2017-11-17 535 瀏覽
Hall附近最近開咗間新嘅炸雞店附近D野已經食到厭 梗係去試吓新野啦去到個時 條隊排到出門口等左20分鐘左右 終於先有位我同朋友夾左一個四人餐有兩個薯蓉 兩個粟米 四杯嘢飲 兩個意粉 一包細薯條 同埋六件雞嘢食大部份同KFC都差唔多薯蓉比KFC多醬汁 較為好食粟米麻麻 唔甜無牛油 意粉係蕃茄腸仔意粉 上面有芝士粒 好好食 雞黎講 偏鹹但雞鮮嫩 都唔錯薯條普通 同M記無乜大分別野飲有得揀朱古力或者橙汁 岩哂我呢啲唔中意飲可樂嘅人4人餐埋單$175 每人44蚊 成個餐份量唔多唔算抵食 但可以一試
Hall附近最近開咗間新嘅炸雞

野飲有得揀朱古力或者橙汁 岩哂我呢啲唔中意飲可樂嘅人
4人餐埋單$175 每人44蚊 成個餐份量唔多
唔算抵食 但可以一試

2017-11-16 410 瀏覽
一直都好想試下jollibee,聽講啲炸雞好好食。之前lunch time都行過幾次,心郁郁想食,最後因為覺得佢對比起其他快餐店貴好多,又冇咩選擇,所以次次到最後都冇食到,因為覺得好唔抵。今日放break經過見到咁啱做緊tea set, 個價錢都唔算好貴,就走左入去叫黎試下。其實tea set選擇都唔多,我今次就揀左set A🙈setA有兩舊雞柳、一包薯條同埋一杯汽水。先講雞柳,佢兩舊都唔係好大舊,味道幾咸幾濃,但冇特別大驚喜,冇我想像中好食,有啲失望😢要特別講下薯條個醬,係沙律醬😍平時食薯條都中意點沙律醬,但去親啲快餐店全部都係用茄汁,今次見到沙律醬真係好surprise😭仲要個沙律醬好好食,為個薯條加左唔少分😭❤
2017-11-16
2017-11-13 389 瀏覽
叫左個C2餐一件雞髀一件雞胸一包細薯條就加多一杯野飲雞髀同雞胸比KFC嘅好食,啲皮比較脆,而且多汁啲薯條都比較乾身,脆口,算唔錯,但係成個餐來講分量就較少,女仔食嘅話應該都啱啱好,男仔食呢個餐就唔會夠飽呀
叫左個C2餐
一件雞髀一件雞胸一包細薯條就加多一杯野飲
一件雞髀一件雞胸一包細薯條再加杯野飲

雞髀同雞胸比KFC嘅好食,啲皮比較脆,而且多汁啲
一件雞髀一件雞胸一包細薯條再加杯野飲
2017-11-05 496 瀏覽
Jollibee係菲律賓有名嘅快餐店,姐姐們十分喜愛。紅磡分店終於都開咗喇,今日約friend home party,一於買外賣加加餸😙試吓佢點解咁為人喜愛。下午十二點幾去到,都已經好多人,排隊差少少就要排出門口。食物選擇都係以套餐為主,今日只係想買炸雞,散叫只有一個選擇:一桶雞$105/7件(3件雞膇+4件雞胸)。炸雞好香🐥雞肉好嫩好juicy一咬d汁立刻流出嚟🤤外皮就算係外賣唔係即食都但仲到卜卜脆!就算買完成個鐘先食,都冇油淋淋👍🏻朋友都一致好評,下次可以再encore😋

炸雞好香🐥雞肉好嫩好juicy
一咬d汁立刻流出嚟🤤
外皮就算係外賣唔係即食都但仲到卜卜脆!
就算買完成個鐘先食,都冇油淋淋👍🏻

朋友都一致好評,下次可以再encore😋
外賣自取
2017-11-01 553 瀏覽
Jollibee 今早經過黃埔,見到Joliibee⋯⋯新嘢未食過試下先,呢間嘢好似係菲律賓好出名㗎噃。睇下餐牌,啲相,好似好正,乜都有。又牛角麵包,又炸雞,又漢寶包,又熱狗! !多款選擇! !見個樣,最初以為同牡丹樓差不多。今次就試牛角麵包加蛋連熱飲嘅早餐先!$20蚊!賣相,一般!其實唔係太得!當然,有包裝紙包住時,可以的!但是一開後,就唔得囉!味道,一般!真係唔係咁得!可能我食唔慣!蛋,有啲汁,令到乾身的牛角麵包索了啲汁,燜曬!最初以為好正,點知成件事錯曬! 下次,可試下炸雞🍗,睇下贏唔赢到KFC先!
Jollibee

下次,可試下炸雞🍗,睇下贏唔赢到KFC先!

2017-10-22 944 瀏覽
聽講黃埔開左分店,咁啱要去紅磡買野,一於試下。可能因為新開張,再加上星期日,我一點鐘去到,條隊要排到出門口。好彩佢地人手都夠,排左10分鐘左右就到我地1人套餐有好多唔同配搭,蘑菇飯,意粉,薯條🍟,炸雞樣樣齊,我地一人3人,本身想叫桶餐,但原來無嘅⋯佢果度只有桶雞,但就無set,咁唯有分3個餐黎叫,再share喇,埋單136,都算唔貴,我地選擇左外賣返屋企食,略嫌包裝有點唔環保,太多膠袋了,意粉又用發泡膠盒。。。賣相就麻麻地嫁喇,不過肉醬意粉就比想像好,值得一讚嘅係炸雞,外賣依然夠脆,亦唔會油淋淋,仲有雞味,比KFC好喎。總括而信都算ok嘅,以後去開黃埔又多一個選擇
好彩佢地人手都夠,排左10分鐘左右就到我地

肉醬意粉
薯條
2017-10-22
10 分鐘 (外賣自取)
2017-10-20 876 瀏覽
當一間餐廳衝出自己嘅國家開分店嘅時候,一般嘅想法都係「梗係冇原版咁好㗎喇」。快樂蜂又係咪呢?終於等到紅磡嘅快樂蜂開喇。只從5個月前喺馬尼拉試過佢哋嘅 chicken joy (樂脆雞)後,真係念念不忘。每件雞都炸到金黃色,食落口非常爽脆,雞肉醃得非常入味,仲出奇地 juicy 添。我哋一行四人叫咗兩桶樂脆雞,一個漢堡牛扒飯同三包大薯條。香港嘅樂脆雞係絕對、絕對丶絶對無令我失望嘅同喺馬尼拉食過嘅一樣:好脆好入味好 Juicy 真係令人非常 Joyful 嘅 Chicken Joy Jollibee 嘅薯條係直得一提嘅。薯條有好香牛油味,同埋比起其他連鎖快餐店嘅薯條,快樂蜂嘅價錢絕對貼地至於漢堡牛扒飯,係充飢之算。但係我會建議將重點放喺樂脆雞度。總括嚟講,哩隻快樂蜂將香港嘅炸雞快餐推上一個更高水平。簡直係我哋一眾吃貨嘅喜訊(伯伯要睇路咯)。

我哋一行四人叫咗兩桶樂脆雞,一個漢堡牛扒飯同三包大薯條。

香港嘅樂脆雞係絕對、絕對丶絶對無令我失望嘅
同喺馬尼拉食過嘅一樣:

好脆

好入味

好 Juicy

真係令人非常 Joyful 嘅 Chicken Joy

(伯伯要睇路咯
)。

2017-10-20
5 分鐘 (堂食)
  • 樂脆雞
  • 薯條