2024-12-13
收工之後太肚餓就去咗附近一間餐廳,呢度喺正地鐵站隔離,食完可以快啲返屋企!始終今日OT完之後都好攰正常茶餐廳餐牌,怕有嘅我都知可能會好多嘢唔啱食 但係冇辦法啦 要大家一齊選擇我諗住嗌個雜菜煲,一定冇死 點知都好多油,呢間餐廳好似比正常嘅茶餐廳仲要多油不過餐廳人幾有親切感 環境就都係麻麻哋乾淨㗎 有分男女廁,不過個廁所都不是太乾淨,而且好似唔係好有廁所水呢個應該係海鮮豆腐煲,上咗幾個枱之後我哋開始分唔清 發現佢好似所有嘢都係將啲材料炒埋一碟, 因為佢主要都係有少少海鮮蝦,魷魚 同埋一啲豬嘅內臟,譬如豬肚同埋豬潤 雜菜煲就係有多少少先有吧同埋有粉絲 就太油膩!小炒王反而幾出色 呢味餸一定係油啦 不過好香口啲腰果勁脆椒鹽燒魷都幾大嚿 薯仔牛柳粒好油嘅都正常因為呢間嘢嘅特色但係呢間 有啲同事就話重手咗少少有啲甜 但係我就覺得唔會啦 因為我都鍾意食甜嘅餸整體而言都算服務充足
有分男女廁,不過個廁所都不是太乾淨,而且好似唔係好有廁所水 呢個應該係海鮮豆腐煲,上咗幾個枱之後我哋開始分唔清 發現佢好似所有嘢都係將啲材料炒埋一碟, 因為佢主要都係有少少海鮮蝦,魷魚 同埋一啲豬嘅內臟,譬如豬肚同埋豬潤
呢味餸一定係油啦 不過好香口啲腰果勁脆
椒鹽燒魷都幾大嚿 薯仔牛柳粒好油嘅都正常因為呢間嘢嘅特色但係呢間 有啲同事就話重手咗少少有啲甜 但係我就覺得唔會啦 因為我都鍾意食甜嘅餸 整體而言都算服務充足