2024-07-19 321 瀏覽
係我食過最差嘅omakaseOmakase 俾啲咁嘅餐前小食都係第一次見,大開眼界生蠔唔新鮮,仲有啲腥D刺身唔錯,最正當然係吞那魚腩茶碗蒸味道唔錯,但真係對唔住個價錢又大拖又中拖,呢個就very good啦煎釀三寶啲朋友🤣甜品+$99任飲Sake確係抵
Sake
Sake
因為好味😋又有任飲清酒所以我好鍾意嚟昼月最近又有新menu~有刺身、壽司、串燒、炸物、主食清酒🍶任飲3小時男士$168、女士$98抵到爆!❇️二人餐$880❇️🔸沙律蟹肉蟹籽沙律有一梳梳好鮮甜嘅蟹肉!爽甜青瓜加埋蟹籽,簡單但好味😋。🔸刺身:揀咗煙燻鯖魚、間八、油甘魚、帆立貝、赤蝦🔸壽司:揀咗:油甘魚、左口魚邊、鰝鰺、蜜柑鯛、赤貝、金目鯛、魷魚、松葉蟹肉D魚好新鮮!選擇又多!又有時令嘅魚(例如:蜜柑鯛)真係好好味🩷個餐有刺身、壽司好抵食!🔸燒物 燒鰻魚、厚燒牛舌芯2串用新鮮嘅食材,所以好彈牙!燒得好香又juicy,口感好好👍🏻🔸揚物 虎蝦天婦羅🔸主食可以揀A5和牛壽喜燒,但又唔食牛,所以叫咗迷你昼月玉子丼,厚厚嘅免治雞肉中夾雜d軟骨,口感豐富,燒得好香,蛋味濃郁,配埋燒汁、日本米,食落滿滿幸福感。🔸蜆湯 - 好好飲!好清甜、好鮮!🔸甜品
因為好味😋又有任飲清酒
所以我好鍾意嚟昼月
最近又有新menu~
刺身壽司、串燒、炸物、主食
清酒🍶任飲3小時
男士$168、女士$98
抵到爆!

❇️二人餐$880❇️
🔸沙律

🔸刺身
揀咗煙燻鯖魚、間八、油甘魚、帆立貝、赤蝦
🔸壽司
D魚好新鮮!選擇又多!又有時令嘅魚(例如:蜜柑鯛)真係好好味🩷個餐有刺身壽司好抵食!

🔸燒物
燒鰻魚、厚燒牛舌芯2串

🔸揚物
虎蝦天婦羅

🔸主食

🔸蜆湯 - 好好飲!好清甜、好鮮!
🔸甜品
信用卡優惠
2024-07-16 220 瀏覽
昼月Location喺銅鑼灣超方便近地鐵裝修夠日本feel 環境都好靜好舒服 有吧枱位$880 2人餐食到沙律、刺身、壽司、串燒、壽喜燒,仲有甜品 女士$98仲有清酒放題超正 男士都只係$168刺身夠新鮮,個人口味鍾意佢嘅間八同鯖魚仲有佢嘅左口魚邊同拖羅壽司十分推介👍🏻A5和牛壽喜燒肉質夠曬有油香稔入口即溶!另外覺得佢個甜品好特別,上面係刨冰底層係奶凍,第一次食呢個組合,好有新鮮感而且唔太甜啱我👍🏻👍🏻
昼月Location喺銅鑼灣超方便近地鐵
裝修夠日本feel 環境都好靜好舒服

有吧枱位

$880 2人餐食到沙律、刺身壽司、串燒、壽喜燒,仲有甜品

女士$98仲有清酒放題超正 男士都只係$168

A5和牛壽喜燒肉質夠曬有油香稔入口即溶!

2024-07-16 226 瀏覽
餐廳位於商場,樓底高挑、裝潢時尚,整體感覺十分高級。二人套餐880元,包括了豐富多樣的日式料理。蟹肉蟹籽沙律:新鮮的蟹肉碎散放在碧綠的生菜葉上,點綴著橘紅色的鮮甜蟹籽,清爽可口的開胃前菜。蟹肉Q彈有咬勁口感層次豐富。刺身拼盤: 油甘魚肥美多汁,油花分佈均勻,Q彈有嚼勁;帆立貝肉厚飽滿,清甜爽口;赤身肉質緊實,鮮美濃郁;赤蝦肥美飽滿,彈牙鮮甜。每一種刺身都呈現出最佳的口感,搭配餐廳自製的醬料,能夠完全展現出食材的本來風味。壽司拼盤:油甘魚的肥美油脂在口中化開,鮮甜可口;左口魚邊口感細膩,帶有微微的甜味;鰝鰺肉質緊實彈牙,鮮美多汁;蜜柑鯛清甜爽口,入口即化;赤貝肉質肥厚,鮮甜Q彈;金目鯛鮮美濃郁,滑嫩柔滑;魷魚鮮甜Q彈,回味無窮;松葉蟹肉肥美鮮甜,口感細膩。每一貫壽司都能感受到食材的優質,加上溫潤的醋飯,層次豐富,回味無窮。虎蝦天扶良:外層炸得酥脆,內裡的新鮮肥美的虎蝦肉質彈牙多汁,沒有一絲油膩感,搭配特製的醬汁,酸甜可口,入口即化。A5和牛壽喜燒: 肉質鮮嫩多汁,肥瘦相間,入口即化,肉汁在口中迸發,搭配清脆的蔬菜及特製醬汁,層次豐富,回味悠長。如果再加$168可以享用清酒放題3 個鐘,

蟹肉蟹籽沙律:

壽司拼盤:

虎蝦天扶良:

A5和牛壽喜燒:

如果再加$168可以享用清酒放題3 個鐘, 女仔$98 3個鐘,可以完全品嚐到日本佳釀的醇厚及層次。
無得番鄉下住唯有食日本野止下思鄉癮先🥹二人餐|蟹肉蟹籽沙律|最鍾意食蟹籽沙律,呢個有超多沙律醬正!夏天食真係好正,凍冰冰又爽口🥰壽司|呢個係自選8件,赤貝爽脆,左口魚邊有燒過,係入口即溶🥹另外叫左金目鯛,蜜甘鯛等,肉質細膩鮮甜。刺身|刺身可以揀5款,帆立貝好厚肉😍赤蝦超爽甜,油甘魚好肥美!!明太子意粉|用左巨量明太子😂😂明太子迷必食啊!配料仲有大量洋蔥同本菇。虎蝦天婦羅|天婦羅炸得好香脆,炸衣唔會太厚👍🏻虎蝦彈牙啖啖肉。厚燒牛舌芯|燒鰻魚牛舌芯口感爽脆,咬開裡面仲好粉嫩🤤燒鰻魚魚皮燒到勁脆,同埋好多魚油。兩款串燒都好正!甜品|無諗過居酒屋都有Croffle食🤩Croffle好香牛油味仲好鬆脆,配埋雪糕冰火交融,好滿足既ending🥰而家仲有任飲清酒,男士$168,女士$98可以飲3個鐘!下次要叫酒鬼朋友過黎🤣#銅鑼灣美食#銅鑼灣#日本菜#居酒屋#壽司#刺身#香港美食#日式料理#hkfoodie#hkfoodblogger#hkfoodblog
無得番鄉下住唯有食日本野止下思鄉癮先🥹

二人餐|

蟹肉蟹籽沙律|

刺身

刺身可以揀5款,帆立貝好厚肉😍赤蝦超爽甜,油甘魚好肥美!!

明太子意粉|

用左巨量明太子😂😂明太子迷必食啊!配料仲有大量洋蔥同本菇。

虎蝦天婦羅|

天婦羅炸得好香脆,炸衣唔會太厚👍🏻虎蝦彈牙啖啖肉。

厚燒牛舌芯|燒鰻魚

• 厚燒牛舌芯
  • 燒鰻魚
2024-07-12 155 瀏覽
同朋友去食廚師發辦~ 精緻又好味首先上嚟嘅前菜係冰頭漬,三文魚嘅鼻骨鮮甜!好特別!海膽玉子同魚籽都好正咸香濃郁,好滋味。另外個紅酒蕃茄就為呢個開胃小菜帶嚟點酸甜,中正漂亮。緊接着就係一系列嘅刺身。個帶子好大隻粒粒肥美,鮮美嘅間白真係好正。個油金魚油噴香入味,加埋個鮮香濃郁嘅牡丹蝦,真係一流!個拖羅超肥美!加埋清爽嘅Wasabi同紫蘇葉正好平衡了呢種濃烈嘅味道。咬落嘅一刻充滿層次,極之滿足!之內蠔係岩手縣既蠔,配埋酸汁啫喱同紅蘿蔔蓉,非常之美味!墨魚汁蒸蛋呢道則把日式嘅清淡簡約推向另一個高峰。蛋嘅鮮嫩配埋墨魚汁嘅濃郁鹹香,簡直絕配。滑蛋中有點酸酸好好味!之後嘅金鯛、劍魚同間白魚,三種魚類各有特色,每一件都做到極好!金鯛嘅肥美配合劍魚同間白魚嘅爽滑!簡直係無可挑剔!最後必食嘅油甘魚三星漬,魚肉鮮甜入味,金目鯛上面炸過嘅魚鱗香脆,帶來層次感。深海池魚更是盛世珍饈!最後加埋北海道松浦水產嘅海膽,非常豐富嘅口感!海膽鵝肝一流!最後黎個牛角包窩夫雪糕正正就作為整個晚餐嘅總結,既清新甜美,又滋味豐富,簡直完美收尾。
同朋友去食廚師發辦~ 精緻又好味

之內蠔係岩手縣既蠔,配埋酸汁啫喱同紅蘿蔔蓉,非常之美味!

海膽鵝肝一流!

2024-07-12 270 瀏覽
喺銅鑼灣探完阿羨同阿尷🥳,嚟到附近嘅昼月,坐喺吧枱位置嘅月亮🌕 燈下同朋友一邊食嘢一邊傾下偈。今日我哋叫咗一份二人前,食材新鮮又高質, 套餐相當豐富呀~宜家仲做緊3 小時清酒任飲優惠 女士$98 / 男士$168,放工一齊過嚟就啱晒啦!✨沙律 - 蟹肉蟹籽沙律沙律新鮮又清爽,夠晒開胃。✨刺身刺身有8款唔同選擇,任選5款,每款都有兩件㗎!我就最鍾意爽口嘅間八同鮮甜嘅帆立貝😋✨壽司壽司分別有三文魚、油甘魚、左口魚邊、蜜柑鯛、赤貝、金目鯛等等,壽司刺身同樣鮮甜,配埋赤醋飯,大滿足呢😌✨燒物 - 鹽燒大虎蝦、西京銀雪魚虎蝦香口又惹味,而銀雪魚表面金黃,魚肉口感幼滑,估唔到燒物同樣出色!✨揚物 - 鮑魚天扶良鮑魚炸到脆卜卜,新鮮彈牙,咬口十足~✨主食 - 昼月玉子丼以玉子、雞肉漢堡再加上日本生雞蛋製作嘅迷你昼月玉子丼,蛋漿同醬汁味道好夾,味道一流。 ✨吸物 ✨甘物 - 雪糕牛角窩夫
✨沙律 - 蟹肉蟹籽沙律
沙律新鮮又清爽,夠晒開胃。
鹽燒大虎蝦
西京銀雪魚
✨燒物 - 鹽燒大虎蝦、西京銀雪魚
鮑魚天扶良
✨揚物 - 鮑魚天扶良
鮑魚炸到脆卜卜,新鮮彈牙,咬口十足~
昼月玉子丼
鮑魚天扶良
昼月玉子丼
雪糕牛角窩夫
2024-07-11 184 瀏覽
昼月最近推出逢星期六日供應的日式放題, 我已率先與朋友去食啦~ 打頭陣是沙律、磯煮鮑魚併特選刺身三點. 沙律是爽脆的蔬菜配酸醬汁, 還伴了一些魚肉, 好開胃! 磯煮鮑魚軟稔入味~ 來到任食item, 有刺身、炸物、一品料理、丼飯及關東煮.  刺身有幾款魚, 包括三文魚、油甘魚、間八、赤蝦, 赤蝦少少黏牙又夠鮮甜. 炸物有日式吉列蠔、炸日式章魚丸、芝士薯條, 尤其高質的是粉漿脆而不膩的唐揚雞件以及極邪惡的雞皮餃子!! 大獲好評的一品料理有燒得好香口的燒靖魚、燒雞翼串、燒虎蝦, 本想再多點幾隻燒虎蝦, 但已沒貨啦, 可見其搶手程度. 鍋物類, 暫時只見一款壽喜燒野菜鍋, 而火鍋料有安格斯牛肉火鍋片、日本豚肉火鍋片、A4和牛火鍋片(每100g, +$88).   滾得較慢, 但等待的同時, 可吃其他熟食. 想吃飯的話, 也可來客迷你和風牛肉丼、迷你生姜豚肉丼、迷你海膽海之幸丼、迷你吉列蝦丼. 幾有驚喜的是有關東煮, 大根夠甜沒渣, 其餘的都可以, 然而湯可以濃些少. 最後, 有雪糕窩夫作甜品~ 週末日式放題, 成人每位$298+10%, 小童 (3-12歲)每位$158+10%. 注意: 小
磯煮鮑魚軟稔入味~
最後, 有雪糕窩夫作甜品
週末日式放題, 成人每位$298+10%, 小童 (3-12歲)每位$158+10%. 注意: 小童價格不獲贈磯煮鮑魚併特選刺身三點.
看到雪櫃的一系列清酒, 朋友心思思, 我也奉陪, 以優惠價$98享2小時清酒任飲, 小童獲贈果汁一杯.
2024-06-30
  • A4和牛火鍋片
  • 燒靖魚
  • 燒虎蝦
  • 雞皮餃子
  • 赤蝦刺身
  • 磯煮鮑魚
2024-07-10 161 瀏覽
今晩相約好友到銅鑼灣吃日本料理,餐廳位於Tower 535,鄰近sogo,十分方便,餐廳的座位開放式設計,感覺開揚,環境亦有情調,喜歡吧枱那個大大的月亮。我們選吃二人餐$880/2位,有沙律、五款刺身、八件壽司、兩件燒物、一款天婦羅、一款主食,相當豐富。蟹肉蟹籽沙律這道沙律有豐富的蟹肉和蟹籽,以及大量的青瓜帶來清新口感,蟹籽的鹹香為整道菜增添了層次感。刺身刺身有赤蝦、赤身、間八、帆立貝、油甘魚,都是時令款式,件件厚切,帶來豐富口感,柔潤有光澤,味道鮮美。壽司壽司有油甘魚、左口魚邊、鰝鰺、蜜柑鯛、赤貝、金目鯛、魷魚、松葉蟹肉壽司,油甘魚口感滑嫩、左口魚邊炙燒過後入口即化、鰝鰺肉質鮮嫩、口感滑順,蜜柑鯛的肉質柔軟細緻、帶有淡淡的甜味,赤貝帶有濃郁的貝類風味,金目鯛口感細嫩、味道鮮甜,魷魚肉質彈牙有嚼勁,松葉蟹肉有鮮甜的蟹肉味道。燒物選了燒鰻魚和薄燒和牛3件(+$30),鰻魚肉厚,肉質彈牙,外皮微脆,燒烤的香氣很突出,薄燒和牛口感有點像牛舌,帶點爽口感覺。揚物: 選了虎蝦天婦羅,虎蝦大大隻鮮味十足,還配送了香甜的蕃薯和南瓜天婦羅。主食A5和牛壽喜燒(+$50),和牛油脂分佈均勻,煮好後入口很

燒物

揚物:

主食
A5和牛壽喜燒(+$50),和牛油脂分佈均勻,煮好後入口很有和牛的油香,軟嫩滑溜,底下還有一些娃娃菜、金菇、粉絲、大冬菇、大蔥等,用料豐富,飽肚之選。

甜品
是日甜品是朱古力雪糕配小窩夫,雪糕味道濃郁及有有朱古力粒粒,配上窩夫更有層次。

原來餐廳還有清酒任飲選項,男士$168/女士$98任飲清酒3 小時,下次要和愛喝清酒的朋友再來,不醉無歸!
2024-07-09 317 瀏覽
2024-07-04 晚上同好友們慶祝大家的生晨🎂🎂🎂 諗住試吓新野 点知就中伏🙂‍↔️🙂‍↔️🙂‍↔️🙂‍↔️🙂‍↔️🙂‍↔️🙂‍↔️🙂‍↔️ 見Face book 和open rice 的評價都很好的 “昼月” 就試吓啦😙😙😙😙 其服務及環境皆不錯的,$98 清酒任飲非常超值👍🏻👍🏻👍🏻 但食物真的真的不太新鮮,燒物也非常之一般😅😅,友人回家吃後痾嘔各兩次🥲🥲🥲慘🐽🐽!
日本菜
2024-07-04
1 分鐘 (堂食)
慶祝紀念
生日
月亮主題日本餐廳最近推出假日午市放題,特意前往一試店名喻意白天看到朦朧的月亮的美感,環境高貴裝修充滿日系亭園風格,設有開放式吧台,浪漫有情調三小時清酒任飲!男仕$168、女仕只須$98兩小時任食刺身壽喜燒迷你海膽海之幸丼每位$298刺身有三文魚、油甘魚、間八、赤蝦、季節魚數及時令貝類炸物雞皮餃子炸至金黃,外皮鬆脆,內裹餡料有咬口壽喜燒野菜鍋配安格斯牛肉火鍋片甜度適中加$88有油花非常豐盛的A4和牛片,油潤富肉香一品料理燒虎蝦蝦肉鮮甜爽彈,保留原始的海鮮風味迷你海膽海之幸丼鋪滿角切魚生,大胃王可以多吃幾碗
月亮主題日本餐廳最近推出假日午市放題,特意前往一試
店名喻意白天看到朦朧的月亮的美感,環境高貴
裝修充滿日系亭園風格,設有開放式吧台,浪漫有情調
三小時清酒任飲!男仕$168、女仕只須$98
兩小時任食刺身壽喜燒迷你海膽海之幸丼每位$298
刺身
刺身有三文魚、油甘魚、間八、赤蝦、季節魚數及時令貝類
雞皮餃子
炸物雞皮餃子炸至金黃,外皮鬆脆,內裹餡料有咬口
安格斯牛肉火鍋
壽喜燒野菜鍋配安格斯牛肉火鍋片甜度適中
A4和牛片
加$88有油花非常豐盛的A4和牛片,油潤富肉香
燒虎蝦
一品料理燒虎蝦蝦肉鮮甜爽彈,保留原始的海鮮風味
迷你海膽海之幸丼
迷你海膽海之幸丼鋪滿角切魚生,大胃王可以多吃幾碗
2024-07-06
午餐
雞皮餃子
安格斯牛肉火鍋
A4和牛片
燒虎蝦
迷你海膽海之幸丼
喺銅鑼灣想揾舒舒服服嘅地方食飯 不妨試下Tower 535嘅昼月 呢度設計走簡約和風 空間感十足✨主打日式精緻料理 食物質素都唔錯㗎昼月會席料理🥢二人前ꕥ 沙律蟹肉蟹籽沙律🥗超大碟 蟹肉蟹籽都好多 每啖伴隨青瓜絲 夠晒開胃ꕥ 刺身可自選5款 每款2件🐟三文魚/油甘魚/帆立貝/赤身/赤蝦 整體都好新鮮 特別鍾意赤蝦 肉質結實又鮮甜 帆立貝都好爽口ꕥ 壽司壽司就揀咗三文魚/油甘魚/左口魚邊/赤貝/中拖羅🍣中拖羅好正 入口有溶化感 另外左口魚邊炙燒過 充滿油香🤤ꕥ 燒物厚燒牛舌芯有驚喜 油脂充足 入口軟嫩 味道好濃郁🐂鹽燒大虎蝦係職員推介 一送到枱已經聞到好香 食落果然爽口彈牙🦐ꕥ揚物虎蝦天婦羅🍤同樣都係超大隻 做成天婦羅依然無改蝦嘅彈牙口感 而且唔會好油膩👍🏻另外仲有茄子同南瓜天婦羅各一件ꕥ 主食鰻魚炒飯都好香🍚除咗鰻魚 仲有菇/蔥等配料 而個調味都做得唔錯 有鮮味食完以上嘅野都已經幾飽啦😆最後就有蜆湯 同埋馬卡龍雪糕做甜品🍨臨走時見到佢哋仲有個清酒任飲活動 男士$168女士$98 就可以任飲3小時🍶下次同朋友再嚟試吓先

昼月會席料理🥢二人前
ꕥ 沙律

ꕥ 燒物
厚燒牛舌芯有驚喜 油脂充足 入口軟嫩 味道好濃郁🐂

ꕥ揚物

ꕥ 主食

2024-07-06 81 瀏覽
朋友很喜歡飲清酒,今日同佢去咗間任飲清酒的餐廳,任飲清酒3小時女士收費$98,男士收費$168。🌙沙律-蟹肉蟹籽沙律蟹籽鹹鹹香香入口脆卜卜,青瓜絲爽脆,配上沙律醬。🌙刺身🌱間八肉質爽脆,肥而不油膩。🌱油甘魚魚的油分較豐富,肉質細滑。🌱帆立貝厚切帆立貝口感豐盈,味道鮮甜。🌱赤身帶少許酸味跟醬油和芥辣很夾。🌱赤蝦肉質爽口彈牙,味道鮮甜。🌙壽司🌱左口魚邊魚肉和飯融合一齊,油香滿分💯。🌱鰝鰺肉質爽口,魚味濃郁。🌱蜜柑鯛味道很有趣,有蜜柑味,細嚼之下又有啲甜味。🌱金目鯛油脂豐富,肉質爽滑。🌱松葉蟹肉蟹肉幾多。🌱中拖羅魚肉油脂適中,酸度較重,冇筋。🌱大拖羅魚的油脂很多,入口有融化的感覺。🌱北海道海膽海膽分量很多。🌙燒物🌱薄燒和牛3件和牛燒得焦香,肉質嫩滑,蒜片頗辣。🌱黑松露鵝肝多士2件鵝肝煎得乾身,多士焦脆。🌙揚物-鮑魚天扶良鮑魚有咬口,味道鮮甜。番薯味道清甜;南瓜口感粉嫩。🌙主食-迷你昼月玉子丼肉餅內有勁多軟骨,口感爽脆,玉子帶甜,篤爛隻蛋一齊食,蛋汁流入飯中就好食。🌙吸物煮蜆海帶湯,湯很清。🌙甘物牛角包窩夫,窩夫口感微韌,裏面搽咗層果醬,味道甜甜跟士多啤梨片微酸很夾。
🌙沙律-蟹肉蟹籽沙律
蟹籽鹹鹹香香入口脆卜卜,青瓜絲爽脆,配上沙律醬。
🌙刺身
🌱間八
肉質爽脆,肥而不油膩。
🌱油甘魚
魚的油分較豐富,肉質細滑。
🌱帆立貝
厚切帆立貝口感豐盈,味道鮮甜。
🌱赤身
帶少許酸味跟醬油和芥辣很夾。
🌱赤蝦
肉質爽口彈牙,味道鮮甜。
🌙壽司
🌱左口魚邊
魚肉和飯融合一齊,油香滿分💯。
🌱鰝鰺
肉質爽口,魚味濃郁。
🌱蜜柑鯛
味道很有趣,有蜜柑味,細嚼之下又有啲甜味。
🌱金目鯛
油脂豐富,肉質爽滑。
🌱松葉蟹肉
蟹肉幾多。
🌱中拖羅
魚肉油脂適中,酸度較重,冇筋。
🌱大拖羅
魚的油脂很多,入口有融化的感覺。
🌱北海道海膽
海膽分量很多。
🌙燒物
🌱薄燒和牛3件
和牛燒得焦香,肉質嫩滑,蒜片頗辣。
🌱黑松露鵝肝多士2件
鵝肝煎得乾身,多士焦脆。
🌙揚物-鮑魚天扶良
鮑魚有咬口,味道鮮甜。番薯味道清甜;南瓜口感粉嫩。
🌙主食-迷你昼月玉子丼
🌙吸物
煮蜆海帶湯,湯很清。
🌙甘物
2024-07-05 201 瀏覽
假日最快樂是可以睡到自然醒後,再約朋友去食午市放題,太爽啦﹗昼月最近推出的假日午市放題,HK$298由前菜、沙律、刺身、炸物、一品料理、鍋物、丼飯、關東煮、吸物到甜品,另加HK$98可享2小時清酒任飲,小童則可獲果汁一杯。 先來每位一份磯煮鮑魚併特選刺身三點,鮑魚煮得入味,鮮嫩彈牙;另外點了其他任食刺身,如三文魚、油甘魚、間八、赤蝦等等,鮮美鮮甜,尤其喜歡大隻又鮮甜的赤蝦。 炸物香口不油膩,章魚小丸子、吉列蠔、唐揚炸雞,而雞皮餃子更是邪惡之選。 燒鯖魚皮香肉嫩又juicy,燒虎蝦爽彈鮮美。 壽喜燒可配日本豚肉火鍋片、安格斯牛肉火鍋片或另加HK$88享A4和牛火鍋片,A4和牛油花豐富,入口即化。 多款迷你丼飯,最吸引我的是海之幸丼,鮮上加鮮。 關東煮是自助的,大根吸滿鰹魚汁,特別美味。甜品有雪糕窩夫,可按喜好加上配料,滿足呀﹗

燒鯖魚皮香肉嫩又juicy,燒虎蝦爽彈鮮美。

多款迷你丼飯,最吸引我的是海之幸丼,鮮上加鮮。

關東煮是自助的,大根吸滿鰹魚汁,特別美味。

甜品有雪糕窩夫,可按喜好加上配料,滿足呀﹗

2024-06-30
5 分鐘 (堂食)
試食活動
2024-07-02 109 瀏覽
放假最開心就是可以跟好友去吃好西!而可以任性吃的放題就更加療癒,近來試上一間性價比不俗的日式放題店價位親民質素不錯,最重要不是那種巨大的放題場全程吃得好Chill和滿足。我說的正是位於銅鑼灣昼月!早前跟朋友來吃過藍鰭吞拿魚宴,狂嘆任飲清酒聽著現場音樂休閒吃喝印象非常不,所以知道店家推出假日午市放題即約朋友來試試。到達後看見Set up了自助區放上刨冰機、窩夫機等甜品。另外還有充滿日式風味的關東煮,讓客人不需等待可以隨便任取任吃。來品嚐放題可以優惠價$98享用兩小時清酒任飲,小朋友則可獲送果汁一杯,大人細路同樣可以開心飲。嗜酒的我當然選擇升級無限品嚐雪櫃櫃內的多款清酒啦。甫坐下服務員率先送上前菜及沙律大家可以吃著來點菜。另外更送來成人專享的位上的磯煮鮑魚拼特選刺身三點,磯煮鮑魚口感煙韌烹得夠入味,而三款刺身中我最喜歡咬口十足的劍魚腩。至於任點刺身則有三文魚、油甘魚、間八魚、赤蝦季節魚類及時令貝類等選擇,全部刺身都非常有光澤好新鮮,當中我覺得鮮糯的赤蝦是必食之選。炸物方面有可愛的炸八爪魚丸!外層煙韌內裏有粒粒彈牙的八爪魚,配上沙律醬及木魚碎非常可口肯定成為小朋友的搶手貨。我就超級喜歡這個雞

到達後看見Set up了自助區放上刨冰機、窩夫機等甜品
嗜酒的我當然選擇升級無限品嚐雪櫃櫃內的多款清酒啦。

甫坐下服務員率先送上前菜及沙律大家可以吃著來點菜。

我就超級喜歡這個雞皮餃子!以邪惡的雞皮包裹著肉餡炸至金黃香脆,入口充滿油香勁惹味叫我迷戀不已。

另外這個唐揚炸雞亦不是省油燈!金黃色脹卜卜的雞件吃下好嫩滑多汁,而且調味恰到好處挺為吸引。
喜歡吃日式吉列蠔的朋友可以任性點吃快樂得很。
然後到品嚐一品料理的任食項目!先為大家介紹這個必吃的燒鯖魚,看得出師傅用心將鯖魚燒至皮香肉嫩,勁厚身的魚件咬下去非常Juicy而且一點腥氣也沒有,絕對是出色的料理製作。
燒雞翼串也是吃日本料理不可缺少的一環!雞翼燒得挺為焦香而且不過乾,能成為受大眾歡迎的美食真是無可厚非。
至於這個燒虎蝦肯定是海鮮迷的目標!新鮮的大虎蝦經燒製後香氣特別出眾,脫去香脆衣裳的大蝦閂口感非常彈牙而且充滿鮮味,吃多幾轉回本真的非常容易。
此刻好友取來碗關東煮一起分享!關東煮最吸引我的肯定是那大根,煮得非常入味充滿鰹魚香氣吃下好和味。
一品料理項目裏有很吸引的壽喜燒野菜鍋!我另外點了日本豚肉火鍋片來配吃,甜美的壽喜燒湯汁配肉香味濃日本豚肉非常匹配,墊底的野菜和葛粉更是滋味來源,很合我口味好容易便將整個壽喜燒野菜鍋幹掉。

吃牛的朋友則點上壽喜燒肥牛野菜鍋,另外還有兩款牛肉可以選擇滿足那愛牛之心。
兩款分別是安格斯牛肉火鍋片,及另加$88升級的A4和牛火鍋片。
A4和牛火鍋片油花非常豐盛朋友喜歡得很,好推介給喜歡吃油香和牛的您。

如果喜歡吃丼飯應該會更開心!因為放題有足足四款不同的丼供選擇,我們選了鮮氣的海之幸丼來品嚐,內裏有三文魚、白身魚、烏賊及海膽,將大海中的鮮味融入丼飯之中好迷人。
吃到這時已經飽到一個點但甜品總是要食!就來一件朱古力雪糕窩夫來甜美完結豐富的放題午餐。
假日120分鐘午市放題收費為$298/位、3至12歲小童$158/位,逢星期六、日及公眾假供應。
2024-06-29
午餐