2022-07-08 42 瀏覽
今日比我喺尖沙咀發現到呢間食omakase嘅日本餐廳🍴由於日本mode on fire 🔥,所以同朋友決定入嚟食啦🤩餐廳裝修得好精緻好靚,食物環境又乾淨,見到啲食材儲存得好好,而且師傅刀法乾淨利落,每碟出嚟嘅食物都令人驚訝,擺盤又美👍🏻真係值得大讚!前菜三點,都係一啲漬物清一清味蕾😝然後就到真功夫啦,見到師傅拎咗板海膽出嚟,原來係整深海池魚配北海道馬糞平川海膽,放上盤嘅時候真係成個藝術品咁唔捨得食☺️深海池魚肉質鮮嫩肥美,魚油豐盈,再配埋海膽嘅鮮甜味,令人一試難忘😍另外呢個吞拿魚下顎都相當吸引,一個吞拿魚得一個下顎,可想而知幾咁珍貴,一放入口就知道與別不同,魚肉係超級滑嫩,食完個口仲有吞拿魚嘅餘韻喺度,認真冇得頂👍🏻
2022-07-07 21 瀏覽
今日係同男朋友五周年紀念,佢帶咗我嚟呢一間專食omakase嘅餐廳慶祝❤️男朋友真係好知我心意,日本嘢永遠都係我嘅最愛,食完之後,真係為我哋今日嘅紀念日畫上完美嘅句號💓餐廳裝修簡單整潔,雖然係咁,但感覺非常之高尚😚而且師傅專業又認真,成個服務態度都好好👍🏻💋北海道口岸蠔,上面配有青檸啫喱,同師傅自家製嘅柚子酸汁,蠔肉鮮甜美味,仲有淡淡的海水味,而且底有日本紫蘇葉同海苔,味道層次豐富🥰💋車海老,蝦肉濃郁彈牙,上面嘅海膽更加係精華!💋日本赤貝肉質爽厚又脆身,師傅仲話營養豐富好高添😋💋銀鱈魚🐟炙燒過後魚油更豐富,面頭有黑松露更加珍貴‼️

💋車海老,蝦肉濃郁彈牙,上面嘅海膽更加係精華!
💋日本赤貝肉質爽厚又脆身,師傅仲話營養豐富好高添😋
💋銀鱈魚🐟炙燒過後魚油更豐富,面頭有黑松露更加珍貴‼️
2022-07-07 35 瀏覽
我哋兩個人誤打誤撞去咗呢間係尖沙咀新開嘅日本餐廳,佢專食omakase 🍣估唔到從此踏上不歸路😂因為真係好好食,食完而家都仲喺度回味緊🙈由於餐廳係新開,所有嘢都好新淨,環境又光猛,師傅又專業,所有食材都好新鮮👍🏻重點係晚餐時段用現金俾錢可以九折優惠,正!前菜有枝豆同漬物,驚艷說不上,但絕對好食‼️呢個深海池魚加北海道馬糞平川海膽就真係令我驚艷,嗰種味道而家我仲喺度回味無窮,海膽嘅鮮甜味再加上池魚嘅清甜爽脆口感,食到講唔到嘢咁濟👅澳洲鮑魚再配鮑魚乾醬,鮑魚彈牙,醬夠香濃但一啲都唔會過咸,旁邊嘅蘿蔔亦相當出色💯

前菜有枝豆同漬物,驚艷說不上,但絕對好食‼️
2022-07-06 21 瀏覽
今日見客,嚟咗呢一間食Omakase🤤今次真係多謝Senior帶我出嚟見識吓,又可以食到餐咁好味嘅Omakase‼️我真係忍唔住拎相機出嚟影低紀念一下👻睇住啲相真係要再鞭策下自己俾心機D工作,下次再嚟食好啲🤤我哋嗌咗個迪嘅餐,有晒前菜、壽司刺身等夠晒豐富😊先食下前菜枝豆,豆味好濃,好似特別好食咁👻仲有唔同嘅漬物,個蘿蔔又係特別好味,醋酸味剛好,為食壽司刺身之前打開序幕🫡師傅上咗一個叫做間白魚配紫蘇花,一上枱花香味就籠罩住我,間白魚魚肉質細嫩纖滑,師傅仲話花莖以上嘅花都可以食用,呢碟完全冇浪費,全部食晒🤩😋北海道帆立貝用竹炭鹽,帆立貝夠厚身,新鮮腍滑,上面嘅竹炭鹽更加係提升帆立貝嘅鮮味❣️

我哋嗌咗個迪嘅餐,有晒前菜、壽司刺身等夠晒豐富😊

2022-07-06 36 瀏覽
朋友帶咗我嚟呢一間彤食omakase 🍣我真係太耐冇食過好嘢啦,呢餐食完完全感到幸福嘅滋味👅啲壽司刺身食材非常新鮮,食落極之鮮味,服務我哋嘅師傅又非常好傾,主動介紹啲食材以及做法,成餐omakase除咗享受之外,仲學習到好多新知識🙈師傅既料理枱上放左超大舊既拖羅,完全feel到係幾咁新鮮,師傅嘅刀工都非常厲害,切出嚟舊舊都一樣大,呢舊拖羅真係入口即溶,嗰種魚鮮味真係日本嘅味道🤩深海池魚口感順滑,佢包住北海道馬糞平川海膽,海膽嘅鮮甜完全融化咗我,佢哋兩者真係配合得好好❤️呢個吞拿魚下顎,聽師傅講係極之珍貴,嗰個肉質係超級細嫩,充滿魚油😍

2022-07-05 30 瀏覽
呢間真係廚師發板入邊所有嘢都啱食🤭有特色👍🏻好新鮮💕值得推介!🦪🦪🦪北海道口岸蠔配青檸啫喱,柚子酸汁🦪呢啲都係自家製嘅汁👍🏻同蠔好夾!🥹完全唔會蓋咗蠔嘅味道🤭反而突顯咗蠔嘅清甜😛口感creamy🍦北海道白象拔蚌,北海道粒貝🐚呢兩度鮮味好充足🤭象拔蚌爽口彈牙🤤粒貝口感爽得嚟會有啲軟軟哋😆越咬啲鮮味越出嚟!😚吞拿魚下顎🐟佢用剪嘅方法處理👍🏻特別香口🤤特別有油香👍🏻隔離配有青檸!都唔怕會油膩😛未食過呢個部位但真係好特別好香😆👍🏻澳洲鮑魚配鮑魚乾醬💕鮑魚好有口感👍🏻但又唔會韌到咬唔開😛配上鮑魚乾醬!更有鮮味!同埋唔會腥🤭隔離有個白蘿蔔都煮到好入味🥹 一咬就爛!煮得好好🤤全部嘢都食過返尋味😆👍🏻全部都好啱口味😆睇得出廚師好用心製作👍🏻每樣嘢都好夾🤤
🦪🦪🦪
北海道白象拔蚌,北海道粒貝🐚
澳洲鮑魚配鮑魚乾醬💕

2022-07-05 15 瀏覽
未食過廚師發板嘅一定要試(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)會令你對壽司🍣嘅認知改變晒😛真係好好食好唔同👍🏻仲有廚師嘅秘製嘢值得一試㗎!💕北海道口岸蠔🦪配有青檸啫喱,柚子酸汁呢啲都係自家製👍🏻好特別!出邊一定食唔到呢個味道🤭生蠔有海水味仲一啲都唔腥💕配埋青靈啫喱柚子汁酸酸甜甜🤤間白魚 配有紫蘇花,啖啖都有花香味💕花莖以上嘅花都可以食用𠻹!夠晒特別😆魚質軟綿綿😆北海道白象拔蚌,北海道粒貝🐚味道鮮甜👍🏻口感爽口彈牙🤤越咬越過癮😛啲味道越咬反而越嚟越濃郁🤭吞拿魚下顎🐟香脆可口👍🏻啖啖肉💕油膩感十足🫣睇佢細細舊但係其實好多肉㗎👍🏻😛配埋青檸汁!絕對唔會膩😌大拖羅手卷🍣用火槍炙燒咗!迫左啲油出嚟反而更加香🤤一啖放入口好滿足!配上紫菜咁食,絕對唔會過分油膩🥹口感仲多咗層次添😆一定食得飽啊大家!樣樣野都好出色好夾🤭份量又唔少💕超級值得食😌

北海道口岸蠔🦪
間白魚
北海道白象拔蚌,北海道粒貝🐚
😛配埋青檸汁!絕對唔會膩😌
大拖羅手卷🍣
2022-07-04 25 瀏覽
其實真係好鍾意食日本嘢!見佢而家仲可以日本直送嘅日本餐廳🤭真係即刻要沖嚟試吓😛 前菜🍣鱈魚片!一個香口佢小食用嚟開場!暖暖地嘅魚片,令到個口都準備好啦🤭間白魚🐟好有咬口!肉質扎實🤭好鮮甜💕配埋紫蘇花食😆好夾好香👍🏻廚師真係好用心去研發啊💕吞拿魚下顎🐟睇落去細細個其實好多肉🤤煎過嘅肉,好香口入口即溶🥹仲要嫩滑冇骨👍🏻北海道白象拔蚌,北海道粒貝🌸呢兩款香味十足🤭超級鮮甜😛厚肉彈牙😆唔會有雪味🤤同埋全部都好厚切🤭 10分滿足💕北海道帆立貝配竹炭鹽🍣超大粒嘅帆立貝🍣帆立貝口感煙韌🥹好新鮮鮮甜😆同埋都好厚身!配埋竹炭鹽更帶出咗佢嘅鮮味添啊🫣下次一定同男朋友再嚟食!真係一試難忘💕
前菜🍣
間白魚🐟
吞拿魚下顎🐟
北海道白象拔蚌,北海道粒貝🌸
北海道帆立貝配竹炭鹽🍣

下次一定同男朋友再嚟食!真係一試難忘💕
2022-07-04 18 瀏覽
同朋友都冇試過🤤始終價錢唔會話特別平🥹但真係好值得試㗎!💕💕前菜係炸池魚!😛好香口完全停唔到😆😆細細條一啖一條🫣第一味已經覺得好好味😋間白魚🐟口感滑嘟嘟🤭唔會有筋!亦唔會腥😆配紫蘇花🌸花香令到魚肉更加鮮甜👍🏻北海道白象拔蚌,北海道粒貝💕爽脆一啲都唔腥😛充滿着海水味🌊粒貝肉質肥美💕煙靭得來都軟腍🥹好新鮮🤭左口魚邊壽司🍣超級香魚油味💕係我今日嘅MVP😛用火槍燒一燒迫左啲油出嚟🤤更加香濃🤭仲有啲豉油同埋芝麻喺上邊!完美嘅配搭令到成件壽司味道好有層次😆真係好好味!好刺激到味蕾!好多收穫💕💕大家一定要搵朋友一齊嚟試😛😛

2022-07-04 21 瀏覽
朋友未試過食諗住帶佢嚟試吓!之前食過已經覺得好好味!今次帶朋友來享受😛😛水準一樣keep得好好!前菜係毛豆🥗粒粒都好飽滿!好清新🤭拎到即刻開胃晒🤤北海道口岸蠔🦪好鮮甜🥹口感清爽😆唔會腥👍🏻有啲海水味🌊有啲自製嘅柚子酸汁👍🏻所以一定唔會腥🤤個底度仲會有啲紫蘇葉同埋海苔🤭間白魚🐟呢個刺身好出色👍🏻😛好鮮🤤配上紫蘇花嘅花香味😆好清新好特別💕質感柔滑🫣👍🏻赤身配海苔醬,中拖羅配蘿蔔苗,大拖羅配Wasabi根部🐟💕每個部位都唔同嘅配料🥹👍🏻廚師真係好用心🤤赤身唔會晦!配上海苔醬更加鮮甜突出咗魚味🤭中拖羅會配蘿蔔苗!油脂豐富,配上蘿蔔苗中和返油膩感😛大拖羅唔會有筋👍🏻入口即溶嘅感覺配上Wasabi嘅根部😆刺激返個美女唔會有啲太油嘅感覺🤤呢一間完全係可以回頭再食😛水準keep得好好!大家可以放心😆👍🏻

前菜係毛豆🥗粒粒都好飽滿!好清新🤭拎到即刻開胃晒🤤
北海道口岸蠔🦪
間白魚🐟
赤身配海苔醬,中拖羅配蘿蔔苗,大拖羅配Wasabi根部🐟💕
2022-07-04 13 瀏覽
一向同男朋友都好鍾意叫我周圍食嘢🥹特別我好鍾意食壽司😛所以都即刻book位試下廚師發板🤤你入到去已經見到好多日本酒😆同埋都知道好多嘢都係日本直送👍🏻北海道口岸蠔係我同男朋友其實唔會好怕腥😆呢個好有海水味!我唔係腥嗰種🤭上面會有青檸啫喱同埋柚子酸汁,都係佢哋自家製㗎🤤一齊食嘅話好清新酸酸地😛但都唔會蓋過咗啲鮮味👍🏻間白魚係我同男朋友都未食過😆但一試愛上!口感順滑!好鮮甜🥹好清新👍🏻佢配上會有紫蘇花!花徑上面所有花都食得🤤所以真係好特別好清香🤭原隻海膽係超級鮮甜唔會苦😛唔會腥👍🏻每一舊海膽都好大舊🥹會有淡淡的海水味🫣食到好滿足🤤松葉蟹配三文魚子入面既蟹味好濃郁👍🏻真係100分🤤好鮮甜!真係讚不絕口😆份量都好多!啖啖都好滿足😛配上三文魚子🤭口感層次豐富😚經過今次嘅體驗🥹證明有啲嘢真係要試過先知原來真係可以咁好食🤤呢舊錢絕對值得比😆👍🏻

2022-06-30 29 瀏覽
其實同男朋友都未食過呢一個種類嘅日本餐!諗住嚟慶祝吓😍點知一是愛上真係返唔到轉頭啊🤤餐廳好乾淨好整齊😚真係俾人一種好高級嘅感覺💕深海池魚💕我同男朋友其實都算乜嘢魚都食😆但係呢個魚真係好特別!口感順滑🤭好清甜😛有淡淡嘅魚味👍🏻配上馬糞海膽😍鮮上加鮮😆原隻海膽💕我同男朋友都食到舔晒脷🤭特別鍾意食海膽😚仲要原隻🫣上面會有啲三文魚子😛都好鮮甜!配上海膽💕真係海水味充斥晒個口🤤就嚟唔捨得吞🤤車海老💕超級彈牙嘅蝦🤤又鮮甜,唔會韌👍🏻配上海膽點綴!味道好夾🤭鮮甜嘅味道更上一層樓呀😆松葉蟹配三文魚子💕啖啖嘅松葉蟹肉!超級鮮甜👍🏻唔使自己剝殼😆食到好過癮😛一絲絲嘅肉質,味道好甜🤤配上三文魚子,海水味爆開😚一齊食真係鮮甜鮮甜🥹👍🏻我同男朋友都一路食一路嘩嘩聲😆真係好好食唔同層次👍🏻下次都一定要再嚟食🤤🤤

深海池魚💕

原隻海膽💕

車海老💕

松葉蟹配三文魚子💕

2022-06-30 30 瀏覽
呢度嘅所有刺身同埋壽司都係北海道直送🥹🥹👍🏻同埋好多自家製嘅野好特別!北海道口岸蠔配青檸啫喱柚子酸汁🍣蠔肉好大隻好creamy🤤唔會腥!仲有啲海水味👍🏻配上上面嘅青檸啫喱同埋柚子酸汁!令到成隻更鮮更清新🤭底下會有啲紫蘇葉同埋海苔,一齊食嘅話好新穎嘅味道!有海苔都好香口啊😍間白魚🍣口感順滑👍🏻魚香鮮甜,配上紫蘇花😛 花莖上邊所有花都可以食🤭淡淡花嘅清香,配上魚肉🥹特別清新😆吞拿魚下顎🍣呢個部位好特別我真係未食過😆但好香👍🏻燒到好香口!魚油都好飽滿😚隔離有青檸,一齊食嘅話就唔會好油膩🫡原隻北海道馬糞海膽🍣真係好鍾意食海膽!喺其他地方食嘅有陣時會苦🥹但係呢度完全唔會!仲好鮮甜😍每一舊海膽都好大🤭完全夠晒過癮👍🏻今次真係好滿足!試好多新嘢同埋口味😛下次一定同男朋友一齊嚟食🫡

2022-06-30 20 瀏覽
生日飯,期待左食好內,之前食過2間都有啲失望。今次真心係性價比高,亦係我最有heart的師傅。先講地方,細細間好似傳統日式餐廳,bar table 有7個座位。當日得我哋3個人,包左場好舒服。刺身 - 9款蠔好正、拖攞不得之了、醬油漬帶子好鮮甜、北海道馬糞海膽好甘甜…..回味壽司 - 6款每舊都感覺好同,鮮北海道帶子…間直AAA+,最回味就係日本包菜配左口魚裙邊壽司,真係無得嘆。前菜、熱食、甜品柚子汁蘿蔔味道酸酸甜甜,好開胃;吞拿魚下顎魚肉好滑、好多膠質;最後就係椰子雪糕好滑又唔係好甜。Menu 只有2款:1480/1680當日係食1480 ~ 迪,當然師傅有upgrade左個飽魚比我哋試,炆左6個鐘😋加左蟹膏醬。基本上樣樣食材都新鮮再加上師傅好有心思加左啲唔同既味,令到成件更出,同埋口感好特別。

刺身 - 9款

慶祝紀念
生日
  • 刺身
  • 壽司
  • 前菜、熱食、甜品
  • Omakase
2022-06-29 42 瀏覽
好鍾意食壽司!真係超級鍾意❤️想試吓激賞嘅壽司體驗😚所以即刻試吓廚師發板😆頭盤即刻俾咗個毛豆我哋食😆粒粒豆都飽滿👍🏻同埋唔會有青草味😌北海道馬糞坪村海膽一大板咁食😍👍🏻超級鮮甜唔會苦唔會腥😛真係夠晒爽之後會有北海道白象拔蚌同埋粒貝🥰兩樣都超級鮮甜!象拔蚌爽口彈牙😆好新鮮!同埋好乾淨🤭一杯仲有啲海水味😍淡淡的鹹味,更加鮮甜😌👍🏻北海道帆立貝配竹炭鹽🍣超級大粒嘅帆立貝🥰味道好甜口感有啲軟糯,但唔會黏口👍🏻超級新鮮😚配上竹炭鹽更提升鮮味😆鍾意食壽司嘅一定要試吓廚師發板,會令到你感受壽司🍣嘅另外一個層次🤭

北海道馬糞坪村海膽
一大板咁食😍👍🏻超級鮮甜唔會苦唔會腥😛真係夠晒爽