2023-01-16
係台灣訂咗D電單車零件,原本打算聖誕假期有時間安裝,點知延期之餘,D零件仲唔啱裝,要去修改,一改再改,改到今時今日,終於完成!部車令仔哂!想話搵個地方可以一邊食飯,又可以泊部車係旁邊睇實,深水埗又啱啱去完無耐,猛然醒起新澳門口又有座位,正正對開就有電單車泊位,於是成為不二之選.上兩次幫襯都唔太滿意,希望今次有改善.去到門口,出面D座位滿哂,慶幸電單車就有位泊!點咗碟乾炒牛河走芽菜多蔥,小熊就點咗份鐵板鴛鴦扒,有西冷牛扒同雞扒.先講講鐵板餐,最低要求,塊鐵板要夠辣手,淋D黑椒汁上去會發出咋咋聲先啦!哩個要求新澳滿份完成.西冷就薄切,而且薄得有D過份,但個黑椒汁帶甜惹味,夾自己口味.雞扒肉嫩多汁,最欣賞係栗米粒,雖然唔係用上我欣賞嘅三色豆,但栗米亦唔差,總好過蕃茄同椰菜,另外薯條夠熱夠脆份量足.乾炒牛河走芽菜但蔥唔見俾多,有位姐姐見到張單要求多蔥,主動問我地要唔要蔥蓉,可惜蔥油味重咗D,而乾炒牛河無偷工減料,數過有九件牛肉,首先食落無咩奇怪肉鬆粉味,而牛肉肉質鬆軟,多D洋蔥同芝麻更理想.係門口等咗一陣,見到D外賣人士係條街踩住部單車亂咁行!相反方向行又有,無著燈又有,踩上行人路又有,哩D又
部車令仔哂!
上兩次幫襯都唔太滿意,希望今次有改善.
去到門口,出面D座位滿哂,慶幸電單車就有位泊!
係門口等咗一陣,見到D外賣人士係條街踩住部單車亂咁行!相反方向行又有,無著燈又有,踩上行人路又有,哩D又唔見政府捉?