常抵食👍🏻一人午市放題120分鐘($128)前菜- 廿一前刺身拼盤- 泰式生蝦刺身配秘製醬汁火鍋- 海鮮拼盤自助餐區- 有丸類、蔬果、豆腐、菇類、麵/粉- 即食Ham and Cheese, 青口及蜆肉等- 甜品及生果任食任點- 雞肉、豬肉、美國特選牛肉- 串燒、炸串、炸物我哋揀咗鴛鴦鍋: 清湯底+ 櫻花蝦龍蝦🦞湯底($118)櫻花蝦龍蝦🦞湯底係最受歡迎👏🏻👏🏻👏🏻,點都要試吓,湯上佈滿櫻花蝦🦐,望落已經好靚,湯底更是非常香濃,就咁飲個湯都好香口鍋物選擇夠多,牛肉夠香且肉質嫩滑。最驚喜就係炸串、炸物及串燒,炸/烤得好夠火候,特別香脆,尤其推介金菇牛肉卷、露荀腩肉卷、蔥段豚肉卷、卷菠蘿、炸蓮藕、仲有炸芝士。

一人午市放題120分鐘($128)
前菜

- 廿一前刺身拼盤
- 泰式生蝦刺身配秘製醬汁

火鍋
- 海鮮拼盤

自助餐
- 有丸類、蔬果、豆腐、菇類、麵/粉
- 即食Ham and Cheese, 青口及蜆肉等
- 甜品及生果

任食任點
- 雞肉、豬肉、美國特選牛肉
- 串燒、炸串、炸物

我哋揀咗鴛鴦鍋: 清湯底+ 櫻花蝦龍蝦🦞湯底($118)

2020-10-25 162 瀏覽
二個大人一個細路食。。。。升左級叫埋刺身,一隻船有。。。。。5塊響,5塊北奇貝,5塊希靈魚,5塊赤貝,5條左口魚。。。。。大人價錢$198 升級加多128蚊就可以就所謂刺身。同所謂海鮮拼盤就係3粒薄薄帶子同3隻蝦同3隻蠔。。。。。刺身你食完叫職員幫你再拎,無畫飛。。。。。平均等20幾分鐘先上到一次船比你好新鮮真係唔算係,。。。無特別,衰d講。。。。真心唔值!!!!!埋單$1062。 2大1小我去食其他好過,。。。。喺到食最緊要等得。。。。。要讚既係-職員係有禮貌 .....坐位寬敞.......環境係ok既.........完.........................
二個大人一個細路食。。。。
升左級叫埋刺身,一隻船有。。。。。
同3隻蝦同3隻蠔。。。。。
刺身你食完叫職員幫你再拎,
無畫飛。。。。。
平均等20幾分鐘先上到一次船比你
好新鮮真係唔算係,。。。無特別
,衰d講。。。。
真心唔值!!!!!
埋單$1062。 2大1小
我去食其他好過,。。。。
喺到食最緊要等得。。。。。
要讚既係-
職員係有禮貌 .....
坐位寬敞.......
環境係ok既.........
完.........................
花膠雞
一次過就可以滿足3個願望🤩每次諗食咩都心大心細左揀右揀🤔哩樣又想食嗰樣又想食 😂貪心鬼~~~全新開幕既特色火鍋店【廿一前】🍜就可以幫我解決哂以上既煩惱啦!!·🙀嘩!198蚊就可以俾你滿足食足2個鐘,牛肉雞肉豚肉都係任食🤞 Annie特別推薦大家一定要加128蚊升級,食佢既美國頂級牛小排🇺🇸 & 日本鹿兒島頂級黑豚🇯🇵,佢地肉味非常濃郁,咬落仲無渣ga!! 食完真係返唔到轉頭,真的超級美味😋·火鍋湯底亦係另一吸引之處,就係選擇好多🤩 有成10幾款俾你慢慢揀🤗 例如👉山盛香草湯🌱、養生花膠雞湯🐓、龍蝦櫻花蝦湯🦂、香菜鍋🍃、黑蒜油豚骨湯🐷、麻辣湯🌶等,我就簡左 黑松露牛乳湯🥛,Annie真係超級喜歡哩款湯底😍😍 佢既奶油味道超過濃郁🤤 飲落質感超級creamy,仲要散發陣陣黑松露既香味,真係無得輸❤ 下次嚟都一定要再食佢,哎吔依家已經有啲掛住💓·場內亦設有自助形式區域🥄 有不同既火鍋配料(丸類、蔬菜等)、冷盤海鮮(青口、蝦、蜆等)、沙津、熟食、飲品等等,十分豐富多元化,真係好有驚喜👍·另外仲可以劃紙仔📑 任點 刺身、天婦羅、炸物、串燒,刺身質素唔錯,串燒即叫即燒,十分惹味呢😋 食飽飽記得要食

一次過就可以滿足3個願望🤩
每次諗食咩都心大心細左揀右揀🤔
哩樣又想食嗰樣又想食 😂貪心鬼~~~
全新開幕既特色火鍋店【廿一前】🍜
就可以幫我解決哂以上既煩惱啦!!

另外仲可以劃紙仔📑 任點 刺身、天婦羅、炸物、串燒,刺身質素唔錯,串燒即叫即燒,十分惹味呢😋 食飽飽記得要食埋🍦雪糕同甜品先好走呀~
真的是一個超級滿足的一個放題夜💓
2020-09-22
  • 黑松露牛乳湯
2020-10-22 95 瀏覽
去開荃灣搵野食都會諗起大鴻輝,因為位置方便而且有好多唔同既野食,於是同朋友去搵野食。去到留下見到好多人派傳單,見到有間新開打邊爐而且天氣轉涼,於是去試試。上到去員好服務好好同我地講解湯底,因為佢地有幾個特別湯底係要另外加錢,一塲黎到當然要試下就叫左櫻花龍蝦湯同黑松露牛乳湯,湯底一黎到就聞到好强烈龍蝦同黑松露味,我忍唔住就咁飲左已經好好味,員工特別提醒我地要龍蝦湯底要不時攪以免痴底,之後來了刺身拼盤和泰式生蝦仲有海鮮拼盤認真超值,而火煱會先上一碟豬、牛、雞如果唔夠可以再加,另外有串燒同炸物可以自己畫紙點,真的包羅萬有。
2020-10-21 160 瀏覽
晏晝時段上去,見有食評話咩幾個後生開,係💛店,啲相影到咁靚咪上去試下囉。坐低,叫湯底,之後見到播緊三色台喎....職員嘅態度懶懶閑之餘,問乜都唔答,無交帶。一開波叫刺身,成半個鐘都未有。點左三文魚,點左幾次都消失左。而我座位係見到魚生部嘅阿姐,佢唔知做緊乜,整魚生好似整到一舊雞咁⋯⋯⋯慢吞吞,仲要成日同自己人吹水。然後,分別點左唔同嘅串物,但9樣有4樣係消失左,有啲又比錯晒。雞皮,三文魚點左幾次,到我埋單都無嚟過。追完一次又一次,每次侍應話「哦~我幫你睇下」,走人就無跟進,再問,都係講同一句。問佢點解有啲叫左幾次無嚟到,其實係咪無?侍應話「呃....我幫你問下」又係無左影。除了我個枱,當下我前後食客都係食到好枯燥。到後期,出現左一個白衫便服,但疑似老細,情況好轉左。首先,到埋單先解釋,是日無三文魚。我坐足兩個鐘,問左4個同事,竟然無一個答到我原來個日無三文魚。有碟送嘅刺身,都係要等到疑似老闆嚟,仲要我睇住佢插魚生部慢吞吞阿姐,之後先響我埋單個刻先出現。仲要唔新鮮⋯呢間野,試一次算數。最無言係,我用openrice訂位,有晒証據,但結果佢當我無去到,openrice都唔受理。

坐低,叫湯底,之後見到播緊三色台喎....

職員嘅態度懶懶閑之餘,問乜都唔答,無交帶。

然後,

除了我個枱,當下我前後食客都係食到好枯燥。

到後期,出現左一個白衫便服,但疑似老細,情況好轉左。

首先,到埋單先解釋,是日無三文魚。

呢間野,試一次算數。

2020-09-20
午餐
荃灣大鴻輝中心真係出哂名成棟都係火鍋或者燒肉,去到真係花多眼亂,openrice左一下決定試依間新新地開既廿一前,主要係因為比湯底吸引左😍見到有花膠雞、黑松露牛乳、櫻花龍蝦、黑蒜豚骨等等... 唔係周圍都有!一去到waiter好仔細介紹返比我地聽每個套餐包咩,同有介紹湯底。晚餐時段$198食2小時包1.一客剌身2.一客泰式生蝦yumyum3. 海鮮拼盤一客4. 基本湯底如蕃茄、豚骨、甜豉油等唔洗加錢,而我剛剛提到既特式湯底就是加返$98-$118。仼食既包括各類火鍋配料、美國特選牛肉、豬肉、雞肉(加錢可以食到美國牛小排、鹿兒島黑豚、刺身海鮮都係任食)我就無加到啦!因為都夠食,主要試湯底。另外依到超好就係串燒、燒物、炸串任食!!好正呀!先講講湯底,叫左雙併:花膠雞拼櫻花龍蝦😍一上台櫻花蝦味撲鼻,而花膠雞就要滾滾佢先!雙併果然無選擇錯,花膠雞個邊好足料,真係幾舊花膠好多雞件,飲落清甜得黎又養生,而另一邊既櫻花龍蝦,櫻花蝦超多,龍蝦湯質感較濃稠,飲落啖啖鮮甜仲帶咸味,直頭係每一樣野放落去都變左好好味😝食牛肉豚肉都咁正!建議大家加錢試!除左湯底,比較想推薦係依到既串燒同炸串!炸串唔係周圍有,我

1.一客剌身
2.一客泰式生蝦yumyum
3. 海鮮拼盤一客

另外依到超好就係串燒、燒物、炸串任食!!好正呀!

先講講湯底,叫左雙併:花膠雞拼櫻花龍蝦😍

除左湯底,比較想推薦係依到既串燒同炸串!炸串唔係周圍有,我諗對上一次已經喺日本先食到。
串燒嘅選擇都好多,蘆筍腩肉、蔥段豚肉、雞軟骨、金菇肥牛、雞皮!
等等... 炸串有炸冬菇、炸蘆筍腩肉卷、炸洋蔥圈、炸蝦...
我覺得真係串串都咁高質,一啲都唔求其,仲要係任食,e個位真係要讚!

火鍋配料就正正常常都係丸類、麵類同菜類,大家自助出去夾。

除左配料自助,仲有一啲前菜例如中華沙律、味付螺肉、少量嘅凍海鮮例如凍蝦同埋青口、salami芝士配餅乾都係自助,e個價錢有凍海鮮有d surprise🙈

講返套餐既肉類,雖然只係無加錢既基本版,但d牛肉ok wo🙈肥瘦比例好均勻,有牛香。豚肉薄薄地易入口,加入龍蝦湯夠晒味🤣

最後飲品同甜品雪糕都仼食仼飲,不過甜品就一般喇,建議大家都係留肚食肉同串燒😍😝

2020-10-06
2020-10-20 68 瀏覽
呢排真係好鍾意食打邊爐因為天氣開始凍打邊爐樣樣都有啲適合曬所有人荃灣西呢一間廿一前除咗打邊爐之外仲有無限串燒任食勁抵食 裝修係輕工業風岩晒後生仔 歐美音樂聽落去好舒服一坐低就邀請你揀湯底 等緊湯底嘅時候就會叫你食下串燒炸串天婦羅嘅選擇都成二十款天婦羅同炸串都有十款 即叫即上完全唔會揼波鐘嘥你時間等湯底基本上已經食到好飽😂🌸極濃蕃茄湯花膠雞湯見到勁多雞花膠蟲草花顏色已經超靚打卡睇到都開心花膠好彈牙 連埋啲雞一齊煲個湯勁甜 超有誠意花膠都十幾嚿 雞煮得嚟幾滑 養生得嚟又好味🌸黑蒜豚骨湯底好香蒜味 豬筒骨淆成嘅湯非常之濃沃又食到蒜味用嚟打邊爐絕對唔會搶咗食材嘅滋味勁讚!!串燒除咗普通味之外可以揀醬燒味噌 燒鹽燒可以燒嘅配料 非常多講真有時燒嘢食一串都要二三十蚊呢度任食先收你200蚊簡直係抵食除咗天婦羅之外仲有炸串撈蛋漿加麵包糠 食落去唔算多粉即叫即炸嘢 送酒一流🌸另外仲有刺身同生蝦刺身唔算特別出色但係生蝦真係好新鮮 好好味不停encore都不在話下🌸打邊爐仲任嗌牛肉豬肉雞肉全部都油花靚質地好🌸丸類配料方面可以去出面自助有大量台灣直送嘅丸類🌸蔬菜都有成個櫃 亦有沙律等選擇應有盡有 食到飽飽仲可
呢排真係好鍾意食打邊爐
另外要讚嘅係員工都好專業態度勁好
全部都好有交帶唔會甩單
主動幫手加湯 對客人非常有禮貌
食得好開心 望住荃灣嘅夜景好靚

另加錢 order咗✨櫻花龍蝦湯/養生花膠雞湯用咗多少個小時去熬製一個龍蝦湯底加咗櫻花蝦特別香濃濃縮左嘅龍蝦湯配合埋烏冬或者遠更加入味 ,另外女士們必定會帶花膠雞湯淡淡花膠厚切雞湯湯底配菜有豆腐、冬菇、蕃茄入晒雞湯嘅味道,食咗咁耐都唔口渴嘅感覺,果然係手工湯底✨泰式生蝦秘製汁生蝦都比較新鮮呢隻汁酸酸甜甜好開胃✨刺身拼盤一客刺身唔錯都好新鮮👍🏻(三文魚、左口魚裙邊、赤貝、希靈魚、北寄貝、蠑螺片)✨火鍋海鮮帶子 生蠔 🦪蝦🦐魷魚海鮮都比較新鮮👍🏻✨特選豚肉同牛肉任食豚肉同牛肉片都係必食之選✨呢度仲有熱食炸物有多春魚 冬菇 🍄炸雞🐔唐物 🍗蝦 🍤芝士丸 墨丸 甜番薯仔🍠 餐肉同雞翼 ✨炸串炸蓮藕串 雞肉 🐤豬肉 🐷牛肉串🐮冬菇 茄子 🍆芝士✨串燒金菇肥牛卷 🐮粟米🌽菠蘿🍍茄子🍆多春魚 🐟炸雞軟骨🐥等✨另外自助區仲有蔬菜🥬雜丸✨汽水任你食任飲 ✨食完火鍋之後點都要食甜品Cake細細件啱我份量,另外仲有生果同埋雪條雪糕,我就揀益力多多、沖繩海鹽同埋芒果味軟雪糕,益力多雪糕比較突出😋

另加錢 order咗
✨櫻花龍蝦湯/養生花膠雞湯

✨泰式生蝦秘製汁生蝦都比較新鮮呢隻汁酸酸甜甜好開胃

刺身拼盤一客
刺身唔錯都好新鮮👍🏻
(三文魚、左口魚裙邊、赤貝、希靈魚、北寄貝、蠑螺片)

火鍋海鮮

✨食完火鍋之後點都要食甜品
2020-10-14
午餐
2020-10-18 102 瀏覽
晚餐時段火鍋放題6點前入座$158+升級套餐$128🤗​食物種類算多👉有炸串,串燒,炸物,火鍋,刺身.....​炸串整得幾靚,不過要點醬先有味​火鍋放題最緊要個爐 佢好耐都唔滾!​說好的刺身任食(要加錢升級),追左兩次先黎!仲要每次得幾片...鍾意食刺身嘅你一定唔夠喉同埋好唔抵😔​​我覺得最好味係黑豚肉,薄得黎又大塊😋​其他就一般般啦​
晚餐時段火鍋放題6點前入座$158+升級套餐$128🤗​
食物種類算多👉有炸串,串燒,炸物,火鍋刺身.....​
炸串整得幾靚,不過要點醬先有味​
火鍋放題最緊要個爐 佢好耐都唔滾!​

我覺得最好味係黑豚肉,薄得黎又大塊😋​
其他就一般般啦​

2020-10-18 137 瀏覽
天氣轉涼老友話想食火鍋放題,午餐時段$128+湯底費。包火鍋、炸物、串燒、沙律、甜品等⋯餐廳景觀開揚,我們坐在大玻璃窗前,遠眺優美風景,選左鴛鴦鍋黑松露牛乳湯+$98配養生花膠雞湯 +$98勁足料 ,花膠有五大件,雞、蟲草花、蕃茄等⋯花膠煮到腍身勁美味,黑松露湯底很香、奶味香濃,超正。刺身船有三文魚 帶子 、北寄貝 、希靈魚、左口魚裙邊等⋯泰式生蝦。海鮮盤有生蠔🦪墨魚🦑大海蝦🍤帶子。串燒菠蘿很香甜、牛舌很爽口、金菇肥牛卷。炸吉列蝦太厚粉、炸蕃薯仔。蛋糕🍰生果、芒果🥭雪條。選擇多,真不錯👍👍荃灣眾安街55號大鴻輝(荃灣)中心21樓B號舖
海鮮盤有生蠔🦪墨魚🦑大海蝦🍤帶子。
蛋糕🍰生果、芒果🥭雪條。選擇多,真不錯👍👍
荃灣眾安街55號大鴻輝(荃灣)中心21樓B號舖
  • 黑松露牛乳湯