2024-04-28
香港最靚梗係個維港景,仲有最有代表性呢隻張保仔⛵️今次就上埋呢隻船食我最愛嘅點心❤️ 本身覺得呢餐會係啲遊客野所以不存期望,係中環上船前仲走去食燒賣打底,點知我錯喇,點心係非常精緻有水準,當時係冬天,影完一大輪相啲點心仲熱,而且係我鐘意嘅特色點心,除咗個蛋撻少少Dry之外大部分都好食,個人最鍾意個和牛酥,之後Check返原來係由Dim Sum Library 出品, Menu如下:𝕊𝕙𝕣𝕚𝕞𝕡 & 𝕊𝕡𝕚𝕟𝕒𝕔𝕙 𝔻𝕦𝕞𝕡𝕝𝕚𝕟𝕘 𝕚𝕟 𝕏𝕆 𝕤𝕒𝕦𝕔𝕖XO醬菠菜餃ℂ𝕣𝕪𝕤𝕥𝕒𝕝 ℍ𝕒𝕣 𝔾𝕒𝕦 𝕊𝕙𝕣𝕚𝕞𝕡 𝔻𝕦𝕞𝕡𝕝𝕚𝕟𝕘水晶蝦餃𝔹𝕝𝕒𝕔𝕜 𝔾𝕒𝕣𝕝𝕚𝕔 𝕊𝕚𝕦 𝕄𝕒𝕚 ℙ𝕠𝕣𝕜 𝔻𝕦𝕞𝕡𝕝𝕚𝕟𝕘黑蒜燒賣𝕎𝕚𝕝𝕕 𝕄𝕦𝕤𝕙𝕣𝕠𝕠𝕞 𝔻𝕦𝕞𝕡𝕝𝕚𝕟𝕘𝕤 𝕨𝕚𝕥𝕙 𝔹𝕖𝕖𝕥𝕣𝕠𝕠𝕥紅菜頭野菌餃𝕊𝕥𝕖𝕒𝕞𝕖𝕕 𝕞𝕒𝕥𝕤𝕦𝕥𝕒𝕜𝕖 𝕞𝕦𝕤𝕙𝕣𝕠𝕠𝕞 𝔹𝕒𝕠松茸冬菇包𝕎𝕒𝕘𝕪𝕦 𝕓𝕖𝕖𝕗 𝕡𝕦𝕗𝕗 𝕨𝕚𝕥𝕙 𝕓𝕝𝕒𝕔𝕜 𝕡𝕖𝕡𝕡𝕖𝕣黑椒和牛酥ℍ𝕒𝕜𝕜𝕒𝕚𝕕𝕠 𝕜𝕚𝕟𝕘 𝕔𝕣𝕒𝕓 𝕤𝕡𝕣𝕚𝕟𝕘 𝕣𝕠𝕝𝕝蟹肉春卷𝔻𝕣𝕚𝕖𝕕 𝕊𝕔𝕒𝕝𝕝𝕠𝕡 𝕗𝕣𝕚𝕖𝕕 𝕣𝕚𝕔𝕖 𝕨𝕚𝕥𝕙 𝕖𝕘𝕘 𝕨𝕙𝕚𝕥𝕖瑤柱蛋白炒
XO醬菠菜餃
水晶蝦餃