2021-06-13 154 瀏覽
◤開心果心太軟加軟雪糕◥首先 呢個甜品既賣相已經好打卡able心心眼出曬黎😍 仲有齊曬我鍾意既食物 心太軟就食得多 但開心果味就第一次食啦 好好味 外面焗得鬆脆 一打開裡面d開心果漿即刻湧出黎 旁邊既軟雪糕係荔枝口味 入口即溶 有淡淡荔枝味 好refreshing 不過有d太甜 另外仲有d 真 · 開心果肉 三者混合係一齊食 好正❤️—————————◤朱古力waffle 🧇 加原味軟雪糕🍦◥hubby最愛食waffle 😍 雖然要等但係值得既 waffle外脆內軟 加上香濃既朱古力漿同少少杏仁碎好好食 我哋都比較鍾意呢個原味既軟雪糕 味道無甘甜 更清新—————————另外 大角咀同埋黃大仙都有分店 大家快d去試下啦 西環店夜晚八點後長期排長龍 🤫大家如果唔想等咁耐 可以早d去食😉
◤開心果心太軟加軟雪糕◥

—————————
◤朱古力waffle 🧇 加原味軟雪糕🍦◥

—————————
2021-06-08
$64 (其他)
  • 開心果心太軟
2021-06-12 151 瀏覽
First off, server had really impolite service with bad attitude. Not a welcoming shop to start with. Dessert has a blend taste, not sure what the hype is about. Not worth the time to line up at all with so many other alternatives around the area.
  • None
2021-05-08 259 瀏覽
由於上星期去過大角嘴店覺得好味道為左寫食評一星期內第二次到訪今次去西環店星期五晚可能比較忙今次要等位可能因為太忙今次店員嘅態度都麻麻地anyways今次試另外一款招牌甜品開心果心太軟同埋芋圓上星期雖然見到好多人都推介e個開心果心太軟但因為picture唔到距係咩味道所以都無叫我覺得開心果心太軟比上次叫嘅hazelnut更有surprise原來可以甘好味今次我覺得frozen yoghurt同開心果心太軟就真係配合啦今次唔再覺得frozen yoghurt酸反而剛剛好一啖開心果一啖frozen yoghurt分量剛剛好另外芋圓係我覺得係全個港島區最好味嘅芋圓夠林每種配料都有獨特味道配埋一齊好夾而家甜度剛剛好簡直滿分不過呢e間鋪嘅店員態度就麻麻地雖然我明白距地好忙但希望可以改善下啦
由於上星期去過大角嘴店覺得好味道為左寫食評

e間鋪嘅店員態度就麻麻地
雖然我明白距地好忙
但希望可以改善下啦
2021-05-07
20 分鐘 (堂食)
2021-04-17 247 瀏覽
食完飯就去下場搵甜品食,朋友介紹附近有呢間特別嘅甜品店,試試你先!黑朱古力烤杏仁布朗尼窩夫配乳酪雪糕 $70其實只是朱古力粒+窩夫+雪糕,窩夫熱辣辣配上凍冰冰嘅雪糕,冰火口感,正!😋逝去感情如何榴得住 $58奶凍同豆腐花真係好似,只不過佢硬啲,有榴連肉加珍珠,榴連好香甜。眼淚在心裡榴 $58朋友食呢個,佢嘅選擇似乎係因為鍾意個名多啲。

黑朱古力烤杏仁布朗尼窩夫配乳酪雪糕

黑朱古力烤杏仁布朗尼窩夫配乳酪雪糕 $70

逝去感情如何榴得住

逝去感情如何榴得住 $58

眼淚在心裡榴

眼淚在心裡榴 $58
朋友食呢個,佢嘅選擇似乎係因為鍾意個名多啲。
2021-04-16
5 分鐘 (堂食)
黑朱古力烤杏仁布朗尼窩夫配乳酪雪糕
逝去感情如何榴得住
眼淚在心裡榴
2021-04-13 164 瀏覽
見到門口排晒隊以為好正...叫咗個楊枝甘露...一點也不好吃!味道沒有芒果味...沒有椰汁味!把材料溝埋便是...芒果味的水...得兩粒芒果肉 真心不好吃!賣點在那裏?
2021-04-04
15 分鐘 (外賣自取)
2021-04-09 173 瀏覽
#dessert 呢間舖頭8點後就要一人一份甜品,如果有朋友唔食甜品嘅話可以拎去海邊食,有檯有凳仲可以吹下海風ʕ •ᴥ•ʔ華田心太軟配鳳梨乳酪雪糕 🍦好多特色心太軟!不止平時的朱古力/抹茶,仲有榴槤/榛子/紫薯等等,今個月愚人節仲有芫茜同玄米茶揀,全部都好想試!不過呢個華田就有少少失望(´・_・`)唔太食到華田味,反而有啲苦似普通朱古力多啲。不過個鳳梨雪糕就好有驚喜!酸酸甜甜,有淡淡的鳳梨味(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)
#dessert

華田心太軟配鳳梨乳酪雪糕 🍦

外賣自取
聽說這家甜品好吃,我們特意駕車過來支持一下牆上貼滿空白MEMO紙,連豬等裝飾,立場鮮明開心果心太軟 配乳酪雪糕 $62翻閱餐牌,新奇口味的心太軟躍然紙上,阿華田、開心果…由於我是心太軟的忠粉,決定試試創新的開心果口味先淺嚐一口,熱辣辣焗起的心太軟,包含濃郁開心果味醬,又香又濃,但不會太甜,既特別又好吃而乳酪雪糕同樣深得我心,酸酸甜甜又冰凍的口感,中和旁邊溫熱心太軟的膩感,非常合拍,強烈推介蜂蜜炭培烏龍珍珠 $28友人很飽,於是只點了飲品,這是蜂蜜珍珠烏龍奶茶,奶味很香,而烏龍茶味較淡,珍珠很煙韌有嚼口但份量偏少,總的來說不錯
聽說這家甜品好吃,我們特意駕車過來支持一下

牆上貼滿空白MEMO紙,連豬等裝飾,立場鮮明

開心果心太軟 配乳酪雪糕 $62

蜂蜜炭培烏龍珍珠 $28
呢間甜品小店已經食過幾次,每次喺附近食完晚餐都要去食返個甜先夠喉。去親都要排隊,算係ktown人氣小店。因為啲甜品真係高質👍🏻,食咗幾次都覺得回味無窮,好想試晒所有嘢呀!🍦阿華田熔岩心太軟配乳酪雪糕 $52心太軟熱辣辣送上嚟已經好香,熔岩呢兩個字真係冇形容錯。本身想督開佢睇吓幾流心,點知太大力一嘢督到佢爆漿😂(去片),整污糟人哋地方真係唔好意思😭🙏🏻。入面嘅醬真係爆餡咁濟,外脆內軟,阿華田味好濃。表面灑滿阿華田同朱古力粉,仲有啲脆脆,連埋一齊食口感超正。本來以為個心太軟已經好驚喜,點知個乳酪雪糕更驚為天人😍!自家製嘅乳酪雪糕食入口特別香濃,入口即化,些微酸酸地又中和咗個心太遠嘅甜味,超夾💯!👅評分:9/10🍨雪糕芭菲杯 $48芭菲杯有6-7隻口味,我哋揀咗黃色💛。配料有蜂蜜🍯、爆爆珠、桂花🌼、粟米片同甜筒,啱晒鍾意豐富口感嘅我。個雪糕其實就係上面個乳酪雪糕🍦,本身已經好好食,再加埋蜜糖同桂花就酸酸甜甜咁,啲桂花香更係增添咗獨特嘅香氣,同樣十分推薦呀。👅評分:9/10💬後記:呢間嘅芋圓都十分推介,真係基本上樣樣都好味😋唯一問題就係店面不大所以要排隊哈哈🤣。最近佢哋好似趁愚人節推出咗芫茜味

🍦阿華田熔岩心太軟配乳酪雪糕 $52
👅評分:9/10
阿華田熔岩心太軟配乳酪雪糕

🍨雪糕芭菲杯 $48
👅評分:9/10
雪糕芭菲杯

💬後記:呢間嘅芋圓都十分推介,真係基本上樣樣都好味😋唯一問題就係店面不大所以要排隊哈哈🤣。最近佢哋好似趁愚人節推出咗芫茜味心太軟,鍾意芫茜嘅fans唔好錯過啦!
阿華田熔岩心太軟配乳酪雪糕
雪糕芭菲杯
2021-04-03 69 瀏覽
💛黃店🔱今次要介紹嘅食物就係位於西環!📜”想甜嚐甜 (西環)📌 地址:西環堅尼地城士美菲路15號地下🕐營業時間:14:00-24:00🍽分店地區: 西環 黃大仙 大角嘴📝評價💬📢 呢間甜品店真係值得推介俾大家💛價錢真係好合理👍🏻咁大個心太軟再加多個雪糕仲有筒😳😳😳真係好happy 個乳酪雪糕真係啱啱好唔會好似出面嗰啲乳酪雪糕溶晒又水😂😂阿華田嘅味道都好出👀👀比起平時朱古力冇咁甜⭐️海鹽炮谷味道非常特別☺️加埋火焰香蕉超級甜又香又入味🤟🏻🤟🏻軟淋淋嘅香蕉都可以變成脆卜卜👅👅窩夫都好脆😍乳酪雪糕揀咗芭樂嘅味道🤩🤩好fresh 唔會太甜配呢個窩夫食係好夾🤤🤤🏵環境指數:⭐️⭐️⭐️⭐️🏵味道指數:👅👅👅👅🏵抵食指數:💰💰💰💰🏵回購指數:❤️❤️❤️❤️
💛黃店
🔱今次要介紹嘅食物就係位於西環!
📜”想甜嚐甜 (西環)

📌 地址:西環堅尼地城士美菲路15號地下

🏵味道指數:👅👅👅👅
🏵抵食指數:💰💰💰💰
🏵回購指數:❤️❤️❤️❤️
2021-04-02 1024 瀏覽
武漢肺炎搞到全部人都好depress, 冇得去旅行,日日戴住口罩,有時都要搵d特別嘢嚟令自己開心吓嘅~ 見到想甜嚐甜有愚人節期間限定,芫荽心太軟,聽到個名都覺得伏,但係明知可能有伏都想去試呀, 吹咩但係又出奇地唔伏喎,好味喎我地叫咗兩個期間限定, 有芫荽心太軟同芫荽法式燉蛋,聽到都覺得係愚人節玩嘢, 但係真架, 呢幾日先有咋 ... 佢原來仲配埋yogurt雪糕, 可以揀原味or鳳梨味, 個鳳梨味yogurt雪糕好食喎, 好清新好fresh~ 個芫荽心太軟一切開,d芫荽湧出嚟呀!!!! 真係估唔到芫荽可以做甜品,好好食喎, 好夠荽,同心太軟好夾喎, 佢仲有d一條條既芫荽響碟,你可以點埋嚟食, 真係好食喎個芫荽法式燉蛋都好食,但係芫荽味唔太突出,唔夠荽可能我expect佢要好荽,同埋食咗芫荽心太軟, 所以個燉蛋有d落差, 都好食嘅,如果d人唔想食太荽,可以食呢個~ 心太軟就真係好荽喇個friend仲叫咗杯宇治金時沙冰雪糕, 好大杯,又好靚, 好似好多嘢食咁,又有yogurt雪糕,丸子,紅豆, 見到都飽, 個friend話好飲喎, 好宇治金時好想食多次芫荽心太軟, 希望佢遲d正式放入me
但係又出奇地唔伏喎,好味喎

個芫荽法式燉蛋都好食,但係芫荽味唔太突出,唔夠荽

好想食多次芫荽心太軟, 希望佢遲d正式放入menu or再有期間限定啦~~~

芫荽法式燉蛋

宇治金時沙冰雪糕

2021-04-02
芫荽法式燉蛋
宇治金時沙冰雪糕
2021-03-31 74 瀏覽
我真係好鍾意食心太軟🤩,以前黑布街有一間食焙茶心太軟,佢執咗之後係我心目中都冇一間可以取代到佢嘅地位,見到介紹有開心果心太軟,就即刻走咗去試,結果真係冇令我失望。食心太軟最鍾意係喺頂到開一個窿,之後慢慢食,咁先可以食晒所有裏面嘅流心,食第一啖,已經感受到超濃嘅開心果,即刻非常滿足🥰,個乳酪可以揀原味或者菠蘿味,第一次用乳酪去配搭心太軟,酸酸甜甜,個感覺都唔錯,同埋食乳酪個感覺冇雪糕咁邪惡,輕盈啲,罪惡咁都冇咁重🤪個心太軟真係一絕,開心果味好重,佢有啲應該係玄米脆脆伴碟,混埋一齊食,又多一個層次,仲有幾粒開心果,食埋真係好滿足🥳🥳。另外仲試咗佢個 cheesecake🍰 係比較軟身,而且唔係好重芝士味,個餅底比較容易散,輕盈啲,我自己鍾意食比較硬身同濃烈啲,所以都係推薦心太軟,見到佢有個榛子心太軟,下個月仲有期間限定嘅玄米心太軟,已經約咗朋友一齊要去試下!👭心太軟嘅超級粉絲😋🍴想甜嚐甜🚗 地址:西環堅尼地城士美菲路15號地下 抵食指數:🌕🌕🌕🌕🌑Encore指數:🌕🌕🌕🌖🌑

心太軟嘅超級粉絲😋

🍴想甜嚐甜
🚗 地址:西環堅尼地城士美菲路15號地下
[港女師奶指數]
抵食指數:🌕🌕🌕🌕🌑
Encore指數:🌕🌕🌕🌖🌑
  • 開心果心太軟
2021-03-24 118 瀏覽
見膠袋就知係一間黃到金嘅甜品店💛食完餐晚飯唔夠滿足 即刻搵吓西環有咩甜品店推介 就搵到呢間🧡因為堂食滿座 所以就去咗買外賣去海邊食🌊叫一碗糖水🥣外賣等咗大約10分鐘椰芋 $40糖水底就係西米露 餡料有芋圓⚪️地瓜圓🟡紫薯圓🟣海底椰 小丸子🍡 椰果 同埋我最唔鍾意嘅紅豆🤮超級多餡料 又多煙靭嘅嘢俾我咬 我鍾意🥰味道太甜🤣出面有啲西米露會冇咁甜 但係好鍾意佢海底椰嘅口感 好在唔多紅豆😂所以食落唔係好覺 芋圓比較細粒 但係煮得夠煙韌😘成碗感覺不錯
叫一碗糖水🥣外賣等咗大約10分鐘

椰芋 $40
2021-03-06 315 瀏覽
入得嚟想甜嚐甜,梗係要嗌返佢嘅招牌甜品——開心果心太軟😀 除此之外,我仲好期待食佢嘅柑桔味乳酪雪糕,點知佢得返原味,但都無損我嘅興緻😛 心太軟雖然的的色色,但入面嘅開心果醬超多,絕對做到爆醬嘅效果🤪 開心果味幾濃郁,食耐咗可能會覺得太甜,但係配埋好fresh嘅乳酪雪糕就啱啱好👍🏻另外,仲嗌多咗個黑草,呢個真係十級抵食,皆因佢啲料超多🤩 有三色芋圓、丸子、珍珠、西米、黑糖條、仙草,另外加咗黑糖醬同花奶😋 成碗嘢都係果啲煙煙韌韌嘅野,岩哂我!不過我覺得佢嘅芋圓有啲太硬,可以再腍返少少咁多🤏 而令我幾驚喜嘅係黑糖條,爽爽哋幾好食!😆總括而言,️呢間人氣甜品舖嘅甜品唔單止打卡一流😍 味道仲幾唔錯!最印象深刻嘅真係個開心果心太軟,出面無咩幾可可以食到🙈 仲要佢係深黃嘅小店,絕對要好好支持下😌💪🏻

開心果心太軟配乳酪雪糕

黑草

開心果心太軟配乳酪雪糕
黑草
2021-01-18 652 瀏覽
喺堅尼地城食完飯,又想傾多陣計,朋友介紹左呢間【想甜嚐甜】,裝橫好靚,有畫像、小品,電視播著二次創作的本土歌,好有心思。《華田熔岩心太軟配乳酪雪糕 $52》阿華田心太軟配乳酪雪糕,第一次食覺得幾特別,最上面有阿華田脆脆,心太軟幾脆身,切開見到流心阿華田醬一湧而出,味道幾濃郁,唔會太甜太漏,襯埋微酸的乳酪雪糕增添口感。《蜂蜜烤洛磯山棉花糖窩夫配乳酪雪糕 $68》Waffle外脆内軟,上面有輕微燒過的棉花糖,再淋上蜜糖醬。棉花糖外層香脆,内裏幾Soft幾Chewy,建議要襯熱食,凍左會有d變硬。

《華田熔岩心太軟配乳酪雪糕 $52》

《蜂蜜烤洛磯山棉花糖窩夫配乳酪雪糕 $68》
西環唔算好多甜品舖 想試依間好耐見到menu都算幾多選擇係心太軟同waffle 之間諗咗好耐最後決定食心太軟.開心果心太軟配froyo $62.好驚喜佢個心太軟係配froyo唔係雪糕個人好鐘意食froyo🤣🤣心太軟好流心拎出嚟熱辣辣 好香食落去好有驚喜 開心果味好濃好似同時依緊好多粒開心果 但又唔會好甜好溜今期Froyo嘅口味係番石榴見到幾特別就揀咗都食得出係番石榴味 個人覺得唔錯但係同行嘅朋友唔鍾意番石榴所以就覺得麻麻地但開心果心太軟真係值得推介!!!
西環唔算好多甜品舖 想試依間好耐
見到幾特別就揀咗
都食得出係番石榴味 個人覺得唔錯
但係同行嘅朋友唔鍾意番石榴
所以就覺得麻麻地
但開心果心太軟真係值得推介!!!

2020-11-22
10 分鐘 (堂食)