2021-12-16
冬天凍凍地點可能唔打邊爐🍲因為貪呢度近地鐵站之外☺️亦因海鮮夠新鮮既關係已經係第N次到訪新南苑👍兩位入坐可以先食雞煲再打邊爐!不過今次我哋就自選左《🦀蟹窩花甲湯底》就沒有另外食雞煲了😆海鮮餐 🙌自選湯底一共6️⃣種口味😉蟹窩花甲湯底就有一隻肉蟹🦀及一啲花甲及蜆肉😍我就推薦一滾起就撈起來食😋再跟住就食海鮮或牛小排😍套餐內容海鮮主要按人頭分配😉當中有超巨型老虎蝦🦐鮑魚、刀貝、生蠔🦪脆鯇魚片及檉子王😍老虎蝦大大隻爽口彈牙🤤鮑魚烚到剛剛好有嚼勁☺️刀貝及檉子王非常鮮甜🥳脆鯇魚片食落夠脆身😎牛頸脊牛頸與肩胛之間🤗呢個係牛郁得最多嘅部份😜食落口感爽滑且牛味濃🤤🤤加38蚊任食流浮山生蠔🦪 一咬落口感覺真係好Juice🤤大大隻熱辣辣好Fresh😍最重要係冇腥味👏小籠包肉餡唔會散開🤗煮熟連埋入邊啲湯一齊食湯頭鮮甜肉汁豐富🤪菜盤份量唔算少😉粟米🌽生菜🥬金菇、豆腐等等👏菜類也夠新鮮🦀另外仲有自取小食咖哩魚蛋、麻辣鴨血及泰式鳳爪等等除此之外仲有幾十款新鮮鮮配料任點任叫😜當中我最欣賞就係龍躉片及墨汁墨魚丸😍😍冇酒精飲品可以自助式選取(汽水🥤茶品及果汁應有盡有🤩不過食火鍋店點少得飲啤酒🍻多款啤酒以優惠價出售😇我哋就俾咗兩
套餐內容海鮮主要按人頭分配😉 當中有超巨型老虎蝦🦐 鮑魚、刀貝、生蠔🦪脆鯇魚片及檉子王😍老虎蝦大大隻爽口彈牙🤤鮑魚烚到剛剛好有嚼勁☺️刀貝及檉子王非常鮮甜🥳脆鯇魚片食落夠脆身😎
牛頸脊
牛頸與肩胛之間🤗呢個係牛郁得最多嘅部份
😜食落口感爽滑且牛味濃🤤🤤
加38蚊任食流浮山生蠔🦪
菜盤份量唔算少😉粟米🌽生菜🥬金菇、豆腐等等👏菜類也夠新鮮🦀
另外仲有自取小食咖哩魚蛋、麻辣鴨血及泰式鳳爪等等
冇酒精飲品可以自助式選取(汽水🥤茶品及果汁應有盡有🤩 不過食 火鍋店點少得飲啤酒🍻多款啤酒以優惠價出售😇我哋就俾咗兩支朝日大啤都只不過55蚊👏👏
最後嘅日本🇯🇵北海道牛乳少少甜又夠滑🤗
提提大家火鍋店營業時間已經去到凌晨2:00架😎仲有足球⚽️直播🤩隨時可以約埋一班朋友過嚟一邊宵夜一邊睇波架⚽️
適逢快到冬至亦推出左「豪華盤菜」外賣🥡方便大家訂購返屋企做節同家人共享🤩