2020-06-13
聽人講觀塘有好多隱世小店😛 今次就黎到工業大廈嘅一間慢煮餐廳🍽 7點入去食已經坐滿晒人,仲有好多人排隊,果然係超高人氣😆👍🏻-🐂慢煮牛腹扒冷烏冬🍲黎到見到隔離枱碟烏冬大大份,忍唔住嗌埋一份😆 呢款幼烏冬好彈牙,配埋個冷麵汁好清新😋 慢煮牛肉煮到六七成熟,牛味好重同個汁好夾😍雖然有少少韌,但係呢個價錢食到高質嘅慢煮牛絕對係超值🤪 仲有一隻半熟蛋都係$100有找🥺👍🏻 推薦!-評分:8.5/10價錢:$88(轉烏冬+$3)-🐖秘製醬汁燒豚肉湯烏冬🍜呢碗熱食嘅湯烏冬一樣咁高質😍 佢啲烏冬應該係我食過數一數二好味嘅😋有清湯同咖喱湯底揀,咖喱湯底其實就係清湯再加咖喱醬係面🤣 啲蔬菜薯仔粒令成碗烏冬豐富左,咖喱都好惹味🤪 然後到個燒豚肉真係omg😱 半肥瘦嘅豚肉肉味好濃,夾埋個秘製醬汁,咬落去肉味大爆發🤩 超有驚喜啊!因為都幾多配料所以味道唔會好單一🤤 唯一就係清湯底鹹咗少少,所以食完有啲口渴🤣-評分:8.5/10價錢:$78(轉烏冬+$3)- 📍慢煮屋 觀塘📍
🐂慢煮牛腹扒冷烏冬🍲
評分:8.5/10
價錢:$88(轉烏冬+$3)
🐖秘製醬汁燒豚肉湯烏冬🍜
評分:8.5/10
價錢:$78(轉烏冬+$3)
- 📍慢煮屋 觀塘📍