2023-09-16 29 瀏覽
今日夜晚嚟到Ocean Popwalk嘅呢間日式串燒酒吧叫咗個二人餐前菜係烤鱈魚片,烤到好香脆,好適合用嚟送酒。炸廣島蠔10分鮮味。所有嘅串燒一次過嚟,我哋先食咗牛舌,然後手羽,然後荔枝豚肉,外面豚肉香脆,入面爆汁好香甜。月見雞肉棒入面嘅雞軟骨有唔同嘅口感,蛋黃同醬汁嘅配搭甜甜地好夾。冬菇都燒到好香。我哋食食吓去咗篤波同埋玩掉飛鏢。呢度嘅娛樂設施10分足夠。湯煮嘅大根令到我哋食到唔會口乾,最後玩完返埋位食埋個炒飯同埋甜品。二人餐已經好飽。嘢飲方面,叫咗一個生啤,一杯mocktail Rose Garden。唔小心倒瀉咗杯Rose Garden,整到周圍都係。店員即刻過嚟幫手抹返,問我哋有冇事。然後過咗陣再整多杯同樣嘅mocktail俾返我哋。我覺得店員好細心,服務好好。
今日夜晚嚟到Ocean Popwalk嘅呢間日式串燒酒吧
叫咗個二人餐

我哋食食吓去咗篤波同埋玩掉飛鏢。呢度嘅娛樂設施10分足夠。

唔小心倒瀉咗杯Rose Garden,整到周圍都係。
店員即刻過嚟幫手抹返,問我哋有冇事。
2023-09-05 44 瀏覽
📍將軍澳除咗新都城,海天晉商場呢頭仲有呢一間串燒專門店分店😋環境更chill,可以通宵坐到好夜都得!仲有桌球打飛鏢玩。依家仲出咗兩款二人套餐($398/$698) ,入邊仲包埋兩杯mocktail都幾抵食。我哋就揀咗平啲$398嘅二人套餐,入面有唔少大路菜式:前菜:高湯煮蘿蔔、燒鱈魚條串燒類:豚肉荔枝卷、鮮冬菇串、燒雞中翼串、牛舌芯串、月見免治雞肉串主食:花魚一夜乾、和風牛肉炒飯小食:吉列廣島蠔甜品:紅豆蓉綠茶蕨餅除咗上面串燒之外,另外仲試咗燒雞腎($48),用咗汁燒都多汁同入味,總括呢度嘅雞類串燒都幾出色,但我哋覺得最驚喜係花魚!風乾左再燒完條魚味道勁鮮,而且非常嫩滑,魚骨亦都好易起出嚟,點埋檸檬汁食就更juicy。另外兩杯mocktail揀咗rose garden同cranberry sangria,兩杯果香味比較重,比坊間嘅更加colourful同夠大杯。

我哋就揀咗平啲$398嘅二人套餐,入面有唔少大路菜式:
前菜:高湯煮蘿蔔、燒鱈魚條

主食:花魚一夜乾、和風牛肉炒飯

小食:吉列廣島蠔
甜品:紅豆蓉綠茶蕨餅

好少咁大推一間居酒屋,但哩間真係一定會再嚟食,性價比好高,酒類選擇多,仲要有掉飛鏢同打桌球,好Chill🩷 係個位置可能遠咗少少,但住將軍澳嘅朋友一定要!🫡優惠二人晚餐 六折後$398呢個餐超級豐富,有高湯煮大根、串燒(豚肉荔枝卷、燒牛舌、月見免治雞肉棒)、花魚一夜乾、燒鱈魚棒、廣島吉列生蠔、和風牛肉炒飯,仲有甜品。呢個價錢咁多嘢食,其他居酒屋都未必做得到!仲要連兩杯Mocktail,真係物超所值‼️🥓豚肉荔枝卷豚肉帶有少少脂肪,再加埋荔枝,可以去油膩得黎又好清新既味道!🍳玉子燒 $40好好食💛💛💛 熱辣辣又好有濃厚嘅蛋味💛

優惠二人晚餐 六折後$398

🥓豚肉荔枝卷
🍳玉子燒 $40
好好食💛💛💛 熱辣辣又好有濃厚嘅蛋味💛
  • 玉子燒
  • 月見免治雞肉棒
  • 豚肉荔枝卷
  • 和風牛肉炒飯
一直覺得將軍澳海旁既餐廳瀰漫chill chill 氛圍,適合聚會或Happy Friday😂有室內外座位,空間感十足。餐廳內有桌球枱、飛標機、電視,對上次黎係通宵睇世界盃,氣氛唔錯。 🔸酒盜芝士 $68重口味首推既下酒菜‼️鹹鮮味十足既魷魚醃漬物,口質滑xx,配搭奶膻味 cheese cheese,雙重重口味既沖擊,令人想不停飲酒緩衝。🔸磯煮大連鮑魚 $48凍食的。鮑魚入口柔軟,日式昆布醬油汁濃郁,配酒不錯。🔸免治雞肉棒 $48每次見到都會叫,任何食物拌蛋黃都好吸引😂簡左月見同芝士味。雞肉同雞軟骨比例適中,雞軟骨食落唔會太硬。🔸伊比利黑毛豚扒 $98簡左汁燒,燒汁甜甜地,幾開胃。豬排偏瘦,邊位帶少許脂肪,但食落唔乾柴。🔸牛油冬菇焗新鮮帶子 $36鮮帶子表面燒過,牛油味道唔會太濃,搶過帶子既味道。🔸鰻魚炒飯 $98鰻魚肥美有厚度,炒飯入口鬆散,粒粒分明,加入甜粟米、香蔥、紫菜碎同芝麻…增添香氣。酒類選擇頗多,mocktails cocktails 係基本,另有日本sake…Happy hour黎,仲抵飲!🔸Mix Berry Paradise $58即刻打卡,面頭一大pat cream加

🔸酒盜芝士 $68
酒盗芝士

🔸磯煮大連鮑魚 $48
凍食的。鮑魚入口柔軟,日式昆布醬油汁濃郁,配酒不錯。
磯煮大連鮑魚

🔸免治雞肉棒 $48

🔸伊比利黑毛豚扒 $98

🔸牛油冬菇焗新鮮帶子 $36
鮮帶子表面燒過,牛油味道唔會太濃,搶過帶子既味道。

🔸鰻魚炒飯 $98
鰻魚炒飯

Mix  Berry  Paradise

🔸Mix Berry Paradise $58
即刻打卡,面頭一大pat cream加鮮鮮草莓,賣相💯!雜莓酸甜開胃,味道唔假,唔係死糖漿甜。

🔸Long Island $68
多種烈酒沖調而成既cocktail😂想賣醉的必點。

免治雞肉棒
2023-08-24
酒盗芝士
磯煮大連鮑魚
鰻魚炒飯
Mix  Berry  Paradise
免治雞肉棒
早前朋友介紹我嚟形居酒屋今晚有時間 就同老公嚟晚餐Book左8:30pm餐廳都多人餐廳環境好闊落 空間感十足仲有電視、鏢機、桌球枱等設施 食物同酒類款式都多 價錢相當合理 仲要通宵營業 任坐吾限時絕對是一間滿足食玩飲的串燒專門店 朋友冇介紹錯 我倆都好滿意優惠二人晚餐 $398高湯煮大根清甜大根 份量都多豚肉荔枝卷豚肉食落豐滿多汁 配上香甜荔枝 配搭夠特別 味道好啱鮮冬菇串燒得吾乾身 好味道牛舌芯串牛舌醃得好入味 肉質腍身燒雞中翼串皮脆肉嫩 夠香口月見免治雞肉棒x2雞肉嫩滑 配上日本蛋+特製醬 相當好味花魚一夜干外皮香脆 肉質夠滑 燒鱈魚棒 燒到好香脆 食到唔停得口廣島吉列生蠔 吉列生蠔香脆不油膩 和風牛肉炒飯牛肉炒飯炒到恰當好處 米飯粒粒分明 有咬口 好香好好味日本綠茶蕨餅餐後甜品 煙煙韌韌 甜度恰當Strawberry-ginger LemonadeStrawberry,ginger,lemon&sodaVirgin ColadaPineapple Juice.Coconut,milk& cream兩杯Mocktail賣相好靚 好有特色原本已經夠飽,不過真心覺得好味道,所以另外叫多
早前朋友介紹我嚟形居酒屋
今晚有時間 就同老公嚟晚餐

Book左8:30pm餐廳都多人
餐廳環境好闊落 空間感十足

仲有電視、鏢機、桌球枱等設施
食物同酒類款式都多 價錢相當合理

牛肉炒飯炒到恰當好處 米飯粒粒分明 有咬口 好香好好味

日本綠茶蕨餅
餐後甜品 煙煙韌韌 甜度恰當

Strawberry-ginger Lemonade
Strawberry,ginger,lemon&soda

Virgin Colada

兩杯Mocktail賣相好靚 好有特色

原本已經夠飽,不過真心覺得好味道,所以另外叫多三款食物

日式醬油燒新鮮鮑魚 $28
鮑魚燒得剛剛好 爽口有彈性 夠鮮味

牛油冬菇焗新鮮帶子 $36
大大粒帶子 好有牛油香 鮮甜

清酒煮蜆 $78
清甜湯底帶微微酒香 蜆夠鮮味

整體來說,環境夠舒適,食物水準高,性價比高之選,值得推薦

2023-08-15
  • 牛油冬菇焗新鮮帶子
將軍澳嘅酒吧餐廳 提供日式餐點🇯🇵主打日式串燒 性價比超高 我好中意👏🏼!店內嘅環境闊落 除咗有開放式酒吧枱餐廳有波睇 有鏢機 有Pool枱 仲通宵營業唔會有限時 啱曬通宵睇波聚舊 一大班朋友relax下~ 🎱 ⚽食飯飲嘢直落一流👍🏻 Wifi 仲要任用😂😂(um ... 我是否去了party room ? ...)食物以串燒為主🍢同時仲有炸物、佐酒小食、烏冬同飯等等柚柚大推!優惠二人晚餐 DINNER MENU FOR TWO⚠️⚠️二人餐六折後 $398 ⚠️⚠️ ⭐️高湯煮大根Simmered Daikon in Broth: 蘿蔔大舊又軟熟 煮得好稔☝🏻高湯加咗少量海帶絲! ⭐️豚肉荔枝卷Pork and Lychee Rolls半肥瘦豚肉包著鮮甜荔枝 好juicy 荔枝令味道更加豐富 好有創意 好好吃 ⭐️鮮冬菇串Mushroom Skewers 燒到好入味嘅冬菇串 冬菇味突出✨食落鹹鹹地 🍄 ⭐️牛舌芯串Beef Tongue Skewers食過好多地方嘅牛舌芯都會燒到太乾 呢度岩岩好香料係黑椒 味道唔錯😍 ⭐️燒雞中翼串Chicken Wings Skewers做得出色嘅地方係燒到外皮微
將軍澳嘅酒吧餐廳 提供日式餐點🇯🇵
主打日式串燒 性價比超高 我好中意👏🏼!

店內嘅環境闊落 除咗有開放式酒吧枱
餐廳有波睇 有鏢機 有Pool枱 仲通宵營業
食飯飲嘢直落一流👍🏻 Wifi 仲要任用😂😂

食物以串燒為主🍢
同時仲有炸物、佐酒小食、烏冬同飯等等
⚠️⚠️二人餐六折後 $398 ⚠️⚠️

蘿蔔大舊又軟熟 煮得好稔☝🏻
高湯加咗少量海帶絲!

⭐️豚肉荔枝卷Pork and Lychee Rolls

食過好多地方嘅牛舌芯都會燒到太乾 呢度岩岩好
香料係黑椒 味道唔錯😍

⭐️燒雞中翼串Chicken Wings Skewers
做得出色嘅地方係燒到外皮微脆
同時保持到雞肉彈牙嘅口感~

⭐️花魚一夜乾 Dried Croaker fish
基本上去左面頭的整塊魚骨就可以大啖食
外層魚皮燒得酥脆 但keep到魚肉好嫩滑
油脂分佈平均 魚味香濃 好正😭

⭐️燒鱈魚棒 Grilled Cod Fish Sticks
燒到表面金金脆脆 有D似食脆嘅香口零食 🤤

⭐️廣島吉列生蠔 🦪 Hiroshima Gillette Oysters
炸到金黃酥脆 無油膉味 最鍾意脆卜卜嘅口感
生蠔好鮮味 好啱用嚟送酒🤤

⭐️和風牛肉炒飯Japanese-Style Beef Fried Rice
帶有炒飯嘅香味~牛肉份量頗多!
乾身爽口 油份啱啱好 食落有一番日式風味

配埋搭無敵月見醬一齊食更香更滑

⭐️ 單點:芝士年糕 $20
這個不是拉絲 落去有滿滿既流心芝士醬
芝士味香濃 一定要趁熱吃

⭐️日本綠茶蕨餅 Japanese Green Tea Warabi Mochi
少細細件 煙煙靭靭幾好味 食完超滿足😋

---

⭐️Mocktail: Cranberry Sangria (Cranberry Juice, Orange Juice & 7up)
⭐️Mocktail: Virgin Mojito (Lime, Mint & Soda)
Mocktail 賣相好靚 又大大杯 女生一定會心心眼😍
兩杯都好fresh 重點係唔太甜 (我本人好怕太甜)
似30%-50%糖份嘅手搖😂😂😂😂

呢間裝修都好有feel😍
酒的種類多 串燒好食 每樣食物都好好味道😆
價錢合理且性價比高
一邊食住串燒 一邊傾計真係好正~
推薦大家同朋友黎聚聚🎉
前排朋友推介去「形」這間餐廳去到才發現是日式串燒與酒吧混合不但有鏢靶、桌球枱仲有電視!聽講亦是通宵營業又不限時適合喜歡看足球的朋友啊😆💓 荔枝包豚肉我們點了不少串燒最有印象的也算是這道菜烹調方法夠創新豚肉的口感豐滿而多汁荔枝的甜味又為這道菜品增添了幾分風味兩者的結合是既新鮮又美味💓 雞皮餃子這是一道日式傳統的串燒料理雞皮的嫩滑與餡料的味道結合得恰到好處豐富的口感讓人食指大動💓 鰻魚炒飯鰻魚燒得恰到好處既有烤鰻魚的香味又能保持其肉質的鮮嫩與之搭配的炒飯則是煮得恰到好處質感鬆軟而吸收了鰻魚的鮮美讓人一試難忘。🍻 飲品方面我們選了「Blue Hawaii」、「Strawberry, Ginger, Lemonade」和「Snow ball」Blue Hawaii的味道濃郁而獨特帶有輕微的甜味和淡淡的香氣而Strawberry, Ginger, Lemonade則帶有清新的果香與薑的刺激

前排朋友推介去「形」這間餐廳

🍻 飲品方面
Blue Hawaii的味道濃郁而獨特
帶有輕微的甜味和淡淡的香氣
  • 雞皮餃子
之前去將軍澳果頭食嘢發現果頭好多餐廳都好吸引好想試,今次去呢間——🌟Katachi Bar🌟佢餐廳個感覺好似酒吧,仲有電視可以睇波🤩但其實係食日式菜,居酒屋料理🏮所以我哋都點咗啤酒仲有佐酒食物,一路食一路餸酒,但估唔到呢間嘅食物味道非常令我驚喜,我哋點咗以下呢幾樣😋._.🥗|明太子沙律|🥗雖然唔大份,但濃味嘅明太子味道配清清地嘅沙律菜,好夾好好食·🦐|白海老仔|🦐呢個炸完出黎好脆好香口,好似食緊蝦片嘅口感,但有白蝦嘅解香味,佐酒一流·👅|牛舌芯|👅牛舌芯燒得好夠味,肉質腍身·🐥|雞皮串|🐥雞皮相對大塊,燒到好香脆,咬落真係卜卜脆嘅聲·🐥|月見免治雞肉棒|🐥雞肉棒有好多種口味可以揀,點上蛋黃好香,雞肉解嫩腍身·🐥|炸芝麻雞翼|🐥呢個好食到不得了,佢個炸法係外皮香脆,而裏面嘅肉質嫩滑多汁,好好食👍🏻👍🏻·🐟|燒銀雪魚棒|🐟呢個作為佐酒小食又係令我好驚艷,燒到係每塊都好爽脆嘅口感,然後好香嘅銀雪魚味,簡直係好食到停唔到口💕·🤍|牛油冬菇焗新鮮帶子|🤍帶子用牛油燒香,仲有啲菇味,好香濃·🐦|法式鵝肝多士|🐦鵝肝厚身大塊,勁香濃,配埋多士食你咁膩,又係出色之作💕._.
._.
🥗|明太子沙律|🥗
雖然唔大份,但濃味嘅明太子味道配清清地嘅沙律菜,好夾好好食
🦐|白海老仔|🦐
👅|牛舌芯|👅
牛舌芯燒得好夠味,肉質腍身
🐥|雞皮串|🐥
雞皮相對大塊,燒到好香脆,咬落真係卜卜脆嘅聲
🐥|月見免治雞肉棒|🐥
雞肉棒有好多種口味可以揀,點上蛋黃好香,雞肉解嫩腍身
🐥|炸芝麻雞翼|🐥
🐟|燒銀雪魚棒|🐟
🤍|牛油冬菇焗新鮮帶子|🤍
帶子用牛油燒香,仲有啲菇味,好香濃
🐦|法式鵝肝多士|🐦
鵝肝厚身大塊,勁香濃,配埋多士食你咁膩,又係出色之作💕
._.
💚將軍澳·形Katachi Bar💚唐俊街好多餐廳 出面望入去好grand咁今次就試呢間喇 入到去環境摩登舒適☺️面積仲要幾大間 成間party room咁仲有桌球🎱/飛鏢🎯可以玩 部大電視好勁吧枱位置成面牆都係酒 咩酒類都有😎😉真係估佢唔到走日式串燒路線 仲有至愛冇酒精mocktail 賣相幾靚仔🤪🌈鹽燒豚肉荔枝卷用豚肉片包住香甜既荔枝😍荔枝甜味+豚肉的鮮美融合埋一齊豬肉經過燒烤表面煎得香脆鹽燒味濃郁 帶出豬肉嘅鮮味同埋鹹香陣陣荔枝香飄嚟 口感清新 同豚肉好夾👍🏻🌈雞皮餃子滿滿嘅雞肉餡料好豐富表面煎得香脆有啲微微焦香😋😋餡料滋味濃郁 帶出淡淡嘅雞肉香氣🌈月見免治肉棒免治雞肉混合雞軟骨 外層燒至微焦香噴噴肉質嫩滑 好有肉香 加上好味嘅月見汁焦脆嘅肉串蘸日本蛋食好搭😉😉一口咬落去 味道更温和🌈汁燒牛串汁燒醬汁滋味濃郁 帶出香甜味道同牛肉嘅鮮味相輔相成🙂🌈牛舌芯牛舌中最軟嫩部分 每條牛舌只有兩三成🤤牛舌芯新鮮 口感唔會乾柴炭燒的香味加上極具彈性的舌芯入口爽脆多汁 有嚼勁而唔韌👌🏻🌈黑毛豚肉炒烏冬黑毛豚肉切成薄薄一片 肉嫩掛汁烏冬麵條經過炒煮 口感彈牙👌🏻🌈雜菌炒鮑魚菜式非常惹味 材料豐富鮑⿂
💚將軍澳·形Katachi Bar💚

做成無酒精版本都係咁好飲
薄荷葉+青檸清新組合無敵👍🏻👍🏻👍🏻
2023-07-12
2023-07-11 215 瀏覽
辛苦咗成個星期 緊係要去Happy Friday開心下啦!今個星期去咗哩間🍻日式串燒酒吧 餐廳係酒吧格局 但食物以日式串燒為主 係市面上比較少有餐廳環境寬敞 就好似巨大版party room 有多種娛樂設備 大電視 桌球🎱 飛鏢🎯 今次叫咗多款燒鳥 炸物🍢 牛舌、炸蠔、焗帶子、豚肉蘆筍卷個人特别推薦燒雞泡魚$68🐡 好軟 配上甜甜嘅醬汁 夠哂惹味😋👍🏻 而份量都唔少 性價比幾高;月見免治雞肉棒$48係免治雞肉混合雞軟骨 外層燒至微焦 蘸上生雞蛋🥚同醬油 都幾好食串燒即叫即整 每樣野上碟都係熱辣辣除咗食物 酒類選擇都好多 今次試咗2款cocktails🍸𝕄𝕠𝕛𝕚𝕥𝕠雖然有rum酒但飲落酒味唔會太濃配上薄荷、青檸soda 好fresh好易入口🧊𝔾𝕣𝕒𝕤𝕤𝕙𝕠𝕡𝕡𝕖𝕣飲品以粉色嘅波波球裝住 外表非常吸睛 淡淡嘅薄荷味 飲落味道似Andes薄荷朱古力 餐廳唔限時仲要係通宵營業 一次過滿足我食玩飲嘅需要!😎

今次叫咗多款燒鳥 炸物🍢 牛舌、炸蠔、焗帶子、豚肉蘆筍卷
燒雞泡魚

餐廳唔限時仲要係通宵營業 一次過滿足我食玩飲嘅需要!😎
燒雞泡魚
月見免治雞肉棒
2023-07-11 39 瀏覽
今次我地黎到呢間海天晉匯既Katachi Bar & Restaurant,主打日式串燒同一品料理。餐廳一入去就見到好大張桌球枱有人打緊,感覺個氣氛都幾好。酥炸椒鹽魷魚鬚 $78非常非常脆,而且唔會太咸搶左魷魚既鮮味,炸粉亦都唔會太厚。蒜茸牛油炒沙白 $78一上碟熱辣辣,沙白新鮮飽滿,鮮甜多汁。雞頸肉 $38汁燒起黎味道偏甜,食落爽口。牛舌芯 $68牛舌好新鮮,帶有少少焦香又唔會太乾柴,咬落充滿肉汁。伊比利黑毛豚扒 $98黑毛豚扒既肉質軟熟,調味幾好,油香味十足。汁燒比目魚 $88比目魚油香感十足,食落啖啖肉,唔會乾身,魚肉亦都夠哂香滑。手打稻庭烏冬(冷) $68烏冬口感彈牙,配上清新既醬汁,幾refreshing。Mojito $68(HH)飲mojito最緊要係夠清新,呢度既mojito味道唔錯,青檸味可以中和串燒既重口味。

酥炸椒鹽魷魚鬚 $78
非常非常脆,而且唔會太咸搶左魷魚既鮮味,炸粉亦都唔會太厚。

蒜茸牛油炒沙白 $78
一上碟熱辣辣,沙白新鮮飽滿,鮮甜多汁。

雞頸肉 $38
汁燒起黎味道偏甜,食落爽口。
牛舌芯 $68
牛舌好新鮮,帶有少少焦香又唔會太乾柴,咬落充滿肉汁。

伊比利黑毛豚扒 $98
黑毛豚扒既肉質軟熟,調味幾好,油香味十足。

汁燒比目魚 $88
比目魚油香感十足,食落啖啖肉,唔會乾身,魚肉亦都夠哂香滑。

手打稻庭烏冬(冷) $68
烏冬口感彈牙,配上清新既醬汁,幾refreshing。

Mojito $68(HH)
2023-07-10 45 瀏覽
我地就叫左一個二人set黎食,燒雞泡魚乾燒到香脆煙韌,牛舌串燒肉厚彈牙有嚼口,五花腩串燒燒到層次均勻唔會好油膩,雞肉串燒都好juicy,小編推介呢度既燒物同串燒。明太子雞翼雞翼釀入明太子辣辣地幾好味,安格斯牛扒廚師將肥肉部分切走令到客人可以食到牛扒既口感,牛扒煎到半熟肉味香濃,好多肉汁,好細心。餐飲包埋兩杯mocktail,passion fruit香濃百香果味道酸甜醒胃,polada 入面香濃椰子味,椰香十足,甜甜地易入口。

2023-07-10 40 瀏覽
聽朋友講將軍澳新開左間居酒屋咁就搵日放工同朋友一齊去試下餐廳網潢係偏向新式酒吧風格一黎就試左幾款既是日精選蒜蓉牛油炒沙白炒得好惹味好重蒜香沙白都幾隻而且食落無沙然後係牛油冬菇焗新鮮帶子$36就有兩隻性價比好高雖然唔算好大隻但肉質唔錯仲有日式醬油燒新鮮鮑魚鮑魚唔算好彈牙同埋調味略淡串燒揀左燒菠蘿同月見免治雞肉棒燒菠蘿唔錯,食落好香甜免治雞肉棒配埋生雞蛋醬油食好夾汁燒比目魚都幾大件同埋肉質幾滑最後嗌多個鰻魚炒飯就滿足哂
聽朋友講將軍澳新開左間居酒屋
雖然唔算好大隻但肉質唔錯
仲有日式醬油燒新鮮鮑魚
鮑魚唔算好彈牙同埋調味略淡
串燒揀左燒菠蘿同月見免治雞肉棒
燒菠蘿唔錯,食落好香甜
免治雞肉棒配埋生雞蛋醬油食好夾
汁燒比目魚都幾大件同埋肉質幾滑
最後嗌多個鰻魚炒飯就滿足哂
燒菠蘿
2023-07-06
燒菠蘿
牛油冬菇焗新鮮帶子
高質食店,一入到去,見到個酒吧超開心,仲有電視有波睇,好精彩呀,坐得都好舒服,果然好一流呀~仲有張桌球枱放中間,食客可以隨時玩,觀眾望住都好開心!坐底一定要叫杯酒RELAX下,grasshopper~嘩,真係好靚既飲品呀,好有特色,飲落都係好特別,放工飲番杯,係好值得既~和風牛肉炒飯好足料同埋炒得好香呀~炒飯好正,食到唔捨得停,好好味~燒菠蘿、mushroom 依個串燒係必點既,燒菠蘿真係好好味,mushroom都好夠火喉GRILLED FUGU FISH食到唔停得口,好好既下酒物~燒比目魚外面好香脆、肉質好滑,真係好愛食比目魚要讚下服務員,好細心,所有野都跟得好好,跌左食具,唔洗叫都好快幫你攞,真係超好~好推介依間店呀
仲有張桌球枱放中間,食客可以隨時玩,觀眾望住都好開心!

和風牛肉炒飯

好足料同埋炒得好香呀~炒飯好正,食到唔捨得停,好好味~

GRILLED FUGU FISH

食到唔停得口,好好既下酒物~

燒比目魚

外面好香脆、肉質好滑,真係好愛食比目魚

grasshopper
和風牛肉炒飯
題外話/補充資料: 酒吧超開心、電視有波睇
2023-07-05
慶祝紀念
生日
grasshopper
2023-07-06 34 瀏覽
《日式chill正酒吧🍸》———————————————-#形 🇯🇵-同男朋友拍拖又唔想去太遠,上網發現原來將軍澳區內都有唔少高質餐廳😌 佢通宵營業,好坐又唔限時,仲設有鏢機、桌球枱,重點係有波睇,啱哂男朋友⚽️ -我哋先嗌咗牛油冬菇焗新鮮帶子,一份有兩隻,牛油香突出🧈 而另一份蒜蓉牛油炒沙白亦係熱辣辣,沙白新鮮飽滿脹卜卜🌊 -呢度嘅主打一定係串燒,性價比高~鹽燒豚肉荔枝卷幾juicy,而汁燒豬頸肉肉質完全唔鞋🍢-當日店員仲有推薦到汁燒比目魚,肉質鮮嫩,魚皮邊煎得香脆😆 和風牛肉炒飯都幾足料,大大碟幾抵食~-飲品方面,酒嘅種類都算多,而且價錢合理🍻 唔飲酒嘅話都可以好似我哋咁嗌mocktail,Sour Apple Frozen同Strawberry-ginger Lemonade 都好唔錯,賣相好靚,味道清爽💚-⭐價錢參考:(另收加一)牛油冬菇焗新鮮帶子兩隻: $36蒜蓉牛油炒沙白 : $78鹽燒豚肉荔枝卷: $44汁燒豬頸肉: $45汁燒比目魚: $88和風牛肉炒飯: $98Sour Apple Frozen: $78Strawberry-ginger Lemonade: $78🍌抵
《日式chill正酒吧🍸》
———————————————-
#形 🇯🇵
⭐價錢參考:(另收加一)
牛油冬菇焗新鮮帶子兩隻: $36
蒜蓉牛油炒沙白 : $78