2023-10-18 45 瀏覽
入到餐廳內第一個感覺就係坐位比較寬敞安排坐係卡位,直望楊屋道,視野開揚 主食、飲品、甜品同樣吸引忽然諗起下次要萬歲請同事可以考慮摩登堂,預先掃QRCode 落單再去自取晚餐時間去食,當然點主食先啦烤杏仁生椰,另加珍珠 一次過滿足晒貪心既我😍黑糖泰式珍珠奶茶,泰式奶茶夠濃好香炭燒串燒,雞肉及牛肉,第一碟上枱,熱辣辣嘅香味令人垂涎三尺鹹蛋黃大蝦伴黃咖哩配蒜蓉包,絕配!就係鹹蛋黃醬同咖哩汁都可以送多碗飯,不過真系食唔落冬陰功紅蝦湯,越飲越辣好過癮甜品真係好吸引,可惜今次真係食唔落,唯有下次啦最後想讚下我相信是店內經理,笑容親切,見佢為隔離枱送上生日蛋糕後主動地替客人拍合照 👍
入到餐廳內第一個感覺就係坐位比較寬敞

安排坐係卡位,直望楊屋道,視野開揚

主食、飲品、甜品同樣吸引

晚餐時間去食,當然點主食先啦

烤杏仁生椰,另加珍珠 一次過滿足晒貪心既我😍

黑糖泰式珍珠奶茶,泰式奶茶夠濃好香

炭燒串燒,雞肉及牛肉,第一碟上枱,熱辣辣嘅香味令人垂涎三尺

冬陰功紅蝦湯,越飲越辣好過癮

甜品真係好吸引,可惜今次真係食唔落,唯有下次啦

• 鹹蛋黃大蝦伴黃咖哩
  • 泰式珍珠奶茶
2023-10-17 43 瀏覽
新派泰式小店,環境闊落、坐得舒服,因為要留番啲空間比機械人送餐👍呢度嘅lunch set都有幾多選擇,賣相和味道都唔錯😍😍😍仲可問店員擺免費宋卡蝦片吃😋🐷香茅厚切豬扒湯檬 $72豬扒都幾大塊,湯底鮮甜,仲有半隻溏心蛋🐣🐔冬陰功香茅炸雞翼雜錦湯河 $88冬陰功湯底微辣,有肉丸溏心蛋,雞翼炸得香口☕️元祖泰式奶茶 跟餐+$0奶茶香滑濃郁,唔加糖都好好味😋🍹無糖綠研冰茶 跟餐 +$0冰涼透心,健康之選💚

🐷香茅厚切豬扒湯檬 $72
豬扒都幾大塊,湯底鮮甜,仲有半隻溏心蛋🐣

🐔冬陰功香茅炸雞翼雜錦湯河 $88
冬陰功湯底微辣,有肉丸溏心蛋,雞翼炸得香口

☕️元祖泰式奶茶 跟餐+$0
奶茶香滑濃郁,唔加糖都好好味😋

🍹無糖綠研冰茶 跟餐 +$0
冰涼透心,健康之選💚
香茅厚切豬扒湯濛
冬陰功香茅炸雞翼雜錦湯河
2023-09-20
香茅厚切豬扒湯濛
冬陰功香茅炸雞翼雜錦湯河
  • 香茅厚切豬扒湯檬
2023-10-14 46 瀏覽
荃灣新開呢間泰國菜喺出邊睇到環境都好舒服,所以選左同朋友入去食晚餐☺️餐廳牆身用左落地玻璃,卡位可以望到出邊環境😍大蝦🍤炒金邊粉 金邊粉炒得正常,但大蝦好大隻😊炭燒蜂蜜豬頸肉呢個炭燒豬頸肉做得好出色,豬頸肉燒得鬆脆,再加埋蜂蜜味道更加昇華😛青咖喱🍛無骨雞柳青咖喱雞柳上碟仲有火燒住保持溫度,但青咖喱偏辣一點😆爆打香水檸檬茶呢杯香水檸檬茶,絕對唔輸蝕專賣香水檸檬茶嘅茶飲店,檸檬同茶嘅比例調校得相當好,冇好澀嘅味道 😋柚子蜜桃🍑四季春蜜桃味好濃郁,好清新嘅感覺😊📍摩登堂 (荃灣廣場) (荃灣)荃灣大壩街4-30號荃灣廣場3樓350-352號舖

餐廳牆身用左落地玻璃,卡位可以望到出邊環境😍

大蝦🍤炒金邊粉
金邊粉炒得正常,但大蝦好大隻😊

炭燒蜂蜜豬頸肉

青咖喱🍛無骨雞柳
青咖喱雞柳上碟仲有火燒住保持溫度,但青咖喱偏辣一點😆

爆打香水檸檬茶

柚子蜜桃🍑四季春
蜜桃味好濃郁,好清新嘅感覺😊

📍摩登堂 (荃灣廣場) (荃灣)
荃灣大壩街4-30號荃灣廣場3樓350-352號舖
2023-10-14 45 瀏覽
荃灣廣場嘅More Than摩登堂,主打泰式料理,門口位係甜品同埋飲品專櫃,裝修都幾靚!店舖以機械人代替人手出餐,個機械人仲要勁有禮貌,抵讚!爆打香水檸蜜茶 $36除咗有檸檬同埋蜜糖之外,仲有少少泰式香料嘅香氣,成件事勁討好!烤杏仁生椰 $39充滿椰香,走冰就會default走埋cream,更健康!馬拉盞炒時菜 $72炒得夠鑊氣,馬拉盞醬以香為主,辣度輕微!烤金菠蘿虎蝦蟹肉炒飯 $138虎蝦大大隻又爽甜,烤金菠蘿勁爆香甜多汁!炒飯內有大量蝦肉同埋蟹肉!盧卡蜂蜜烤豬頸肉 $98肉質夠軟腍,甜甜哋又幾惹味!蒜蓉牛油醬雞中翼 $68雞中翼香口中帶一點甜,仲有少少蒜香!

爆打香水檸蜜茶 $36

烤杏仁生椰 $39
充滿椰香,走冰就會default走埋cream,更健康!

馬拉盞炒時菜 $72
炒得夠鑊氣,馬拉盞醬以香為主,辣度輕微!

烤金菠蘿虎蝦蟹肉炒飯 $138

盧卡蜂蜜烤豬頸肉 $98
肉質夠軟腍,甜甜哋又幾惹味!

蒜蓉牛油醬雞中翼 $68
雞中翼香口中帶一點甜,仲有少少蒜香!
與風先生收工特地到荃灣覓食,試了新開泰菜- 「摩登堂More than Thai 」,餐廳裝修走木系自然風,時尚明亮,門口有一個非常吸睛的甜品櫃枱,等候入座期間不停見到職員製作「泰式奶茶雪山刨冰船」,好吸引🤩,不過今晚得兩個人未敢挑戰(好大個雪山)黃咖喱軟殼蟹 $138-上菜時伴隨小蠟燭,熱哄哄的黃咖喱,香噴噴,食落少少辣,非常惹味,後悔無追加蒜蓉包,原隻軟殼蟹,皮脆啖啖肉,好味道醉貓炒金邊粉 $128-金邊粉炒得剛好,不會太乾或太濕,配料份量足,蝦仁、豆干、洋蔥、蛋絲,吃出泰式真味飛天炒小椰菜 $98🥤香芒爆打香水檸檬四季春 $42-近來在香港大熱的香水檸檬茶,加入清淡芒果汁,味道非常夾☕️泰式拉茶 $33-傳統泰式奶茶,不會過甜🫘十勝紅豆雪糕 $28-紅豆起沙軟糯,雪糕甜而膩,帶有濃濃煉奶香總結:平日晚上到訪,全場爆滿,人氣十足,用餐環境舒適,食物有水準,回家後對「泰式奶茶雪山刨冰船」念念不忘,下回再訪

黃咖喱軟殼蟹 $138

醉貓炒金邊粉 $128

飛天炒小椰菜 $98

🥤香芒爆打香水檸檬四季春 $42
-近來在香港大熱的香水檸檬茶,加入清淡芒果汁,味道非常夾

☕️泰式拉茶 $33
-傳統泰式奶茶,不會過甜

🫘十勝紅豆雪糕 $28
-紅豆起沙軟糯,雪糕甜而膩,帶有濃濃煉奶香

2023-10-11
10 分鐘 (堂食)
  • 十勝紅豆雪糕
2023-10-12 40 瀏覽
荃灣摩登堂是一家值得一試的餐廳首先,他們的仙氣香芒果大蝦沙律絕對是一道令人驚艷的開胃菜。這道沙律中的蝦肉數量十分豐富,而且他們使用乾冰製成仙氣,給整道菜增添了一份神秘感。搭配上新鮮的芒果,這道菜既清爽又美味。接下來,他們的炭燒牛肉串燒也是一個不容錯過的選擇。你可以點選三串起。炭燒的過程賦予了牛肉獨特的煙燻風味,每一口都帶來了濃郁的肉香,非常美味。他們的香茅雞油飯也是一個令人驚喜的菜品。這道飯菜的外觀金黃色,散發著香茅的香氣。飯粒鬆軟而飽滿。如果你喜歡甜辣泰味,那麼他們的紅咖哩安格斯牛坑腩煲絕對是你的不二之選。這道菜以安格斯牛坑腩為主要材料,搭配上濃郁的紅咖哩汁,味道香辣鮮美。你還可以加點蒜蓉包,這樣可以更好地搭配牛肉的風味,價格也非常實惠。在飲品方面,他們的鮮芒生椰楊枝甘露是一個很好的選擇。這款飲品結合了新鮮的芒果和椰子的風味,清涼解渴。它的口感順滑,帶有些許的甜味最後,他們的榴連糯米飯雪糕是一道獨特的甜點。摩登堂將榴連搭配上糯米飯和雪糕,創造了一道口感豐富的甜點。這道甜點既有糯米飯的Q彈口感,又有榴連的獨特風味,非常美味。如果你喜歡酸辣湯,那麼他們的冬陰功紅蝦湯絕對不容錯過。這道湯以
荃灣摩登堂是一家值得一試的餐廳

如果你喜歡酸辣湯,那麼他們的冬陰功紅蝦湯絕對不容錯過。這道湯以鮮美的蝦為主要材料,搭配上辣椒和香料,味道醇厚又開胃。湯中的蝦肉和海鮮鮮嫩多汁,為湯品增添了豐富的口感。

2023-10-10 46 瀏覽
經朋友介紹黎到位於荃灣廣場3樓摩登堂,裝修好摩登,正值係下午茶時段唔多人,經apps 點了以下食物:1. 輕怡無骨海南雞餐配油飯:雖然係茶餐,油飯幾大碗夠熱好好食,雞肉滑嫩配備三種不同醬汁,相當惹味。配特飲薄荷梳打:配搭清新,是消暑好推介,幾好飲唔錯。2. 流金歲月丹麥厚吐司配榛子花生朱古力:厚多士烘過後加入有切開一半的金莎、花生粒、榛子朱古力醬、朱古力雪糕及忌廉唧花做裝飾,是不可力抗的甜品,驚喜位係食落唔係好甜,賣相同餐牌一樣咁靚,份量唔多,最多3個人享用。留意的位置係 ** 餐廳不設收現金 **,最後服務員親切有禮,上餐速度亦快,主動收碗碟,享用甜品時更自動給予人頭數所需的餐具,整體感覺良好。

配特飲薄荷梳打:配搭清新,是消暑好推介,幾好飲唔錯。

2023-09-29
讚1 環境係坐得舒服既 都幾闊落2 泰式奶茶係唔錯既 幾好飲彈1 泰式炒河又油又淡 配料完全唔入味 炒菜係帶苦味 醬料鹹得黎一啲都唔香 串燒根本係炸既 沙嗲醬唔香口 最後嗌左芒果糯米飯 糯米飯係夾生既 難得地由頭衰到尾既餐廳

1 環境係坐得舒服既 都幾闊落
2 泰式奶茶係唔錯既 幾好飲

2023-10-08 34 瀏覽
餐廳位於荃灣廣場,以泰國水上市場為主題,主打新派泰菜及特色甜品,賣點幾創新炭烤蜂蜜豬頸肉豬頸肉軟滑爽彈,加上蜂蜜炭烤更加惹味焦香紅咖哩安格斯牛坑腩紅咖哩辣度溫和,因為加入大量椰奶,雖然辛辣但帶點甜味,安格斯牛坑腩經過炆煮後非常軟腍入味,入口即化金磚蒜蓉包蒜蓉包外脆內軟,蒜香味濃,用嚟配搭紅咖哩就最夾椰子香茅奶油蜆湯蜆肉鮮甜無沙,湯底以椰子、香茅加上奶油煮成,味道清甜鮮滑,足夠三至四人份量烤金菠蘿虎蝦蟹肉炒飯菠蘿烤過後份外香甜,虎蝦肉質爽彈加上絲絲蟹肉及肉鬆,令到炒飯味道更豐富曼谷醉貓炒金邊粉金邊粉炒得乾爽,配上大蝦及豆乾,食時淋上辣醬就更加惹味焦糖嘉年華丹麥厚吐司賣相非常漂亮,吐司外脆內軟,配搭香草雪糕及淋上焦糖醬,非常香甜全芒果沙冰採用呂宋芒及愛文芒果打成果蓉加上沙冰口感軟綿,入口香甜靜岡抹茶3.6牛奶沙冰抹茶口感柔和順滑,加上牛奶沙冰中和抹茶的苦澀味道,配埋紅豆及忌廉味道香甜鮮芒爆打香水檸檬四季春香水檸檬風味淡雅悠然,加上人手爆打果皮釋出香味,配埋新鮮芒果肉及四季春茶,茶香酸爽四季橘青檸梳打四季橘氣味芳香加上青檸梳打,味道酸甜清新

炭烤蜂蜜豬頸肉

豬頸肉軟滑爽彈,加上蜂蜜炭烤更加惹味焦香

紅咖哩安格斯牛坑腩

金磚蒜蓉包

蒜蓉包外脆內軟,蒜香味濃,用嚟配搭紅咖哩就最夾

椰子香茅奶油蜆湯

烤金菠蘿虎蝦蟹肉炒飯

曼谷醉貓炒金邊粉

金邊粉炒得乾爽,配上大蝦及豆乾,食時淋上辣醬就更加惹味

焦糖嘉年華丹麥厚吐司

全芒果沙冰

採用呂宋芒及愛文芒果打成果蓉加上沙冰口感軟綿,入口香甜

靜岡抹茶3.6牛奶沙冰

四季橘青檸梳打

四季橘氣味芳香加上青檸梳打,味道酸甜清新
2023-09-12
  • 炭烤蜂蜜豬頸肉
  • 紅咖哩安格斯牛坑腩
  • 全芒果沙冰
  • 靜岡抹茶3.6牛奶沙冰
  • 金磚蒜蓉包
2023-10-06 45 瀏覽
新派既泰菜more Thai , 真係有啲料到,好彩一早去左攞位,weekend 真係好多人。😬😬😬烤杏仁生椰杏仁烤得金黃酥脆,生椰嘅結合好好。一啖落去,有杏仁嘅香氣同椰子嘅鮮甜,好開胃。🤩🤩班蘭生椰乳沙冰個口感好綿密滑溜,冰沙好滑,入口即化。班蘭味道濃郁,同埋生椰乳嘅香甜結合,令人回味無窮。食落去,清涼又解渴,好適合喺炎熱嘅天氣食。🤪🤪🤪宮庭無骨鳳爪鳳爪煮得剛剛好,唔會太腍,啖落去有一份嚼勁。醬汁酸甜帶點辣😋😋湄公河雜錦濃湯船河個湯底濃郁濃郁,有濃厚嘅海鮮味道。船河煮得爽滑,彈牙有口感。阿薩姆鬼椒香辣炒飯好香辣好開胃, 炒飯粒粒分明,吃落去每一粒都好香。阿薩姆鬼椒帶嚟一份獨特嘅香辣味道🍚🍚斑蘭香葉包雞雞肉滑嫩多汁。香葉嘅香氣融入咗整個包子裏面,帶嚟一份獨特嘅香味,好好食。🦑手打月亮炸蝦餅外層炸得金黃酥脆,內裏嘅蝦肉鮮嫩多汁。每一口都可以食到新鮮嘅蝦肉😛😛😛

烤杏仁生椰

班蘭生椰乳沙冰

宮庭無骨鳳爪

湄公河雜錦濃湯船河

阿薩姆鬼椒香辣炒飯

斑蘭香葉包雞

手打月亮炸蝦餅

平時吾會打食評 但實在太差吾想其他人都中伏今日lunch叫左船河 味道已經好一般黎到都暖暖地嘅 但d牛仲係紅色 我諗住等多一兩分鐘希望d牛會熟 點知都仲係紅色 就叫經理煮一煮佢然後經理就咁拎隻碗 係我地面前用隻叉liu個幾舊牛出黎話拎去煮下 (佢一liu我碗野已經冇哂胃口)然後叫我食住個面先😓😓😓(正常吾係會成個拎入去煮過?)然後出到黎我同佢解釋話 如果牛未煮熟 d湯都會有菌🫠🫠 佢仲好似吾係好get到咩意思咁🥴個甜品雪糕係好食嘅 但呢間餐廳真係嚇死我 以後都吾會幫襯😑
平時吾會打食評 但實在太差吾想其他人都中伏
今日lunch叫左船河 味道已經好一般
黎到都暖暖地嘅 但d牛仲係紅色
甜品雪糕係好食嘅 但呢間餐廳真係嚇死我 以後都吾會幫襯😑
2023-10-04
2023-10-04 84 瀏覽
荃灣廣場新開既泰式餐廳由佢未起好之前就好期待啦今次終於有機會入去一試餐廳裝修以木系位主, 配上唔少綠色植物整體感覺好舒服又適合打卡而且座位亦唔會太逼我地去既係平日夜晚都需要等位先有得入好好彩可以坐到卡位超級想試佢地既刨冰可惜已經賣哂唯有叫其他野食啦!⭐蒜蓉牛油醬雞中翼 ($68/4件)蒜蓉味唔會太重食完唔洗驚成口都係蒜味牛油味好香鍾意食雞翼既朋友可以叫!⭐炭燒牛肉串($54)串燒唔會細細粒全部都大大塊但又唔會好韌咬唔開咁連埋個醬好香,好好食⭐馬拉盞炒時菜($72)雖然係好common既菜, 但絕對有驚喜好少泰式餐廳炒時菜係會炒到有獲氣本身只係諗住嗌個菜試下估唔到咁有驚喜同埋唔會好辣(本身我都唔食辣)大推!⭐黃咖哩脆皮軟殼蟹 ($138) (+$28 +蒜蓉包)上菜既時候會有埋個爐確保咖哩一路食都係熱辣辣的好足料!軟殼蟹總共有2隻而且係食到有肉既軟殼蟹我地另外加左蒜蓉包,蒜蓉包好香! 沾埋咖哩汁一齊食真係好好食!!由於無甜品我地就每人點左一杯餐飲⭐鮮芒生椰楊枝金露 ($42)楊枝金露平時食得多加左椰汁之後味道更好食又好飲 而且質地好滑上野飲既時候 職員好貼心咁提我飲之前記得要攪均如果唔係
荃灣廣場新開既泰式餐廳

由佢未起好之前就好期待啦

今次終於有機會入去一試

餐廳裝修以木系位主, 配上唔少綠色植物
整體感覺好舒服又適合打卡
而且座位亦唔會太逼
我地去既係平日夜晚

都需要等位先有得入
好好彩可以坐到卡位
超級想試佢地既刨冰

可惜已經賣哂
唯有叫其他野食啦!

⭐蒜蓉牛油醬雞中翼 ($68/4件)
蒜蓉牛油醬雞中翼

蒜蓉味唔會太重
食完唔洗驚成口都係蒜味
牛油味好香
鍾意食雞翼既朋友可以叫!

⭐炭燒牛肉串($54)
炭燒牛肉串

串燒唔會細細粒
全部都大大塊但又唔會好韌咬唔開咁
連埋個醬好香,好好食

⭐馬拉盞炒時菜($72)
馬拉盞炒時菜

雖然係好common既菜, 但絕對有驚喜
好少泰式餐廳炒時菜係會炒到有獲氣
本身只係諗住嗌個菜試下

估唔到咁有驚喜

同埋唔會好辣(本身我都唔食辣)
大推!

⭐黃咖哩脆皮軟殼蟹 ($138) (+$28 +蒜蓉包)
黃咖哩脆皮軟殼蟹 (+蒜蓉包)

上菜既時候會有埋個爐
確保咖哩一路食都係熱辣辣的
好足料!軟殼蟹總共有2隻
而且係食到有肉既軟殼蟹
我地另外加左蒜蓉包,

蒜蓉包好香! 沾埋咖哩汁一齊食真係好好食!!

由於無甜品我地就每人點左一杯餐飲
⭐鮮芒生椰楊枝金露 ($42)
鮮芒生椰楊枝金露

楊枝金露平時食得多

加左椰汁之後味道更好食又好飲 而且質地好滑

上野飲既時候 職員好貼心咁提我飲之前記得要攪均

如果唔係D料係哂下面就飲唔到啦

⭐鮮芒爆打香水檸檬四季春($42)

同平時我地飲既台灣手搖好唔同
個味道好特別

我朋友話好有泰國FEEL

大家不妨試下

埋單連加一總數$488
但係真係好好食!
2023-10-03
5 分鐘 (堂食)
蒜蓉牛油醬雞中翼
炭燒牛肉串
馬拉盞炒時菜
黃咖哩脆皮軟殼蟹 (+蒜蓉包)
鮮芒生椰楊枝金露
  • 黃咖哩脆皮軟殼蟹
2023-10-04 32 瀏覽
摩登堂荃灣大壩街4-30號荃灣廣場3樓350-352號舖烤安格斯牛排沙拉配泰式沙拉汁 $108切粒安格斯牛排多汁 搭配新鮮的蔬菜沙拉葉、小番茄仔汁料酸辣開胃 由魚露、檸檬汁、辣椒、大蒜、香菜 調制而成唔好睇少 份量都幾多香矛厚切豬扒湯檬粉 $72有厚度 有脆度厚切豬扒 經過烤制 表面呈現一層金黃酥脆外皮名叫豬扒湯檬粉 仲有雞絲送 感覺幾抵食 碗碟colorful好睇又好食 另外叫左幾份小食👍🏻黑糖泰色珍珠奶茶+$28四季橘青檸梳打濃郁柑橘香氣 酸爽的青檸味道味道平衡而不過甜 清新 解渴
摩登堂
荃灣大壩街4-30號荃灣廣場3樓350-352號舖

烤安格斯牛排沙拉配泰式沙拉汁 $108
切粒安格斯牛排多汁 搭配新鮮的蔬菜沙拉葉、小番茄仔
汁料酸辣開胃 由魚露、檸檬汁、辣椒、大蒜、香菜 調制而成
唔好睇少 份量都幾多

濃郁柑橘香氣 酸爽的青檸味道
味道平衡而不過甜
清新 解渴

2023-09-30 40 瀏覽
上次有朋友同小子食過,覺得唔差, 今日小子路經就帶同朋友黎食 兩個人, 點左4樣野食, 2杯飲品🍸炸蝦餅- $58/4塊 ,另外有幾塊蝦片揸炸熱辣辣好味,蝦餅唔會得粉團,有彈口蜂蜜炭燒豬頸肉-$98上次食過覺得好味,今次略為一般虎蝦蟹肉菠蘿炒飯-$138小子對依個飯有啲期待,但係都想腿為有一點失望,可能期望太大🤭係用新鮮菠蘿的。 黃咖喱軟殼蟹+蒜蓉包 $138+$28好味炸軟蟹炸到熱辣辣,但唔會有膩,咖喱裏面有啲蔬菜(茄子、翠玉瓜、杏鮑菇、蘿蔔)配上蒜蓉包食蘋果蝶豆花梳打-$36蜜桃菠蘿梳打-36小子點了兩杯飲品係溝生果味嘅糖水, 一般,因為啲糖水搞極都唔溶

兩個人, 點左4樣野食, 2杯飲品🍸

炸蝦餅- $58/4塊 ,另外有幾塊蝦片
揸炸熱辣辣好味,蝦餅唔會得粉團,有彈口

蜂蜜炭燒豬頸肉-$98
上次食過覺得好味,今次略為一般

虎蝦蟹肉菠蘿炒飯-$138

黃咖喱軟殼蟹+蒜蓉包 $138+$28
好味

配上蒜蓉包食

蘋果蝶豆花梳打-$36
蜜桃菠蘿梳打-36
小子點了兩杯飲品
係溝生果味嘅糖水, 一般,因為啲糖水搞極都唔溶

2023-09-23
20 分鐘 (堂食)
2023-09-29 42 瀏覽
荃灣這家More Than Thai Cafe真是太正的泰國菜了!我點了招牌無骨海南雞,雞肉Q軟多汁,泰式特色醬料入味,真係超級超級好食! 再點左日式A4和牛船麵,個個牛肉又大又香,量多嘅檸檬粉好解膩,好正!我嘅「黃金烤金菠蘿虎蝦蟹肉炒飯」,菠蘿片都金黃,配埋滿滿蟹肉同彈牙虎蝦,炒飯都好夾,一下就掃光晒!古法黃咖喱脆皮軟殼蟹都好正好新鮮,咖喱味道勁濃郁,軟殼蟹超脆口。最後我哋又追加咗蒜蓉包同椰香蜆湯。個個蒜蓉包外皮香脆;而蜆湯幾新鮮,浸滿咗蜆肉同椰奶,好夠味! 食咗一餐飽飽,我哋仲點咗招牌泰式奶茶同啲甜品,全部都好掂,好推介呢!--