2023-04-01 24 瀏覽
下午茶抵食,而且味道唔錯,環境都好好。但是……. $248的豬手兩個人分平均每人只有4-5片,每片大概同紫蘇葉差唔多厚。長沙灣地段,尼個價位,尼個份量,不禁令人憤怒💢。勸喻大家,唔好叫豬手,簡直係交智商稅。勸喻各位商家,賺錢要有良心。
下午茶抵食,而且味道唔錯,環境都好好。

勸喻大家,唔好叫豬手,簡直係交智商稅。
勸喻各位商家,賺錢要有良心。
2023-04-01
朋友鍾意食韓國菜, 專程帶我去長沙灣福榮街嘅新沙洞澡堂食韓國菜🫰🏻餐廳裝潢帶order咗幾款韓式美食有韓式豬手配生菜包、韓式牛肉拌飯、招牌炸雞,非常滿足 😍生菜包豬韓式豬手配生菜包,食韓國菜必點嘅生菜包,擺盤好精美,豬手好香嫩,生菜爽甜鮮美,有紫色嘅生菜同原味生菜,中和豬肉嘅油膩感,配搭自家製醬汁夠香辣惹味,放埋蒜頭、辣椒一併食,享受韓式風味!我哋點了幾款韓式風味嘅炸雞,有招牌原味、蒜蓉豉油、韓式柚子,炸雞酥脆口感,加上有不同口味嘅調味,食到停唔到口呀!韓式牛肉拌飯,牛肉濃郁又有肉汁,配搭煙韌嘅珍珠米,配料有大豆芽同菜,口感更豐富。新沙洞炸餃子,餃子皮熱辣辣又脆卜卜,包裹新鮮豬肉同菜,so yummy 😋!柚子蘿蔔,前菜有柚子蘿蔔,酸甜味道帶柚子香氣,好開胃;泡菜微辣又惹味。士多啤梨牛乳忌廉牛角窩夫,牛角窩夫喺即叫即整,牛油香味濃郁,配上士多謝牛乳忌廉,口感香甜又滋味,為晚餐劃上完美句號。📍 新沙洞澡堂 長沙灣福榮街506-510號榮發閣地下A1號舖

📍 新沙洞澡堂

2023-03-29 26 瀏覽
韓式牛肉配秘製特濃牛乳辛辣麵啲牛肉好滑嫩,同埋個味道非常香濃,啲麵條都係啱啱煮好,有彈牙嘅口感,而且辣度都啱啱好,唔係太辣,太適合我呢啲唔可以太辣嘅人啦!炸雞都係一定要試嘅啦!我地叫咗兩款炸雞,半份係麻辣芫荽,另一半係韓式柚子。麻辣芫荽嘅炸雞好香辣,配上啲芫荽,令味道更加豐富,味道好似吃緊重慶涼麵嘅調味。而韓式柚子嘅炸雞就有啲甜甜嘅味道,配上酸酸嘅柚子汁,好開胃!西柚梳打特飲呢杯飲品好清新,有淡淡嘅西柚味同埋微微嘅氣泡,好解渴,令人感到非常舒服!雪嶽山呢個類似乳酸飲品嘅飲品,外型好似富士山咁,好特別!雪嶽山有啲微微嘅酸味,但又唔會太酸,非常清爽啲甜品都非常出色,佢地嘅提拉米蘇窩夫,將經典嘅提拉米蘇同鬆軟嘅窩夫完美結合。窩夫口感鬆軟,吸收左提拉米蘇嘅香濃咖啡酒味,味道甜而不膩。
韓式牛肉配秘製特濃牛乳辛辣麵

西柚梳打特飲

雪嶽山

👉🏻炸甜薯拉絲芝士條 $58香甜的甜薯條配上融化的芝士,口感酥脆記得要點醬!個醬簡直是精粹 昇華了芝士條👉🏻炸腸仔年糕串2條 $48兩條無呃錢,一上碟就好大條,吃落去十分香口和大條。腸仔炸得酥脆,配上彈牙的年糕,吃起來特別有嚼勁。 👉🏻辣炒年糕 $148年糕Q彈有嚼勁,偏辣,配菜豐富,是道下飯菜。 有鵪鶉蛋,韓式魚糕和腸仔。👉🏻晚市韓式豬肉包菜套餐 $384🫶🏻生菜包豬肉配自家制醬汁(2人用)豐盛的套餐,生菜🥬配上香煎豬肉和醬汁,美味可口。🫶🏻前菜🫶🏻提拉米蘇窩夫🧇窩夫鬆軟,提拉米蘇味道濃郁,好吃好看。切下去才知道那種鬆軟感,來自倒轉了的牛角酥。🫶🏻炸雞-韓式柚子半份外皮酥脆,內裡多汁,柚子味道清新,完美搭配炸雞。還有酸白蘿蔔提供在旁🫶🏻雪嶽山藍色波子汽水味,外型就像富士山一樣,方便打卡不過味道偏甜🫶🏻百香果水果茶特飲清爽的百香果茶,加上多種水果,口感豐富,是道好喝的特飲。👉🏻榛子朱古力香蕉窩夫 $58榛子朱古力香氣濃郁,窩夫鬆軟,香蕉搭配得宜
👉🏻炸甜薯拉絲芝士條 $58
香甜的甜薯條配上融化的芝士,口感酥脆
記得要點醬!個醬簡直是精粹 昇華了芝士條

👉🏻炸腸仔年糕串2條 $48
兩條無呃錢,一上碟就好大條,吃落去十分香口和大條。
腸仔炸得酥脆,配上彈牙的年糕,吃起來特別有嚼勁。

👉🏻辣炒年糕 $148
年糕Q彈有嚼勁,偏辣,配菜豐富,是道下飯菜。
有鵪鶉蛋,韓式魚糕和腸仔。

👉🏻晚市韓式豬肉包菜套餐 $384
🫶🏻生菜包豬肉配自家制醬汁(2人用)
豐盛的套餐,生菜🥬配上香煎豬肉和醬汁,美味可口。
🫶🏻前菜
🫶🏻提拉米蘇窩夫🧇
窩夫鬆軟,提拉米蘇味道濃郁,好吃好看。
切下去才知道那種鬆軟感,來自倒轉了的牛角酥。
🫶🏻炸雞-韓式柚子半份
外皮酥脆,內裡多汁,柚子味道清新,完美搭配炸雞
還有酸白蘿蔔提供在旁
🫶🏻雪嶽山
藍色波子汽水味,外型就像富士山一樣,方便打卡
不過味道偏甜
🫶🏻百香果水果茶特飲
清爽的百香果茶,加上多種水果,口感豐富,是道好喝的特飲。

👉🏻榛子朱古力香蕉窩夫 $58
榛子朱古力香氣濃郁,窩夫鬆軟,香蕉搭配得宜
2023-03-22
20 分鐘 (堂食)
  • 炸甜薯拉絲芝士條
  • 生菜包豬肉配自家製醬汁
  • 提拉米蘇牛角酥窩夫
  • 韓式豬肉包菜
  • 韓式豬肉包菜套餐
  • 韓式柚子炸雞
長沙灣嘅新沙洞澡堂韓式食品,夜晚有部隊鍋、炸雞、生菜包豬手、炒年糕等等~🥬韓式豬手配生菜包🍖 $248豬手切成細細片、方便放上生菜🥬生菜大大塊好完整都有分2款西生菜同紅菜生菜,附上自家製辣醬汁、醃蘿蔔絲、大蒜、青辣椒,辣醬汁唔會太辣,反面青辣椒入口會爆炸🤣🍗麻辣勁爆芫茜炸雞 半份 $88半份大約有5塊,麻辣味香濃有啲似麻辣燒賣個啲辣油咁,帶有芫茜香味,有少少刺激感🌱炸雞外脆內軟,咬落去雞汁流哂出嚟~🍜韓式水冷麵 $98水冷麵附上鉸剪可以剪開麵條,湯底冰涼清爽帶有淡淡麻油味,冷麵質彈牙好有嚼勁,配搭青瓜條、白蘿蔔片,天氣熱時食呢個真喺涼入心!🍶荔枝馬格麗米酒 $58飲落甜甜順口,帶有淡淡奶味,酒味唔會太濃🍯凍蜂巢蜜拿鐵 $58杯子好似透明外賣膠杯,真身喺玻璃杯!蜂巢蜜放喺表面拉起有啲蜂巢蜜絲,帶有淡淡蜂蜜味~☕玫瑰拿鐵 $42Rose拿鐵拉花幾靚,如果有埋玫瑰花瓣就好~🥐宇治抹茶紅豆 韓式牛角酥窩夫 $58牛角酥窩夫好酥脆,表面勁多宇治抹茶醬,連埋紅豆粒一齊食好夾好滿足!

🥬韓式豬手配生菜包🍖 $248

🍗麻辣勁爆芫茜炸雞 半份 $88

🍜韓式水冷麵 $98

🍶荔枝馬格麗米酒 $58
飲落甜甜順口,帶有淡淡奶味,酒味唔會太濃

🍯凍蜂巢蜜拿鐵 $58
凍蜂巢蜜拿鐵

☕玫瑰拿鐵 $42
Rose拿鐵拉花幾靚,如果有埋玫瑰花瓣就好~

🥐宇治抹茶紅豆 韓式牛角酥窩夫 $58

凍蜂巢蜜拿鐵
2023-03-22 27 瀏覽
影完相可以大解放啦 😆 今次特登 book 左一直想去嘅新沙洞澡堂食返餐勁嘅 🤤 叫左個韓式豬肉包菜套餐,再加左水冷麵同炸物拼盤,呢個大解放真係超滿足 😍生菜包豬肉配自家製醬汁食韓國野必食嘅生菜包豬肉~ 一整盤超足料好豪華 😍 豬肉少肥香口,生菜新鮮爽甜,最正係佢有普通生菜同紫色生菜,紫色生菜味道偏濃,可以中和豬肉嘅油膩感 👍🏻 自家製醬汁夠辣又惹味,加埋蒜頭同辣椒一齊食,正宗又好味 😋蒜蓉豉油炸雞(半份)龍龍嘅蒜蓉味豉油沾滿左炸雞嘅每一個角落,炸雞夠 juicy 夠脆,配合埋少少蔥,推介 🤩韓式水冷麵呢幾日天氣開始熱,真係好適合食水冷麵 😆 麵質煙靭個湯又有麻油嘅香味,配合埋梨片同埋青瓜絲,自己再加入醋同埋芥末,好 fresh 😋 而且餐廳仲好貼心咁提供埋鉸剪俾你剪麵 👍🏻新沙洞招牌炸物拼盤細份一份已經食到炸餃子、炸蕃薯、炸粉絲、炸芝士棒(拉絲 😍)同埋腸仔年糕串 🤤 全部都熱辣辣又脆口~ 最正係個醬,香鹹微辣勁惹味 😋柚子蘿蔔、泡菜最鐘意食韓國嘅前菜 😆 柚子蘿蔔酸酸地又有柚香,勁開胃 🤤 泡菜唔會話好辣,但夠香,我直頭擺埋佢入去生菜豬肉包度食 😍韓式牛角窩夫 - 法式焦糖燉蛋最近

生菜包豬肉配自家製醬汁

蒜蓉豉油炸雞(半份)

新沙洞招牌炸物拼盤細份

柚子蘿蔔、泡菜

韓式牛角窩夫 - 法式焦糖燉蛋
最近真係好鍾意食牛角窩夫 😍 呢個甜品即叫即整,充滿牛油香味嘅牛角窩夫上面鋪咗充滿蛋香嘅焦糖燉蛋 🤤 又香又甜勁滿足啊 👍🏻

飲品:檸檬柚子梳打、雪嶽山
檸檬柚子梳打都幾 fresh,唔錯 🙆🏻‍♀️ 雪嶽山就好飲得黎又勁打卡able 😍 奶泡同忌廉味汽水,唔算太甜,幾好飲 🫶🏻

澡堂設計嘅 Cafe 真係好得意 😍 有得食有得打卡,味道仲要唔錯,不枉我一早 bookmark 定佢黎慶祝啊 💕
2023-03-21 30 瀏覽
經過呢間韓國餐廳好多次 今次終於試😋 同店名一樣 新沙洞澡堂用澡堂做裝修主題🛁 都唔少打卡位📸✨炸腸仔年糕串 💲 48全餐最驚喜!以為48蚊應該細細串 食唔飽 但係一碟有兩串 每串都幾多年糕/腸仔下😹 年糕出面應該輕輕煎/炸過?出面脆脆地 入面就好似平時韓國年糕咁煙韌的😚醬汁甜甜地唔太辣 平時食韓國年糕會食到流曬汗既我都ok🫶🏻✨蒜蓉豉油炸雞 💲88(半份)炸雞附送一碟醃蘿蔔 本身以為係平時韓國餐廳個啲 但係居然係柚子味!☀️ 半份炸雞份量都幾多 大概有七八舊🦭呢度既炸雞係無骨炸雞 鍾意啖啖肉既朋友們會好滿足😚 醬汁就正常蒜香味 唔會出錯~ ✨法式焦糖燉蛋韓式牛角酥窩夫 💲58打卡able既甜品😚牛角酥窩夫本體好香牛油味 焦糖既焦香為個甜品加左分🤍不過成件事對我黎講甜咗啲 同埋燉蛋同個croffle底感覺無好好融合 似分開兩樣嘢😣下次如果有機會 想試最出名既tiramisu味多啲~✨豬肉大醬湯💲78碗白飯除咗有芝麻 仲好似落咗啲麻油!不錯😚 我平時鍾意泡菜湯/雪濃湯多啲 所以我可能對大醬湯有bias😹但係都幾足料~同埋味道都啱我🦦兩個人無嗌set 連埋加一大概每人150 無食早餐去食lu

✨炸腸仔年糕串 💲 48

✨蒜蓉豉油炸雞 💲88(半份)

✨法式焦糖燉蛋韓式牛角酥窩夫 💲58

✨豬肉大醬湯💲78

兩個人無嗌set 連埋加一大概每人150 無食早餐去食lunch都飽到傻🤣
  • 炸腸仔年糕串
  • 蒜蓉豉油炸雞
1K
2023-03-21 41 瀏覽
#長沙灣 #荔枝角 @sinsadong.bathhouse.hk🛁餐廳以韓國澡堂為主打, 設有浴池, 仲有包頭巾, 好適合打卡! 餐點選擇不少, 還有套餐, 不錯啊, 一次過試勻多款食物! 🐖韓式豬手配生菜包 $248/2人份 ~ 豬手皮軟嫩彈牙, 滿滿的骨膠原! 豬手肉質嫩滑, 仲灑上芝麻, 增添香味! 配有大量不同款式沙律菜, 搭配辣椒、蒜片、蘿蔔泡菜等同食, 我最愛的菜式之一! 🍢晚市炒年糕套餐 $326! 🌶辣炒年糕 ~ 甜甜辣辣, 年糕煙煙靭靭, 仲有大大串魚片, 及大量鵪鶉蛋, 好有韓國街頭小食味道呢…🍗原味炸雞三件 ~ 炸雞皮脆肉嫩, 炸粉夠薄! 🍤新沙洞招牌炸物拼盤細份 ~ 大大份,一次過試晒所有炸物! 🍑藍柑橘白桃梳打特飲 ~ 外觀超吸晴, 有著淡淡的果香味道! 🌹玫瑰梳打特飲 ~ 濃濃的玫瑰味, 好解渴! 🧇法式焦糖燉蛋窩夫 ~ 焦糖味道濃郁, 脆脆的又甜, 窩夫是千層的, 夠鬆軟! 🫐雜莓伯爵茶特飲、百香果水果茶特飲 @$48 ~ 這兩款特飲都非常清新, 有新鮮生果, 淡淡的茶香味道!

🍢晚市炒年糕套餐 $326!

🍗原味炸雞三件 ~ 炸雞皮脆肉嫩, 炸粉夠薄!

🍤新沙洞招牌炸物拼盤細份 ~ 大大份,一次過試晒所有炸物!

🌹玫瑰梳打特飲 ~ 濃濃的玫瑰味, 好解渴!

2023-03-21 467 瀏覽
以韓國澡堂為主題,好特別,不乏打卡位。不過佢既食物更加吸引到我🤤✨韓式豬肉包菜套餐套餐包左韓式豬肉包菜、半份炸雞、兩杯飲杯同甜品。有部份係要加錢既,但咁多野都係3百幾,係抵食🙌🏻🔸生菜包豬肉主打菜之一,又真係好好食。五花肉肥瘦適中,好香。菜都有三款,包括西生菜、紅葉生菜同紫蘇葉。用菜包住五花肉,再選擇加上不同配料(生蒜片、青辣椒、蘿蔔絲同自家製韓式甜辣醬),好香、口感非常豐富,一啲油膩感都無。(溫提:青辣椒真係好辣🥵😂)🔸原味炸雞(半份)外層炸得香脆,炸粉唔會過厚,雞肉仍然嫩滑多汁。🔸香檳葡萄梳打特飲🔸藍柑橘白桃梳打特飲兩杯都好好飲,食完辣野炸野黎飲真心爽,賣相又靚。🔸法式焦糖燉蛋牛角酥窩夫好食!焦糖同燉蛋甜度剛好🥰面層焦糖脆口,中間燉蛋好滑。底層加埋酥脆牛角包,呢個組合好yummmmmmmy💗另外我地再加左部份食物✨炸韓國午餐肉條大愛💗將午餐肉切成條再炸,香脆非常,但又唔覺得油膩。可選擇點BBQ醬食。賣相都好正,識揀一定揀呢款午餐肉😎✨炸紫菜粉絲卷紫菜裡面包左粉絲,再炸得香脆可口。✨燒年糕腸仔呢個又係好好味🥹🥹燒年糕口感煙煙韌韌,外層有少少微烤過微脆,口感超正💗腸仔口感紮實。重點係個

✨韓式豬肉包菜套餐

🔸生菜包豬肉
主打菜之一,又真係好好食。
(溫提:青辣椒真係好辣🥵😂)

🔸原味炸雞(半份)
外層炸得香脆,炸粉唔會過厚,雞肉仍然嫩滑多汁。

🔸香檳葡萄梳打特飲
🔸藍柑橘白桃梳打特飲
兩杯都好好飲,食完辣野炸野黎飲真心爽,賣相又靚。

🔸法式焦糖燉蛋牛角酥窩夫

另外我地再加左部份食物
✨炸韓國午餐肉條
賣相都好正,識揀一定揀呢款午餐肉😎

✨炸紫菜粉絲卷
紫菜裡面包左粉絲,再炸得香脆可口。

✨燒年糕腸仔
呢個又係好好味🥹🥹燒年糕口感煙煙韌韌,外層有少少微烤過微脆,口感超正💗腸仔口感紮實。重點係個甜甜地微辣既醬汁,真係好好味😂

✨韓式水冷麵
麵條幼滑彈牙,冷湯酸酸甜甜好清新,入面仲有青瓜絲同蘋果片添。

2023-03-15
2023-03-20 129 瀏覽
終於約到朋友去呢間特色舖頭啦,最特別既係佢係門口整左個小澡堂,俾大家打卡用,連每個座位既牆身都有塊鏡同沖涼頭係到,勁得意。另一邊就行型格沉穩風格,有一大幅燒酒牆🤣🤣樣樣都好想食,叫下叫下就好多野🤣韓式豬手配生菜包 (2人份)$248豬手煮到偏軟,口感嫩滑,同時也非常入味。除左生菜,仲有生蒜,青辣椒,醃蘿蔔絲同韓式辣醬,夾埋生菜包到除左有清爽既口感,仲令味道豐富左。韓式牛肉拌飯$98一般既拌飯~ 都不錯吃辣炒年糕$148新沙洞招牌炸物拼盤(細份)$98·呢兩樣要連住一齊叫,因為年糕口感煙韌,辣汁煮得較濃,所以將炸物點埋辣年糕既汁,真係會平衡到炸物既油膩,同埋冇咁乾。年糕裡面仲有一串魚糕🤤🤤炸物雖然叫左細份,但係兩個人食絕對岩岩好,佢有前排韓國好興既腸仔年糕串,炸甜薯芝士條,炸餃子🥟同炸蕃薯🍠韓式牛角酥窩夫-提拉米蘇$58呢個必點,牛角酥窩夫真係好酥脆~西柚梳打特飲$48藍柑橘白桃梳打特飲$48呢兩杯打卡好靚,而佢都唔係得個樣,都係好味清爽既飲品~
終於約到朋友去呢間特色舖頭啦,

另一邊就行型格沉穩風格,
有一大幅燒酒牆🤣🤣

樣樣都好想食,叫下叫下就好多野🤣
韓式豬手配生菜包 (2人份)$248

韓式牛肉拌飯$98
一般既拌飯~ 都不錯吃

辣炒年糕$148
新沙洞招牌炸物拼盤(細份)$98
年糕裡面仲有一串魚糕🤤🤤

韓式牛角酥窩夫-提拉米蘇$58
呢個必點,牛角酥窩夫真係好酥脆~

西柚梳打特飲$48
藍柑橘白桃梳打特飲$48
呢兩杯打卡好靚,而佢都唔係得個樣,都係好味清爽既飲品~
  • 提拉米蘇牛角酥窩夫
  • 韓式豬肉包菜套餐
  • 西柚梳打特飲
2023-03-20 26 瀏覽
長沙灣一帶真係特色cafe☕️的天堂,其中最特別的一定不得不提e間韓式汗蒸♨️主題的新沙洞澡堂🛁,開左年幾終於唔洗排咁耐,今日就同大家一齊去打下卡試下佢啦😆未入門口就見到個大窗口🪟位直望入去粉藍色tone的韓式澡堂🛁,入到去會見到真係成個浴池,大家可以入去打卡無限影相📸,燒酒牆、花灑處處見巧思,枱坐得舒服👉🏻晚市韓式豬肉包菜🐽🥬套餐 ($376) ~前菜~韓式豬手🐽配生菜包🥬(2人用)3種唔同的菜🥬配上軟淋炒香的韓式🇰🇷豬手、辣醬🌶️、蒜片及辣蘿蔔,包落好colourful又中和左單食豬手的油膩感,想試韓式野但又怕油膩怕肥的你必試😚~蒜蓉豉油炸雞🍗半份E個set特別抵係會包埋半份炸雞,有不同的口味包括芝士🧀、甜辣🌶️、蜜糖🍯、醬油etc,最怕選擇困難症的人去🤣炸雞的漿唔算厚,食落裡面唔會太乾帶汁💦,唔怪得知外賣訂單冇停過啦LOL~法式焦糖燉蛋🍮窩夫🧇 (+$38)甜品總係有第2個胃,creme brulee🍮 e款神還原,不但有個種特有的sweet 豐富口感層次之外,碎焦糖衣、綿柔的燉蛋cream名同最底微脆的牛角窩夫🧇相得益彰,建議大家一定要試下😋~雪嶽山🗻 (+$10)好似富士山咁的漸層,

👉🏻晚市韓式豬肉包菜🐽🥬套餐 ($376)
~前菜

~韓式豬手🐽配生菜包🥬(2人用)

~蒜蓉豉油炸雞🍗半份

~法式焦糖燉蛋🍮窩夫🧇 (+$38)

~雪嶽山🗻 (+$10)
好似富士山咁的漸層,味道來講就係汽水
~西柚梳打特飲

👉🏻 辣炒年糕 ($148)
橙橙紅紅咁一睇就非常開胃😍,整體真係超級大份,完全冇想過cafe 會有咁大份的野食,辣度配合左香港人的口味,微微辣帶甜,裡面係道地的年糕+魚糕片🐟+鵪鶉蛋,濃稠的醬底分別以醬油、白糖、辣椒醬、辣椒粉同餐廳的秘製recipe製成架😎

👉🏻炸甜薯拉絲芝士條🧀 ($58)
<必食推薦> 好味之餘又呃likeable,同坊間的芝士條好唔同加入左甜薯🥔增加左層次感同微甜,加上大推的蜂蜜蘋果燒烤醬🍯,真心好好味,推薦大家一定要try try 佢💁🏻‍♀️

👉🏻炸韓國午餐肉條🐽 ($58)
另一個打卡📸必叫的一定係佢,真係用午餐肉個盒裝住俾你勁特別,黃金色的午餐肉條外脆內軟,邪惡到不得,食落去帶有微微的油脂感👍🏻

Remarks:
Opening hours: 11:30 - 22:00
Minimum charge: one drink per ppl
2023-03-19 38 瀏覽
✨韓式豬手配生菜包生菜包份量十足,配以新鮮生菜、紫生菜及紫蘇葉,豬手屬半肥瘦,爽口而不油膩,加上蘿蔔、辣椒、生蒜及自家製韓式醬汁,口感清爽豐富。✨韓式豬肉部隊鍋部隊鍋配料豐富,包括豬肉、韓式年糕、腸仔、午餐肉、泡菜、茄汁豆、雞蛋、芝士等,辛辣麵麵條粗身富口感,湯底味道濃郁,若嫌不夠辣還可添加辣味粉。✨韓式柚子炸雞炸雞皮脆肉嫩,柚子醬味道清新。✨韓式水冷麵水冷麵麵質幼滑,煙韌有嚼勁,拌以蘿蔔青瓜,味道清新,口感冰涼解膩,加入適量的芥末和酸醋作調味更加開胃。✨法式焦糖燉蛋窩夫焦糖燉蛋口感嫩滑,窩夫質感軟綿有溫度,甜度適中。
✨韓式豬手配生菜包

✨韓式豬肉部隊鍋

✨韓式柚子炸雞
炸雞皮脆肉嫩,柚子醬味道清新。

✨韓式水冷麵

✨法式焦糖燉蛋窩夫
焦糖燉蛋口感嫩滑,窩夫質感軟綿有溫度,甜度適中。
2023-03-19 29 瀏覽
🇭🇰長沙灣- 新沙洞澡堂呢排成日想食韓國嘢~~朋友仔終於帶我去長沙灣食呢間成日俾人介紹嘅韓國菜🤭又真係幾有韓國feel~~而且平日有午市定食又幾抵喎🤪⍗ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈⍗☑️整體方面:環境四周圍都可以俾你打卡,係以澡堂作為主題,座位尚算闊落,職員會俾個籃你放低自己嘅袋,用手機掃Code落單,方便快捷👍🏻甜品,亦都可以叫完之後揀後起☺️👅 韓式定食午市套餐(⭐8/10) $120▪️ 韓式牛肉配秘製特濃牛乳辛辣麵▪️ 青蘋果梳打特飲▪️ +配套餐-炸紫菜卷▪️ +配法式焦糖燉蛋窩夫呢個套餐都幾抵食,辛辣麵煮得剛剛好,再配以濃郁嘅牛乳,食落充滿奶味又不會太有膩的感覺,同埋比起普通嘅辛辣麵仲會冇咁辣添~而紫菜卷入面係包住咗粉絲,食落係韓國嘅味道😇而焦糖燉蛋窩夫,佢會用火槍燒一燒呢個窩夫既面層,所以個焦糖燉蛋係會有脆卜卜嘅感覺,味道正常發揮👍🏻👅 韓式定食午市套餐(⭐8/10)$88▪️ 韓式牛肉拌飯▪️ 乳酸梳打特飮▪️ +配套餐-韓式炸餃子韓式牛肉拌飯佢會有甜辣醬俾我哋配上,但係佢食落絕對唔會係好辣,反而令到個飯更加惹味,牛肉亦都容易咬👍🏻中午食呢
🇭🇰長沙灣- 新沙洞澡堂

👅 韓式定食午市套餐(⭐8/10)$88
▪️ 韓式牛肉拌飯
▪️ 乳酸梳打特飮
▪️ +配套餐-韓式炸餃子
韓式牛肉拌飯佢會有甜辣醬俾我哋配上,但係佢食落絕對唔會係好辣,反而令到個飯更加惹味,牛肉亦都容易咬👍🏻中午食呢個拌飯都係一個唔錯嘅選擇~~而飲品唔會太甜又免費🤭而韓式餃子裏面包咗啲肉同埋粉絲,食落味道唔錯,下次都會加配~

👅 炸韓國午餐肉條(⭐7/10) $58
一嚟到已經好吸睛,勁想幫佢打卡,第一次嘗試炸嘅午餐肉條,佢配上左特製嘅醬汁,食落唔算太大驚喜,但同朋友仔一齊試吓嘅話都可以的🤭

👅 炸雞-雪花芝士半份(⭐8/10) $88
呢份炸雞同有子醬汁有啲唔同,佢因為冇醬汁喺上面,所以食落會更加脆,而佢面頭係鋪上咗大量芝士粉😆

👅 炸雞-韓式柚子半份(⭐9/10) $88
最鍾意就係呢個韓式柚子炸雞炸雞唔會炸得太乾柴,有肉汁,再加上面頭既柚子醬,食落更惹味Juicy~

👅 炸腸仔年糕串2條(⭐6/10) $48
腸仔年糕串都幾大串,有啲甜甜酸酸嘅醬汁鋪係面~年糕幾煙韌

👅 提拉米蘇窩夫(⭐7/10) $58
窩夫尚算鬆脆,同平時食開嗰啲有啲唔同,佢一切就能夠分開,佢嘅賣相亦都話佢拎咗唔少分,味道亦都不算太甜✌🏻

🎏地址:新沙洞澡堂 (長沙灣)
長沙灣福榮街506-510號榮發閣地下A1號舖

#hkig #foodie #hkfoodblogger#likeforfollow #likeforlikeback #discoverhongkong #food #yummy#hkfood #hkfoodie #hkmarketing #食好西 #吃貨 #likeforlikes #blogger #hkfollows #長沙灣#長沙灣美食#長沙灣餐廳#新沙洞澡堂 @sinsadong.bathhouse.hk

按一按👇🏻可以看回我們所有的香港好西🤗
#lg_長沙灣
  • 韓式柚子炸雞
2023-03-17 185 瀏覽
*✲゚*。🇰🇷
長沙灣韓式澡堂餐廳🛁 之前食過呢間餐廳嘅姊妹店 新沙洞大排檔 覺得幾高質😍一直都想試埋呢間韓式澡堂餐廳🛁晚市韓式豬肉包菜套餐幾抵食 有韓式豬肉配生菜包(2人份)、半份炸雞同兩杯飲品🙆🏻‍♀️菜有幾款:西生菜、紅葉生菜同紫蘇葉🥬 包住韓式豬肉同蘿蔔泡菜一齊食😆飲品叫左藍柑橘白桃梳打特飲🍑 同百香果水果茶特飲🥭半份炸雞都有5-6舊 幾大份 炸完入面都keep到幾嫩滑唔乾🍗雪花芝士炸雞係炸雞上面撒滿芝士粉 甜甜地🧀我鍾意另一款新甜辣炸雞多啲 佢個甜辣醬汁醬好惹味😋招牌炸物拼盤有炸蕃薯、炸甜薯芝士條 、紫菜粉絲卷、餃子、燒年糕腸仔串個炸甜薯芝士條好正呀 可以拉絲拉到好長🤤呢度嘅croffle味道幾特別 有tiramisu同creme brulee味😆估唔到tiramisu同croffle都幾夾 而且賣相都好靚😍-✨ 晚市韓式豬肉包菜套餐 ($328)✨ 提拉米蘇牛角酥窩夫 (+$38)✨ 新甜辣炸雞(半份) ($88)✨ 招牌炸物拼盤(細) ($98)✨ 醬牛肉炒年糕 ($148)+10% service charge-📍新沙洞澡堂 Sinsadong Bathhouse @si
*✲゚*。🇰🇷

長沙灣韓式澡堂餐廳🛁

之前食過呢間餐廳嘅姊妹店 新沙洞大排檔 覺得幾高質😍
一直都想試埋呢間韓式澡堂餐廳🛁

晚市韓式豬肉包菜套餐幾抵食
有韓式豬肉配生菜包(2人份)、半份炸雞同兩杯飲品🙆🏻‍♀️
菜有幾款:西生菜、紅葉生菜同紫蘇葉🥬
包住韓式豬肉同蘿蔔泡菜一齊食😆
飲品叫左藍柑橘白桃梳打特飲🍑 同百香果水果茶特飲🥭

雪花芝士炸雞炸雞上面撒滿芝士粉 甜甜地🧀
我鍾意另一款新甜辣炸雞多啲 佢個甜辣醬汁醬好惹味😋

個炸甜薯芝士條好正呀 可以拉絲拉到好長🤤

✨ 晚市韓式豬肉包菜套餐 ($328)
✨ 提拉米蘇牛角酥窩夫 (+$38)
✨ 新甜辣炸雞(半份) ($88)
✨ 招牌炸物拼盤(細) ($98)
✨ 醬牛肉炒年糕 ($148)
+10% service charge
📍新沙洞澡堂 Sinsadong Bathhouse @sinsadong.bathhouse.hk
2023-03-14 25 瀏覽
🇰🇷韓式餐廳🇰🇷系列—▫️餐廳: 新沙桐澡堂▫️地點:長沙灣福榮街506-510號榮發閣地下A1號舖(港鐵長沙灣站 C2 出口, 步行約6分鐘; 荔枝角地鐵站B1出口步行7分鐘)▫️營業時間⏰:星期一至日 11:00 - 21:00▫️價錢:$150+—美味: 🇰🇷🇰🇷🇰🇷+0.9🇰🇷環境:🛀🛀🛀🛀價錢:💰💰💰+0.85💰服務:👨‍🍳👨‍🍳👨‍🍳+0.8👨‍🍳—👧🏻好少去🇰🇷韓式餐廳🇰🇷見好多人介紹依間,就去打下卡同食吓野—📍 韓式豬手配生菜包(2人份)價錢:$248分數:🇰🇷🇰🇷🇰🇷+0.7🇰🇷都有幾多豬手絲,幾煙韌爽口❤️夾埋生菜幾夾😁份量都多-📍炸雞-蒜蓉豉油半份價錢:$88分數:🐥🐥🐥+0.7🐥都幾抵食,有5-6舊,蒜香加鼓油幾夾🐥—📍 炸韓國午餐肉條價錢:$58分數:🐖🐖🐖+0.9🐖賣相好吸引🐖好厚肉,炸得幾香脆—📍 韓式牛肉拌飯價錢:$98分數:🇰🇷🇰🇷🇰🇷+0.8🇰🇷都幾大碗同多料🇰🇷牛肉都多,撈埋晒啲料食幾jeng—📍提拉米蘇牛角窩夫價錢:$58分數:🧇🧇🧇🧇超igable🧇croffle超香脆,tiramisu都夠creamy❤️❤️第一次試Tiramisu croffle 依個c
🇰🇷韓式餐廳🇰🇷系列

▫️餐廳: 新沙桐澡堂
▫️營業時間⏰:星期一至日 11:00 - 21:00
▫️價錢:$150+

美味: 🇰🇷🇰🇷🇰🇷+0.9🇰🇷
環境:🛀🛀🛀🛀
價錢:💰💰💰+0.85💰
服務:👨‍🍳👨‍🍳👨‍🍳+0.8👨‍🍳

📍 韓式豬手配生菜包(2人份)
價錢:$248
分數:🇰🇷🇰🇷🇰🇷+0.7🇰🇷
都有幾多豬手絲,幾煙韌爽口❤️夾埋生菜幾夾😁份量都多
📍炸雞-蒜蓉豉油半份
價錢:$88
分數:🐥🐥🐥+0.7🐥
都幾抵食,有5-6舊,蒜香加鼓油幾夾🐥

📍 炸韓國午餐肉條
價錢:$58
分數:🐖🐖🐖+0.9🐖
賣相好吸引🐖好厚肉,炸得幾香脆

📍 韓式牛肉拌飯
價錢:$98
分數:🇰🇷🇰🇷🇰🇷+0.8🇰🇷
都幾大碗同多料🇰🇷牛肉都多,撈埋晒啲料食幾jeng

📍提拉米蘇牛角窩夫
價錢:$58
分數:🧇🧇🧇🧇
超igable🧇croffle超香脆,tiramisu都夠creamy❤️❤️第一次試Tiramisu croffle 依個combination
📍維也納咖啡☕️
單叫:$58
分數:☕️☕️☕️☕️
超有驚喜😁😁cream好多,飲落似tiramisu,仲有咖啡味,好jeng😍😍