2020-08-21 1276 瀏覽
德興中午茶市每個客人送上一個湯可能疫情影響生意不易啊!😂每個客人一碗青紅蘿白飲完都幾飽淡淡的,但誠意令人印象深刻!而且侍應在客人前奉上用滾水盪過的碗碟可能熟客都收到風知道咁優惠同加強衛生,生意好左!除了送湯,更有55元半隻吊燒雞雞上桌時熱辣辣雖然係雪雞但醃製和炸功不錯物超所值皮脆肉軟不能再太挑剔自己買一只雪藏雞質素正常的也要30元!😂雖然胸肉 不大滑,但我們也帶走因為大部分味道唔錯。還有這裏午飯時間一個义燒米線只是42$义燒也醃製得宜味甜甜地可以肥些仲好味今日只俾一條菜算美中不足個米線就夠林夠晒份量可以考慮的午茶!玻璃窗外平價酒樓的尖東景色很美
德興中午茶市
每個客人送上一個湯

可能疫情影響
生意不易啊!😂

每個客人一碗
青紅蘿白
飲完都幾飽
淡淡的,但誠意令人印象深刻!

而且侍應在客人前
奉上用滾水盪過的碗碟
可能熟客都收到風
知道咁優惠同加強衛生,
生意好左!

質素正常的
也要30元!😂

雖然胸肉 不大滑,
但我們也帶走
因為大部分味道唔錯。

還有
今日只俾一條菜
算美中不足
個米線就夠林
夠晒份量
可以考慮的午茶!

玻璃窗外
平價酒樓的尖東景色
很美

2020-08-21
  • 午市特價吊燒雞
2020-02-22 2330 瀏覽
好朋友搵到好工,奧爾加同幾位朋友一齊打邊爐慶祝一下。打電話預約個時知呢間打邊爐不限時,岩曬成日OT既我地啦!都幾多選擇揀左個椰子雞湯底補下新鮮既蝦呀!喝個湯補一下,個雞好滑,椰子湯好入味,仲有湯底半身都有足料既蔬菜,蘿蔔、粟米同埋椰子,再加埋生菜同金菇,唔怕只偏食肉無菜。肥牛是重點,我地叫左三碟,值得一食再食。用黎打卡既,賣相都一流三秒即食既響鈴,打邊爐必食有啤酒任喝,我飲左三罐,正!最後當然係甜點時間,一人最多可以點一個雪糕
好朋友搵到好工,奧爾加同幾位朋友一齊打邊爐慶祝一下。
打電話預約個時知呢間打邊爐不限時,岩曬成日OT既我地啦!

都幾多選擇
揀左個椰子雞湯底補下
新鮮既蝦呀!

肥牛是重點,我地叫左三碟,值得一食再食。
用黎打卡既,賣相都一流
三秒即食既響鈴,打邊爐必食
有啤酒任喝,我飲左三罐,正!
最後當然係甜點時間,一人最多可以點一個雪糕
2020-01-10
慶祝紀念
團年飯
2020-02-02 1151 瀏覽
庚子鼠年大年初五,降溫至11℃,和家人來吃火鍋,今天是春節假期後首個工作日,199元/位(星期五、六、日及假期前夕219元/位) 不限時。提前電話訂座,準時7點到達,差不多7成滿,生意準不錯!#鍋底:點鴛鴦鍋要加28元,我們點了皮蛋芫荽併蘋果雪梨,清淡之選!#海蝦:大家都喜歡!每人吃了4隻!#白鱔片:好吃!#墨魚丸、香菇貢丸、牛丸:3種丸子味道都不錯!#韮菜餃、鮮蝦水餃、菜肉雲吞:3種餃子都好吃!#豚肉:雪味很重,不喜歡!#牛腱肉、肥牛片:雪得太久,上桌時還是硬硬的,分不開,差評!#每人限量一杯Movenpick雪糕,朱古力味好吃!牛肉差是致命扣分項!不推薦的店!

提前電話訂座,準時7點到達,差不多7成滿,生意準不錯!

#海蝦:大家都喜歡!每人吃了4隻!
#白鱔片:好吃!
#墨魚丸、香菇貢丸、牛丸:3種丸子味道都不錯!
#韮菜餃、鮮蝦水餃、菜肉雲吞:3種餃子都好吃!
#豚肉:雪味很重,不喜歡!
#每人限量一杯Movenpick雪糕,朱古力味好吃!

牛肉差是致命扣分項!不推薦的店!
2020-01-29
$226.5 (晚餐)
2020-01-09 911 瀏覽
早一陣子在尖沙咀餐廳吃過單點的台式火鍋,發覺價錢不太化算之餘還有限時。於是這次聚會便轉轉口味,來茶樓試一試港式任飲任食邊爐。可能是價錢貼地的緣故($199/位未計加一),餐廳閒日晚上也很旺場,幸好我們有預早訂位。入座後,侍應先叫我們揀選湯底,以中式湯底為主,我們選了比較惹味的 胡椒豬肚湯底。大部分火鍋肉類和海鮮配料都要透過點餐紙落單,而蔬菜、豆製品和麵食等則可以到自取位置直接添加。雖然丸類配料的選擇不算多,但常吃的類別如魚蛋和脆皮腸等都是有的。肉類方面,有肥牛、豬、雞和羊肉等,質素不錯。而海鮮方面,帶子和鮮蝦味道鮮甜好吃,encore了數次。飲品也是任飲的,主要是維他的支裝飲品和罐裝汽水。吃飽火鍋就想起甜品,除了綠豆沙和紫米露兩款中式糖水可以任吃外,每人還有一杯雪糕,真的值回票價!最好的是這間茶樓火鍋沒設限時,可以隨心地跟朋友邊吃邊傾計呢!

飲品也是任飲的,主要是維他的支裝飲品和罐裝汽水。

傳統酒樓打邊爐已經多年無試過,估唔到德興火鍋質素又幾好!$199無限時任飲任食!13款足料鍋底都不額外收費,另有兩款特色湯底才需補回差價。火鍋放題配料: 肉類、海鮮、手打丸、鮮製餃、蔬瓜菜類 都可以劃紙飛仔。任飲櫃:汽水、支裝維他飲品、啤酒任飲。仲有是日兩款糖水:綠豆沙、紫米露中間設有自助區擺放各式醬料,都算乾淨整齊。另外自助區還有飛仔以外的火鍋配料可供火鍋放題客人自行領取。魚皮餃、蟹棒、水魷魚大愛。湯底選左黑松露姬松茸花膠螺頭雞湯!半隻雞真材實料,放落鍋底聞到一陣陣松茸香。另可點花膠仔,放落熬湯底更鮮!放題邊爐有牛胸油,實屬少見。牛油味香濃~放題配料肉類高質!肩胛牛肉眼大推海蝦肉質爽甜,都幾新鮮。仲有帶子肉、花枝片都幾鮮甜。整枱都是,不限時無限追加$199/人 加一。以性價比黎講真係無得輸。每人仲送一杯movenpick 添,共3種口味選擇!

13款足料鍋底都不額外收費,另有兩款特色湯底才需補回差價。

任飲櫃:汽水、支裝維他飲品、啤酒任飲。
仲有是日兩款糖水:綠豆沙、紫米露

中間設有自助區擺放各式醬料,都算乾淨整齊。

另外自助區還有飛仔以外的火鍋配料可供火鍋放題客人自行領取。
魚皮餃、蟹棒、水魷魚大愛。

湯底選左黑松露姬松茸花膠螺頭雞湯!
半隻雞真材實料,放落鍋底聞到一陣陣松茸香。

另可點花膠仔,放落熬湯底更鮮!

放題邊爐有牛胸油,實屬少見。
牛油味香濃~

放題配料肉類高質!
肩胛牛肉眼大推

海蝦肉質爽甜,都幾新鮮。
仲有帶子肉、花枝片都幾鮮甜。

整枱都是,不限時無限追加$199/人 加一。
以性價比黎講真係無得輸。

每人仲送一杯movenpick 添,共3種口味選擇!
2019-12-29
10 分鐘 (堂食)
  • 牛胸油
2019-12-23 631 瀏覽
飯堂在無聲中結業。好友們约到尖東好彩酒家晚飯,食門釘那天婚宴全場,移步往尖東德興酒家。今時今日如此旺場的情况真是少見。在坐的食客佔了九成半是吃放題火煱。吃小菜的只有靠在一旁,三、四張枱的客人。是日例湯南北杏霸王花㷛豬展、猪肚,清清的湯面浮著一點點的油😑😑一點點甘甜味,舌頭再沒有其他觸感!!第一次飲霸王花㷛湯,感覺上不大好🤨是烹調還是配搭上出問題?真的要找機會给此湯來一個伸辨。此味柚子蜜汁骨粗枝大葉,沒有特別處理,肉排肥瘦不均、肉質鞋口、一般的柚子蜜汁獻掛上在件上🤨🤨舌頭呀!!不要跟上次私房菜的士多啤梨骨比較啊😏😏臘味炒芥蘭、薑葱魚雲㷛買相還可以。嘩!!放入口中不得了😮😮先說魚雲㷛🐟厚厚的炸漿包著魚頭斬件、亁乾的沒有汁液、嘴裡只接觸到魚腥腥的味道,甜、酸、苦、辣、咸全缺乏。臘味炒芥蘭🌿有臘腸,潤腸、臘肉等等,份量雖多,但偏肥、味道有點說不出的怪怪,而芥蘭則較老要用力嘴嚼😖😖還有整碟菜是油光可見,令人不想下筷。芙蓉苦瓜煎蛋🥚🥚苦瓜跟蝦仁倒也配合,可惜是店方採用急凍蝦仁,蛋是煎得乾乾脆脆的, 中規中矩只是欠點鮮味 。但比魚頭煲及臘味芥蘭就好得多了。現在才明白為何九成半以上的食客都是在吃火煱🙄

南北杏霸王花煲豬肚豬展

柚子蜜汁骨

薑蔥魚雲 、臘味炒芥蘭

苦瓜芙蓉蛋

現在才明白為何九成半以上的食客都是在吃火煱🙄🙄
2019-12-18
2019-12-23 403 瀏覽
很久沒有吃傳統中式火鍋 ,想了一會,浮現了德興。德興也算是老字號的中式火鍋酒家,我細細個已經食佢既任食火鍋。😂價錢價錢方面是 週末假日 每位219元加一全包。 平日就199元加一。喜歡酒樓沒有限時而且擺位座位非常之闊落。而且飲品任飲,有汽水、啤酒等等,和朋友相聚很適合。牛肉質素挺好的, 羊肉都唔錯。海蝦新鮮必吃,good!有部分食物如蔬菜等都放在自助區,可以隨自己所需取食物。最後有一杯movenpick的雪糕, 作為完美嘅結尾。

價錢

牛肉質素挺好的, 羊肉都唔錯。

海蝦新鮮必吃,good!

有部分食物如蔬菜等都放在自助區,可以隨自己所需取食物。

最後有一杯movenpick的雪糕, 作為完美嘅結尾。
2019-12-08 2429 瀏覽
氣溫急降,第一時間就想到吃火鍋。今晚就選擇了位於半島中心2樓的德興酒家吃火鍋放題!地方寬敞都全場滿座,實在很受歡迎。無他,價錢經濟實惠,不限時專上火鍋及飲品放題🔅成人每位$199起🔅任飲森堡啤酒、竹蔗水、多款特色飲品及汽水。🔅每位奉送movenpick優質名牌雪糕一杯。🔅六位再送三文魚刺身一份。🔅兩位起,每位收費包茶芥、醬料盆、火鍋了及湯底。🔅超過70款火鍋放題配料。🔅3歲以下或身高不超過80cm之嬰孩免費。🔅4至8歲或身高80-130cm內以小童價計,每位$145。🔅另收加一服務費。🔅星期五、六及假期前夕,每位加收20。晚上六時開始入坐,最後落單時間為晚上十點半。場內有自助區配料區、醬油區、飲品櫃,款式多,我就最喜愛有自取的蔬菜籃。蔬菜有冬瓜、涼瓜、節瓜件、勝瓜件、金菇菜、鮮冬菇;丸類有牛腩香菇、貢丸、櫻花蝦餅、潮州魚蛋、芝士腸、膿汁牛筋丸;另外還有墨魚仔、牛柏葉、鵝腸、鮮腐竹、水魷、炸芋片、鮮淮山、蕃茄、蘿蔔、炸支竹、蓮藕片、粟米、豆卜、三斤炸響鈴、炸魚皮、蟹柳、魚皮餃、奶皇水晶包、餐肉豬頸肉金錢肚豬粉腸、出前一丁、烏冬、蕎麥麵! 真的不用點餐紙都已經夠食!多達12款特色湯底選擇:

🔅成人每位$199起
🔅任飲森堡啤酒、竹蔗水、多款特色飲品及汽水。
🔅每位奉送movenpick優質名牌雪糕一杯。
🔅六位再送三文魚刺身一份。
🔅兩位起,每位收費包茶芥、醬料盆、火鍋了及湯底。
🔅超過70款火鍋放題配料。
🔅3歲以下或身高不超過80cm之嬰孩免費。
🔅另收加一服務費。
🔅星期五、六及假期前夕,每位加收20。
晚上六時開始入坐,最後落單時間為晚上十點半。

蔬菜有冬瓜、涼瓜、節瓜件、勝瓜件、金菇菜、鮮冬菇;

真的不用點餐紙都已經夠食!

多達12款特色湯底選擇:
而我們就選擇了《黑松露姬松茸花膠螺頭雞鍋》

自選單上都有不少選擇,餓壞的我們剔選了 -

菜肉雲吞、鮮蝦水餃、韭菜餃、水晶奶皇包

羊卷肉、肩胛牛肉眼、黑豚肉捲、豬紅、雞子

海產配料:
花膠仔、白鱔片,鮮嫩好吃!
2019-12-05
10 分鐘 (堂食)
經過漫長的炎夏暖秋,這幾天,終於迎來像樣的東北季候風。氣溫驟降的日子,打邊爐,吃 火鍋,絕對是晚飯的好選擇。論食物質素,這兒的火鍋放題雖然一定不是最高的,但以性比價計,這兒火鍋放題的性價比就肯定不低。才二百元不到的價錢(未計加一),可以享用「不限時尊尚火鍋及飲品放題」,除了部分貴價火鍋料,好像「手切安格斯極品肥牛」、「加拿大象拔蚌」、「原隻波士頓龍蝦」、「本地肉蟹」、「原條游水沙巴龍躉」等外,各款火鍋料都可以任取任吃。部分火鍋放題配料,例如「肩胛牛肉眼」、「肥牛心腹肉」、「牛胸油」、「鮮豬膶」、「雞子」、「花膠仔」、「花枝片」、「帶子片」、「白鱔片」、「半殼青口」、「竹串海生蝦」、「手打麻辣牛丸」等可以在單中剔取,其他火鍋配料,好像「牛舌」、「鵝腸」、「炸魚皮」與各款蔬菜菇菌、烏冬麵食,就可以在自助吧中自行拿取。這一夜,我就在餐牌中多款火鍋湯底中揀選了滋潤清甜的「冬瑤螺頭豬筒骨鍋」,與老婆仔兩人圍爐取暖,讓熱力驅散寒風。隨意地點選和自取了各款喜歡的火鍋配料,當中配料大部分不過不失,不特別好,也不算差,讓我留下最深刻印象的要算是味道突出惹味的「手打麻辣牛丸」,在自助吧中可以有我喜歡的「牛

論食物質素,這兒的火鍋放題雖然一定不是最高的,但以性比價計,這兒火鍋放題的性價比就肯定不低。才二百元不到的價錢(未計加一),可以享用「不限時尊尚火鍋及飲品放題」,除了部分貴價火鍋料,好像「手切安格斯極品肥牛」、「加拿大象拔蚌」、「原隻波士頓龍蝦」、「本地肉蟹」、「原條游水沙巴龍躉」等外,各款火鍋料都可以任取任吃。部分火鍋放題配料,例如「肩胛牛肉眼」、「肥牛心腹肉」、「牛胸油」、「鮮豬膶」、「雞子」、「花膠仔」、「花枝片」、「帶子片」、「白鱔片」、「半殼青口」、「竹串海生蝦」、「手打麻辣牛丸」等可以在單中剔取,其他火鍋配料,好像「牛舌」、「鵝腸」、「炸魚皮」與各款蔬菜菇菌烏冬麵食,就可以在自助吧中自行拿取。

隨意地點選和自取了各款喜歡的火鍋配料,當中配料大部分不過不失,不特別好,也不算差,讓我留下最深刻印象的要算是味道突出惹味的「手打麻辣牛丸」,在自助吧中可以有我喜歡的「牛舌」和「炸魚皮」吃,也是一個意外收穫。

這兒的飲品也是任飲的,選擇不少,無酒不歡的大可以喝啤酒,不嗜酒如我就可以喝酸梅湯竹蔗水各式汽水。每位顧客還可以有一杯 Movenpick品牌雪糕奉送。這間酒家的「不限時尊尚火鍋及飲品放題」,我覺得性價比的確是頗高的,想平平地吃吃一頓火鍋放題,這兒不妨考慮。
2019-12-06 226 瀏覽
遠近馳名的老牌火鍋店-德興火鍋,早在大富豪的年代已場場爆滿,到今時今日夜總會沒落的年代,仍然有一班忠實支持者。首選黑松露姬松茸花膠螺頭雞鍋,湯底未滾時已陣陣松露香味,煲起時更充滿雞湯香味😎店中皇牌的牛胸油有咬口之餘亦不會有油膩感,令人食慾大增,根本沒有停下來的理由!羊肉卷沒有顫味,大小亦剛好一啖一塊,配上自助配料吧,有沙茶醬、沙嗲醬、熟蒜、蔥段、芫茜蔥無限任添,大快朵頤!海鮮方面,有帶子片、花枝片、海螺仔,更有魚頭及青口無限量供應,淨食海鮮已足夠回本!經過一輪味覺嘅刺激,最後還附上MOVENPICK杯裝瑞士軟雪糕,三種口味選擇,為一餐火鍋放題畫上完美的句號。

2019-11-28 291 瀏覽
在紅磡火車站D1出口步行大約10分鐘或尖東港鐵站P2出口步行約7分鐘便到,位置在帝苑酒店對面。放題火鍋只收每位$199,小童$145,時間沒有限制!星期五六及公眾假期多收每位$20。提供多款不同的飲品和啤酒,湯底也有13款選擇,價錢大眾化,另外可追加8款自費刺身或2款特色湯底,如6位入座也會贈送三文魚刺身一份,食物新鮮,性價比高!甜品有Movenpick 名牌雪糕,每位一份。吸引不少本地顧客或附近旅客光顧,值得一試!
2019-11-23 1472 瀏覽
今日黎到尖東德興❤️好耐都冇去過哩類酒樓式嘅任食火鍋👄哩到成人每位$199起👅首先 打邊爐梗係要講下湯底先啦哩到有大量不同湯底選擇 今日我就揀左東瀛海鮮鍋🗣先講講個湯底 湯底入面有青口 蝦 蜆仔 豆腐 魷魚 仲有好多海帶 真係有小小味噌湯的感覺之後輪到醬料 其他餐廳都有嘅我就唔講喇 但係當中要特別介紹一下 當中有一樣係佢地自己嘅秘製醬 大家可以試下呀而且我覺得最驚喜的是 佢地有魚露呀 再講講自助區 都係丸呀 菜呀 魷魚呀 鵝腸呀 之類果D啦但係當中有一樣 放左係左手面雪櫃真係要點名讚一讚 哩樣就係豬頸肉厚切!而家好香肉味!必試呀!!飲品方面 大部份都係支裝飲品 哩點真係要讚!除左哩D之後仲有得畫紙仔落ODER牛肉方面我分別試左 肩胛牛肉眼 肥牛心腹肉 牛胸油 金錢展❤️肩胛牛肉眼同肥牛心腹肉都好香牛肉味 不錯不錯但係要特別推薦的是牛胸油 雖然佢個樣就係一塊肥膏❤️但係佢唔係一般的肥膏 佢係爽口的 而家好香牛油味 每每的罪惡感呀一定一定要試!其他方面都係合格水準 而且每次落Oder比嘅份量都好足 完全唔會得幾粒咁就拎出黎!如果大家去開果面 可以去試下呀~
今日黎到尖東德興❤️
好耐都冇去過哩類酒樓式嘅任食火鍋👄

哩到成人每位$199起👅
首先 打邊爐梗係要講下湯底先啦
哩到有大量不同湯底選擇 今日我就揀左東瀛海鮮鍋🗣

而且我覺得最驚喜的是 佢地有魚露呀

再講講自助區 都係丸呀 菜呀 魷魚呀 鵝腸呀 之類果D啦

厚切!而家好香肉味!必試呀!!

飲品方面 大部份都係支裝飲品 哩點真係要讚!

除左哩D之後仲有得畫紙仔落ODER

肩胛牛肉眼同肥牛心腹肉都好香牛肉味 不錯不錯
但係要特別推薦的是牛胸油 雖然佢個樣就係一塊肥膏❤️

一定一定要試!

如果大家去開果面 可以去試下呀~
2019-11-17
1K
2019-11-18 777 瀏覽
天氣轉涼,  吃火鍋總是好主意.  今晚約了弟弟去尖 東, 德興酒家, 原因酒家面積大, 放題食物多, 價錢平.酒家場面好有氣派!酒家檯多, 座位闊.   店員招呼好, 先巡看自助食物區.  種類真多,   醬油配料自由添加.   烏冬, 麵也有多種.  擺放整齊 清潔. 健康食物:  蕃茄, 蓮藕, 鮮竹, 芋頭, 木耳, 蘿蔔.飽肚食物:  丸子類:  有牛, 豬, 魚, 墨魚丸,  蝦丸, 芝士腸.  有鮮冬菇, 金菰菜, 勝瓜件, 冬瓜, 節瓜, 涼瓜.打邊爐必備魚皮 , 響鈴卷, 腐皮.蔬菜品種多, 有生菜, 油麥菜, 放在雪櫃內.飲品:  自助啤酒, 氣水, 果汁, 竹蔗水.....我們先點湯底:   湯底, 共有十二種可揀.   我們叫  甘筍粟子椰子雞鍋....有半隻雞, 粟米, 紅蘿蔔, 杞子,  好滋潤, 又香甜.   配合多種新鮮藥材,湯頭甜美.電磁爐快熱. 店員送來點菜紙, 方便填寫. 大家慢 慢點....我們叫了竹蔗茅根水 一瓶, 竹蔗味濃, 好清甜解渴.我點養顏 花膠仔.一灼即食, 好滑.鮮海蝦,新鮮生猛, 蝦肉彈牙爽口, 吃海鮮最緊要新鮮!韮菜餃, 鮮蝦雲
有鮮冬菇, 金菰菜, 勝瓜件, 冬瓜, 節瓜, 涼瓜.
打邊爐必備魚皮 , 響鈴卷, 腐皮.
蔬菜品種多, 有生菜, 油麥菜, 放在雪櫃內.
飲品:  自助啤酒, 氣水, 果汁, 竹蔗水.....
我們先點湯底:   湯底, 共有十二種可揀.
 我們叫  甘筍粟子椰子雞鍋....有半隻雞,
電磁爐快熱.
店員送來點菜紙, 方便填寫.
大家慢 慢點....
我們叫了竹蔗茅根水 一瓶, 竹蔗味濃, 好清甜解渴.
我點養顏 花膠仔.
一灼即食, 好滑.
鮮海蝦,新鮮生猛, 蝦肉彈牙爽口, 吃海鮮最緊要新鮮!
韮菜餃, 鮮蝦雲吞, 大大隻,好足料
韮菜餃多汁, 而且超多餡,  好紮實.   鮮蝦雲吞, 飽滿,  有彈牙鮮蝦, 味道鮮甜, 雲吞皮, 柔韌有彈性.
肩胛牛肉.
好新鮮,  顏色鮮嫩, 脂肪分佈平均,
滾兩滾就食得, 濃濃,牛脂香味,  質感軟.
肥牛心腹肉.    牛肉肥瘦適中, 不會太肥
羊肉卷, 黑豚肉卷
豚肉新鮮機切, 切得較薄, 灼一灼便可入口,  肉味甘香, 嫩滑柔軟, 好好食.
帶子片. 豬肝, 有營養.
 墨魚仔,  味道鮮甜, 十分爽口.
豆腐入口軟滑.   雞肉片, 嫩滑, 雞味濃餐廳處理食物,  好細心,   選材不錯,  食物新鮮, 款式多,  座位環境好, 是間值得去的火鍋店.
  • 鮮海蝦
  • 花膠仔
  • 肩胛牛肉眼.
  • 羊肉卷
  • 黑豚肉卷
舊同學會攪聚會,選址尖東德興酒家食火鍋放題,因為除了交通方便,還有酒樓地方夠大,座位寬落,食 物質素不錯。而且又唔限時,我們食完重可以閒聊一下。酒樓設有火鍋放題配料自助吧!分門别類整齊排列,乾淨整潔,種類繁多又新鮮。另外肉類和海鮮類等可以寫點餐紙,由侍應送上。湯底款式有多款選擇,我選了甘筍粟米椰子雞鍋,湯底好足料,湯內已經有粟米、紅羅白、紅棗等材料,滾起後,侍應將一大碟鮮雞件和椰子放入湯內,待雞熟了就可以食,雞件鮮嫩,椰子清香。點了一些火鍋配料,配料高質好新鮮,海生蝦上枱重會郁,白鱔片和脆鲩魚片鮮甜彈牙。黑豚肉卷,肉質鮮嫩,鵝腸、水魷、芝士腸和魚旦爽口。水餃、花膠仔、魚頭雲、青口、小籠包、豬紅、午餐肉、西洋菜……款款美味可口。任飲的飲品有汽水、健康飲品和啤酒,同學們個個讚好味又抵食!
任飲的飲品有汽水、健康飲品和啤酒,同學們個個讚好味又抵食!
2019-11-09 158 瀏覽
秋風起,最啱就係去打邊爐,我本人就好鍾意中式嘅任食打邊爐,因為俾一個價錢就可以食到好飽好滿足,大家可以選擇自己喜愛嘅調味料,有辣椒、蒜蓉、炸蒜、XO醬、芫荽等等仲有公仔麵、烏冬、蕎麥面仲有好多素菜配料,例如豆卜、粟米、生根冬菇、金菇芝士腸、牛丸、貢丸仲有枝竹、魷魚、鵝腸飲品都有好多選擇除咗有可樂、雪碧之外,仲有唔少為他嘅樽裝飲品除咗出面有唔少火鍋配料可以拎之外,仲有呢張火鍋只可以任點㗎任食嘅牛肉嘅質素仲好高添啊我哋一邊揀咗沙嗲湯底,令一邊係清湯底
仲有公仔麵、烏冬、蕎麥面
仲有好多素菜配料,例如豆卜、粟米、生根
冬菇、金菇
芝士腸、牛丸、貢丸
仲有枝竹、魷魚、鵝腸
除咗出面有唔少火鍋配料可以拎之外,仲有呢張火鍋只可以任點㗎
任食嘅牛肉嘅質素仲好高添啊
我哋一邊揀咗沙嗲湯底,令一邊係清湯底
2019-10-29