#雪雪茄大滿足 😋🈵 味道:🔴🔴🔴🔴🔴🔴🔴⚪️⚪️⚪️👁‍🗨 環境:🔴🔴🔴🔴🔴⚪️⚪️⚪️⚪️⚪️💰CP值:🔴🔴🔴🔴🔴🔴🔴🔴⚪️⚪️🔙 番撻 : 🔴🔴🔴🔴🔴🔴🔴🔴🔴🔴掃貨掃到手軟肚軟時,等籌入座等到腳軟時,整野學野前後頂肚時,行幾步入旺中 🔜2/F 🔜右巷直入就見到喇 ~ 🎶💕例牌叫 「厚燒玉子」😍 $12👉🏻 好濃既蛋黃香 😋👉🏻 內有飯粒 ⋯ 增加口感?🤔👉🏻 超燙口夠滑夠嫩 ~ 第2最愛 「火炙特大帆立貝手卷」$22 加價至 $24👉🏻 呢個價錢食到4大粒帆立貝 ☺️👉🏻 芝士鋪面仲要火炙⋯ 無得輸呀 !再試另一款 「芝士蟹籽手卷」👉🏻 芝士too much ... 完全蓋過蟹籽香 👉🏻 口感不太好⋯ 不推 😅食過幾款反卷, 個人唔太鍾意 ⋯現存圖片只有 「芝士鰻魚反卷4件」$25👉🏻 卷得好唔紮實, 一夾就散左大半👉🏻 鰻魚好多骨 🙊👉🏻 食手卷會滿足啲 😜
#雪雪茄大滿足 😋
🈵 味道:🔴🔴🔴🔴🔴🔴🔴⚪️⚪️⚪️
👁‍🗨 環境:🔴🔴🔴🔴🔴⚪️⚪️⚪️⚪️⚪️
💰CP值:🔴🔴🔴🔴🔴🔴🔴🔴⚪️⚪️
🔙 番撻 : 🔴🔴🔴🔴🔴🔴🔴🔴🔴🔴

掃貨掃到手軟肚軟時,
等籌入座等到腳軟時,
整野學野前後頂肚時,
行幾步入旺中 🔜2/F 🔜
右巷直入就見到喇 ~ 🎶💕

例牌叫 「厚燒玉子」😍 $12
👉🏻 好濃既蛋黃香 😋
👉🏻 內有飯粒 ⋯ 增加口感?🤔
👉🏻 超燙口夠滑夠嫩 ~
厚燒玉子

第2最愛 「火炙特大帆立貝手卷」$22 加價至 $24
👉🏻 呢個價錢食到4大粒帆立貝 ☺️
👉🏻 芝士鋪面仲要火炙⋯ 無得輸呀 !
火炙特大帆立貝手卷

再試另一款 「芝士蟹籽手卷」
👉🏻 芝士too much ... 完全蓋過蟹籽香
👉🏻 口感不太好⋯ 不推 😅
芝士蟹籽手卷

食過幾款反卷, 個人唔太鍾意 ⋯
現存圖片只有 「芝士鰻魚反卷4件」$25
👉🏻 卷得好唔紮實, 一夾就散左大半
👉🏻 鰻魚好多骨 🙊
👉🏻 食手卷會滿足啲 😜
芝士鰻魚反卷4件
2017-06-22
3 分鐘 (堂食)
宵夜
厚燒玉子
2017-04-21 329 瀏覽
行緊旺中,就快夠鐘睇戲,於是近近地就求其食個手卷就走叫左個平時都會叫開既八爪魚手卷ORDER果時前面都有2,3個人估唔到等左唔洗2分鐘就拎得,非常快手冇諗過食左2啖,食到手卷中間都仲食到有八爪魚好足料呀!不過就覺得飯偏少但$17都算係咁!又唔洗等,八爪魚又多!
行緊旺中,就快夠鐘睇戲,於是近近地就求其食個手卷就走

冇諗過食左2啖,食到手卷中間都仲食到有八爪魚好足料呀!

不過就覺得飯偏少但$17都算係咁!又唔洗等,八爪魚又多!
2017-04-14
2 分鐘 (堂食)
2017-04-14 237 瀏覽
是晚食完慢煮工業... 唔係好夠飽係太子行到去旺角 醒起旺中開左好多新既小食店 就一於衝入去試試啦~~~ >v<"有超過20款手卷選擇!! *0*不過因為我唔食生野既關係, 已經將範圍大大縮細xd炸軟殼蟹手卷 $22手卷即叫即製 所以店外早已擠滿人潮..不過第一啖咬落去...實在太驚喜喇!!! (無諗過係旺中可以食到高質素手卷XDDD)軟殼蟹非常大隻 啖啖肉, 而且肉汁豐富!!沙律醬配有少量蟹籽 味道好出 同個手卷好match~最後 估唔到連塊紫菜都超香脆! 高質素♥
是晚食完慢煮工業... 唔係好夠飽

有超過20款手卷選擇!! *0*

不過因為我唔食生野既關係, 已經將範圍大大縮細xd
炸軟殼蟹手卷 $22

手卷即叫即製 所以店外早已擠滿人潮..

軟殼蟹非常大隻 啖啖肉, 而且肉汁豐富!!

沙律醬配有少量蟹籽 味道好出 同個手卷好match~

最後 估唔到連塊紫菜都超香脆! 高質素♥
2017-04-04
10 分鐘 (堂食)
2017-04-04 343 瀏覽
收左工好肚餓行街見到就買黎試1, 火燒三文魚手卷$2x2, 炸軟殼蟹手卷$2x3, 珍寶赤蝦手燒$2x4)芝麻冷麵$1x1)火燒三文魚即叫即燒,望住佢由雪櫃拎去燒,比較多醬遮過三文魚香味2)試得過,等耐少少,應該即叫即炸,少少油壓味(可接受),落咗醬(沙律蟹子?) 少少濟3)睇住帥傅雪櫃拎出黎...蝦尾好黑, 食落冇乜味,可能少人叫,擺左雪櫃好耐4)原來係蕎麥麵加一條熟蝦,一條蟹柳,加啲芝麻醬。啲麵凍到硬,直程冇下次透明芥末豉油,係冇wasabi成份...飯可以酸少少即叫即整,紫菜夠脆,但唔夠味overall, 係咁嘅質素之下,可以去最底戈層食爭X,唔哂排隊落豉油企係度食
收左工好肚餓行街見到就買黎試
1, 火燒三文魚手卷$2x
2, 炸軟殼蟹手卷$2x
3, 珍寶赤蝦手燒$2x
4)芝麻冷麵$1x

透明芥末豉油,係冇wasabi成份...
飯可以酸少少
即叫即整,紫菜夠脆,但唔夠味

2017-03-29
外賣自取
2017-03-06 271 瀏覽
This is located at one of the newer areas of the mall, and one can see that is popular with both locals and tourists. Photographs of hand rolls and various sushi dishes are pasted around the store, and a counter with soya sauce and other condiments are available. For the price, around $15 to $20, it's definitely value for money. The quality of its ingredients is above average and the skill in which it is presented surpasses expectations.The deep fried tempura prawn roll (I think it's called happ
The deep fried tempura prawn roll (I think it's called happy prawn maki?) is simply divine for $18. The prawn tempura is crunchy and succulent, itself a little sweet, and the generous layer of cold mayo roe sauce just brings it up a notch. They definitely do not skimp on their toppings here. Add a dash of soya sauce, and it's almost like eating at any good Japanese restaurants. The service is efficient and fast, and the food is pipping hot and attractive with its freshness and colours.
2017-02-27 281 瀏覽
這日早了收工,5點多,很餓,可是6點就要與朋友吃飯,所以都不敢吃太飽。去新之城逛逛打發時間,看見新之城開了很多新的美食店。經過這家,被手卷吸引了,以往都是在葵廣吃的,這次看見這家有蟹籽沙律手卷,覺得很特別,就走進來了。其實就是普通沙律的味道,不會難吃,配上暖暖的飯,還是挺有特色的。份量少少的。付了款才發現有火灸三文魚手卷,也是我愛吃的,希望下次有機會再來嘗嘗,畢竟吃海鮮刺身,才可以試試手卷店的功架。

去新之城逛逛打發時間,看見新之城開了很多新的美食店。

1K
2017-02-19 227 瀏覽
初七去左接男朋友收工,可能因為週五,實在太多人,晚餐都係求其搵左間餐廳食,之後去左食甜品。唔知係我大食左,定真係食唔飽,我居然再提議去旺中睇下有乜食。最近已經去過1樓,所以當日決定上2樓搵食。第一間就當然係手卷駅,大大話食過幾次,都冇失望。三文魚腩手卷 $22比起上次黎,加左兩蚊,可以接受。時間唔早,人流唔多,點完基本上都係即時做。唔知係我心現作用定點,我覺得條手卷比以前長~(以前係迷你)睇住師傅將塊三文魚腩由底開始放,呢個係我最認同嘅地方。雖然影相出黎,就唔夠人地咁大舊,但食到落底都有料係最重要的!我唔係黎食白飯手卷~三文魚腩都肥美、新鮮。紫菜都好脆口,飯嘅酸度適中。

最近已經去過1樓,所以當日決定上2樓搵食。

第一間就當然係手卷駅,大大話食過幾次,都冇失望。

三文魚腩手卷 $22

比起上次黎,加左兩蚊,可以接受。
時間唔早,人流唔多,點完基本上都係即時做。

唔知係我心現作用定點,我覺得條手卷比以前長~(以前係迷你)

我唔係黎食白飯手卷~三文魚腩都肥美、新鮮。

紫菜都好脆口,飯嘅酸度適中。
2017-02-03
2017-01-17 384 瀏覽
其實已經唔係第一次光顧,每次經過旺角我都忍唔住要黎至少都食番個帶子手卷。師傅手腳好快,基本上果頭點完,果頭就有得攞。首先講下我最愛既帶子手卷.....帶子好足料,一D都唔孤寒,而且都好新鮮!我仲有食過佢地既炸蝦反卷同鰻魚芝士反卷都非常好味,絕對有驚喜。炸蝦新鮮炸起,脆卜卜,鰻魚多肉滑嫩。而佢地既玉子燒,就係我男友最愛,玉子好香蛋味,甜甜地配上店家既特製沙律醬,好好味!以一間開箱旺中既小店黎講,我覺得已經係超水準。鍾意食壽司既朋友,不妨一試!

帶子手卷
帶子手卷
2016-12-02 451 瀏覽
旺中就泥變新葵廣la🤓成日覺得要整炸物係頗難既事🤔😆萬一過油就食唔到原味軟殼蟹手卷$2x😏但e間唔錯😳我仲extra左d沙律醬好正嫁😍等手卷時間唔耐拎左手之後唧醬再趁熱食😙蟹既脆同埋蟹既少少鮮味都會食得出🍤🍤🍤🍤(5🍤滿分)
旺中就泥變新葵廣la🤓
成日覺得要整炸物係頗難既事🤔
😆萬一過油就食唔到原味
軟殼蟹手卷$2x😏
但e間唔錯😳我仲extra左d沙律醬
好正嫁😍等手卷時間唔耐
拎左手之後唧醬再趁熱食😙
蟹既脆同埋蟹既少少鮮味都會食得出
🍤🍤🍤🍤(5🍤滿分)
2016-11-10 469 瀏覽
某日行過旺角, 未食晚飯, 又唔想食太多, 手卷總會係其中一個選擇! 當然.... 葵涌廣場一定會係首選, 仲要係老字號那間。葵涌廣場的每一間我都食過了, 今日要食出旺角, 又試下出咗葵芳, 味道會如何先。旺中的這一間之前已經聽過了, 但行過好多次都未試過。今日有幸可以試了。點了個常叫的螺肉手卷, 有比較之下就知道高下了。見到佢包個手卷, 唔係太大個, 但用料方面呢.....直頭係"忟"落去!傻咗......佢先放少少料係飯到, 再把紫菜包好, 頂的位置係..."忟"d螺肉落去....好誇張! 第一口怎去咬, 真係幾考功夫, 怎樣咬才不至跌料呢? 看你功力了! 第一口, 咬的全部都係螺肉, 第二口都是..... 再咬深少少先食到飯。飯的味道唔記得了, 可能太多螺肉, 把飯的味道都忘了。最終食完紫菜都係脆既! 飯糧唔多, 諗住食一個就飽的朋友, 唔好諗了!用料真係好足, 完全比得上出面十幾蚊細細碟的螺肉....似乎仲要唔止...誤張到你唔信呀!最後的評價係...$14蚊的價錢, 葵芳差唔多, 但葵芳飯量多少少, 仲要係可以飽既, 雖然料唔係真係好多, 但旺中係飯少, 料多, 唔飽肚。所以

最後的評價係...$14蚊的價錢, 葵芳差唔多, 但葵芳飯量多少少, 仲要係可以飽既, 雖然料唔係真係好多, 但旺中係飯少, 料多, 唔飽肚。所以....自己選了。不過要我選的話, 我一定選葵芳乜乜屋, 食到尾有料之餘, 仲要飽!XDD

1K
2016-10-26 462 瀏覽
收工之後想醫肚,去左旺中,輕輕轉左一圈,鎖定左手卷!櫻花魷魚手卷 $20價錢中中挺挺,比想像中細條。紫菜好脆,飯又唔會太酸。櫻花魷魚帶到尾都食到!軟殼蟹手卷 $22即場現炸,所以都等左一陣。雖然隻蟹細細地,不過啖啖都食到!而且重點係個醬,我覺得個醬幾好味,應該係沙律醬。三文魚腩手卷 $20三文魚腩有兩片,都算厚身。整體黎講覺得幾好食,唔好以為手卷紫菜脆係好基本,因為有d手卷店真係會整塊唔脆嘅紫菜俾你。
收工之後想醫肚,去左旺中,輕輕轉左一圈,鎖定左手卷!

櫻花魷魚手卷 $20

價錢中中挺挺,比想像中細條。

紫菜好脆,飯又唔會太酸。

櫻花魷魚帶到尾都食到!
櫻花魷魚手卷
軟殼蟹手卷 $22

即場現炸,所以都等左一陣。

雖然隻蟹細細地,不過啖啖都食到!

而且重點係個醬,我覺得個醬幾好味,應該係沙律醬。
軟殼蟹手卷
三文魚腩手卷 $20

三文魚腩有兩片,都算厚身。
三文魚腩手卷
2016-10-13
櫻花魷魚手卷
軟殼蟹手卷
2016-10-10 485 瀏覽
旺中多左幾間食店,似足葵廣。在旺中行到悶悶地,想來個手卷一試!!正在打量吃三文魚手卷還是甜蝦手卷好,最後決定一試後者,比較少食。甜蝦手卷$20一握上手,第一感覺是份量很少,飽肚度較低。紫菜有一點點水份,不夠香脆,用料屬中下。甜蝦份量很多,很驚喜,印象中有4定5隻(原隻),刺身排得挺有心思~甜蝦吃下去,鮮味不太足夠,而且是偏林和黏,感覺是是過份冷藏,不夠新鮮味道不過不失,當是小食還可以吧!
旺中多左幾間食店,似足葵廣。

在旺中行到悶悶地,想來個手卷一試!!

甜蝦手卷$20
一握上手,第一感覺是份量很少,飽肚度較低。

紫菜有一點點水份,不夠香脆,用料屬中下

味道不過不失,當是小食還可以吧!
下午茶
2016-09-25 506 瀏覽
旺中入面有著大家的回憶,隨著時間的流逝,變得多元化。在2/f 及3/f 都相繼開了小食店,岩哂呢個吃貨的我。睇到網上的介紹一心一意想黎食手卷駅,佢身處於一個角落位,本人覺得不太起眼,在又一x及賣飲料的鋪中間。我行左2次先搵到。雖然店鋪小小的,但是清晰可見半開放式的廚房,師父即叫即整,透明度十分高,食得安心。男友的三文魚腩拼海膽手卷,平時食野要求高的佢都讚。帶子拼海膽手卷:親眼見住師父整,感覺到佢的用心。我本又鐘意帶子又想食海膽,呢個配搭岩哂貪心的我。海膽鮮甜,沒有臭味;帶子亦很鮮甜。手卷內的飯仍然是暖暖的,好軟熟。吉列蝦卷:本身講話戒蝦,但是見住旁邊的人食覺得蝦卷好正。蝦卷真係無得輸,即叫即炸的。雖然好熱氣,但是好有穫氣,好鬆脆。配上橙黃的醬,令人想食完再食。芝士加州卷:最尾先食的加州卷,一如以往有玉子、青瓜,但加入芝士令整個味覺升級。就算已經好飽,都覺得好食。讚
三文魚腩拼海膽手卷
男友的三文魚腩拼海膽手卷,平時食野要求高的佢都讚。
帶子拼海膽手卷
帶子拼海膽手卷:
芝士加州卷 &吉列蝦卷(左)

2016-08-13
10 分鐘 (堂食)
三文魚腩拼海膽手卷
帶子拼海膽手卷
芝士加州卷 &吉列蝦卷(左)
2016-09-17 350 瀏覽
叫左3 樣野食1.全板海膽手卷$45: 所謂全板海膽,係有d 迷你,食落最surpise 係吃到中間原來仲放左幾舊海膽, 2. 火炙三文魚手卷$20, 我覺得抵食又好食, 下次都會再叫3. 免治雞軟骨串$12,咁既價錢真係唔唔到都咁好味
叫左3 樣野食
全板海膽手卷
火炙三文魚手卷
  • 免治雞肉串
2016-08-27 332 瀏覽
火炙三文魚手卷,18元,飯仲有微暖,好軟熟,一拿上手,仲聞到好香三文魚味,面層芝士好好味,紫菜又脆卜卜,正。最重要是件三文魚夠厚切厚燒肉子,12元。熱辣辣,有煙出,好香蛋味,外層是雞蛋,內層是好軟熟的飯,味道一流。甜蝦手卷,18元。吾知是不是師傅手掌細咗,咁少飯,同剛才火炙三文魚手卷冇得比,甜蝦好鮮,食到尾是沒有蝦殼的,大家放心。
,面層芝士好好味,紫菜又脆卜卜,正。
最重要是件三文魚夠厚切

2016-08-27
5 分鐘 (外賣自取)