最近疫情關係 好多食開嘅餐廳或者連鎖店都唔開而我又要繼續返工冇時間煮飯 一到夜晚就唔知食咩好😭早幾日我發掘左間新餐廳仲有開😳而且款式又多 價錢合理 令我解決到晚餐呢個煩惱!😛.🌟紅燒牛展湯米線套餐 ($70)米線套餐會將米線同湯分開裝咁就唔會浸到d麵腍晒又冇晒湯🍜牛骨湯底有少少藥膳味牛展亦都煮得好腍好入味 仲有好幾塊一啲都唔孤寒味道有少少似台灣牛肉麵🐮.🌟紅燒排骨湯米線配豬骨湯 ($66)至於排骨湯米就可以揀選配牛骨湯定係豬骨湯我地選擇嘅豬骨湯濃郁 配埋排骨味道好夾☺️仲會附上麻辣醬 加埋落湯底就同平日食嘅麻辣米線幾相似🌶️.🌟招牌脆炸蛋肉沬拌飯 ($38)米線係餐廳嘅主打 但係我最鍾意係佢嘅肉沬拌飯🍚雞蛋用上炸嘅方式去住 保持到流心蛋黃嘅狀態🍳肉沬拌飯嘅調味好好 最特別係加咗木耳所以食落好爽口.🌟麻辣豬耳朵套餐仲會附上飲品同小食豬耳好爽口 麻辣得黎亦都唔會太辣食落啱啱好 份量仲幾多下😛.🌟話梅小蕃茄調左味嘅蕃茄同平時就咁食完全唔同🍅味道酸酸甜甜 食落好開胃而且仲有粒話梅添.拎外賣嘅時侯留意到有個牌寫住堂食可以任加飯同米線🤩咁抵食遲d有返堂食都好想再黎食😋
最近疫情關係 好多食開嘅餐廳或者連鎖店都唔開
而我又要繼續返工冇時間煮飯 一到夜晚就唔知食咩好😭
早幾日我發掘左間新餐廳仲有開😳
而且款式又多 價錢合理
令我解決到晚餐呢個煩惱!😛

🌟紅燒牛展湯米線套餐 ($70)
紅燒牛展湯米線套餐

米線套餐會將米線同湯分開裝
咁就唔會浸到d麵腍晒又冇晒湯🍜

牛骨湯底有少少藥膳味
牛展亦都煮得好腍好入味 仲有好幾塊一啲都唔孤寒
味道有少少似台灣牛肉麵🐮
🌟紅燒排骨湯米線配豬骨湯 ($66)
紅燒排骨湯米線配豬骨湯

至於排骨湯米就可以揀選配牛骨湯定係豬骨湯

我地選擇嘅豬骨湯濃郁 配埋排骨味道好夾☺️
仲會附上麻辣醬 加埋落湯底就同平日食嘅麻辣米線幾相似🌶️

🌟招牌脆炸蛋肉沬拌飯 ($38)
招牌脆炸蛋肉沬拌飯

味道酸酸甜甜 食落好開胃
而且仲有粒話梅添
拎外賣嘅時侯留意到有個牌寫住堂食可以任加飯同米線🤩
咁抵食遲d有返堂食都好想再黎食😋
5 分鐘 (外賣自取)
招牌脆炸蛋肉沬拌飯
2022-03-10 36 瀏覽
愛上米線是主打蓋碼拌米線🍜,向來重口味的我,最喜歡是醬汁掛上米線,真正原汁原味!外賣包裝非常厚實,而且將餸和湯汁等等都分開, 令米線不會發漲,盡量保留即食口感。紅燒牛𦟌湯米線牛𦟌充滿濃濃牛肉味,烹煮牛𦟌火候剛好,保留肉汁,肉質嫩滑。湯底濃郁,米線掛上湯汁,味道濃度剛好😋 火爆肥腸拌米線肥腸肥美多汁、炒香尖椒好夠鑊氣👍🏼米線彈牙,非常喜愛。仲有脆脆炸豆,令整碗米線更有口感 炸蝦醬雞翼肉沫拌飯雞翼脆卜卜,有鹹蝦醬味,很有風味!加上肉醬拌飯,無得彈,整碗飯十分開胃😋 麻辣豬耳朵豬耳爽口,配上麻辣汁,十分開胃,最適合做餐前小食。相信下次還會再來。

火爆肥腸拌米線

炸蝦醬雞翼肉沫拌飯

麻辣豬耳朵

豬耳爽口,配上麻辣汁,十分開胃,最適合做餐前小食。

相信下次還會再來。
2022-03-09 39 瀏覽
近期疫情嚴峻所以都選擇買嘢食返屋企,外賣盒同碗都好實淨亦都好靚,返到屋企連埋個碗一齊去蒸都無問題!紅燒排骨湯米線 $58.0牛骨湯底好香好濃。米線超級彈牙!排骨先犀利,好味不特止,每一啖都可以整到骨肉分離!招牌脆炸蛋肉沫拌飯 $48一打開嚇親咁大份!炸彈好靚,入邊蛋黃仲係流心!食飯要將隻蛋整爛撈埋一齊。肉碎汁係有木耳,所以口感非常豐富,雖然有些少油膩但係送飯一流!炸蝦醬雞翼肉沫拌飯 $54雞翼超級香口,雖然用蝦醬但係唔會太咸,作為小食唔錯因為真係一隻起兩隻止,但係都極力推介炸蝦醬雞翼(三隻)$28

紅燒排骨湯米線 $58.0

招牌脆炸蛋肉沫拌飯 $48

炸蝦醬雞翼肉沫拌飯 $54

炸蝦醬雞翼(三隻)$28
2022-03-08
  • 紅燒排骨湯米線
✨柴火香乾炒肉拌米線·$58特別要求多蔥多芫荽多脆黃豆,果然加到近半碗❗️多青怪福音🤪除左有豆干同豬腩肉,仲有少少菇同翠玉瓜✨成碗米線即刻勁豐富❗️米線唔係淋patpat嗰啲,有咬勁👍🏼✨滕椒雞粒拌米線·52原本以為辣到飛起,不過食起上嚟一啲都唔辣,滕椒帶麻,如果仲想再辣啲店家仲有提供辣椒油😻✨酸豆角炸蝦醬雞翼湯米線·$48呢個有驚喜❗️酸豆角勁開胃,估唔到加埋落米線度都幾夾👍🏼炸蝦醬雞翼外皮脆卜卜,內裏有肉汁,蝦醬嘅味道啱啱好唔會太鹹🥰✨話梅小蕃茄·+$18酸酸甜甜入曬味,小蕃茄去左皮🍅,一咬開啲汁爆曬出嚟,唔使驚食到渣🤪✨麻辣豬耳·+$18爽口彈牙,呢個反而幾辣😂越食越想食✨剁椒皮蛋·+$18皮蛋有啲糖心,雖然好多剁椒,但係一啲都唔辣,反而仲好惹味添😻✨芒果乳酪梳打·+$4飲品偏甜,每飲一啖啲爆珠糖漿爆出嚟幾得意🤪三個套餐加埋$200都唔使🤪真係超抵又好食😋一定會再encore!
✨柴火香乾炒肉拌米線·$58

✨滕椒雞粒拌米線·52

✨酸豆角炸蝦醬雞翼湯米線·$48

✨話梅小蕃茄·+$18

✨麻辣豬耳·+$18
爽口彈牙,呢個反而幾辣😂越食越想食

✨剁椒皮蛋·+$18

✨芒果乳酪梳打·+$4
飲品偏甜,每飲一啖啲爆珠糖漿爆出嚟幾得意🤪

2022-02-26
2022-03-06 58 瀏覽
芫茜皮蛋脆鯇魚湯米線奶白色的魚湯湯底,真係夠曬真材實料,芫茜愛好者還可以選擇多芫茜,脆鯇魚份量十足,但要小心魚骨,米線夠曬滑,又吾會煮得太腍, 米線份量都足夠。紅燒排骨湯米線(牛骨湯)牛骨湯底濃味當中帶淡淡藥材味,排骨份量幾多,肉質算腍同嫩滑。炸蝦醬雞翼雞翼炸得金黃香脆,雞肉夠嫩滑,蝦醬味吾會太濃烈。麻辣豬耳豬耳夠爽脆,麻辣味十足,夠曬刺激味蕾!醋香青瓜白木耳白木耳夠曬特別,青瓜爽脆,淡淡既醋味又吾會太辣。芒果乳酪梳打酸酸甜甜的芒果梳打,再加上爆爆珠,又幾特別。青瓜薄荷梳打薄荷配搭青瓜夠曬清涼可口,給人清新的感覺!
芫茜皮蛋脆鯇魚湯米線

紅燒排骨湯米線(牛骨湯)

炸蝦醬雞翼
雞翼炸得金黃香脆,雞肉夠嫩滑,蝦醬味吾會太濃烈。

麻辣豬耳
豬耳夠爽脆,麻辣味十足,夠曬刺激味蕾!

醋香青瓜白木耳
白木耳夠曬特別,青瓜爽脆,淡淡既醋味又吾會太辣。

芒果乳酪梳打
酸酸甜甜的芒果梳打,再加上爆爆珠,又幾特別。

青瓜薄荷梳打
薄荷配搭青瓜夠曬清涼可口,給人清新的感覺!
2022-03-06 34 瀏覽
今日去完蒲台島行山係香港仔落船,落船後覺得有d肚餓,所以就係附近搵野食完先回家,望到對面馬路有間愛上米線,上次食過覺得都吾錯,所以緊係再去encore啦!餐廳係本地口味既米線,米線款式吾算多,重質不重量,價錢由$48-$62,我地下午茶時段去平$10,仲可以免費添米線或飯,飯係採用日本珍珠米,我地加左$18 轉套餐,套餐包括1款小食和飲品,我地再另加$4轉左特飲。紅燒排骨湯米線(牛骨湯)湯底可以選牛骨或豬骨湯,我就簡左牛骨湯底,牛骨湯底濃味當中帶淡淡藥材味,排骨份量都幾多,肉質算腍同嫩滑,米線份量都足夠,我就吾需要再添食了!芫茜皮蛋脆鯇魚湯米線湯底係奶白色既魚湯湯底,證明夠曬真材實料,如果係芫茜愛好者,仲可以選擇多芫茜添,脆鯇魚份量足夠,如果可以再脆口d就更好,米線夠曬滑,又吾會煮得太腍。麻辣豬耳豬耳份量都幾多,夠爽脆,麻辣味十足,夠曬刺激味蕾!醋香青瓜白木耳白木耳都係第一次見,都幾特別,青瓜爽脆,淡淡既醋味又吾會太辣,幾好味!炸蝦醬雞翼雞翼炸得金黃香脆,雞肉夠嫩滑又juicy ,蝦醬味吾會太濃烈,香口又惹味。蔥油餅蔥油餅好酥脆,略帶蔥香味,建議要趁熱食。芒果乳酪梳打酸酸甜甜的芒果梳打

紅燒排骨湯米線(牛骨湯)

芫茜皮蛋脆鯇魚湯米線

麻辣豬耳
豬耳份量都幾多,夠爽脆,麻辣味十足,夠曬刺激味蕾!

醋香青瓜白木耳

蔥油餅
蔥油餅好酥脆,略帶蔥香味,建議要趁熱食。

芒果乳酪梳打
酸酸甜甜的芒果梳打再加上爆爆珠,增加口感層次。

青瓜薄荷梳打
薄荷配搭青瓜夠曬清涼可口,消暑之選
2022-03-06 27 瀏覽
今天又來愛上米線吃飯啦~因為次次都可以再添米線/飯,特別適合我這樣的大胃王👍很划算丫。著間港式嘅米線餐廳,餐廳設計是現代的極簡的線條,配上明亮的燈光,很有風格我和朋友都很喜歡且食到好飽,所以常常光顧。晚餐買外賣嘅好選擇。 本次點了兩個米飯🍚藤椒雞🐔粒和火爆大腸,D飯口感好好,用日本珍珠米,粒粒分明又入味。肥腸很出色👍鮮美入味之餘又有營養。枱面個辣醬好香,加入食味道更正👍所以每次就算是外賣,都會特意加辣。小食很有特色,有話梅小蕃茄,這是我的最愛❤補充維生素又可以提高免疫力。好多朋友向我推薦,芫荽皮蛋湯底,聽說,連d湯都飲曬,下次要嘗試一下個豬骨湯底好香濃👍

個豬骨湯底好香濃👍
平時食米線多數都係速食一餐就算,原來米線鋪同樣可以igable,純白風格令人未入座已經眼前一亮,入座後望出街道發現路人目光不斷被鋪面吸引住( ˶ー̀֊ー́ )੭”❝紅燒排骨湯米線(牛骨湯)❞($58)紅燒排骨份量大方而且熬到好軟腍,米線硬度適中,本身份量好似加咗底咁多,而且米線同米飯都係任添唔嬲,餓底福音!湯底清清地,加埋特製辣醬風味特別,推介食得辣嘅大家試下依款醬料。推介!❝麻辣豬耳朵❞(套餐小食 +$18)豬耳爽口又有嚼勁,麻辣醬汁平衡得剛好,麻味辣味無一搶風頭,油量唔會太多,係食完一條會即刻想食下一條嘅小食。❝剁椒皮蛋❞(套餐小食 +$18)皮蛋加上剁椒一聽就知係重口味人類必食~剁椒滿佈皮蛋,軟糯又入味。𖤐推介!❝藤椒雞粒蔥油餅❞($32)雞粒炒得惹味,香料味道完全滲哂入去雞肉裡面,嫩滑肉質又再加分。放入蔥油餅裡面一齊食口感味道配搭完美。另外嗌咗❝芫茜皮蛋脆鯇魚湯米線❞($58),雖然個人唔食芫茜但脆鯇夠鮮味爽口,份量足料。𖤐飲品方面嗌咗❝芒果乳酪梳打❞(套餐特飲 +$4) 同埋 ❝青瓜薄荷梳打❞(套餐特飲 +$4)。芒果乳酪梳打口味微酸,特別在於底層有芒果味爆爆珠,食frozen
❝紅燒排骨湯米線(牛骨湯)❞($58)

推介!❝麻辣豬耳朵❞(套餐小食 +$18)

❝剁椒皮蛋❞(套餐小食 +$18)
𖤐
推介!❝藤椒雞粒蔥油餅❞($32)

𖤐
飲品方面嗌咗❝芒果乳酪梳打❞(套餐特飲 +$4) 同埋 ❝青瓜薄荷梳打❞(套餐特飲 +$4)。芒果乳酪梳打口味微酸,特別在於底層有芒果味爆爆珠,食frozen yogurt先會食到嘅配料居然係飲品入面出現~~

𓂃𓈒 𓂂𓏸 用餐提示 𓏸𓂂 𓈒𓂃
長方形白色瓷磚令鋪面簡潔明亮,用心留意嘅話會發現枱凳都採用咗流線型設計,無稜角之下視覺效果和諧舒服。店內卡位佔多而且staff都會盡量安排食客坐卡位,相當闊落。

𓂃𓈒 𓂂𓏸 𝐫𝐚𝐭𝐢𝐧𝐠 𓏸𓂂 𓈒𓂃
餐點味道 | ♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♡♡
抵食指數 | ♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♡♡♡
店舖環境 | ♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♡♡
用餐體驗 | ♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♡♡
推薦程度 | ♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♡♡
適合場景 | 休閒用餐
湯底絕對係米線嘅靈魂,清甜鮮香又無味精嘅湯頭令人無法抗拒,深深愛上❤️「愛上米線」正正主打無添加味精,每日新鮮熬整湯底,良心品質!聽到咁嘅介紹梗係想去試一試啦,果然食完令🐻立即愛上🥰.🍴酸菜脆鯇魚湯米線🐟💰$58米線上鋪滿酸菜豆角、皮蛋、脆鯇魚湯頭鮮甜無比亦無腥味,飲晒成碗都唔口渴,真係無味精👍🏻米線好彈牙,個人覺得比坊間米線鋪更有嚼勁配料份量都好多,脆鯇魚夠爽脆而且無骨,配埋酸菜豆角食夠開胃😋.🍴招牌脆炸蛋肉沫拌飯🍳💰$48雖然餐廳叫「愛上米線」,但唔係淨係食米線都有得叫飯食😂大大隻炸蛋見到都流晒口水🤤,用筷子輕輕一篤蛋黃汁即刻流晒出嚟將蛋黃汁與木耳肉沫、米飯撈拌,好味到唔識形容🤤.🍴炸蝦醬雞翼🐓💰$28雞翼大大隻,外皮炸得好香脆又充滿蝦醬香味,正.每份米線或飯都可以加$18升級至套餐,包前菜、飲品,見咁抵梗係加啦🤩🍴話梅小蕃茄🍅話梅同蕃茄味好夾,酸酸甜甜好開胃車厘茄細細粒,好快清晒.🍴醋香青瓜白木耳🥒好少見會用白木耳,幾特別.🥤青檸梳打估唔到米線舖都可以飲到青檸梳打,仲可以揀甜度好清新又夠氣,爽🤟🏻.唔只食物,餐廳裝修都別樹一格座位寬闊不特止,每張枱都黑白紋設計夠哂特別,而且燈光非常
🍴酸菜脆鯇魚湯米線🐟
💰$58
米線上鋪滿酸菜豆角、皮蛋、脆鯇魚
湯頭鮮甜無比亦無腥味,飲晒成碗都唔口渴,真係無味精👍🏻
米線好彈牙,個人覺得比坊間米線鋪更有嚼勁
酸菜脆鯇魚湯米線

🍴招牌脆炸蛋肉沫拌飯🍳
💰$48
雖然餐廳叫「愛上米線」,但唔係淨係食米線都有得叫飯食😂
將蛋黃汁與木耳肉沫、米飯撈拌,好味到唔識形容🤤

🍴炸蝦醬雞翼🐓
💰$28
雞翼大大隻,外皮炸得好香脆又充滿蝦醬香味,正

🍴話梅小蕃茄🍅
話梅同蕃茄味好夾,酸酸甜甜好開胃
車厘茄細細粒,好快清晒
🍴醋香青瓜白木耳🥒
好少見會用白木耳,幾特別

🥤青檸梳打
估唔到米線舖都可以飲到青檸梳打,仲可以揀甜度
好清新又夠氣,爽🤟🏻
青檸梳打

唔只食物,餐廳裝修都別樹一格
座位寬闊不特止,每張枱都黑白紋設計夠哂特別,而且燈光非常明亮,乾淨企理
用一個非常親民價錢,坐得舒服嘅環境下,食到無味精、真材實料嘅米線/飯
性價比非常之高‼️
下次平平哋食餐飯又多一個選擇😎
—————————

—————————
午餐
酸菜脆鯇魚湯米線
炸蝦醬雞翼
依間米線一開開左好幾間分店,野食種類都算多😍同埋除左米線之外,仲有飯可以叫☺️.🍜 紅燒牛𦟌湯米線 $62估唔到牛𦟌會有多塊🤣起碼有8塊,完全估唔到☺️湯底係用左牛骨湯,個湯底唔鹹,好有自家制既應覺.招牌炸蛋肉沫拌飯 $48話晒都係招牌野,點可以唔試呀☺️隻蛋係半熟既狀態😇重有好多肉碎同木耳☺️好易送飯.炸蝦醬雞翼 $2828蚊三隻都幾抵下,蝦醬味好濃下,層皮帶有少呀脆口.話梅小番茄跟餐小食黎😍大驚喜‼️黎到必定要試試,酸酸甜甜好開胃,中間仲有一粒話梅👍🏽
🍜 紅燒牛𦟌湯米線 $62

招牌炸蛋肉沫拌飯 $48

炸蝦醬雞翼 $28
28蚊三隻都幾抵下,蝦醬味好濃下,層皮帶有少呀脆口

話梅小番茄
外賣自取叫咗個辣椒炒肉拌米線同 柴火香乾炒肉拌米線辣椒嗰個佢寫係招牌,係好食嘅、鍾意青椒味嘅一定會鍾意,因為啲肉片充滿椒味但係我要重點介紹 柴火香乾炒肉拌米線!!柴火香十足,真係好香!!!啲肉片真係超 級 好 食!餸菜亦都好足料,感覺50幾蚊都可以接受。而定外賣自取仲可以減$10,所以更加抵食同時因為叫咗套餐就跟咗個小食白木耳青瓜,都夠酸夠好味,不過份量大啲就好XP整體嚟講好唔錯,平時冇寫開食評都專登寫低讚下佢👍🏻
外賣自取叫咗個辣椒炒肉拌米線同 柴火香乾炒肉拌米線

但係我要重點介紹 柴火香乾炒肉拌米線!!
柴火香十足,真係好香!!!啲肉片真係超 級 好 食!

餸菜亦都好足料,感覺50幾蚊都可以接受。
而定外賣自取仲可以減$10,所以更加抵食

整體嚟講好唔錯,平時冇寫開食評都專登寫低讚下佢👍🏻
2022-03-04
5 分鐘 (外賣自取)
  • 柴火香乾炒肉拌米線
2022-03-04 48 瀏覽
經過見到新開既米線鋪,主打本地口味既米線,佢哋標榜用天然海鹽調味、鮮熬湯底、米係用珍珠米,好注重食物質素👍🏻,而家外賣主食仲有減$10優惠🤣,就決定試下新野🤣。💕 紅燒牛𦟌湯米線 $62💕 紅燒排骨湯米線(牛骨湯/豬骨湯) $58💕 招牌脆炸蛋肉沫拌飯 $48💕 藤椒雞粒葱油餅 $32✨ 外賣主食-$10優惠-💕 紅燒牛𦟌湯米線👅好味指數:7.5/10湯底清淡得黎帶胡椒香辣味飲得岀新鮮熬製,冇味精☺️牛𦟌有5塊,醃得入味,好重既藥材味😳,厚薄適中 食落軟腍👍🏻-💕 紅燒排骨湯米線(豬骨湯) 👅好味指數:8/10湯底有得簡牛骨湯/豬骨湯估唔到咁受歡迎,7點已經賣哂牛骨湯😳就叫左豬骨湯,湯底豬骨清甜香濃,原本仲諗緊轉唔轉酸菜湯底,但原來依個都有配送酸菜😳豬骨湯+ 酸菜,酸酸地加埋豬骨味,好開胃🤣排骨份量都幾多,食極都仲有🤣肉質軟腍又入味,而米線份量都好多😂女仔會食唔哂,分左湯番到屋企,整番熱倒落去之後,米線一樣彈牙😳質感柔滑!解開之後唔會爛哂!口感比好多米線鋪既好!-💕 招牌脆炸蛋肉沫拌飯👅好味指數:8.5/10整體味道就似滷肉飯,但加左菇粒🍄,整番熱之後都好濕潤!味道濃郁得黎好香菇味!而脆

💕 紅燒牛𦟌湯米線 $62
💕 紅燒排骨湯米線(牛骨湯/豬骨湯) $58
💕 招牌脆炸蛋肉沫拌飯 $48
💕 藤椒雞粒葱油餅 $32
✨ 外賣主食-$10優惠

💕 紅燒牛𦟌湯米線
👅好味指數:7.5/10
湯底清淡得黎帶胡椒香辣味
飲得岀新鮮熬製,冇味精☺️
牛𦟌有5塊,醃得入味,好重既藥材味😳,
厚薄適中 食落軟腍👍🏻

💕 紅燒排骨湯米線(豬骨湯)
👅好味指數:8/10
湯底有得簡牛骨湯/豬骨湯

💕 招牌脆炸蛋肉沫拌飯
👅好味指數:8.5/10
整體味道就似滷肉飯,但加左菇粒🍄,
整番熱之後都好濕潤!味道濃郁得黎好香菇味!
而脆炸蛋都好正🍳,炸邊好香脆🤤叮過之後都仲有流心效果😨!令成個飯更上一層樓,更惹味!
而飯係用日本珍珠米,粒粒分明、煙煙韌韌有米香☺️,必食!

💕 藤椒雞粒葱油餅
👅好味指數:8/10
雞粒係用青椒同紅椒爆香,
葱油餅唔油膩,配雞粒一齊食,味道香辣惹味☺️
紅燒排骨湯米線
藤椒雞粒葱油餅
2022-03-03
10 分鐘 (堂食)
紅燒排骨湯米線
藤椒雞粒葱油餅
招牌脆炸蛋肉沫拌飯
經過香港仔中心,呢度呢度開咗好多新開嘅食肆呢間餐廳裝修舒服,唔會坐得好迫夾,決定試下😋愛上米線堂食可以免費添飯同米線🍜,好抵食呀!雖然主打米線,但係都有飯餐同埋蔥油餅食酸菜肥牛湯米線轉套餐有剁椒皮蛋同飲品配☕️酸菜肥牛湯米線,上滿佈滿芫茜同葱,湯底冇味精,而且豬骨湯底好入味!肥牛份量好多,半肥瘦適中,口感軟唸😋剁椒皮蛋上面鋪滿剁椒,一分為二,好滋味呀!另外,招牌脆炸蛋肉沫拌飯都係推介之一❣️估唔到米線餐廳嘅拌飯都咁有驚喜,餐廳用咗日本米,特別有咬口!肉燥唔會太多脂肪,配冬菇碎,啖啖肉汁,好香口又開胃炸蛋Keep住流心😚一篤穿蛋黃汁流晒出嚟,拌飯食一流啊!小食推介❣️藤椒雞粒葱油餅雞粒炒得好香口,配上尖椒八角等,非常惹味😋放上蔥油餅捲埋一齊食,好好味呀!
經過香港仔中心,呢度呢度開咗好多新開嘅食肆
呢間餐廳裝修舒服,唔會坐得好迫夾,決定試下😋
愛上米線堂食可以免費添飯同米線🍜,好抵食呀!
雖然主打米線,但係都有飯餐同埋蔥油餅食

酸菜肥牛湯米線轉套餐有剁椒皮蛋同飲品配☕️
肥牛份量好多,半肥瘦適中,口感軟唸😋

剁椒皮蛋上面鋪滿剁椒,一分為二,好滋味呀!

另外,招牌脆炸蛋肉沫拌飯都係推介之一❣️

肉燥唔會太多脂肪,配冬菇碎,啖啖肉汁,好香口又開胃
炸蛋Keep住流心😚一篤穿蛋黃汁流晒出嚟,拌飯食一流啊!
小食推介❣️藤椒雞粒葱油餅

雞粒炒得好香口,配上尖椒八角等,非常惹味😋
放上蔥油餅捲埋一齊食,好好味呀!
2022-03-02 16 瀏覽
近排覓食越來越困難,疫情擴散下很多店舖早收或關門,剛剛發現這間愛上米線水準很好,怎料已經是最後一日,7:00先到已經數量有限只可以買剩下的款式:全部米飯用珍珠米,今晚只剩下兩款選擇,辣椒炒肉炆飯及火爆肥腸飯,我揀辣椒炒肉,竟然是即點即炒,非常有鑊氣,等待期間已經嗅到辣椒及肉香。炒肉有少少似臘肉,辣椒都幾辣,米飯的確好食。米粉只剩下一款,酸菜肥牛湯米線,湯分開載,冇味精湯幾濃郁,米線口感很好、很滑,所以非常好食,小吃很不錯,話梅蕃茄非常入味,甚開胃。辣椒皮蛋辣味剛剛好,皮蛋糯糯軟軟。蔥油餅就普普通通,可能外賣返屋企涼了。

炒肉有少少似臘肉,辣椒都幾辣,米飯的確好食。

小吃很不錯,話梅蕃茄非常入味,甚開胃。

辣椒皮蛋辣味剛剛好,皮蛋糯糯軟軟。

蔥油餅就普普通通,可能外賣返屋企涼了。
外賣自取
2022-03-02 11 瀏覽
【香港仔• 愛上米線】————————————————————————近期多咗成日去買外賣 盡量少係街食嘢 #大家保重日日望住確診數字幾何級數上升😕今次入到一間港式粉面餐廳 餐廳枱櫈設計諗起一間漢堡包店 西式嘅感覺餐廳嘅食品採用海鹽製作 🌟紅燒排骨湯米線(跟餐轉特飲)原價HKD58跟餐加HKD18 特飲加HKD4湯底有牛骨湯同豬骨湯揀店員好好問你使唔使走芫荽走蔥跟餐可以有半分小食同飲品話梅小蕃茄/醋香青瓜白木耳/麻辣豬耳朵/剁椒皮蛋湯底味道好香口 唔會太鹹 最緊要係冇味精排骨入味嫩滑軟淋 仲有軟骨 米線份量都唔少添 🌟辣椒炒肉拌飯(跟餐轉特飲)原價HKD58跟餐加HKD18 特飲加HKD4餐廳採用珍珠米😍口感粒粒分明 絕對唔會太濕辣椒用尖椒去籽 食落就唔會太辣 配埋秘製醬汁 整體感覺好好🌟藤椒雞粒蔥油餅 HKD32雞粒用好多椒爆香 口感係非常惹味 配飯都一流不過呢款少少辣 未必人人食到🌟小食:剁椒皮蛋皮蛋好惹味 晶瑩剔透 望到已經好吸引😍🌟小食:醋香青瓜白木耳第一次食白木耳 酸酸甜甜 爽脆口感 配埋青瓜幾開胃🍹芒果乳酪梳打個底有好多爆爆珠 叫咗少甜啱啱好 好啱解辣用我覺得好好飲值得推介
【香港仔• 愛上米線】
————————————————————————