2020-02-23 123 瀏覽
#從異世界 這間由Rose Ma掌舵既動漫女僕cafe真係好日系,相當有質素👍👍由裝飾至食物、店員都很有日本風,難怪有咁多客人捧場。女僕們都很kawaii👧❤️ 她們都各有不同風格,客人都可以跟她們聊天互動,還會為各位主人的食物施展魔法!我就施了一個食唔肥既魔法😁😁😁食物都是以多款甜品、飲品及輕食供應。我就點了一個set,乜都試下😊🔹開掛人生 set $240 直筆單張 + 主餐 (蛋包飯) + 飲品 + 甜品蛋包飯送上時,女僕們會親自幫主人用茄汁畫上可愛的圖案,自訂也可以喔😜😜 相當貼心😘😘😘甜品心太軟也好好味,最後重點環節就係可以和你自選的女僕們一齊影相,非常豐富的用餐體驗💕💕從⋯異世界 re:Worlds Maid Cafe地址:銅鑼灣波斯富街21-27號2樓
食物都是以多款甜品、飲品及輕食供應。
我就點了一個set,乜都試下😊

從⋯異世界 re:Worlds Maid Cafe
地址:銅鑼灣波斯富街21-27號2樓
2020-02-20 175 瀏覽
來到女僕餐廳,大家的關注當然是女僕了。當天試業中,不少可愛女生來面試。全部大概二十歲,這麼可愛的女生,有男友嘛?另外有夾公仔機,可以夾女僕的照片。找女僕要搖鈴,女僕就會貨貓貓一樣過來。十分禮貌地詢問 master 想食咩。感覺就是被關注及重視。由於是試業的關係,暫時選擇不多,所以我們都叫了蛋包飯,女僕會在蛋上畫卡通人物。我們叫了,叮噹及鬆弛熊。女僕年紀少,根本都不知叮噹是誰。他們大概叫多拉A夢吧。蛋包炒得嫩滑,半熟的蛋汁是不錯。煙肉炒飯份量也足,食完已很飽了。Tiramisu, 是不錯的選擇,配玫瑰 latte , 👍🏻👍🏻👍🏻香軟而不會太甜。每個菜式都精美可愛。朋友點了士多啤梨新地,造型十分夢幻,打卡一流。令我們感驚訝的是,不少女生來女僕餐廳。

另外有夾公仔機,可以夾女僕的照片。

Tiramisu  cake

朋友點了士多啤梨新地,造型十分夢幻,打卡一流。
士多啤梨新地

令我們感驚訝的是,不少女生來女僕餐廳。

2020-02-15
Tiramisu  cake
士多啤梨新地
2020-02-19 84 瀏覽
雖然無緣遇到Rose Ma 當值但黎到從異世界食飯都幾特別呢個情人節禮物,主人睇黎相當滿意入cafe之前會先噴手消毒LATTE有心型拉花另外叫左杯名有d特別既絶對領域顏色好靚,係好香荔枝味梳打加埋檸檬酸酸甜甜好味主食暫時得蛋包飯,我地就一人一個la最初黎到既時候係咁,蛋蓋住炒飯原來女僕們係會即席用茄汁畫公仔架!真心驚喜又驚嘆,畫畫咁叻既蛋包飯入面係有粟米粒,煙肉粒既茄汁炒飯味道不錯慶祝情人節要食甜品限定女僕DIY蛋糕-濃濃的朱古力蛋糕好好味,唔會太甜,吃到朱古力的香濃Tiramisu 層層分明,用了清蛋糕做餅底如果咖啡味再濃d有咖啡手指餅就好la女僕們都好nice會同客人玩board game傾計等等
雖然無緣遇到Rose Ma 當值
但黎到從異世界食飯都幾特別
呢個情人節禮物,主人睇黎相當滿意
入cafe之前會先噴手消毒
LATTE有心型拉花
另外叫左杯名有d特別既絶對領域
顏色好靚,係好香荔枝味梳打
加埋檸檬酸酸甜甜好味

主食暫時得蛋包飯,我地就一人一個la

最初黎到既時候係咁,蛋蓋住炒飯
原來女僕們係會即席用茄汁畫公仔架!
真心驚喜又驚嘆,畫畫咁叻既

蛋包飯入面係有粟米粒,煙肉粒既茄汁炒飯
味道不錯

慶祝情人節要食甜品
限定女僕DIY蛋糕-濃濃的朱古力蛋糕
好好味,唔會太甜,吃到朱古力的香濃
Tiramisu 層層分明,用了清蛋糕做餅底
如果咖啡味再濃d有咖啡手指餅就好la
女僕們都好nice會同客人玩board game傾計等等

2020-02-18 82 瀏覽
喺香港第一次去女僕Cafe雖然本身唔係漫畫狂熱,但係都好想睇下有無驚喜!入到去環境非常寬闊,先搖一下鈴鈴 就會有女僕出泥!坐左一個唔錯嘅位置,裝飾都幾靚,特別係霓虹燈位,打卡一流😋我哋叫咗個套餐 包括左兩個主菜,聽聞呢度嘅蛋包飯好出名,於是我哋都決定試吓。可以睇到蛋包飯煮得好滑,然後佢地就會幫你畫畫!個公仔都幾別緻,好可愛😚😚 而且佢哋仲會喺每一樣上菜既時候,都會同你施展魔法❤️❤️ 可以去到裏面有好多粟米同埋火腿粒,食落去都幾唔錯,加上仲要係由女僕們親手整!正呀!飲品方面叫咗個smoothie, 飲得出係新鮮嘅士多啤梨同埋香蕉,都幾清新。到甜品部份,叫咗個Tiramisu 同女僕限定diy cake. 前者口感好綿密,以後者係檸檬蛋糕,食落去酸酸甜甜❤️最後當然係可以同女僕影相啦❤️而且佢哋都非常善談,就算一個人黎都唔會悶🌞
喺香港第一次去女僕Cafe
雖然本身唔係漫畫狂熱,但係都好想睇下有無驚喜!

可以睇到蛋包飯煮得好滑,然後佢地就會幫你畫畫!

• 蛋包飯
2020-02-17 101 瀏覽
知道女神Rose Ma新開了女僕cafe『從...異世界』,特登捉埋男朋友去朝聖。地點都幾就腳,好近銅鑼灣地鐵站。Cafe在2樓,樓下有好多夾公仔機。入去前要搖一搖鈴,女僕就會出嚟帶客人埋位,同簡介一下守則。Cafe空間比我想像中大,相比之前去過旺角嘅其他女僕Cafe,地方都明顯較為闊落,我見到仲有board game提供𠻹。裝修風格偏向動漫風,好多霓虹燈牌,適合打卡我哋最後決定叫2個開掛人生Combo set,包主食、飲品、甜品同即影即有合照一張,比單點平一點~飲品我哋揀咗小確幸($68),係士多啤梨🍓加香蕉🍌Smoothie,飲得出好足料,又唔會太甜,而且幾大杯。今日主要serve我哋枱嘅女僕叫梓野,幫我係蛋包飯($88)上面用茄汁畫咗隻兔仔,畫得好可愛,全程好好笑容(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎) 值得一讚!食之前就要跟住梓野施魔法,有點尷尬,但睇住男朋友跟住做笑死我🤣🤣🤣最後,甜品分別揀咗冧酒提子聖代($78)同流心心太軟($68),心太軟超級濃郁,流心朱古力打卡一流😏 而聖代都好好味,冧酒提子味雪糕同朱古力脆波mix埋一齊,口感十足,食曬超飽啊🤣今日好好彩撞正Rose Ma馬馬喺度,女神真人好

裝修風格偏向動漫風,好多霓虹燈牌,適合打卡

今日好好彩撞正Rose Ma馬馬喺度,女神真人好靚好nice😭❤️ 最後影埋合照先心滿意足離開~

總結來說,女僕們笑容可掬,親切有禮,服務好到加零一!😆😆 仲有!顔值都很高😍,值得再戰🥰 不過要預咗星期六日比較多人,溫馨提示記得book位啊!
2020-01-15 1448 瀏覽
咖啡是即磨的, 甜品也是烘焙完立即上碟的, 熱latte上碟時的温度可以燙傷人, 凍latte用現在的杯子好像太高了, 喝完剩下一杯冰, 而且飲筒很難插到最底, 也比平常餐廳的凍飲凍很多, 流心心太軟很好吃, 碟子也有用朱古力醬裝飾紅頭髮的小姐好像只受軟的卡咩很細心幫到內向的朋友Weekday晚89點大約半滿? 經過門口兩次先找到-.-字數有點不夠說一點廢話店內的顧客有兩三個是很宅大多數是上班族四五成群來體驗的二百字很難寫-.-btw四十蛟可以揀個女僕拍照
紅頭髮的小姐好像只受軟的
卡咩很細心幫到內向的朋友
Weekday晚89點大約半滿?
經過門口兩次先找到-.-
字數有點不夠說一點廢話