2021-04-13
駱駝漆三座11樓都幾多好西食~而且💛店都唔少🤗閒日夜晚食飯時間7 8點真係要預左要等下🥺想講咁啱果日全lift都係11樓出🤣—————————————————————💛慢煮火炙牛腹扒丼 $88😋:7/10如果第一次黎點都要叫呢個試下個牛丼上枱真係好吸引~圖中係no filter🤪果種光澤感真係會想相機食先📸而我就叫左加汁都真係啲汁多到可以浸住個飯!而佢啲汁其實味道偏淡所以就算咁多都唔會好咸 但冇咩味咁個汁少少甜甜地既燒汁咁冇咩驚喜😗不過我覺得個汁要再濃番啲而溫泉蛋撈落飯就變左德成女傭🙋🏾♀️牛既份量真係令人滿意既大約有十塊左右 同埋都切得厚厚地雖然睇落係都係比較生但肉質其實就唔算嫩 有啲難咬開一啖一塊咁食就ok牛味都唔算話好濃郁 但都夠味💛真。鵝肝 $20 (跟牛丼加配價)😋:4/10窮j第一次食鵝肝🤫睇黎我個胃同啲貴價嘢八字不合🥲我既幻想係成舊結實啲比豬潤淋少少咁而現實佢係外脆內軟但我食唔慣果種咁淋既質感🧐淋到用條脷頂兩下就吞到不過陣內臟味真係幾濃下 唔係咁易接受💛慢煮牛腹扒蕎麥冷麵 $88😋:7/10雖然丼飯係多左火炙兩隻字但其實只係飯同麵既分別~冷麵唔太彈牙 但個汁夠凍 想食得f
而且💛店都唔少🤗
閒日夜晚食飯時間7 8點真係要預左要等下🥺
想講咁啱果日全lift都係11樓出🤣
—————————————————————
💛慢煮火炙牛腹扒丼 $88
😋:7/10
如果第一次黎點都要叫呢個試下
個牛丼上枱真係好吸引~
圖中係no filter🤪
果種光澤感真係會想相機食先📸
而我就叫左加汁
都真係啲汁多到可以浸住個飯!
而佢啲汁其實味道偏淡
雖然睇落係都係比較生
但肉質其實就唔算嫩 有啲難咬開
一啖一塊咁食就ok
牛味都唔算話好濃郁 但都夠味
💛真。鵝肝 $20 (跟牛丼加配價)
😋:4/10
不過陣內臟味真係幾濃下 唔係咁易接受
💛慢煮牛腹扒蕎麥冷麵 $88
😋:7/10
雖然丼飯係多左火炙兩隻字
但其實只係飯同麵既分別~
冷麵唔太彈牙 但個汁夠凍
整體係冇咩出色位
💛跟餐送既麵豉湯
味道唔會太咸 幾易入口
用黎濕下個口都可以
👅:整體黎講呢~為左個牛係可以試下🐮因為呢個價黎講慢煮牛同埋份量都幾多🤪其實都算抵食!不過就唔會話太建議叫豚肉丼~真係好普通下🧐同埋以前食過三文魚果款丼都麻麻地btw見menu仲有慢煮雞胸都幾吸引咁!
—————————————————————
🐂🐖🐂🐖🐂
慢煮屋
💸:人均~$90 (dinner)
📍:觀塘開源道60號駱駝漆大廈3期11樓G室
✨免加一