2022-09-09
就餐時段:週三晚餐請朋友食飯. 帳單總數:4,588(包含10%服務費.用AE折著10%) 就餐人數:共3 位 特別要求:有(個人偏好唔方便透露)總體: 餐廳擴建裝修後,風格時髦但不失中式古典元素. 雅韻同摩登協調就好. 主廳餐位基本都可以望到維港或中銀大廈. 唯獨少著小小私密空間. 餐具選用Legal品牌Ruyi以及Gold ring系列外加有特別訂製,整體菜式裝盤美觀精緻.同事服務,親切友善,知識豐富,清楚客需且有預先核對. 行政總廚有同我啲打招呼,倍感榮幸!菜式:素酸辣羹*1 鮮蟹花膠海鮮酸辣羹*2反饋: 現代版本的酸辣羹,走白胡椒辣味,改用辣油. 個人吾系好鍾意. 建議可以改小份量.胃細人士基本一湯落肚,飽嗮. 菜式:蜜味西班牙黑豚肉叉燒*1反饋: 好食到飛(話題最高菜式)豬肉特別燒製因有汁醬食吾到. 表面焦香伴同蜜糖味一齊入口,軟綿軟糯,好似棉花糖. 中間肉質軟香多汁.搭配醃漬黃豆恰到好處平衡口感.菜式:百花炸蟹拑*3反饋:香脆外皮包裹蟹肉蝦肉. 海味十足. 好味. 菜式:珊瑚酥薑蒸星斑*3反饋:魚老著些些. 其他吾意見. 菜式:鮑汁羊肚菌紅燒豆腐*1反
帳單總數:4,588(包含10%服務費.用AE折著10%)
就餐人數:共3 位
特別要求:有(個人偏好唔方便透露)
菜式:素酸辣羹*1
鮮蟹花膠海鮮酸辣羹*2
菜式:蜜味西班牙黑豚肉叉燒*1
菜式:百花炸蟹拑*3
反饋:香脆外皮包裹蟹肉蝦肉. 海味十足. 好味.
菜式:珊瑚酥薑蒸星斑*3
反饋:魚老著些些. 其他吾意見.
菜式:鮑汁羊肚菌紅燒豆腐*1
反饋: 鍾意食豆腐啲朋友吾可以錯過這道菜. 羊肚菌粒粒飽滿,豆腐片片嫩滑. 豆腐外衣吸飽醬汁.
菜式:薑糖酒炒芥蘭*1
反饋:脆得不得了啊. 只可惜有兩條菜啲根有些焦著.
菜式:陳皮紅豆沙*3
反饋:陳皮啲橘味混合紅豆沙啲甜味. 完全綜合,唯獨太過薄身. 改用茶杯裝可能會更好.
茶水:10年陳普爾